Cseresznye csokoládé

 • Szerzői: DE.F. Kolesnikova, M.BAN BEN. Mikheeva, T.DE. Trofimova (gyümölcskultúrák tenyésztési intézete)
 • Megjelentek: Blackmates Black X Lov
 • A feltételezések éve: 1996
 • A törzs típusafűrészáru
 • A növekedés típusa: Diszkrét
 • korona: illatos, kompakt, emelt, közepes vastag
 • Epishers: közepes, egyenes, barna, szürke raid
 • Levelek: Felülső, zöld, matt
 • Virágok: Harangok, fehér
 • A virágzás és a gyümölcsök típusa: Vegyes

Lásd az összes jellemzőt

Az európai besorolás szerint a cseresznyecsokoládé a markerekhez tartozik – sötétfestésű gyümölcsök és festett gyümölcslé. Ezt az alacsony változatot még a magas növények és a gyümölcsök kiváló ízei jellemzik, amelyek a hazai kertek körében népszerűséget érdemelnek.

Az eltávolítás története

Cseresznye rendezett csokoládé létrehozott a gyümölcskultúrák iroda minden orosz kutatóintézetében az Oryol régióban. Kolesnikov, Trofimova, Mikheeva szakemberei.

Új fajta megszerzéséhez a munkát két ismert faj átkelésére végezték. Az egyik egy fekete fogyasztói ipar, egy bokor desszert cseresznye, amelyet Michurin hoz létre. Egy másik szülőfaj az emberek vérének képviselője, a múlt században ismert, -. Chocoladnitsa, a múltbeli fajták 1996-ban hozzájárultak az Orosz Föderáció állami nyilvántartásához, amely utána ajánlott az Oroszország központi régiójában.

A fajták leírása

A lapos cseresznyefák leírt fajtái nem több, mint két és fél méter. A KRONE-t egy fordított piramis emlékezteti. A törzsnek van egy barna színű a kéreg, a hajtások szürke gyűrű. Matt lombozat, zöld. Umbrella virágzat, többnyire 3 rügye mindegyikben.

Gyümölcs jellemző

Főzés csokoládé kerek, átmérője 1.7-1,9 cm, súlya 3,5 gramm. Bőr cseresznye sötét burgundia, majdnem fekete, köszönhetően, hogy melyik a fokozat és egy ilyen név. A konzisztencia pép meglehetősen lédús, kicsi (0,28 gramm) A csont jól elkülönül a péptől. Ha összezúzza a cseresznyét, megjelenik a sötétvörös színléje.

Olvasson tovább  Gyönyörű pavilon poharak szőlőhöz

Ízi tulajdonságok

A bogyók íze édes-édes. A tastorok az érett friss csokoládé gyümölcsöt 3,8-4 ponttal értékelték. A termék összetétele:

 • Szárazanyagok – 18,4%;
 • Cukor – 12,4%;
 • Savak – 1,64%.

Érés és gyümölcsözés

A cseresznye csokoládé éjszaka az élet első 3 éve lesz. Csak 4 évig fog megjelenni az első gyümölcsök. A táptalaj érési ideje. A megtorlás július 8-tól 15-ig folytatódik.

Hozam

A kultúra átlagos hozama – 77,9 c / ha. A maximális mutatókat 96,6 ° C-on regisztrálták. Ugyanakkor, az egyik fa átlagosan 11 kg gyümölcsöt kaphat. Összességében a csokoládé termelési frekvenciájának időtartama 15 év.

Régiók növekvő

A kultúra hivatalosan az Orosz Föderáció központi régiójában van. Természetesen nemcsak a központban, hanem más, hasonló éghajlati viszonyokkal rendelkező területeken is termesztik.

Leszállás

A fajta cseresznye fajtájának kirakodási feltételei a területektől függenek. Az ország központi régiójának északnyugati régióiban, például a Leningrádi régióban, a kultúra jobb lesz a tavasszal. A leszálláshoz közelebb kerülhet az ősz közepén.

Növény A cseresznye csokoládé jobb egy nyitott helyen, nem árnyékolt más kultúrák vagy épületek. A talajvíznek nem kell nagyobb, mint két méterre a talajszinttől. Ha a talaj megnövekedett savassággal rendelkezik, meg kell ünnepelni azt.

A csemetéknek egy vagy két évesnek kell lenniük. A leszállási gödörnek 60 m mélységnek kell lennie, félméteres szélességgel. Ha több fát leszáll, akkor ellen kell szembenéznie őket 3 m.

A támogató csapok 1-től másfél méterig tartanak magasságot. A fa ültetésénél a gyökér Cervnek a talaj felett kell lennie. Ezután a vetőmagot öntözik, és a csomagtartó a támogatáshoz van kötve.

Növekvő és gondoskodás

Fiatal, csak ültetett csokoládéfákat kell öntözni nagyon jól és rendszeresen. A legfontosabb dolog, hogy ne adjunk a talajt. Abban az esetben, ha a hordó körül keksz, 20 liter folyadékot kell önteni a fa alatt. A felnőtt fák 2-3 alkalommal öntözöttek a szezonban, szintén vízelvezetést szerveznek.

Az első pár évig a fa nem termékeny, mint az etetés, amelyet a leszálláskor tettek, táplálják a növényt. Ezután a fa meg kell adnia a standard műtrágyákat háromszor a növényzet szezonjában: tavasszal, a hó eltávolítása után, a rügyek kialakulásának idején, valamint a forrás végén.

Olvasson tovább  Paradicsom méz tisztelgés

A csokoládéápolás fontos eleme a metszés. Közvetlenül a leszállás után legfeljebb 60 cm-es palántát kell lerövidíteni, hogy körülbelül 5 vesék maradjanak a csomagtartóban. A következő évben úgy tűnik, hogy a csontvázak megjelennek, ami szintén 5 vese szintre is vágódik. Ezután meg kell tartani a korona alakját.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A csokoládé ember nem túl ellenálló a betegségeknek és a kártevőknek. A fokozatú növények rendkívül szükségességre szorulnak. Különösen érzékeny kultúra a kókuszt és a moniliózishoz. És a cseresznye is gyenge ellenáll a repedési gyümölcsökkel szemben, ez túlzott páratartalom alatt történik.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A leírt tenyészet jó ellenállást mutat az aszály előtt. Megszabadítja a kertészet a fa további öntözésének szükségességéig a nyári melegben. A téli keménység a kultúrában is magas: a cseresznyefák képesek ellenállni a hőmérséklet -35 fok. Ezért nem igényelnek menedéket télen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: