Eper Moqueen Elizabeth

 • Szinonimák nevek: Elizabeth
 • Íz: Desszert, édes
 • A méret: Nagy
 • Súly: 40 -70 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 2 kg bokor, 35 t / ha
 • Javítás: Igen
 • Az érés időzítése: Korai
 • Előnyök: Hosszú és stabil virágzás
 • Célja: Friss használat

Lásd az összes jellemzőt

Régi eper királynő Elizabeth (vagy egyszerűen – Elizabeth) a rövid története számára sikerült megtalálni a hűséges rajongókat. Vagyis nagyon objektív okok vannak mind a termesztés folyamatában, mind a végtermék tulajdonságaiban.

A fajták eltávolításának története

Pontos adatok a fajta eredetéről. Úgy gondolják, hogy a Ken Murom brit tenyésztője, és Oroszországban a 90-es évek végén volt – 2000-es évek elején. Változatos teszteket végeztek a Rostov régióban, a Don óvodai tartalékban, ahol elindították az Elizabeth 2 királynő osztályát, amellyel a “hősnőnk” gyakran összezavarodott. De Elizabeth és Elizabeth 2 nem szinonimák. Bár sok jellemzőjük és közel vannak, de ezek két különböző fajta.

A fajták leírása

Elizabeth nem szerepel az állami nyilvántartásban, a hivatalos szabványoknak nincs. Ez bizonyos nézeteltérést okoz a fajta leírásával kapcsolatban a kertészek körében, de az alapvető jellemzőket osztja meg, még mindig.

Eper fokozat, vagy inkább kerti eper, Elizabeth – eltávolítható, vagyis gyümölcsöző többször szezonban. A fotoperiódos típusok szerint a fajta a semleges nap típusára utal. Virágok eper nagy fehér virágokkal, félig osztályos vagy öt csomaggal.

A szamóca bokrokat olyan erős, erőteljes, nagy növekedési erővel rendelkezik. Ők félig tudomány, de kompakt. A bokrok magassága 40-50 cm, a szélesség eléri az 50 cm-t. A bokrok nagy, sima, felszereléssel rendelkeznek, hogy a csillogó ragyog és a felnőttek fényes zöld.

Virágosok Erzsébet erős, megítélése. A bajusz eldobja, de kis évenként 3-5.

Az üzem életciklusa 1-2 év. A növekvő fokozat egy helyen lehet 2-3 éves.

Az érés időzítése

Ez az eper a korai érés számára utal. Majdnem egész évszakban Elizabeth kedveli a színeket és gyümölcseit. Ez az egyik fő előnye.

Virágok minőségű stabil, leggyakrabban – 3 hullámban többféle gyümölcsöt tartalmaznak:

 • Április-május, az első betakarítás várható a tavasz végére – a nyár elején;
 • Június végéig – július eleje, a bogyók augusztusban érintkeznek;
 • Szeptember kezdete, Vintage – Október.

Elizabeth kedvező időjárási viszonyaival a gyümölcsök megterhelhetők, amíg. Gyümölcsben szünetek – körülbelül 2 hét.

Ígérlet olyan nagy hozamok – Megtakarítás Elizabeth az őszi virágok rügyekkel. Tavasszal, a hő érkezésével gyorsan folytatják a fejlődést. A korai érés és a folyamatos virágzás oka, valójában áprilistól szeptemberig, a “királyi” bogyók csendes hozzáállása a napfény időtartamára. A fejlesztés csak a nyári hőt fékezheti.

Hozam

Elizabeth hozama az egyik legvonzóbb jellemzője. A nyitott talajban 2,8-5 kg ​​/ m2, az üvegházban eléri a 10 kg / m2-et. A bokorból általában 2 kg bogyót gyűjtenek szezonra, és ha nagyobb volumeneket tartunk, akkor ezek a következők – 35 t / ha.

A gyümölcs sűrűsége számos magas közlekedést biztosít. Igen, és magas színű szellemben. A bokor magas elhelyezkedése védi a termést a szennyeződésektől.

Bogyók és ízük

A fajta nagy, ragyogó fényes vörös bogyókat hoz, 40-70 g súlyú (egyedi minták elérte a 100 g-ot). A nagy méret nem az egyetlen plusz bogyók. Húsuk sűrű és piros, kellemes aromával és édes, desszert ízvel. Az 5 pontos kóstolási skála szerint az Eper Elizabeth 4,7-es becslést kapott. A fajták gyümölcseiben savas íze csak akkor fordulhat elő, ha nem merülnek fel, vagy ha a fejlődés az árnyékos agyag talajon történt. A bogyók ízlésének átültetése után visszatér.

A “Royal” szamóca gyümölcsének fő célja – a legutóbbi formában történő fogyasztás, amely egyáltalán nem szól a megőrzésének alkalmatlansága miatt. Freeze bogyók is lehetnek nyugodt – nem veszítenek el.

A termesztés jellemzői

Elizabeth gondoskodott. Szereti a nedvességet és az átlagos öntözési intenzitást, a standard intervallumot – 2-3 napot, az optimális időt – kora reggel vagy késő este. A szárazság fokozatos átutalások rövid távú időszakai problémák nélkül. De a túlcsordulás rosszul befolyásolhatja a bogyók ízét, vizes és nem olyan édes.

Az Elimaplet Care egyik fontos jellemzője az első szín előnyös szakasza. Bogyók, akiket kicsi, de az eltávolítása lehetővé teszi, hogy a növény jobban gyökerezzen és erősítse.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Elizabeth egy lángot, semleges, termékeny talajt szeretne. A magas savtartási fokozat rosszat tolerál. A negatív következmények elkerülése érdekében adjunk hozzá fa hamut a talajhoz, 500 g / 1 m2-es sebességgel.

Ideális leszállóhely – a helyszín fényes oldala. Ugyanakkor lehetőség van arra, hogy növekszik az egészséges növény nem csak a Nyitott talaj vagy üvegház, hanem az erkélyen, a lógó zabkása. A fajta optimális leszállási ideje 2 időintervallum: március-május, augusztus-október.

A következőkben való kiszállítás:

 • Öblítse le a palánták gyökerét, kicsit vágja őket;
 • Tegye a palántákat a kutakba, kiegyenesítse a gyökereket;
 • A bokrok közötti résnek 40×40 cm-re kell lennie;
 • Óvatosan öntsük a föld palántáit, kissé megugrik;
 • Nedvesítse meg a leszállást, terjessze a humuszt.

Beporzás

Virágok a változatos obroat, nem szórakoztató. És amikor “királyi” eper a Teplice-ben, a beporzás kérdése. Ezt két fő módszer végzi:

 • Minden virág kézzel, puha kefével;
 • Ventilátorral.

A módszer kiválasztása a leszállás méretétől függ.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fokozat magas téli keménységgel rendelkezik, túlélte a hőmérséklet -25 ° C-ot. De a kertész nem fogja figyelmen kívül hagyni, hogy az üzemet ilyen stresszre tegye.

A szamóca nyugodtan túlélte a fagyokat, szüksége van menedékre. Plentifully “Queen” bogyók a tél elé, hogy a talaj ne repedjen, és fedje le egy speciális szintetikus anyagot vagy egy réteg egy snapper 5 cm-ben.

Betegségek és kártevők

A “Queen” magas ellenállása a Malino-Eper Weevil és mindenfajta gombás betegségekkel szemben. Ha meg szeretné védeni magát a weevil-től, megszórja az eper levegőt a dohánypor.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Elizabeth még mindig nem ideális – nem lehet fronen, és egy év alatt dobja ki a bajuszt. Ezért, ha azt szeretné, hogy reprodukálja a növény – gondoljon előre, a rügyek kialakulása alatt.

Hogy a különböző magvak növekedése előtt ellentmondásos kérdés. Elizabeth magvak eladásában lehetséges, de sok tudós azt mondja, hogy a magvakból termesztett nagyméretű eperfajtáknak nincsenek minden olyan tulajdonság, amely a bajnokság által reprodukált gyűjteményeikben. Vannak azonban azok, akik versenyző, így a döntés továbbra is az Ön számára.

Értékelések áttekintése

A vélemények elsősorban a hosszú gyümölcsökről beszélnek – vannak olyan esetek, amikor a szamóca utolsó betakarítása november 10-én gyűjtött. Dicséret könnyű ellátás. Az íze jellemzői nem maradtak figyelmen kívül – vannak ilyen epitets, mint “cukor”, “méz”. A bogyók aromáját összehasonlítjuk az erdei eperrel, méretük, ragyogása és telített színe szinte minden.

Pozitívan reagál a fagyálló – virágok és bogyók, a kertészek szerint, jól érzi magát -4-6 ° C-on még menedék nélkül is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: