Eper Kimberly

  • Szerzői: Kapott Hollandiában
  • Íz: “Karamell”, édes, könnyű savanyúsággal
  • A méret: nagyon nagy
  • Súly: akár 50 gr
  • Hozam mértéke: Stabil
  • Hozam: 1-2 kg bokorral
  • Javítás: Nem
  • Az érés időzítése: Közepes
  • Előnyök: Jól tárolt
  • Célja: Univerzális

Lásd az összes jellemzőt

Orosz kertészek A Strawberry Kimberly hibrid változata a közelmúltban ismert, de már sikerült értékelni őt. A kertészek megünnepelik a holland fajta magas hozamát és kitartását egy külön TM sorozatból “Vima”.

A fajták eltávolításának története

Kimberly fokozatát a holland tenyésztők erőfeszítései kapják, akik a két szülői fajtát alapították: Gorella és Chandler. Oroszországba a leszállási anyag fajtái számára 2008-ban szállították. A hazai nyilvántartásban 2013-ban készült kerti kultúra az Eper Wim Kimberley-t.

A fajták leírása

Bokrok növények erőteljes, elterjedt, jól fejlett gyökérrendszerrel.

Az érés időzítése

Ez egy közepes minőségű. A bogyók érlésének kezdete közvetlenül a régiótól, a napfénytől és a hőtől (május végéig vagy június elején) függ.

Régiók növekvő

Oroszországban a Kimberley fajta elfogadta a kiválasztási teszteket, amelyet különálló régiókban lágy klimatikus körülmények között hagytak ki. A fajta tesztek után Kimberley elkezdte ajánlani a központi és központi fekete földterületen található városok termesztését. Ott van, hogy a hibrid Kimberly bogyója a legnagyobb méretet mutatja be, és írja be a bejelentett édességet.

Hozam

A fajta megkülönböztethető egy stabil hozammal: 1-2 kg eper bogyós gyümölcsök egy bokor. A tenyésztés ésszerűtlen, de hosszú távú gyümölcsöző.

Bogyók és ízük

A kúp alakú bogyók a fényes pirosra jellemzőek. Formában nagyon hasonlítanak a surround szívre. Az eper méret nagyon nagy: mindegyik közel 50 gramm súlyt eredményez. Az íze karamell árnyalattal és kellemes savanyúsággal rendelkezik. Aroma fényes, eper. Húsos és lédús. Cukor tartalom – akár 10%.

A termesztés jellemzői

Leszállás új bokrok és a leányvállalatok átültetése, tanácsos augusztus második felében költeni. Aztán télen gyökerezik. Ha a leszállást az ősszel gyakorolja, csak a következő tavasszal várhatunk.

Ha a palánták vásárolt kora tavasszal, amikor lehetőség van az erős visszatérés fagyasztó, meg kell építeni egy üvegház íveken megfigyelői anyag. Ha az Agrofiber szálrétegét kinyomtatja, akkor ez az intézkedés hideg és nagy esőzésekből menthető. A hőben tanácsos egy megfelelő védőburkolatot építeni az ívekre padlóval.

Amikor az üvegházban az epereket növekvő szamóca, további világítást és fűtést kell felszerelni. Fontos, hogy a bogyók cukorszintjét elérjük. A hosszú esőzések és a felhős időjárás hosszú időtartama a féktelenség számának csökkenéséhez vezet. Ebben az esetben a megnövekedett páratartalom nem rontja el a betakarítást. Kimberly fajtát mind zárt, mind nyílt talajban termesztheték a korábbi betakarításhoz.

Fontos továbbá emlékezni arra, hogy az öntözés leginkább praktikus megoldása a csepegtető öntözőrendszer tömítése. Ha a készülék lehetetlen, vízre van szüksége, figyelembe véve a talaj állapotát. Folyamatosan nedvesnek kell lennie 30 cm mélyen. Az esős nyáron az öntözés nem szükséges, és a sulry periódusban szükség van egy nap alatt, és 3 liter vizet öntünk minden egyes bokor alatt.

Aszály nem árt a már gyökeres növények, és nem befolyásolja a hozamot. Ez a tényező vonzza a Dacnis figyelmét az eperre. De különösen forró hőmérsékleten esik az esőzések és az öntözés egy héten, és többet elveszítheted a termést. Javasoljuk, hogy legalább 5 naponként vízkereket hajtson végre.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Ebben a fajta eper jól növekszik egy termékeny szubsztrátummal. Agyag talajjal kívánatos egy homokos tőzegkeverék hozzáadása. A kezdő leszállás előtt a trágya, a kőris és granulált nitrogén takarmányok készülnek.

A szamóca zárolása a kutakban. A körözés előre készül. Minden négyzetméter 1 vödör humusz, 0,5 liter fa hamu hozzáadásával. Ezenkívül ajánlott kész műtrágyákat adni minden lyukhoz.

A leszállási rendszer jellemző a szamócához: ha két sorban ülteti, akkor 25 cm-es kerül mentésre a bokrok között, és ha egy ellenőrző sorrendben, akkor 30 cm. A leszállás első 10 napja napi öntözés szükséges talajvilágítással. A kéreg megjelenése nem engedélyezhető.

Beporzás

A beporzás és a képződés esetében a hibrid nem igényel más fajtákat, mert virágokat vágnak.

Alárendelt

Amikor először lazítsa meg a kora tavaszt a földön, a cowboy (1: 10) infúziója, hígított madár ajkak (1: 20 arányban), folyékony ló-kivonat (mennyiségben 50 g 10 liter víz) vagy kész műtrágya, amely sok nitrogént tartalmaz. A növény 0,5 L táplálkozást igényel egy bokorra.

Abban az időszakban, amikor rügyeket forgalmaznak, a fa hamu műtrágya (1-2 st. L. a bokor alatt), akár komplexet is megvásárolt elemekkel. Ebben az etetésben a nitrogént kisebb mértékben kell tartani, mint a kálium és a foszfor.

A növényzet végén a szamóca soraiban ajánlott, hogy a hornyokat 15 cm mélységben tegyenek, és egyenletesen öntsük őket a szuperfoszfátot és a koszorú sót (klór nélkül) arányban 1: 1-ben (1 st. L. Minden komponens). Ezt követően a hornyok öntik és elaludnak.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Téli időszak Eper ültetvény tolerálja a szigetelés nélkül, elegendő hótakaróval és fagyok nem alacsonyabb, mint -18 fok. Mert a gyökerek szétválasztottak a tavaszi időszakban szorosan elrendezve és a hó olvasztása. Amikor túlnyomó a korai tavaszi talaj, habozik, hogy a gyökerek halálát vonja maga után.

Betegségek és kártevők

Az osztály nagy ellenállást mutat a penész és a nagy tolerancia a szürke rothadás. Az esőidőszakban előfordulhat, hogy az ágyakat a csigákból kell feldolgozni.

A növény érzékeny az antracnózra, és a gyümölcsök károsíthatják a rovar kártevőket: Weevils, Slugs, hangyák, Wasps és T. D. Emellett a szamóca szereti a madarak kezelését. A referenciák segítenek nekik.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

A fajta bajusz az átlagos intenzitással van kialakítva. Ezek zöld vagy piros lehetnek, és elegendő mennyiségben növekedhetnek, hogy bármilyen probléma nélkül terjesszék a fajta fajtát a gyermekaljzatoktól. Az elsődleges leszállás esetében a legjobb, ha a bevált gyártók palántákat vásárol.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: