Eper Carmen

 • Szerzői: Cseh Köztársaság
 • Szinonimák nevek: Karmen
 • Íz: Exquisite, desszert, kellemes méz utáníz
 • A méret: Nagyon nagy és közepes
 • Súly: 38-40 gramm az első gyűjtemény, a teljes gyűjtemény átlagos tömege 15-17 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: kb. 1 kg bokorral
 • Az érés időzítése: Közepes
 • Célja: Univerzális
 • A bokor leírása: Penész, magas, terjedő

Lásd az összes jellemzőt

A Cseh Köztársaságban számos univerzális célpont jelent meg. Strawberry Carmen (Karmen) 2001-ben Oroszországban végzett tesztek, amelyek jellemzői dokumentált bizonyítékok vannak. A fajta kis mennyiségben termeszthető személyes használatra vagy eladásra. A bogyók könnyen elviselik a szállítást, ne áramljanak, és ne romoljanak.

A fajták leírása

Az Eper Carmen megkülönbözteti az erős és az intenzív növekedést. Magasság eléri a 20 cm-t. Raskidny bokor, egyenes szárral és buja sapkával. Levelek eper faragott, néhány hullámos. Főbb előnyök:

 • nagy méretű gyümölcsök;

 • a hozam stabil és kiszámítható;

 • Egyszerű gondozás;

 • téli keménység;

 • Alkalmazkodóképesség a különböző időjárási viszonyokhoz;

 • A paplings könnyen túlélhető.

Emlékeztetni kell arra, hogy a Carmen bokrok elég sok helyet igényelnek. Már a betakarítás második hullámánál a gyümölcs jellemzője változik. Különösen az esős időjárás a bogyókon megjelenhet.

Az érés időzítése

A Strawberry Carmen virága június közepén kezdődik. Már a hónap végére a gyümölcs megjelenik. Az átlagos érlési idő lehetővé teszi, hogy sikeresen ötvözze a fajtákat korai vagy későn.

Hozam

Az egyik bokorból származó szezonban akár 1 kg gyümölcsöt is gyűjthetsz. A legmagasabb hozam csökken a növény második évébe. A fokozat a gyümölcsök egy helyen körülbelül 4-5 évig. Vintage összegyűjthető, majd a bogyók rendben lesznek, és a számuk csökken.

Bogyók és ízük

Az Eper Carmen különösen sikeres betakarítást ad az első évben. Ezután a bogyók súlya 38-40 g. Azonban a gyümölcsök kicsi. Az általános gyűjtemény átlagos tömege 15-17 g.

A bogyót sötét vörös színre festették, ez megkülönbözteti a szupórikus alak, egy kicsit eddig. Desszert gyönyörű íze van egy méz utáníz. Gyümölcsök illata, mint az erdei bogyók. Egy sűrű és csinos lédús hús belsejében.

A termesztés jellemzői

A maximális eper betakarítás csak agrotechnikai. Közvetlenül a kirakodás után a bokrokat naponta kell öntözni. Legjobb használat kissé meleg esővíz. Nagy területeken kényelmes egy csepegtető öntözőrendszer használata.

A közepes intenzitású felnőtt növények, amelyek időjárási viszonyaira összpontosítanak. A bokor alatt lévő talajnak nedvesnek kell lennie, de nem nedves. Az öntözés a rügyek és gyümölcsök összekapcsolása során figyelembe vesszük.

A talaj rendszeresen lazít az oxigén hozzáférés biztosítása érdekében. Ellenkező esetben a föld fedezi a kéregt. Azonban meg kell tisztítani a szekciót a gyomnövényből. A szamóca növekszik, használhatod a mulcsot, például szalmát, tőzegt, fűrészpor.

A Carmen fajtát a bajusz magas szintje jellemzi. Rendszeresen törölni kell őket. Még akkor is, ha a bajuszot el kell hagyni a tenyésztéshez, akkor a színmagoknak továbbra is megszabadulnak. Ellenkező esetben a növénynek nincs ereje a jó betakarításra.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A szamóca kategorikusan lehet növekedni az alföldön vagy a vizes élőhelyeken. Fontos, hogy a talajvizek mélyen menjenek. A helynek napkollektorosnak kell lennie a széltől és a vázlatoktól. A nagy homoktartalmú talajnak először gazdagítja a tőzeget vagy humuszt. A szamóca számára termékeny talajra van szükség.

A tervezés előtt át kell váltania a telket, tisztítsa meg a gyökereket és a gyomnövényeket. A talaj előkészítéséhez a műtrágyákat használják. Elég vödör nedves és pohár hamu 1 m2.

Az eper carmen érzékeny a magas savasságra. A szétválás előtt szeretőnek kell lennie. Ehhez a fa hamut vagy egy dolomit lisztet használhatunk.

Fontos megfigyelni a tervezési rendszert. A bokrok között hagyja 30 cm szabad helyet. Egy számból egy számra, amire szüksége van körülbelül 50-60 cm-re. A szamóca túl közel van. Ellenkező esetben a bokrok betegek, növényi növények.

Beporzás

Amikor nyitott földön növekszik, az üzem önfelügyelei. Ne vegyen további műveleteket. Ha az eper üvegházban található, akkor a beporzást manuálisan hajtják végre ecsettel. Az ültetvény közelében, hozza meg a méheket, hogy egyáltalán ne gondoljon rá.

Alárendelt

Az epereket többször megtermékenyíteni kell a szezon alatt. Virágzás közben egy szerves ember. Korovyat 1: 10 vagy csirke alom 1: 20. Jó eredmény ad bórsavat. Ebben az időszakban fontos, hogy sok nitrogént biztosítson a jó növekedés érdekében.

A foszfor, a kálium és a kalcium jó forrása fa hamu. Elég 1 csésze 1 m2-en. Emlékeztetni kell arra, hogy a bomlást végző szerves mulcs a nitrogént a talajban összekapcsolja. Fontos, hogy a szokásosnál gyakrabban végezzen nitrogéntartalmú eszközöket.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Betegségek és kártevők

Az Eper Carmen jó természetes immunitással rendelkezik. A bogyók azonban könnyen kaphatnak szürke rothadásokat. A betegség gyorsan halad előre, és teljesen elpusztíthatja, nem csak a betakarítás, hanem a bokrok maguk. A növény magas páratartalmú, a rossz világítással és elégtelen szellőzéssel történő tervezésével.

A szürke profilaxis a talaj mulch. Nem lehet túl bőséges víz eper, hogy ne hozzon létre kedvező feltételeket a fertőzéshez. A kezelést az “Alin-B”, a “Teldor” és hasonlók vegyi anyagok végzik. A népi hamu alkalmas népi jogorvoslatokból, jód-oldat mangánnal.

Az eper nem védett a kártevőktől. Rendszeresen kell megelőznie a súlyos elváltozások elkerülését. Itt vannak ajánlások a közös kártevők elleni küzdelemre.

 1. Fonálférgek. A férgek vereségét a szórólapok deformálása, a virág lerövidítése és megvastagodása. Bokor kell ásni és égni. Az elkövetkező 5 évben lehetetlen növényi szamóca. A népi módszerek egyszerű megelőzése van. A vízben 45 ° C-os hőmérsékleten 10-15 percig kell áztatni a vízbe.

 2. Kancsó. A bokor lapja ráncos, sárga és száraz lesz. A növény megszűnik. A kezeléshez, a “Fufanon” vagy az “UNEWN” permetezéshez. Ön is víz forró vizet is. De fontos, hogy az öntözést egy mérőhöz tartsuk a levelekből.

 3. Zsizsik. Az érintett üzemnek nincs rügyei, vagy a szálon lógnak. A virágzás vagy a betakarítás előtt a “Fufanon” vagy az “Actellik” bokrokat kell kezelni. Van egy ember kezelési módja. Szárított leveleket kell gyűjteni és égetni – van benne egy bogár. Ezután a bokrokat a hamu vagy mustár infúziója dolgozza fel.

 4. Levél növényen. Az eper pest nagy számban enni minden lapot a bokrokon. Az első lyukak megjelenése után érdemes permetezni a “Fufanon” -t. És a féregfák kivágásával is elvégezhető. A növény 5-7 napos intervallummal háromszor megszórja.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Az eper carmen nagy számú erős bajuszt képez. Segítségük a legegyszerűbb módja a reprodukció előállításához. Az aljzatot a földre kell mélyíteni, anélkül, hogy elszakadna az anya bokoráról. Fontos, hogy rendszeres öntözést biztosítson. Végezze el a tavaszi anyai bokor elválasztását.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: