Eper alba

 • Szerzői: Olaszország, “Új gyümölcsök”
 • Íz: édes
 • A méret: Közepes-nagy
 • Súly: 25-30 gr
 • Hozam mértéke: Közepes
 • Hozam: 1-1.2 kg bokorral
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: Rranny
 • Célja: Univerzális
 • A bokor leírása: Dísz, meglehetősen erős, kompakt

Lásd az összes jellemzőt

Alba az olasz eredetű csodálatos bevándorló, a nagyméretű fajták egyik fényes képviselője, amely nagyra értékelte az orosz kertészek körében. Az úgynevezett eper valójában egy kerti eper, amelyet Európában, a szomszédos országokban és határozottan rendeztek Oroszországban.

A fajták eltávolításának története

Az Albát az olasz cég új gyümölcseinek tenyésztői 2003-ban szabadalmaztatták. A feladat az, hogy kiküszöbölje a nagy és ízletes gyümölcsök alakzatát – a tudósok sikeresen elvégezték, hogy idővel a fajta hihetetlen népszerűségéhez vezetett. Ezenkívül az Alba a legmagasabb árucikkekkel és hordozható tulajdonságokkal rendelkezik. Az aggregátumban mindez megmagyarázza a széles körű elosztást. A végeredmény eléréséhez a tenyésztőket szülői formákként használták. 97.85-6 és Albion.

A fajták leírása

Alba jellemző egy erős erősebb bokor, fényes zöld gyönyörű lombozat. Növénymagasság akár 35 cm, hosszú virágok, amelyek a gyümölcsérés során futnak. A bokor nem túl gyümölcs, és nem sok bajusz, hogy függetlenül a közeli terület csatlakozásával. A lapnak meglehetősen nagy méretű, ami aktívabbá teszi a fotoszintézis folyamatot.

Az érés időzítése

A növény a korai: a virágzás és a gyümölcsözés időszaka május végén – június elején. Az Outlets polcain Alba látható az első, például a Déli Régiókban a betakarításhoz, a május második évtizedének végén zavarja, és az utolsó számokban befejeződik.

Régiók növekvő

Alba tökéletesen érzi magát az Orosz Föderáció, Fehéroroszország, Ukrajna és az európai országok déli régiói kontinentális éghajlatában. A fajta szerepel a meghatározott területeken termesztett növények állami nyilvántartásaiban, ahol saját kódja szerint ismert:

 • Oroszországban – NF 311;

 • Fehéroroszországban – Alba;

 • Ukrajnában – NF 311.

A fajta alkalmas az Észak-Kaukázus régióban, a Brest, Vitebsk, Gomel és T. D. A kontinentális és mérsékelten kontinentális éghajlat feltételeihez igazodva.

Hozam

A fajta tartozik, hogy mennyire hozam a középosztály – ideális körülmények között egy bokor gyűjtsön 1-1,2 kg, a gyakorlatban azonban sok függ az időjárástól és éghajlati jellemzőit a konkrét terep. Mérsékelt éghajlaton lehetséges, hogy legfeljebb 700 g bogyót kapjon egy bokorból.

Bogyók és ízük

Az Alba közepes nagy hibrid, csodálatos, technikai és ízlési jellemzőkkel, gyümölcsökkel:

 • Berry szín – élénkvörös;

 • forma – kúpos;

 • Gyümölcsméret – közepes-nagy;

 • Súly – 25-30 g, íze édes, könnyű és kellemes savval.

A méhsejtnek közepes kiejtett bogyós aromája van egy igazságos hússal.

A termesztés jellemzői

A kertészek egyik pozitív tulajdonságait a szárazságállóságnak nevezik. A minőség kiváló, de befolyásolja az árut és az ízét. A nedvesség hiánya miatt a bogyók elveszítik a turgort (rugalmasság) és a gyümölcsösséget. Hogy ez ne történjen, további öntözésre van szükség.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Kerti eper, különösen Albean, termékeny talajokra van szükség. Kedvező feltételek szervezett védelmet a hideg légtömegek ellen. Ezenkívül a bogyó nem tolerálja a környéket a felszín alatti vízzel.

A fiatal palánták leszállása érdekében a parcellákat előre elkészítették és elvégzik a következő tevékenységeket:

 • A leszállás előtt félévig a földet át kell kapcsolni, eltávolítani az évelő gyomok gyökereit;

 • A komplex műtrágyák és a szervesek a talajba kerülnek – 50 g nitroamofosz és egy vödör humusz, komposzt. M.;

 • A határidő végén Make Markup – Say Sors a folyosóval 0,6 m. A bokrok közötti távolság – 0,3 m.

Minden kutak kell egy mélysége 0,2 m – a lyukakat adunk hozzá szerint maroknyi fahamu és szerves, valamint a csipet nitroposki. A műtrágyákat a talajjal összekeverjük, alacsony dombot, majd adjunk hozzá vizet a kúthoz. A szelíd gyökerek nagyon szépen kiegyenesülnek, és egy bokorot telepítenek a Holmikre, és elaludnak, tömítést és a talajt. Egy helyen az üzem legfeljebb 2-3 évig marad

Beporzás

A beporzás természetes módon történik. Édes illat vonzza a méheket, a bumblebeeseket, a pillangókat, a lepkéket és más rovarokat.

Alárendelt

Az ujjlenyomat a talaj felmelegedésével kezdődik 8-10 °. A műtrágyákat öntözés után hozták létre. A bokrokat jód kompozícióval kezeljük – ez körülbelül 7-10 csepp egy 10 literes tiszta vödörre. Az eseményt az esti vagy kora reggel szélesen végzik. Ezt a feldolgozást párszor megismételjük a termékenységi időszak kezdete előtt. Az eljárás megakadályozza a szürke rothadás megjelenését. Egy hét múlva a bokrok táplálják a karbamidot – 1 st. L. A vízvödörben a bokor 0,5 liter számításából.

Eper alba

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper albaÉlesztőEper albaBórsavEper albaAmmóniaEper albaHamuEper albaJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Alba – téli hardy fokozat, amely képes a negatív hőmérsékletet akár -30 ° C-ig, jó hó menedékhely alatt.

Betegségek és kártevők

A növény megnövelt ellenállás a támadások penész és sikeresen ellenáll egy here és fehér folt, valamint a fekete rothadás. De a fungicidek megelőző kezelése, az antrax és a nematódok elleni inszekticidek szükséges.

Eper alba

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper albaZsizsikEper albaBellenkaEper albaHangyákEper albaMeztelen csigaEper albaAtkaEper albaNematódEper albaKirándulásokEper albaBogarak

Eper albaBuuray pöttyösEper albaRothadásEper albaHelyekEper albaCsavargó levelekEper albaSzárításEper albaLyukak a levelekben

Reprodukció

Alba sikeresen megszorozza háromféleképpen, és az összes kertész áll rendelkezésre.

 • Magvak reprodukálása. Távolítsa el a saját magokat egy hibridnel, mert a leszármazottak nem tartják meg az anyai tulajdonságokat. A magok mindig megtalálhatók. Február-márciusban rétegezték és csírázzanak. A nagyméretű fajták magjai, mint például Alba, csírázók nagyon lassan, így vetés előtt áztatták őket.

 • Vetőmagok a földön. Ez a szükséges események után lehetséges: tartályok előkészítése, talajfertőtlenítés, világítási és hőmérsékleti rendszer szervezése. A magokat egy teljes tartályban 15 cm magasságú tartályba vetik, és üvegházat szerveznek. Miután a vagok merülnek. A talaj fűtött vagy speciális gyógyszerek vétele előtt.

 • A bokor szállítása és a gyökeres bajusz szétválasztása. A módszerek népszerűek az ültetési anyag hiánya és az egyszerűségének köszönhetően. Egy egészséges bokor, amelyen 2-3 felsőrészek vannak kialakítva aljzatokkal, ásni és óvatosan elkülönítik a kimeneteket, miközben alaposan védik a gyökereket a károktól. Minden rozettát azonnal ültetik az elkészített lyukba, nem felejtik el az öntözést. Ami a gyökeres bajuszokat illeti, itt még könnyebb. Minden OSS végén egy aljzat van kialakítva. Ha elhagyja a Földön, akkor egy idő után gyökerezik. Csak óvatos lesz a föld egy részével, levágva tőlünk és transzplantál az előkészített lyukba.

Tapasztalatlan kertészek, mindhárom módot próbálhatod meg, mert valaki egy opció megfelel, mások tetszenek.

Értékelések áttekintése

Számos átvétel elemzése pozitív véleményt mutatott a kerterek a hibridről. Sokan szeretik a korait. Mindenki, aki az eladási epereket növeli, elégedett az Alba magas termékminőségével: a szépség és a bogyók fényessége, kellemes íze, valamint kiváló közlekedése.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása