Eper Ostara

  • Szerzői: Hollandia
  • Íz: Édes a savanyúsággal
  • A méret: Nagy
  • Súly: 20-75 gr
  • Javítás: Igen
  • Az érés időzítése: Korai és közepes
  • Célja: Univerzális
  • A bokor leírása: Kompakt
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Téli keménység: Magas, -35

Lásd az összes jellemzőt

Univerzális fajta eper Ostara, utal a kerti kultúrák egy semleges fény nap. Ez a jellemző azt jelzi, hogy a bokrok hosszú ideig gyümölcsök lehetnek, nyár elejétől és az első hidegtől. A gyümölcsök ízei változatlanok maradnak. Az illetékes és rendszeres gondozással a hozam nemcsak fennmarad, hanem növelheti.

A fajták eltávolításának története

Az Eper Ostara-t a huszadik század 70-es években a Hollandia tenyésztői hozták létre. Az elimináció pillanatától kezdve ez a fajta széles körben elterjedt terjesztés nemcsak Európában, hanem a volt Szovjetunió területén is. Most ezt a fajtát gyakran használják az orosz kertészek kereskedelmi termesztésére, de a Dacicák is figyelmet fordítottak rá.

A fajták leírása

Az Ostara kerti eper jellegzetes jellemzője kompakt bokrok, amelyek magassága eléri a 25 centimétert. A lombozatot gazdag zöld színre festették, amelynek felületét kis vénák borítják. Levélméret – közepes.

A növekedés folyamatában a bokrok nagy számú bajuszt kapnak. A fiatal növények képesek virágozni és a termesztési év első évében adni a gyümölcsöket.

Az érés időzítése

Az Ostara egy eltávolítható minőségű, amely többször is termelhet a növekvő szezonban. A virágzó kerti eper korán kezdődik, és a gyümölcsözési időszak június és az első fagy. Az érlési idő korai vagy közepes lehet. Ezt egy adott régió időjárási viszonyai befolyásolják.

Hozam

Hozamjelző – Magas. Ha helyesen törődik az eperrel, egy bokorból akár egy és fél kilogramm bogyót is kaphat. Hogy a hozam nem csökken, az ültetvényt frissíteni kell a harmadik évben.

A fajta gazdag betakarítást fog adni még az Oroszország középső sávjában, amelyek feltételei durva a kerti szamóca.

Bogyók és ízük

Az érett bogyók fényesek lesznek (néha észrevehető málna énekelnek). Felület sima és fényes. A gyümölcsök nagyok, amelyek súlya 20 és 75 gramm között változhat. Forma – kúp alakú. Kis bogyók – a kedvezőtlen időjárási viszonyok és az agrotechnológia be nem tartása. A hús szelíd és lédús, sűrűség – alacsony.

A gyümölcs ízét édes, desszert, kis savanyúság, frissítő. Az illat telített és kifejező, lehetséges, hogy elkapja az erdei szamóca szagait. Gasztronómiai gyümölcsök Kiváló minőségű. Az epereket az élelmiszerben használják a nyers formában, és az elakadások vagy dzsemek előállítására is használják. Az alacsony sűrűség miatt a fagyasztó bogyók nem tudják elveszíteni az űrlapot.

A termesztés jellemzői

A fajta növekvő, az ültetvények kiejtése nem szükséges. Egy helyen az epereket ajánlott az egész évben termeszteni. A növények között hagyjuk 20-25 centiméteres rést, és a sorok között – 70-80 centiméter. Oltott bokrok július végén vagy augusztus elején. A Strawberry Ostara gondozása egyszerű. A tapasztalt kertészek leszállnak az utolsó nyári hónapban. Tehát a bokrok nyugodtan esnek, és a következő év örömmel gazdagodik.

Az eper szereti a nedvességet. A talajnak nem szabad megmentenie. Öntözi az ültetvényeket, mint a talajszárítás felső rétegeit. Rendszeres légköri csapadékmennyiséggel az eper nem öntözhet. A forró és száraz, a bokrok 3-4 naponként öntöznek. Használjon meleg és ellenálló vizet. Az öntözés után a bokrok körüli földterület lefedi a mulcsot.

Bokrok Ostas nagy mennyiségű bajuszt tartalmaz. El kell távolítani őket, hogy az üzem nem tölti az erejét. A bajusz csak ültetvény-reprodukcióra hagyja. Ebből a célból több méh növény elhagyja. 2 erős bajusz, a maradék levágott egy méh bokorból. Görgessen csak fertőtlenített eszközökkel, ollóval vagy szeletekkel.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Annak érdekében, hogy a gyümölcskultúra nagy mennyiségű ízletes és érett bogyót adott, termesztése érdekében ki kell választania egy jól megvilágított telek. A napfény hiánya negatívan befolyásolja a bogyók ízét, savvá válnak. A területet védeni kell a súlyos vázlatoktól.

Elhagyatott osztály, így stabil táplálkozás szükséges. Amikor minden egyes egyénhez való leszállás a szerves (komposzt vagy nedves). És ásványi etetést vagy hamut is használhat. Perlite Add hozzá a kimerült talajhoz. Ez nem csak a tápanyagokkal telítette a földet, hanem segít az optimális páratartalom megőrzésében is. Minden trágyázó a jól kell keverni alaposan, csak azután, hogy a start növények.

A palánták gyökerezésére a bokrokat “epin” vagy “cirkon” oldattal öntözik. Hogy a fiatal növények teljesen fejlődtek, az első évben kívánatos az összes virág termése.

A leszálláskor lehetetlen a földön fújni a palántákat. A növények a növekedési pont szintjén vannak elhelyezve. Ellenkező esetben a rothadás megkezdődhet.

Beporzás

Obroat virágok, de az önfelszívódás ellenére célszerű az ültetvények melletti pollinátorok növényi fajtáit. Coloros masszív és hosszú. A bogyók súlya alatt a földre támaszkodnak. Egy elmosódáson 8-12 rügy. Fehér szirmok.

Alárendelt

A növekedés során válasszon száraz és folyékony műtrágyákat. A jó eredmények komplex ásványi kompozíciókat mutatnak. Széles terjesztés vett ló trágya vagy korovyan, elvált vízben 1-10. És párhuzamosan, komposzt, kőris és csirke alom is. A takarmányozási rajz ugyanaz, mint a kerti szamóca más eltávolítható fajtái.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az eper ellenáll 35 Celsius fokig. A magas téli keménység ellenére az ültetvény kívánatos a tél folyamata. Az őszi bokrok kezdetével távolítsa el a gyümölcsöt és a száraz leveleket. Az ágyak tőzeggel vagy szalmával vannak bevonva. A bokrokat lucfenyő tészta borítja. A régiókban egy gyenge hótakaróval rendelkező régiókban a bokrokat nem szövött anyaggal borítják.

Betegségek és kártevők

A kerti szamóca és a betakarítás védelme érdekében végezze el a bordák feldolgozását egy bordoszi folyadékoldattal (3%). A termesztési időszak alatt végzett munka. A növényeket egymás mellett kell elhelyezni. A leszállás elindítása a stagnáláshoz és a növényi mentesség csökkenéséhez vezet.

A bogyók gyakran vonzzák a figyelmet a slug. A velük való hitelesítés segít a mulcsrétegben, amely nemcsak a kártevőkből, hanem a földi érintkezésből is megmenti a bogyókat. Az Ostara fajta szürke rothadás – ez egy közös fertőzés, veszélyes sok kerti növény.

A növényeknek rendszeresen ellenőrizniük kell a betegségeket és kártevőket. Ha a vereség hatalmas, néhány bokrnak el kell távolítania.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Tapasztalt kertészek azt tanácsolják, hogy növeljék az eper ültetvényeket a bajusz segítségével, mivel az Ostara fajták legjobbjai nagy számban alakítják ki őket. A hajtások könnyen gyökerezik és gyorsan elhagyják az új helyet. Fiatal bokrok gyökerezés után ültetett egy kertben. A leszállási munka jobb a július végétől és augusztus elejétől kezdve. A rozettáknak van ideje, hogy a fagyok megérkezése előtt jöjjön be a nyitott földön.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: