Cseresznyefaj

  • Szerzői: Kharitonova E. N., Zhukov O. VAL VEL., Chirm N. M.
  • Megjelentek: Korall x premiere
  • A feltételezések éve: 2010
  • A törzs típusafűrészáru
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: közepes sűrűség, emelt, gömb alakú
  • Epishers: közepes hosszúság és vastagság
  • Levelek: közepes, elliptikus, sötétzöld
  • Virágok: Nagy, fehér
  • Teljes méretű: átlagos

Lásd az összes jellemzőt

Kert tervezése, szeretnék elosztani a leginkább finom gyümölcsfajtákat, amelyek stabil hozamokat adnak. A cseresznyefák között a kertészek egyik népszerűsége a tündér hazafias válogatás különböző része.

Az eltávolítás története

A cseresznye tündér az FGBNU tenyésztői csoportjának eredményeként kiderült. Michurina 1993-ban. A fajták szerzők a bogarak. VAL VEL., Chirm N. M. és kharitonova E. N. A cseresznye tündér szülői formái egy premier és korall. Az állami nyilvántartáshoz 2010-ben. Kultúra a központi fekete földkultúrában.

A fajták leírása

A tündér egy közepes szárnyú fa, amelynek tiszta és emelt golyós hajú korona, közepes sűrítő sötétzöld levelekkel, mérsékelt ágai az erős ágak és a kifejlesztett gyökérrendszer. A kedvező körülmények között a cseresznyefa 200-250 cm-re nő.

Cherry Blooms májusban. Ebben az időben a kerek Kronát bőségesen borítja a nagy hófehér virágok. Minden virágzatban összegyűjtött 2-3 virág.

Gyümölcs jellemző

A cseresznye tündér a középső telepítési fajtákra utal. Egy egészséges fa érlelő gyümölcsök, amelyek súlya 3,5 g. A cseresznye egy lekerekített ovális alakú, sima és fényes felületű. Az érett gyümölcsöket hihetetlenül gyönyörű színű – világos rózsaszín jellemzi, amely kiemeli a cseresznyét más fajták között. Bőr a gyümölcsökben vékony, rugalmas, szubkután pontok és foltok nélkül.

Az összegyűjtött cseresznye friss, konzervdobozokat fogyaszt, feldolgozva, dzsemen és lekvárokban, fagyasztva, főzés közben. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyümölcsök cseresznyéből való elválasztása részben száraz, tökéletesen szállítják a szállítást, és legalább 10 napot tárolnak megfelelő körülmények között.

Ízi tulajdonságok

A cseresznye íze kiváló. A sárga-rózsaszín pépet ajánlatos és lédús következetességgel kell ellátni. Íze harmonikus – savanyú, tökéletesen kiegészítve egy kellemes aroma. Nincsenek tartósság és keserűség. A cseresznye pépben a cukrok 11% -át és a titrálok körülbelül 2% -át tartalmazza.

Érés és gyümölcsözés

Átlagos cseresznye a leszállás után 3-4 évig gyümölcsöt elindít. Gyümölcs a fokozat stabil, éves. Június végén megkóstolhatja a cseresznyét, és a cseresznye hatalmas érése július első felére esik. Fokozatosan húzza le a gyümölcsöket, így a termékenységi periódus kissé feszült, de július 20-ig folytatható.

Hozam

A fajta fajták jóak. Az 1 hektáros megfelelő ellátással akár 83,2 s betakarítást is gyűjthet. Középen egy felnőtt fa a szezonban 12 kg finom cseresznyét ad.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Rendezésmentes fokozat (több mint 50%), azonban a donorfák jelenléte 20-40% -kal növelheti a hozamsebességeket. A pollinátorok legtermékenyebb fajtáit a munka, a Turgenevka és a Vladimir.

Leszállás

A palánták ültetése és tavasszal és ősszel (a régió éghajlati jellemzőitől függően). A tapasztalt kertészek ajánlott egy fa kora tavasszal történő ültetését, a növényzet előtt. Az ültetvények közötti távolságnak 150-200 cm-re kell lennie. Ősszel, a cseresznye palánták tündér csak a déli régiókban leszálltak. Az ültetéshez 90-110 cm magasságú ültetési, éves vagy kétéves palánták vannak kiválasztva.

Növekvő és gondoskodás

Ülj cseresznyét egy tisztított területen, ahol sok fény és nap. Javasoljuk, hogy a tündéret a kert déli részén helyezzük el, ahol védelem a vázlatok és a gusztus szél ellen.

A gyümölcs-bogyós kultúra teljessége: rendszeres öntözés, takarmányozás, száraz ágak eltávolítása, korona kialakulása, betegségek megelőzése, talaj lazítás és téli előkészítés. Az öntözést az ütemterv szerint végezzük, háromszor a szezonban: a virágzási időszak alatt, amikor a gyümölcsök kötődnek és őszi talajellenállással. Az adagolók felváltva vannak: szerves és ásványi anyag. A vágás kialakítása akkor történik, amikor a fa pihenésre és egészségügyi – szükség szerint. A tél előtt a közeli zónát feltétlenül a szalma vagy fenyő ágak használják. A rágcsálóktól a fát egy snack lovasságának védi, vagy egy speciális finom szemcsézettüket telepítve.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Cherry immunrendszere. A fáról magas ellenállást ünnepelnek a koktonáriumra és sok más gombás betegségre. A cseresznyefa tündérrõs rovarok közül csak egy szó, hogy megszabaduljon, hogy melyik inszekticid feldolgozás segít.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A cseresznye fajokat fagyállóság jellemzi, és könnyen átadja a rövid szárazság, a hő. A fa kényelmesen növekszik a termékeny, nedvesség és légáteresztő talajon semleges savassággal. A felszín alatti vizeknek mélynek kell lenniük, hogy a nedvességet ne formázzuk, amelyet a gyökérrendszer kötéle hátrányosan érinti. Negatívan befolyásolja a fa hatását erős árnyékolók és túlzott nedvesség.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása