Egres sirius

  • Szerzői: NAK NEK. D. Sergeeva, T.VAL VEL. Zvyagina (vni gardening őket. ÉS. BAN BEN. Michurina)
  • Megjelentek: Kifinomult 3 x Kaptivator 0-271
  • Szinonimák nevek: Gulliver
  • A feltételezések éve: 1994
  • A növekedés típusa: Silnororal
  • A bokor leírása: Egyenes, ménes, közepes vastag, elágazó, az ágak iránya függőleges iránya
  • Epishers: növekvő – vastag, egyenes vagy enyhén ívelt csúcs, világos zöld, bontatlan; Meleg – vastag, fényes
  • Tüskék: Ritka, egy, rövid, közepes vastag, alacsony emelkedő, sötét
  • Lap: Nagy, világos zöld, matt, gyengén gondolkodású, ráncos, laza, konvex, három-ötpontos
  • Location Shipov: lefelé irányított és csak a menekülés alján található; Nincs kém

Lásd az összes jellemzőt

Egyfajta egres kiválasztása a leszálláshoz, a legtöbb Dacnahers összekeveri a cserjék éles tüskék jelenlétét, olyan sok próbálkozás egy sajnálatos rendezést vagy minimális számú tüskéket választani. Olyan középső ágyú szirius osztály.

Az eltávolítás története

Sirius egy bogyós kultúra, amelynek évelő története, a kertészkedés hazai tudósaiból származik. ÉS. BAN BEN. Michurina (T. VAL VEL. Zvyagina és K. D. Sergeeva) 1986-ban. Az Orosz Föderáció kiválasztási eredményeinek az 1994-es Orosz Föderáció kiválasztási eredményeinek feltöltése. A bogyót a következő fajok átlépésével nyerik – a Silent 3 és a Capport 0-271. Ajánlott a Sirius termesztésére a központi fekete földterületen. Az egres más névvel rendelkezik – gulliver.

A fajták leírása

Sirius egres egy nagy lelkes cserje, amelynek magassága elérheti az 1 métert. A bokor kompakt, róutas hajtásokkal és közepes sűrítő fényvédő levelek matt felületével. A tüskék nagyon ritkán fedezték csak a menekülés alját. A cserje virágzási ideje alatt megjelenik a halványszín virágának átlagos mérete. A virágkefék több virágból állnak. A virágzó fázis a május 3. évtizedére esik.

A kultúra a szamopidai fajokhoz tartozik, de a kereszteződéses hozam során 20-25% -kal nő, így több szurdok fajtát ültetnek, egyidejűleg a Sirius-val egyidejűleg, nem lesz felesleges. Ezenkívül az egres beporozós méhek.

A bogyók jellemzője

Sirius a középső mély bogyó fajták osztályát képviseli. Átlagosan a bogyók tömege 3,5-4 g. Az egérek formájában helyes – lekerekített. Az érett bogyók egyenletesen borítják sötétvörös színű, sima felületet, amely viaszral rendelkezik. Bőr gyümölcs sűrű fényvénákkal. A bogyók univerzális célja – friss, frissítés, elakadás és lekvár, fagyás, fagyasztás, főzés közben.

A fajta egyik jellemzője kiváló szállíthatóság és hosszú távú. A hűvös helyen a bogyók 18-26 napig tárolhatók.

Ízi tulajdonságok

Íz és termékminőség bogyók Kiváló. A halvány rózsaszín húst pályázat jellemzi, flotta és mérsékelten sűrű konzisztencia magas lé. A kiegyensúlyozott bogyó íze, savanyú édes, egy kellemes desszert aromával kiegészítve. A virághús hordozó körülbelül 12% cukrot és 2,3% savakat tartalmaz. A magvak tartalmát a cellulózban átlagosan jelzik.

Érés és gyümölcsözés

Sirius utal a középváltozó típusú egres. A gyümölcskultúra a leszállás után 3-4. évben kezdődik. Lehetőség van az első bogyókat július végén, és a gyümölcsök csúcsát augusztus elején esik. Édes bogyók barátságos.

Hozam

A termelékenységi mutatók jóak, ami a legfontosabb, hogy megfeleljen az agrotechnikai szabályoknak. Kedvező körülmények között 1 bokor a szezonban eltávolíthatja a 2,5-3.6 kg egres. Növekvő kereskedelmi célokra, számíthat 90-150 ° C-on 1 hektáron.

Leszállás

Néz ki a palánták és tavasszal, és ősszel. Ha tavasszal ülteti, akkor a vese-disszipációig. Leszállási költeni egy felhős napon. Ha ősszel telik, akkor 1,5-2 hónappal a fagyok előtt, hogy a gyökérrendszer alkalmazkodhasson. A megfelelő idő mellett meg kell emlékezni a bokrok közötti távolság tiszteletben tartását 1.5-2 méter. A legjobb leszállási anyag egy 2 éves palánta.

Növekvő és gondoskodás

Syrius Gooseberry cserje, aki gondoskodik, de a jó hozamokhoz meg kell választania a megfelelő helyet és megfelelő talajt. A telek érdemes választani egy napos, védve a vázlatokat és a gusztus széleket. A helyszínen lévő talajnak termékeny, levegő és nedvességállónak kell lennie a talajvíz mély földelésére, mivel az üzem gyökérrendszere nem tolerálja a nedvességet. Az ideális hely a műtrágya-dúsított vályákkal ellátott lejtőn lesz.

Az átfogó növényápolás az események láncából áll – mérsékelt öntözés (virágzás után szükséges öntözés), a szerves és ásványi műtrágyák (3-szor a szezonban – kora tavasszal, virágzás után és a gyártás végén), az ágak szaniter vágása és törés, harisnyakötő a címkén, mi növeli a betakarítást, valamint védelmet a kártevők és betegségek ellen. A téli cserje előkészítenie kell. Ehhez a cserje vágott zónáját, valamint az ágakkal vagy az agrofluorinnal történő szigetelését mulasztja. A rágcsálóktól megvédhetik az előre telepített csapdákat a telken.

A kultúra sokszorosítását különböző módon hajthatjuk végre – fegyverek, zöld dugványok vagy a bokor megosztása (cserje több mint 5 évesnek kell lennie).

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növény immunitása jó, így az egres stabilan határozottan tolerálja a rovar kártevők sok betegségét és invázisait. A kultúra átlagos ellenállása az amerikai penész számára. Néha az üzemet olyan betegségeknek vetik alá, mint az antracnóz, a fehér pöttyös és rozsda. Ami a kártevőket illeti, az egres legveszélyesebbek: egy hullám, egy fűrész, egy rablás és tűz. A rovarok inváziójának figyelmeztetése segít a réz megoldásának kezelésében.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

Nagy stresszállóság – ez a fajta egyik előnye. Az egres fagyálló (tolerálja a hőmérsékletet -28 … 32 ° C-ra csökkentve), és könnyen átviheti az elhúzódó szárazságot. A növény negatívan befolyásolhatja a pontozási napot, ahonnan a bogyók sültek.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása