Eper malga

  • Szerzői: Olaszország, Franco Dzhenti
  • Szinonimák nevek: Malga
  • Íz: édes
  • A méret: Nagy
  • Súly: átlagos 27-50 gr, maximum 45-50 gr
  • Hozam mértéke: Magas
  • Hozam: több mint 1 kg bokorral
  • Javítás: Igen
  • A bokor leírása: Kompakt
  • Bogyó szín: Telített piros

Lásd az összes jellemzőt

A Strawberries új fokozat 2018-ban jelent meg, és megkapta a Malga nevét. A kertészek számára vonzó nagy hozamú, hosszú erődítmény. Nem fél a nyári hőtől és az esős nyártól. Az eper malga jobb íze egyedülálló eper ízű.

A fajták eltávolításának története

A tenyésztő erőfeszítéseinek köszönhetően Franco Dzhenti az olaszországi Verona olaszországi városában megjelent. A mezőgazdasági vállalat GEOPLANT VIVAI SRL a kiválasztási munkák feltételeit biztosítja.

A fajták leírása

Malga – az átlagos növény, kompakt bokor és ezért alkalmas kis oldalakra. Smaragd színe levelek sovány, enyhén ráncos felület. A növény vastag zöld részeinek hiánya és a levelek kis mérete lehetővé teszi a napsütés egyenletesen a bogyós kultúrát.

Sok színes vonal tornyok a lombozat felett. Minden egyes színház több akadályt képez. Usov kicsit megjelenik, de elegendő a további reprodukcióhoz.

Az érés időzítése

Kivehető korai minőségű gyümölcsök május és október végéig. A Malga a korai fokozatokra utal, és meglepődik, hogy mi történik a folyamatok. Mindössze két hét alatt a virágok bogyókká válnak, és érettek. Gyümölcs folyamatosan az egész időszakban kis rövid szünettel.

Régiók növekvő

A Malga bármilyen éghajlati viszonyban való növekedéshez alkalmas. Ő nem fél az éles hőmérsékletektől. A növények tökéletesen gyökerezik a síkságon, a hegyvidéki területen és a kontextusban.

Hozam

Eper Malga – High-Three Rendezés. Egy kis bokor szezononként 1 kg bogyót hozhat. A barátságos gyümölcsözés az ősz közepéig folytatódik.

Olvasson tovább  Mikor és hogyan kell telepíteni a loncot?

Bogyók és ízük

Nagy bogyók hosszúkás kúp alakú tompa csúcs. A MALGA 27 gramm, a maximum – körülbelül 50 gramm. Édes eper íz hígítja az illatos erdei eper könnyű savanyúságát. Berry színű, telített, piros, sűrű, sűrű, üreg nélkül. Ennek köszönhetően a Malga a tárolás során hosszú ideig nem romlik, a szállítás során megtartja a formát.

A termesztés jellemzői

Egy egyszeri leszállási távolság a különböző malga között a bokrok között 25 cm. A félméteres fekvés megosztja a rangsorokat.

A kétcsatornás bokrok egy kicsit szorosabbak, 20 cm-es rés, Aiser 65 cm. A vonalak elválasztott 30 cm.

A magas hozam miatt öntözésre kényszerített Malga. Forró időben 2-3 nap alatt 1 alkalommal öntözik. Mérsékelten – öntöző intenzitású átlagban. A virágzás során jobb az öntözőrendszer használata, mivel a víz le tudja mosni a pollenet. Az ágyak jobbak az északról délre.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A normál talaj savassági mutató 6,0. Minimális érték 5.5. Alacsony savasság mellett a kertben a földet ásni, 200 g hamut adunk a talajhoz. A Malga fajtájához jó vízelvezetést, termékeny talajt és magas páratartalmat igényel, de víz stagnálás nélkül a kertben. A növekvő fokozat egy helyen ajánlott legfeljebb 4 év.

Beporzás

A nyílt talajon természetesen a beporzás történik. A nagy virágok büszkén torzulnak a zöld tömeg fölött, méhek vonzása. A rovarok pozitív hatással vannak a kultúra hozamára és növelik a gyümölcsözés kifejezését.

Alárendelt

Malga reagál a műtrágyára. Május közepén a karbamid (15 gramm a vízvödörön) 1 kV-os sebességgel használható. méter, alom híg 20-szor, és egy korovyan – 10-szer. A cowboy újratelepítése a virágok kialakulása során.

Nyári vég – idő a foszfát és a potash műtrágyák készítéséhez, a nitrogén nem vonatkozik. Használhat fa hamut. Különböző Malga-hoz előnyösen mulching. Megfelelő levelek, tűk, fűrészpor. Minden hónapban frissíteni kell.

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

Olvasson tovább  Betegségek és kártevők ribizli

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szerző Malga-fokozat nem fél az esős és hideg időjárástól. Szibériában, az urálokban, Távol-Keleten termeszthető. De a durva éghajlati viszonyok tükröződnek a bogyók ízlésén. Az eper savasodik. Ezért egy ilyen éghajlatban ajánlott növelni ezt a fajtát üvegházakban vagy agrárcsuklók alatt.

Betegségek és kártevők

A Malga ellenáll a kultúrából és kártevőkből eredő betegségeknek. Gyenge hely – befolyásolhatja az antracnózt.

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Az új fokozatot a bajusz és a bokor megosztása szorozza meg. Az első változatban a bajusz kialakulása kicsi, ezért ez a módszer nem túl kényelmes. A nagyobb neveléshez a bajusz szükséges 1-2 bokrokon, hogy megtörje a virágokat a gyümölcsözés kezdete előtt. Az üzem minden erőt küld a bajusz növekedéséhez.

A második lehetőség alkalmas hároméves bokrok számára. A bokor megosztása májusban vagy szeptemberben készül. A bokor keletkezik a talajból, merítse a gyökereit a tartályba meleg vízzel. Ezt követően könnyen megosztható az alkatrészekbe, a szövés esetén a gyökereket késsel vágják.

Értékelések áttekintése

Többnyire pozitív visszajelzés. A vásárlók elégedettek a malga, a magas betakarítás és az édes íz. A gyomnövények időszerű öntözése, táplálása, lazítása és eltávolítása segít a kulturális betegségek elkerülésében.

A fokozat hosszú ideig gyümölcsöző, gondoskodva, még az erkélyen is növekedhet egy bogyót. Nagyra értékelik a Malga-t a konzerv és a fagyasztás során – a bogyók tökéletesen megőrzik az alakot és az illatot. Bár ez az egyik legjobb eper fajta.

Olvasson tovább  Eper Alexandrin
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: