Éjszakai paradicsom királynője

 • Szerzői: Németország
 • Szinonimák nevek: Koenigin der Nacht, az éjszaka királynője
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Közepes
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-120
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 70

Lásd az összes jellemzőt

Az éjszaka királynője a német tenyésztők által származtatott paradicsom fajtája. Egyéb nevek – Koenigin der Nacht, Éjszakai királynő. A fajta gyorsan szerette az orosz dachensons a nem függőséget a súlyos termesztési körülmények és a kiváló ízlés miatt.

A fajták leírása

A növény egy alacsony sebességű kompakt bokor magasság körülbelül 70 cm. Az üvegházhatású körülmények között több mint méter hosszúságú lehet. Sötétzöld levelek. A virágkefe egyszerű, mindegyikben 5-6 paradicsomot képez.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Felejthetetlen formában a paradicsom szinte fekete színű, az érett gyümölcsöket narancssárga-vörös bőrrel borították, az antocian és a sötét lila tónusok vállakkal. Ehhez a szokatlan színminőséghez, és ilyen eredeti nevet kapott.

A paradicsom átlagos méretű, súlyuk 60-180 g, a formában lekerekített, kissé lapos. Belül van egy piros-málna hús. Az egyetlen mínusz gyümölcsöt úgy tekintik, hogy nem elég hosszú ideig tartó.

Kóstolási jellemzők

Hogy megkóstolhassa a paradicsom királynőjét az éjszaka édes, húsos lédús és húsos. Alapvetően friss formában fogyasztják őket, különösen a paradicsom fényes íze friss levelekkel rendelkezik. Továbbá a paradicsom tökéletesen kiegészíti a nemzeti ételeket. A konzerváláshoz rendkívül ritka.

Érés és gyümölcsözés

Az éjszaka királynője közepes érési periódusú fajtákra utal, az első paradicsomot az első baktériumok megjelenése után 110-120 nappal eltávolíthatjuk. A paradicsomból származó gyümölcs, a hozamot fagyokig gyűjthetjük.

Hozam

Ez egy szép hozamfajta, amely képes 9-12 kg paradicsommal 1 m 2.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Ez nem hibrid fajta, ami azt jelenti, hogy az érett gyümölcsökből gyűjthetjük a saját magokat, és használhatják őket palántákra. A leszállási idő általában felveszi a kertészetet, az éghajlati viszonyoktól függően, ahol a kultúrát termesztik, de általában a vetés általában 60-65 nappal a transzplantáció előtt történik. Az ültetési folyamat szabványosnak tűnik: a tartályban lévő magvak, szedés, amikor megjelenik az első levelek, fenntartva a talaj nedvességét, a keményedés egy héttel a transzplantáció előtt.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Éjszakai paradicsom királynője

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Éjszakai paradicsom királynője

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Éjszakai paradicsom királynője

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A paradicsomot az éjszaka királynőjében, mind az üvegházakban, mind a nyitott talajban termesztheti, de felkészülhet arra, hogy a friss levegőben lévő gyümölcs sötétebb lesz a színben. Az ízlés szerint egy ilyen átalakulás nem befolyásolja. A kelbimbák szükségesek a 3-4.

Növekvő és gondoskodás

A kultúra termesztése kötelező gőzölést és képződést igényel, jobb, ha 2-3 szárat vezet. Ez a fajta jól tolerálható hő és más kedvezőtlen, sőt szélsőséges körülmények között, a betakarítás növelése érdekében még mindig fennáll a növekvő kényelmes feltételek fenntartása érdekében. Szóval, ne felejtsük el etetés és követni a műtrágya leképezési rendszert.

 • A földbe való leszálláskor. Az első etetést hozzáadjuk, mielőtt a palántákat a helyszínre tervezik. A földet szerves és ásványi kompozíciókkal kell hígítani.
 • 2 héttel a leszállás után. Ebben az időszakban az anyagokat a növekedéshez és fejlesztéshez szükségesek. A takarmánynak tartalmaznia kell nitrogént, foszforot, káliumot, nyomelemeket.
 • A magasság időszakában. A paradicsom megfelelő fejlődéséhez ebben a szakaszban táplálja a nitrogén és a foszfor tenyészetét.
 • Virágzás közben. Annak érdekében, hogy a növények a zagging gyümölcsökre irányuljanak, használjunk keverékeket káliummal és foszforral, és kerüljenek a nitrogéntartalmú műtrágyák.
 • A gyümölcsözés időszakában. A paradicsom és a gyorsított érése ízlésének javítása érdekében káliumot, bórot, mangánt, jódot alkalmazhat. Ezek az anyagok ilyen gyümölcsöket adnak hozzá.
 • Néhány héttel a betakarítás előtt minden etetés meg kell állnia.

Éjszakai paradicsom királynője

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Éjszakai paradicsom királynőjeÉlesztőÉjszakai paradicsom királynőjeBórsavÉjszakai paradicsom királynőjeJódÉjszakai paradicsom királynőjeHamuÉjszakai paradicsom királynőjeKalcium-selitraÉjszakai paradicsom királynőjebukkinsavÉjszakai paradicsom királynőjeTejszérumÉjszakai paradicsom királynőjeHidrogén-peroxidÉjszakai paradicsom királynőjeCsirke alomÉjszakai paradicsom királynőjeSzódaÉjszakai paradicsom királynőjeCsalánÉjszakai paradicsom királynőjeMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat magas betegséggel rendelkezik. Még a gyümölcsök repedése is rendkívül ritka.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Éjszakai paradicsom királynője

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Éjszakai paradicsom királynője

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Éjszakai paradicsom királynőjePhytofluoroÉjszakai paradicsom királynőjePuffadt harmatÉjszakai paradicsom királynőjeCsúcsÉjszakai paradicsom királynőjeClapporiosÉjszakai paradicsom királynőjeSzürke gnilÉjszakai paradicsom királynőjeDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása