Eper ali baba

 • Szinonimák nevek: Ali-Baba
 • Íz: Édes a savanyúsággal
 • A méret: átlagos
 • Súly: 3 – 5 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 0,4-0,5 kg bokorral
 • Javítás: Igen
 • Az érés időzítése: Korai
 • Célja: Univerzális
 • Bogyó szín: telített piros színű, sárga szuszpenzióval

Lásd az összes jellemzőt

Eper Ali Baba – A javítási fokozat, amely június óta elkezd gyümölcsöt, és csak akkor, ha fagy. A holland bokor kertészek értékelik a gazdag hozamot és a stabilitást még a legsúlyosabb körülmények között is.

A fajták eltávolításának története

Eper Ali Baba (Találkozhat az Ali-Baba névnek is) első alkalommal, amikor a tudósokat HOLLANDIABAN hozta. 1995-ben történt. A különböző kísérletek eredménye sok előnye volt a növények megjelenése.

A fajták leírása

Eper Ali Baba – Bush Magas Legfeljebb 20 cm, Splash Sötétzöld levelek. Négyzetek fehér eper, bőséges. Bajusz a fajta, ami lehetetlenné teszi a növény reprodukálásának ilyen vegetatív módját.

Az érés időzítése

A bogyók június közepén kezdődnek. A Frukciós szezon vége az első fagyok.

Hozam

Vintage fajta. Az egyik bokor szezonban 0,5 kg gyümölcsöt adhat meg. A leszállást 3-4 évente frissíteni kell. Annak érdekében, hogy ne rontja a gyümölcsöket, amikor összegyűjti, meg kell szakítania őket a pohárral. A szamóca minőségének megőrzéséhez javasoljuk a gyümölcs összegyűjtését reggel, amikor harmat.

Bogyók és ízük

Ali baba lédús bogyók. Fényes vörös gyümölcsök fehér, savanyú ízléssel és az erdőben gyűjtött szamóca egyedülálló aromája. Az egyik bogyó súlya eléri az 5 g-ot.

A termesztés jellemzői

A bokor aktívan növekszik és fejlődik, biztosítani kell a levegő beáramlását a gyökereknek. Ehhez rendszeresen el kell lazítani a földet az első bogyók érleléséig. A szamócainak növekedésének folyamatában is el kell távolítani a gyomokat az ágyakból, hogy ne szakítsa meg a föld tápanyagelemeit.

Ali Baba – Aszály-ellenálló eper. De a megfelelő mennyiségű folyadék hiánya a gyümölcs ízének és betegségeinek ízlésének romlásához vezet. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen szükség van a vízre.

Ha tervezik, hogy az erémi, vagy a loggia szamócát növeljük, gondoskodni kell arról, hogy az üzemet akár 10 liter kapacitásba transzplantizálják. A téli epernek mesterséges megvilágításra lesz szükségük.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A szamóca ültetésének helyének túlnyomórészt sima, fűtött napfénynek kell lennie. A növény nem tolerálja a nedvességet, így jobb, ha alföldön adja fel az ágyakat. Ha a felszín alatti vízszint magas, akkor meg kell emelni egy bokor a gerinceken. A szamóca mellett a leszállás:

 • sóska;
 • fokhagyma;
 • hagyma;
 • Bab, borsó, bab.

A felsorolt ​​növények kiváló szomszédok lesznek, és megvédik Ali Babát a kártevőktől. A talajnak semlegesnek vagy kissének kell lennie. A kert megszakítása előtt kis mennyiségű foszfor-kálium-műtrágyát, tőzeget kell öntenie a talajba.

Az eper bokrok 35 cm távolságra távol vannak egymástól. A sorok között 50 cm távolságra van szükség. A leszálló palánták során a kertészek azt tanácsolják, hogy kövesse az üzem gyökereit. Ki kell bővíteni őket. Amikor a szamóca ültetésének folyamata befejeződik, szükség van a talaj mulchálására.

Beporzás

Természetes körülmények között a rovarok részt vesznek a bokor beporzásában. Ha az eper otthon nő, gondoskodni kell a formázó virágok mesterséges beporzására, rendszeresen rázza a virágokat. Az illetékes megközelítéssel a fokozat örömmel örül egy bőséges betakarítással.

Alárendelt

A gyökerek alatt tartó gyümölcsöző talaj miatt a szamóca gyorsan elveszíti a tápanyagokat és a hasznos ásványi anyagokat. A növény halálának megakadályozása érdekében meg kell adni a műtrágya talajját:

 • organikus;
 • Ásványi készítmények.

Az ősszel meg kell ismételni, hogy a bokor hideg legyen. Az ásványi műtrágyák használata előtt óvatosan olvassa el az utasításokat.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szamóca utolsó betakarítása az ősz közepén áll. A gyümölcstermelés végén a kertészek gondosan tisztították az ágyakat a gyomokból és más szemétből, valamint:

 • Távolítsa el a deformált leveleket;
 • Távolítsa el a betegségeknek vetett bokrok;
 • Menedék szamóca lucfenyő ágak.

A legmenőbb régiókban az alapok bőségesen alszanak a hóval. Ha a levegő hőmérséklete -25 ° C alá csökken, egy huzalkeretet képez, amelyre agribed nyúlik. A kész kupola bokrok borított.

Betegségek és kártevők

A fokozat meglehetősen ellenáll a különböző betegségeknek és kártevőknek. Ha úgy gondolja, hogy a kertészek áttekintése, az üzem csak a legkedveltebb helyzetben sérülést okozhat az esőzések vagy járványok formájában.

Az egyik közös betegség, amely képes Ali Baba-t kapni, szürke rothadás. Bordeaux folyadék 1-2% -os koncentráció segít megszabadulni tőle. Ha a növény fertőzött, eltávolíthatja a beteg bokrokat, és fertőtlenítheti az ágyat.

A kártevők elleni profilaxishoz a bokrok permetezését használjuk gyógynövényekkel egy ládával és telített aromával. A vegyi anyagok feldolgozása nem ajánlott, mivel a veszélyes anyagok bogyókba kerülnek.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Ali Baba reprodukálási módja van.

 • Bokrok osztása. Ebben az esetben a szezon végén nagy bokrok ásnak. Ezután a növényt több részre vágják, hogy nincsenek kevesebb, mint 2 gyökér. Ezután a kész palántákat heteroacexin vagy coretern oldatában áztatjuk.
 • Magok. Április közepén vetheted epereket – május elején. Ha a régió hideg, akkor jobb, ha közelebb indulni Ali Baba a nyárhoz. Nem merül fel további gondoskodás.

Ali Baba – Szokatlan szamóca, amely szinte az egész szezonban gyümölcsöt adhat. Az ország területén a bokrok jól járnak. A nagy eperre való leszálláshoz nem ajánlott.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: