Cseresznye putinka

  • Szerzői: Kolesnikova A.F., Dzhigaalo E.N., Glyaeva A.DE., Mosina R.BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2013
  • A törzs típusafűrészáru
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: Figyelés, drooling, közepes vastag
  • Epishers: közepes, ívelt, barna-barna, meztelen
  • Levelek: Fordítottan alakú, rövid mag, világos zöld, ráncos, matt
  • Virágok: Középső, rózsaszín, fehér
  • Teljes méretű: átlagos
  • Formában: egydimenziós, lekerekített

Lásd az összes jellemzőt

Cherry Sourines Pucka – viszonylag új minőségű, amely a jó hozamra vonzza a figyelmet, a gyümölcsök sokoldalúsága az alkalmazásban, nem rossz piacképességűség és fogyasztói tulajdonságok. A növény tökéletes a tájkép kialakításához, nagyon dekoratív még a virágos időszakon kívül is a korona szokatlan alakja.

Az eltávolítás története

A fajta bemutatja az Orosz Föderáció állami nyilvántartásában 2013 óta, a tesztelés után szerepelt. Az FGBNU “VNII megszakítása frutikai kultúrák” szakembereit választották. Hibridizációban használt antracit és kiváló hajók.

A fajták leírása

A nagyon szép, swabster koronával rendelkező fa 3 m magasra nő. Megvastagodott közeggel rendelkezik, kis hosszúságú, íves ívekkel, barna-barna hanggal festett. Ágak meztelenül, nem pihúzók, levelek világos zöld, jellegzetes ráncok, fény nélkül. A virágzás során a hajtásokat rózsaszínszerű fehér színű bootonokkal borítják, exacerbating vékony illatanyaggal. Stack in Putuski erős, egyenes, közepes átmérőjű, kissé bővül a gyökerekre.

Gyümölcs jellemző

Közepes méretű cseresznye, hosszú mereveken, minden súly elérheti az 5,6 g-ot. Gyümölcsök kerekített, azonos, jól kalibrált. Gyümölcsök és húsok intenzív sötétvörös színben festettek. Az átlagon belüli csont, jól elkülönül a péptől. A szállításhoz a cseresznyét egy kicsit korábban kell lőni, 1-3 nappal a teljes érettség sora előtt, akkor jól mozognak a szállításhoz.

Ízi tulajdonságok

Putuski gyümölcsében egy meglehetősen nagy kóstoló minősítés – 4.6 pont. A cseresznye íze savanyú édes, desszert, nagyon kellemes, rétes lédús, közepes sűrűség, a gyümölcslé fényesen festett. A fajta tökéletes a feldolgozáshoz, fagyasztáshoz, üres helyekhez lekvár vagy kompótkezelés formájában.

Érés és gyümölcsözés

A cseresznye gyümölcse 4 évig kezdődik a leszállás után. A gyümölcsök érlésének időtartama közepes, a betakarítás július végén – augusztus elején. A cseresznye nem csúszik az ágakkal, mint az érlelés, ellenáll a sütéshez a napban. A betakarítást érlelésként gyűjtheti, nem egyszerre.

Hozam

A gyümölcskertek növekedésekor az előrejelzett átlagos fajta hozam 79,9 c / ha.

Régiók növekvő

Cseresznye hő szerető. Lehetőség van a medence növekedése a központi fekete földterület körülményeiben. Jól alkalmazkodik a mérsékelt éghajlati zónához. Az északi régiókban Putanka télen lefagy, menedék nélkül.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A fajta részlegesen önfenntartó, de valóban bőséges növények, beporzók szükségességére vonatkoznak. Elég lesz, ha a megfelelő cseresznye fajta késik a közeli kertben. Ebben a kapacitásban Zhukovskaya, Kharitonovskaya, valamint egy édes cseresznye. Virágok májusban a rügyek feloldódási ideje 7-14 napot vesz igénybe.

Leszállás

A PUTKA cseresznyeinek leszállásához a napos, nagyon jól megvilágított területeket kell választania. A szél elleni védelem opcionális, de a magasságot mesterségesen értékeljük, ha nem lehet eltávolítani a növényeket a felszín alatti vizektől más módon. Az őszi leszállás Délen lehetséges. De a mérsékelt éghajlati övezet régióiban jobb választani ezeket a célokat tavasszal, április 2 évtizede.

Növekvő és gondoskodás

Pucana meglehetősen szerény osztály. Meg kell szerveznie a mérsékelt öntözést a prioritási kör kontúrja mentén, körülbelül 10-15 literrel, de csak súlyos hőben. Hidratálja a pörkölés területét este este következik. 2 héttel a betakarítás előtt teljesen leállt.

A bőséges táplálékfa nem szükséges. Időnként szezonális szerves, madár alom vagy trágya lehet. Nem túl vastag korona gyengén nő. Ha a törzs elkezdi sűríteni, vágni, rövidíteni hajtás akár 40 cm. A betegek és a brutális ágak szaniter eltávolítása az ősszel történik.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A Pucana a betegségek viszonylag fenntartható fejlődéséhez, a kártevők károsodásához kapcsolódik. A fa jól védett a gombáktól. Gyakorlatilag nem is beteg a sajtban és a nedves éghajlatban. A moniliózishoz, cokkomikózishoz. Az ilyen kombináció szokatlan, gyakorlatilag nem található a cseresznye más fajtáiból, ezért a Pucana különösen érdeklődik a kertészek és a szakmai agronómák számára.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Téli keménység a fajta jó, a hajtások és a gyümölcs vesék nem mozognak menedék nélkül, amikor leeresztették a légköri hőmérséklet -35 fokig. A fák a termékeny, jól leeresztett talajokon jól nőnek. A szárazsághoz viszonylag stabil, a hő költségek rövid távú telepítése anélkül, hogy növelné az öntözési sebességet. A virágzás során a nedvesség hiánya, valamint a gyümölcsök kialakulásával kombinálva.

Értékelések áttekintése

Annak ellenére, hogy a butka viszonylag a közelmúltban jelent meg a hazai kerti piacon, sok daciditást már sikerült eltávolítani nem egy betakarítást. A gyümölcsök értékelése a legmagasabb, ízletes és édes, és a savak, a visszajelzések szerint, nem érezték túl sokat. A kertészek jelzik az ellátás teljes elhárítását – A fa minimális figyelmet igényel, tolerálja az időjárást.

Van elég kicsi. A fa szinte nem beteg, jól növekszik. Az egyetlen mínusz, amit az érett gyümölcsök tendenciájához hívhat. Azokat a lehető leghamarabb újrahasznosítják, hogy ne emlékezzenek a tárolási folyamatban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: