Eper lambada

 • Szerzői: Hollandia, 1982
 • Íz: édes
 • A méret: Nagy
 • Súly: 20 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 0,7-0,9 kg bokorral
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: Korai
 • Célja: Univerzális
 • A bokor leírása: Magas, elítélhető

Lásd az összes jellemzőt

A Lambad fajta megkülönbözteti a téli keménységét és az eredeti ízét. Ezek a tulajdonságok vonzzák a bogyós kultúra tenyésztésében részt vevő számos kertész figyelmét. A Strawberry Lambadot mindenütt termesztik, ami jelentős alacsony hőmérsékletet élvez. Szerelem bogyók az édes, eredeti íz, elegendő cukor.

A fajták eltávolításának története

A Strawberry Lambada 1982-ben különböző holland tenyésztők. Az eljárást szakaszokban végezték. Először a Silvette és az ünnepek kereszteződtek egymással, majd Karina és Okla. A két vakcináció eredményeinek kombinálását követően Lambad fajtát kaptunk.

1983-ban a bogyós kultúrát a nemzetközi piacon mutatták be. Először érdekelt az eper helyi kertészek. Néhány év elteltével elterjedt az európai kontinensen, így ütött hazánkba.

Lambad fajta Zargorodniki magas hozamra, képes ellenállni az alacsony hőmérsékletnek, betegségállóságnak.

A fajták leírása

A bokrok megjelenését vonzereje jellemzi. Magas, gyenge vízbokrok, nagy sötét smaragd levelekkel rendelkeznek. A virágosok a lombhullató rész felett emelkednek. A fokozat gyorsan megszorozza, sok bajuszt. A nagy számú virágot virágzó hajtásokon nagyméretű, hófehér színű, fényes sárga mag jellemez.

A Strawberry Lambadot számos pozitív párt különbözteti meg:

 • a menedék nélküli alacsony hőmérsékleti módok ellenállnak;

 • hosszú gyümölcsök;

 • nagy betakarítást ad, még akkor is, ha a kirakodások megvastagodnak, valamint minimális gondossággal;

 • ellenáll a rovar kártevők betegségeinek és negatív hatásainak;

 • A bogyók eredeti íze;

 • A bogyókat sokszínű lehet.

Sok előnyben van néhány hátránya a fajta. A bogyók sokáig tárolhatják. Ezenkívül a gyümölcsök nehezen szállíthatók.

Az érés időzítése

A növekvő időszak körülbelül egy hónap. Ez lehetővé teszi, hogy a Strawberry Lambad-t a korai fajtákba hozza. A május végén már május végén próbálhatja meg a bogyókat – június elején. A fajta nem vonatkozik a javításra, de jó állapotban lehet egy másik betakarítást szeptember elején.

Régiók növekvő

Mindenütt növekszik az eper lambad. A kivételek a messze északi területek.

Délen és az Orosz Föderáció központi részében nincs szükség eperre, hogy fedezze a nyitott földön. A menedék csak akkor szükséges, ha a fagyok -40 fok alatt vannak felszerelve. És ezekben a régiókban ritka jelenség.

Az északi régiókban, az urálokban és Szibériában, Berry Kultúra üvegházhatású körülmények között.

Hozam

A növény minden egyes bokor nagyszámú nem támogatott. A megfelelő gondossággal minden palánta képes 0,7-0,9 kg finom és édes bogyót adni. Néha a termés nagy lehet. Kiderül a déli régiókban, ahol a magas hőmérsékletek már májusban vannak felszerelve.

Magas betakarítás adjon eper bokrokat a második évben. Ez a helyzet 4-5 éven belül folytatódik. Ezután frissíteni kell a növényeket, mert a napenergia-palántákban még egy kis mennyiségű gyümölcsöt is nehéz elérni.

Bogyók és ízük

A lambada gyümölcsei hagyományos lekerekített kúpos formát tartalmaznak, a homogenitás jellemzi. Minden bogyó súlya körülbelül 20 gramm. Az érettségről a telített piros szín megszerzését jelzi.

A hús nem rendelkezik üregekkel, közepes sűrűségű, kellemes ízminőségű és eper aroma. Gyümölcsök édes, savtartalom kicsi.

A fajta közötti különbség az, hogy a csészék felemelkednek. Nem ad bogyókat a homoktól. A felemelt helyzetben vannak.

A termesztés jellemzői

A lambada eper bokrokat háromféleképpen keresik. A leggyakoribb módszer bajuszot használ. Nagy mennyiségben jelennek meg a kultúrában.

Tenyésztési eper betakarítás után. Outletek vannak kiválasztva, szorosan egy anyai bokorral. Gyakran válassza ki az elsőt, miközben elvégezte a többi eltávolítását.

Hut le fiatal rabid, ne tegye meg őket. A palántákat 3-5 centiméterrel kell hagynia a talajréteg felett.

Az eper lambada nem nő az oldalra. Emiatt szükséges, ha a bokor közötti leszállás 40 centiméternyi távolságot hagy. Ezenkívül figyeljen a folyó szélességére. Kényelmesnek kell lennie. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz a bogyós kultúra gondozásában.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Bár a Strawberry Lambad megkülönböztető jellegű, figyelmet kell fordítani a helyszínre a földre. A professzionális kertészek azt javasolják, hogy elhagyják az árnyékos területeket. A LAMBAD fajtája jobban növekszik a napok által jól megvilágított területeken, és védelmet nyújt a szél ellen.

Egy jó termés kapunk, ha dobok a tenyésztéshez kiválasztott, azzal jellemezve, hogy semleges vagy enyhén savas készítmény. Szükség esetén a lambad epereket bármilyen talajon növelheti. Ez biztosítható, ha a tápanyagok készülnek. A könnyű légáteresztő talajok kiválasztásakor jó növekedés figyelhető meg.

Emlékeztetni kell arra, hogy a kompozícióban lévő só jelentős részén lévő területeken a növényi növekedés lassulása van.

Beporzás

Az eper lambad blossomja az első májusi heteken kezdődik, ha a meleg időjárás telepítve van. Utoljára, amikor szeptemberben a gyümölcsözést megfigyeljük, amikor az első fagyok a talajon kezdődnek.

A gazdálkodás mellett a fajta nem szükséges. Egy bokorban több mint egy tucat oboy állítás van.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Betegségek és kártevők

A Strawberry Lambadnak elég nagy immunitása van. A csemeték nem a szürke rothadás, a barna folt, a vicces elhalványulás hatálya alá tartoznak. Ellenáll a fajta szintén penész. Emiatt a bokrokat a tavaszi és őszi időszakban kell kezelnie, a réziszap vagy betörőfolyadék oldatával.

Hogy megbirkózzon a csigákkal, először szétszórja a dohánypor sorai között.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

A LAMBAD tenyésztési eperjei eltérőek lehetnek. Különösen gyakran tenyésztési fajták bajusz segítségével. És van egy lehetőség egy divízióval egy késsel vagy egy secateurrel. Ugyanakkor egy nyüzsgésből 3-4 csíkból érhetsz el. Végül a magokból szamócot kaphatsz. Mindezek a módszerek ismertek, a technológia nem különbözik más fajták reprodukálásától.

Strawberry Lambad nagyon szerény. Csak öntözés, a gyomok eltávolítása, a folyók folyamatos lazítása. A növényellátás jelentős.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: