Eper elvira

 • Szerzői: Hollandia
 • Szinonimák nevek: Elvira
 • Íz: Eper
 • A méret: közepes és nagy
 • Súly: 50-60 g gyűjteményének elején, a fő betakarítás 25-30 gr
 • Hozam mértéke: Magas vagy közepes
 • Hozam: Legfeljebb 2 kg bokorral
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: Közepes
 • Előnyök: Jól tartott

Lásd az összes jellemzőt

Elvira holland fajta (Elvira) csodálatos volt Oroszországban és a szomszédos országokban. A gyümölcsöknek univerzális célja van. Friss formában fogyasztják, és használnak illatos italok, lekvárok, lekvárok és különböző desszertek előkészítéséhez.

A fajták leírása

A fajta jellegzetes jellemzője – elterjedt és erőteljes bokrok. Elosztás – gyenge. A levelek vonzzák a bájos smaragd szín figyelmét. A gyökérrendszer gyenge és felületes, ezért óvatosan kell kezelnie. Egy bokor 2-3 színes tömítésből áll. Van néhány közülük, de erősek és erősek. Mindenki 10 rügyet nő. Bajusz formában mérsékelt mennyiségben.

Az érés időzítése

Az Eper Elvira átlagos éréssel rendelkező fajtákra utal. Gyümölcsbokrok május végén június közepéig. Javítás – hiányzik (a növény csak egyszer a termesztési szezonban).

Hozam

A hozamindex magas vagy közepes lehet az időjárási viszonyoktól és az ellátástól függően. Egy bokorból akár 2 kilogramm bogyók is összegyűjthető. A gyümölcsök jól tárolódnak, és problémamentesen tolerálják a szállítást. Jólét – Magas.

Megjegyzés: Az első betakarítás az ország déli régióiból gyűjtött kertészeket gyűjt. A hideg régiókban a gyümölcstermelés időszakai körülbelül 2-3 hétig vannak eltolva.

Bogyók és ízük

Érett eper világos piros. A fényes felületű bogyók mérete mind közepes, mind nagy és nagy lehet. A betakarítás kezdetén a bogyók tömege eléri az 50-60 grammot, majd 25-30 grammra csökken. A hús sűrű, lédús, nincs üresség. Szín – világos piros. Berry forma – kerek.

Szakmai tastorok 5 pontból 4,5 pontot kaptak. Íz – eper. Absoleka hiányzik. Az aszkorbinsav aránya – 35%. Illat telített és kellemes.

A termesztés jellemzői

A holland eper minden körülményben csodálatos. Nem fél a fagyoktól és az aszály és a hő ellen. A bokrok egy részén 4 évig vagy annál hosszabb ideig termeszthető, ha a hozam marad. Könnyen gondoskodik a fajtára, ezért az újonc kertészek ajánlottak.

Gyakorlatilag egész évben leszállás egy csemetékben: ősszel, nyáron vagy tavasszal. Megfelelő időt választanak ki, figyelembe véve az éghajlat jellemzőit. A talaj savassági szintje 5,2-től 5,5 ph-ig terjedő mutatóknak kell lennie. Ha a talaj túl savas, csökkenteni kell a savasságot. Tedd meg néhány évvel az eperkibocsátás előtt. Munkahelyi használatra Dolomite Liszt vagy Lime (400-600 gramm / négyzetméter). Az első komponenst gyakrabban használják, mivel a földet magnéziummal táplálja.

A bokrok közös leszállási rendszere két sorban:

 • Egy nyitott részen – 30×30 centiméterrel növekszik;

 • üvegházakban és üvegházhatású – 25×25 centiméterben;

 • A sorok között 50-70 centiméterre hagyja az átutazást;

 • hogy a rangok egyenletesen megvilágították, a bokrokat Északról délre ültetik.

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy egy fekete vászonra nőjön eper. Nem ad a gyomnövényeket, hogy növekedjenek és megvédjék a gyümölcsöket a Földkel való érintkezésből. Így a talajnak nem kell gyakran öntenie. A kútok beszállása előtt óvatosan öntöznie kell.

A szamóca esetében előnyös a csepegtető öntözés használata. A rendszer önállóan tartja a kényelmes páratartalmat. A bokrok a leginkább szükséged van a virágzás és a bogyók során. Ha az utca meleg és száraz időjárás, az öntözés 3-4 naponta. Az öntözés gyakoriságának csökkentése érdekében a föld lefedi a mulcsot. Nedves, tőzeggel keverve, 2-3 centiméter rétegét.

És rendszeresen laza talajréteget kell, hogy a gyökerek oxigént kapjanak. A felszíni gyökérrendszer miatt a Rescrope-t óvatosan kell meghozni, 1-2 centiméterrel mélyítve.

A bajuszt mindig rendszeresen el kell távolítani, hogy az üzem ne költeni erőt rájuk. Az oldalak folyamata csak azoknál a növényeken hagyható, amelyek tenyésztésre terveznek. A tanulókat eltávolítják a méh bokrokból, mivel ezeknek a növényeknek a betakarítás nem állnak össze.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A webhely kiválasztásakor figyelembe kell venni az éghajlatot a régióban. Ural és Moszkva régió – Nap és tágas terület. Krasnodar Terület – Helyszín egy könnyű nyitott árnyékkal. A magas páratartalommal rendelkező telek is illeszkedik.

A földet előre elkészítik. Stabil és kiváló minőségű betakarítás, talajtakarmány. A helyszín négyzetmétere egy pohár fa hamut és 10 kilogramm trágyát használ. A kálium-szulfát helyett (120 gramm) vagy szuperfoszfát (100 g) alkalmas.

Beporzás

Elvira eper önállóan polírozható. A további fajták kirakodása nem lesz szükség.

Alárendelt

Szinte minden fajta eper kell rendszeres műtrágya, és a holland fajta nem kivétel.

Javasoljuk, hogy tartsák be a konkrét rendszert.

 • A rugó elején a nitrogén készítményeket használják. Sok kertész komplex táplálékot használ “Tavasz”. 2-3 bokrok 25-30 gramm termékből. Otthon főzhet ilyen etetés: 8 liter víz használjon egy kilogramm átdolgozott trágya. 60 gramm szuperfoszfát és 250 gramm hamu hozzáadása. Ready műtrágya öntözött bokrok 1 liter sebességgel az üzemen.

 • A káliummal és foszforral ellátott alulkázist választják, amikor virágos és bogyós gyümölcsöket alkotnak.

 • Amint az utolsó betakarítást a jelenlegi szezonban szerelték össze, a foszfor-tartalommal rendelkező gyógyszerek hozzájárulnak a földhöz.

 • Az eper figyelemre méltóan reagál az öntözésre egy szilárd fa hamu. És ezt az anyagot a fertőzések és rovarok elleni további védelemként használják.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A gyümölcskultúra megakadályozza a fagyasztást, hogy mínusz 20 fok. Ezért a meleg telekkel rendelkező régiókban nem szükséges lefedni. Ellenkező esetben az ültetvényt szalma vagy komposzt védi. A bokrok tetején a földréteget is lefektették.

Betegségek és kártevők

Az Eper Elvira tartós immunitása a betegségre. Annak érdekében, hogy a növények és a betakarítások ne sérüljenek meg, csak az ültetvényt kell ellátni (a gyomok eltávolítása, mérsékelt öntözés, a föld tisztítása, a talajhitel). További védelem érdekében különböző biológiai anyagokat használjon. Megvásárolhatja őket a kertészkedéshez és az utasítások szerint.

MEGJEGYZÉS: A bogyókkal végzett bokrok kémiai kompozíciói nem tudják kezelni, mivel a gyümölcsök veszélyes komponenseket vesznek fel.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Elvira Eper Reproduction Options.

 • Magok. Időigényes és nem hatékony lehetőség. A kívánt eredmény elérése nehéz.

 • Osztály. Válassza ki a nagy és egészséges növényeket, és elválasztja az éles késsel a tavasz érkezésével. A kapott palántákat azonnal beültetik a kutakba a tartós leszállás helyére. Minden növénynek fejlesztenie kell a kifejlesztett gyökérrendszert és a szívet.

 • Bajusz. Egy elegendő mennyiségű bajusz teszi a reprodukciót az oldalsó hajtások segítségével az optimális lehetőséggel. Ebből a célból az egyes növényeket választják ki, amelyek eltávolítják a virágokat. Csak az első és a második megrendelés gyökerezik. Ha a gyökeresedés a helyszínen történik, ajánlott különálló műanyag tartályokat használni a fiatal növények növekedéséhez.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: