Eper queen Elizabeth 2

  • Szerzői: M.BAN BEN. Kacrykin, tudományos és termelési vállalat “Donskaya kennel”
  • Szinonimák nevek: Elizabeth 2
  • Íz: Desszert
  • A méret: nagyon nagy
  • Súly: 40-50 gr
  • Hozam mértéke: nagyon magas
  • Hozam: 1,7 kg bokorral
  • Javítás: Igen
  • Az érés időzítése: Korai
  • Célja: Mély fagyasztás

Lásd az összes jellemzőt

Elizabeth 2 – Belföldi kiválasztás “klón” a népszerű angol fajta kerti eper királynő Elizabeth II. Lehet, hogy merészebb lehet, hogy hívja a bajnok hozamát és a termés kezdetének időzítését. A fajta értékelhető a javításra, a függőleges kultúrában való növekedés lehetőségére – a Trellis vagy Kashpo-on.

A fajták eltávolításának története

Az Eper Elizabeth 2-et 2001-ben szerezték be a “Donskaya kennel” tudományos és termelési cégével. A tenyésztőt M. BAN BEN. Kachalkin. Forrás növényi fokozat – Queen Elizabeth II brit tenyésztés. A hazai változatban a javított jellemzők csatolva voltak: a bogyók méretét növelték, a bajusz kialakulása nőtt, a gyümölcsözés időtartama meghosszabbásra került. Az állami piacon a fajta 2004-ben regisztrálva van.

A fajták leírása

A növények esetében a bokor nagyméretű, egy smaragd-zöld árnyalatú emissziós levél rozettával jellemezhető. A hajtások megkülönböztetik a sűrű. A nagyméretű levelek természetes védőcsaládot végeznek a szennyezés vagy a gyümölcs elváltozások ellen csapadékkal. Virágok fehér szirmokkal, GEM elem, fényes. A bajusz a bokor 3-5 darabja van, 2-3 aljzattal.

Az érés időzítése

Az üzem jellemzi a korai érésű, gyümölcsöt a május végétől október ismételt ismételt kialakulását virágok. Ennek megfelelően az Elizabeth 2 meghaladja az analógok nagy részét. A kerti szamóca egyéb javítási és rendes fajtái előtt érhető el. Az ismételt gyümölcsözés július 2. évtizedében történik, a harmadik pedig augusztus közepén.

Régiók növekvő

Az Eper Elizabeth 2-et Oroszország összes régiójában osztják el. Nincs korlátozás az éghajlati zóna kiválasztására. Az Urálban, Szibériában, a moszkvai régióban végzett vizsgálatok. Kezdetben a választást a déli szélességi, Rostov-on-Donban végezték.

Hozam

Elizabeth 2 – eper nagyon magas hozammal. A szezon alatt a bokorból 1,7 kg bogyókra kerül. 1 m2-en 6-os kirakodási sűrűség mellett, 4 kg gyümölcsöt gyűjtenek össze. Az üvegházakban lévő film alatt ezek a mutatók növekednek. 1 m2-vel legfeljebb 10 kg bogyók vannak, amelyek a fokozatot nagyon vonzóvá teszik a kereskedelmi termesztéshez.

Bogyók és ízük

A magzat formája ovális, a helyes, néha – egy hiba kúp, a méret nagyon nagy (legfeljebb 50 g). A termés második hullámában növelheti az egyes példányok tömegét. A héja árnyéka közel van a skarláthoz, egy lakk ragyog. A fajta jellemzi a pép nagy sűrűségét, kellemes desszert aroma. Az általuk kapott kóstoló értékelés eléri a 4,7 pontot 5-ből.

A fokozat nem különbözik a vízben. A mélyfagyasztáshoz a kulináris, cukrászati ​​célokra. A friss bogyó jól tolerálja a szállítást. Desszert fajtájaként használják, észrevehető édesség az íz és a mézjegyek aroma.

A termesztés jellemzői

Záró bokrok a nyár közepén, július és augusztus között. Ajánlott leszállás sorokkal, miközben 30×60 cm-es távolság és a folyosó 60-70 cm-re tart. A talajnak termékenynek kell lennie, bőven nedves. 3 évente szükséges átültetési szükséges.

A növény átadási feltételei a nyílt talajra – tavasszal ősszel széleskörűek. A zárt gyökérrendszerrel rendelkező bokrok bármikor ültethetők. Más, a legjobb időszak lesz a tavasz közepe vagy a nyár vége. Ez idő alatt egy nyílt gyökérrendszernek van ideje alkalmazkodni az új feltételekhez.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A leszállóhely kiválasztásakor ajánlott előnyben részesíteni a sima szélvédett területeket, fényes árnyékolással vagy fényben. Ha a talaj nagyon szűrve van, előzetesen kezeljük mész vagy hamu 3 éve, fokozatosan obszcenizálva. Szükségszerűen előzetes termesztéssel, talajelőkészítéssel. Meg kell távolítani a gyökerek a gyomirtás növények, hogy kapcsolja a gerincen 30-60 nappal a eper leszállás, ugyanabban az időben, hogy egy keverék 1 vödör tőzeg, 10 kg. Öntés, 40 g szuperfoszfát és a kálium műtrágyák – elég és 20 g.

Amikor a bokrokat nyitott földbe helyezzük, egy kis mélységű (legfeljebb 80 mm) kútja van kialakítva, kiömlött víz. Aztán egy holmik alakul ki, egy vetőmagot helyeznek rá. A gyökerek elterjedtek, öntsük, hogy tartsa nyitott gyökér vese. Ezután ismételt öntözést végeznek, mulch kerül hozzáadásra.

Beporzás

A virágok május végétől október közepéig tartanak. A fajta a javításhoz tartozik. A virágokat férfi és női típus alkotja. A beporzásra vonatkozó további erőfeszítésekre nincs szükség.

Alárendelt

A Dobolable Strawberry Elizabeth 2 bőségesebb, rendszeres tápanyagáramlást igényel. Az adagolókat 14 naponként állítják elő mezőgazdasági, kalcium-nitrát, szuperfoszfát, komposzt vagy humusz, fa hamu. A tápanyagok extra-zöld áramlása egyaránt fontos. 1 g bórsavval, 2 g mangánt és kálium-nitrátot, majd permetezhetők.

Eper queen Elizabeth 2

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper queen Elizabeth 2ÉlesztőEper queen Elizabeth 2BórsavEper queen Elizabeth 2AmmóniaEper queen Elizabeth 2HamuEper queen Elizabeth 2Jód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az Elizabeth 2 közepes ellenálló eperfajtákra vonatkozik. Az év hideg hónapjaiban történő menedéket ajánlott. A bokrok ellenállnak -23 fokig, alacsonyabb hőmérsékleten képesek még a fűrészpor és a film réteg alatt meghalni.

Betegségek és kártevők

A bokrok nagy ellenállnak az ilyen közös betegségeknek, mint például a szürke rothadás, a penész, a fulladási helyszín.

Eper queen Elizabeth 2

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper queen Elizabeth 2ZsizsikEper queen Elizabeth 2BellenkaEper queen Elizabeth 2HangyákEper queen Elizabeth 2Meztelen csigaEper queen Elizabeth 2AtkaEper queen Elizabeth 2NematódEper queen Elizabeth 2KirándulásokEper queen Elizabeth 2Bogarak

Eper queen Elizabeth 2Buuray pöttyösEper queen Elizabeth 2RothadásEper queen Elizabeth 2HelyekEper queen Elizabeth 2Csavargó levelekEper queen Elizabeth 2SzárításEper queen Elizabeth 2Lyukak a levelekben

Reprodukció

Az eper későbbi termesztéséhez az Elizabeth 2 fajták többféle módon használják az ültetési anyagok előállítását. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy bajusz vagy örömmel csinálhassanak – egyszerűen enyhén megszórják a talajt a kimeneteken. Amint a független bokor 5-6 lapot ad, az anyai, transzplantációtól elválasztva.

A vetőmag anyagok csírázhatók a tartályokban. Ez előre csomagolva, majd a talajba helyezve, merüljön fel. Tartsa az üveg alatt, rendszeresen vezetve, permetezzen talajt a szórópisztolyból. Első szórólapok készítése, különálló konténereken elosztva. A nyitott talajon történő leszállás 4 hónappal a vetés után történik.

A felnőtt Bush 2-3 éves élet osztható megosztással. Végezze el az eljárást a tavaszi nyári időszakban. Az így kapott palántákat az árnyékba helyezzük, amíg meg nem gyökerezik.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása