Egres fehérorosz cukor

  • Szerzői: Mezőgazdasági Intézet Nan Fehéroroszország
  • Megjelentek: Fehér nagy x belorusz
  • Szinonimák nevek: Ribes Uva-Crispa Belorusskiy Saharniy
  • A növekedés típusa: Középálló
  • A bokor leírása: Mechanikus gyapjú, kompakt
  • Epishers: Egyenes, tüske, közepes vastagság
  • Tüskék: közepes méretű, meglehetősen bőséges, egyedülálló, kettős és sőt hármas, színes zöld vagy világosbarna színű
  • Lap: Nagy, szürkés zöld
  • Berry méret: Nagy
  • A bogyók tömege, g: 4-8

Lásd az összes jellemzőt

Az egres nagymértékben termesztik a kerti helyeken, mert hasznos és finom bogyó. A népszerű és nem szeszélyes, érdemes kiemelni a fehérorosz cukor változatosságát, amelyet hihetetlen ízt jellemez.

Az eltávolítás története

Ez a medián fokozat a Belarusz Gyümölcs Kerti Intézete alapján származik. A fajta két népszerű fajon alapult – fehér nagy és fehérorosz. Ajánlott az Oroszország központi és északnyugati régiói termesztéséhez. Ajánlott a gyümölcstermesztéshez Fehéroroszország területén, Ukrajna, Oroszország (Dél-Régiók, Szibéria, Urals).

A fajták leírása

A fehérorosz cukor egrese az átlagos cserjék, amely akár 100-ig terjed, ritka esetekben akár 150 cm. A bokor kompakt, tiszta, jól söpörte, amely mérsékelten megvastagodott, szürke-zöld fényes lombokkal, vékony, de rugalmas ágakkal, valamint súlyos nyilvánvaló vagy kettős tüskékkel. A virágzás időtartama május közepén esik. Ebben az időszakban a cserje kis virággal borít, melyeket rovarok bepárolnak.

Nyári egres (több mint 60%), de a helyszínen található további fajták nem zavarják, mert a keresztpollináció miatt a hozamjelzők észrevehetően növekedhetnek.

A bogyók jellemzője

A rendezés nagyméretű fajokra vonatkozik. Az egres átlagos súlya 4-8 gramm. A bogyó helyes, gömb alakú, alig hosszúkás bázissal. Érett gyümölcs, zöld zöld színű, könnyű csíkokkal. A bogyó felülete sima, matt, szél nélkül. Bőr egres vékony, nem kemény, de tartós.

Egy univerzális fajta – bogyók kinevezése friss, feldolgozott, konzerv, fagy, a főzés során alkalmazott. A technikai érettség szakaszában összegyűjtött bogyók könnyedén elviselik a hosszú távú szállításokat, és meg kell őrizni.

Ízi tulajdonságok

Íz és árucikk tulajdonságok az egres kiváló. Sápadt zöld hús, szelíd és lédús. Íz van az édesség és a kellemes sav is. A cellulóz közel 14% cukrot, 2% savakat, C-vitamint, tanninokat, flavonoidokat, pektineket és sok más hasznos komponenst tartalmaz.

Érés és gyümölcsözés

A fehérorosz cukor válik közepes. A gyümölcs növény július második felével kezdődik. 14-18 évig bokorot ad. Cserje bőséges és barátságos. Érett bogyók nem jelennek meg, és nem sütnek a scorching nap alatt.

Hozam

A hozamjelzők közepesként becsülik meg. A kívánt ellátás biztosításával az 1 bokorból a szezonra eltávolítható 3.5-6 kg hasznos bogyók.

Régiók növekvő

A gyümölcscserét Fehéroroszországban termesztik, és népszerűséget szerzett Ukrajnában. Oroszországban a bogyó a déli régiókban, Szibériában és az Urálokban nő.

Leszállás

A gyümölcs cserje ültetése tavasszal történik (április első felében), és ősszel (október). A palánták ültetése az 1-es távolságban ajánlott.5-2 méter. Helyezze őket jobban a fedezeti vagy épületek közelében, amely biztosítja a növény megbízható védelmét a vázlatokból és egy erős szélből. Az ültetőanyag kiválasztása, érdemes figyelmet fordítani a menekülés (legalább 5 mm) vastagságára és a rizómák (legalább 15 cm hosszú) kifejlesztésére.

Növekvő és gondoskodás

Az egres növekedése könnyű, dob vagy squealed talajon semleges vagy gyenge savassággal ajánlott. A telek elegendő mennyiségű fényt és hőt kell kapnia. A növény nem szereti a nedvességet, így a talajvíznek mélyen kell lennie. Módosítsa a növény két módszerrel – dugványok vagy dekódolás.

Az egres az ágak talaj, egészségügyi és esztétikai vágása, valamint a rovar inváziók és a betegségmegelőzés elleni védelem, valamint a rovari inváziók és a betegségmegelőzés elleni védelem. A durva télen végzett régiókban az üzemet védeni kell a túlzott hidegtől – a bokor növekedési zónájával, az ágai ágai felhasználásával.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növény nagy immunitása sok betegség és kártevők számára. A gyümölcscserét teljesen nem befolyásolja a gömb alakú, ritkán érzékeny a gombás betegségekre és a malnutokra, valamint ellenáll az antracnóznak. A kártevők betekintéséből segít megvédeni a bokrok időben történő feldolgozását speciális gyógyszerekkel.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

Az egres jól illeszkedik egy instabil éghajlathoz, beleértve a hideg tél (-29 fokig). A növény könnyedén elviseli az aszályt és a hőt, és kedvezőtlen időjárási körülmények után gyorsan helyreállt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása