Eper diamant

 • Szerzői: Amerikai szelekció (Kalifornia)
 • Íz: Kellemes és szelíd, felismerte a legjobb az eltávolító fajták között
 • A méret: Nagy
 • Súly: 30-32 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 1 kg bokorral
 • Javítás: Igen
 • Az érés időzítése: Korai és közepes
 • Előnyök: Stabil gyümölcsözés, a termés könnyen eltávolítható
 • Hibák: Gyors öregedés, a következő évben a bogyók kisebb lesznek. Ez a fajta eper kell frissíteni évente (könyvtár és transzplantáció)

Lásd az összes jellemzőt

Az univerzális fajta gyémánt elterjedt Oroszországban. Előnyökként meg tudod jegyezni egy stabil betakarítást, amely könnyen összegyűjthető. Hátrányok – Bogyók Mince A következő évre és az ültetvényeket frissíteni kell. Bokrok transzplantáltak vagy ébrednek.

A fajták eltávolításának története

Ezt a fajta kerti eperet a kaliforniai szakértők eltávolították a múlt század végén. Az új fokozat magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, köszönhetően, hogy mely bokrokat termesztenek egy zabkásban. A fokozatot úgy tervezték, hogy diszpitálják.

A fajták leírása

A Sadden Eper Buss Diamondnak átlagos növekedési ereje van. Ezek magas növények, amelyek 30 centiméter magasságban vannak, míg kompakt, vastag zöld tömegűek. A fajta könnyen meghatározható masszív és erős zörgések, valamint nagy levelek. Az aktív csokor gyümölcsök idején a bokrok nagy mennyiségű bajuszt kapnak.

Megjegyzés: Ez a fajta eper sok helyet foglal el a telken.

Az érés időzítése

A fajta eltávolítható, ami azt jelenti, hogy képes többször örömmel tölteni a növényzet időtartamát. A gyümölcs érlésének időtartama korai vagy közepes lehet. A gyümölcsözés június közepétől kezdődik, és a fagyok kezdetéig folytatódik. A bogyók teljes érleléséhez 3-4 hétig szükséges a gyümölcs kialakulásának kezdetétől.

Hozam

Egy szezonban, egy bokorból akár 1 kilogramm gyümölcsöt is gyűjthet, ami nagy hozamú jelzőt jelez. Kereskedelmi termesztéssel ez a szám növekszik. A betakarítás, mint a szállítási képesség, magas. A javításnak köszönhetően több hónapig összegyűjti a finom bogyókat egy sorban.

Bogyók és ízük

Érett bogyók világos piros, narancssárga árnyalattal. Felületi sima, fényes. Forma – kiterjesztett, kúp alakú. Néha vannak kerek bogyók. A gyümölcsök súlya 30-32 gramm (a régió éghajlati viszonyaitól és a gondosságtól függ). Méretek – nagyok. Mivel a pép, a hús szelíd rózsaszín színű. Szerkezet – sűrű.

Tastors értékelte az eper ízét, mint egy gyengéd és kellemes. A gyémánt az egyik legjobb cserélhető fajta.

A szűk bogyók kellemességet okozhatnak, ha eszik, de ennek a tulajdonságnak köszönhetően figyelemre méltó szállítás és hosszú távú tárolás.

A termesztés jellemzői

A növények egész időtartamát a tavasz elejétől és őszig üzemeltethet. A fokozat nem fél az erős fagyoktól. Egy telken az eper évente nőhet, egy átültetés után. A gyémánt nem ajánlott az üvegházakban vagy üvegházakban termeszteni. Amikor ültetvényt helyeznek a sorok között, szabad helyet kell hagynod 70-80 centiméterben, a bokrok közötti különbség – 20-25 centiméter.

A tenyésztés legjobb régiója – kontinentális éghajlatú területek. Ez a fajta igényes a talaj összetétele. A táplálkozási fekete talajon egy kis tőzegtartalommal növekszik.

A mezőgazdasági mérnökök fontos eleme – rendszeres és mérsékelt öntözés. Üdvözöljük a bokrokat 5 naponként. Az eper különösen szükség van a nedvességre virágzás és gyümölcsérés során. A tapasztalt kertészek tájékoztatják a csepegtetést. Ilyen rendszerek mérsékelten hidratálják a talajt. Gyakori csapadékmennyiséggel nem szükséges az ültetvény vizet.

A minősítés rosszul tolerálja a száraz és meleg időjárást. A déli régiókban való növekedés során a webhely sötétedésre ajánlott.

Fontos feltétel a kerti szamócák növekedéséhez – a gyomnövények hiánya. Jelenléte negatívan befolyásolja a betakarítás minőségét, hátrányosan befolyásolja az eper immunrendszert. Hogy a gyomok ne nőjön fel, a föld lefedi a mulcsot. Használjon szalmot, tőzegt vagy tűlevelű tűket. A forró szezonban a mulch réteg segít fenntartani az optimális páratartalom szintjét.

A termelés folyamatában a növény sok bajuszt tartalmaz. Ha nem fogja használni őket az ültetvények reprodukálásához, a bajuszt törölni kell. A bokor erejét és tápláló elemeit veszik.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Tágas és napos telek – a legjobb választás az eper leszálláshoz. Optimális talaj savasság – 5-től 6,5-ig. A kurvákat 2 héttel a leszállás előtt kell elkészíteni. A telek részeg és táplálja a szerves. Négyzet vagy tehén trágya. 10 kilogrammot használnak négyzetméterenként. A nehéz talaj durva homokkal hígítható.

A szamócák ültetése az északról délre. Nizenas és helyszínek állva vagy szorosan elrendezett talajvízzel nem illeszkedik. Túlzott nedvesség a növények gyökérrendszerének tervezője.

A leszállás négyzet fészkelő diagramja széles körben elterjedt:

 • Három bokrok ültetettek, háromszöget alkotnak, miközben 10 centiméter távolságot tartanak;
 • A fészkek közötti rés 0,5 méter;
 • Fiatal növények mulch és öntözés.

Beporzás

A fajta elkezdi virágokat adni a tavasz elején, feltéve, hogy meleg időjárás van a régióban. Gyémánt eper virágok – Obroat, köszönhetően, hogy a kultúra önállóan lekérdezhető, további növények segítségével.

Alárendelt

A tapasztalt kertészek tájékoztatják az extrakciós műtrágyák használatát a lapon. A kapott eredmény a szerves kompozíciókat mutatja: madarak alom, infúziós csalán, tehén vagy ló trágya. A madár alom nem lehet természetes formában készült, 1-től 10-ig terjedő vízzel tenyészthető. A kompozíció 7-10 napig terjed. Az oldat etetése előtt ismét hígít (1: 15). Egy bokorban liter oldatot használnak.

Eper diamant

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper diamantÉlesztőEper diamantBórsavEper diamantAmmóniaEper diamantHamuEper diamantJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A Swaswberry Snow vastag rétege alatt figyelemre méltó. A fajta képes 35 fokos fagyok ellenállni, de az ültetvény alacsony szintű régióiban jobb, ha nem szőtt anyaggal fedjük le. A telek előtt a bogyók gyűjtése után száraz levelekre van szükséged. A beteg növények eltávolításra kerülnek. Úgynevezett roots megszórjuk a talajt.

Betegségek és kártevők

A Strawberry Diamond erős immunitással rendelkezik a betegség és a kártevők számára. Nem fél a gyökér rothadás, a penész, a foltosság és más gyakori betegségek. Azonban meg kell tartani a megelőző feldolgozást annak érdekében, hogy ne veszítse el a terményt. A virágzás kezdete előtt a bokrok spray réz klorok. A kertészek a következő kompozíciók használatát javasolják:

 • “Svitch”;
 • “Intavir”;
 • “Tiovit-jet”.

Eper diamant

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper diamantZsizsikEper diamantBellenkaEper diamantHangyákEper diamantMeztelen csigaEper diamantAtkaEper diamantNematódEper diamantKirándulásokEper diamantBogarak

Eper diamantBuuray pöttyösEper diamantRothadásEper diamantHelyekEper diamantCsavargó levelekEper diamantSzárításEper diamantLyukak a levelekben

Reprodukció

Növelje a bogyó ültetését a következő módon.

 • A leggyakoribb és hatékonyabb lehetőség – a mustok reprodukálása. Amint az új bokrok kialakulnak, a gyökérrendszer és legalább 2 lap jelenik meg, a kimenet leválasztható a méhüzemből.
 • Második módszer – Kerti szamóca megosztása. Ehhez a módszerhez válasszon növényeket, amelyekkel 3-4 év. A bokrok alaposan megvizsgálják a betegségek tüneteiről. Egy bokor 2-4 részre osztható.
 • Utolsó lehetőség – magokkal. Ritkán választják azt a ténynek, hogy ez időigényes és hosszú távú folyamat. A vetőmag anyaga csírázását el kell készíteni. Megmunkálás történik. A palántákat először külön tartályokban termesztik.
Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása