Eper Sonata

 • Szerzői: Wageningen (Hollandia), szilárd növénykutatás nemzetközi, Bert Moirenbrok.
 • Íz: Édes, könnyű kecses savanyúsággal
 • A méret: közepes és nagy
 • Súly: 25-50 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 1,5 kg bokorral
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: Közepes
 • Előnyök: Nem sötétedik a gyűjtemény után és tárolva. Hosszú esőzések nem rontják el a gyümölcs ízét
 • Célja: Univerzális

Lásd az összes jellemzőt

Sonata fajta széles körben elterjedt Európában és Oroszországban. Édes és lédús bogyók friss formában fogyasztanak és használnak italok, lekvárok és különböző desszertek főzéséhez.

A fajták eltávolításának története

A Sonata Strawberry fajta nem eljárású, forrasztó eperrel utal. 1998-ban jelent meg Hollandiában. Létrehozta szakembereit a külföldi vállalati növényi kutatás nemzetközi. A szakemberek csoportja tizennégy éve új fajtán dolgozott. Ennek eredményeképpen különféle fajtát kaptunk, amelyet a világ minden táján a kertészek nagyra értékeltek.

A fajták leírása

Meghatározza, hogy a fajta képviselhető és szőrme bokrok. Ráncos levelek, gazdag zöld. Az erős zöld tömeg és a magas növekedés ellenére a növénynek kompakt mérete van, gyenge. A fajta az univerzálishoz tartozik. Az összegyűjtött gyümölcsök hosszú ideig tárolhatók az ízveszteség nélkül.

Az érés időzítése

Ez a specifikáció a szamóca közepes fajtáira utal. Gyümölcsbokrok egyszer. Ez az időszak az első nyári hónap végén történik.

Hozam

Az illetékes ellátással a fajta nagy hozammal büszkélkedhet. Ipari körülmények között egy bokorból, legfeljebb 1,5 kg bogyók. Az otthoni termesztés szempontjából ilyen mutatók, nehéz elérni az ilyen mutatókat, így 300-500 gramm eperből gyűjthetünk egyet egy növényből.

Bogyók és ízük

Az érett gyümölcsök gazdag vörös színűek, ragyogó bevonattal rendelkeznek. A bogyók lehetnek nagy vagy közepes, az időjárási viszonyoktól, a műtrágyáktól és az öntözésektől függően. A forma rirefone, a jobb nyak hiányzik. Egy bogyó tömege 25-50 gramm.

A szakemberek leírják az ízét, mint édes, diszkrét savval. Illat, de nem telített. Nincs üresség a húsban, a szín – gyengéd rózsaszín. Juicy bogyók, de nem kemények.

A termesztés jellemzői

A szamóca növekszik, figyelembe kell venni, hogy a fokozat rendkívüli üvegházhatású körülmények között növekszik. A bajusz kis mennyiségben jelen van. Nagy ellenállás van az aszálynak és a fagynak. Egy helyen a bokrok 3 évig termeszthetők, akkor meg kell változtatnod a helyet, hogy megtartsa a magas és stabil betakarítást. A gyümölcsözés hatással van az agrotechnológia megfelelő betartására is.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Tápanyag talaj – a legjobb választás a fajta számára. Az ültető növények megkezdése előtt szükség van egy cselekmény előkészítésére. A terület gondosan elhagyja, a tápanyagokat. A termékenységet előnyösen szerves. Az ültetés előtt körülbelül hat hónapot végez.

A leszállási helyet gondosan megvilágítják a nap, mivel a bogyók árnyéka nem nő. Ha a földterület a magas épületek vagy fák mellett helyezkedik el, akkor a betakarítás jelentősen szenved. A szamóca termesztése nem illeszkedik azokra a helyekre, amelyekre az uborkák, a paradicsom és a burgonya nőttek. Ideálisan megfelel a talajnak, amely sárgarépát, borsó vagy babot termesztett.

Beporzás

Virágok ebből az eper fajta obroatból, így a növénynek nincs szükség pollinátorokra, hogy stabil és kiváló minőségű betakarítást kapjanak. Fehér virágok, nagyméretek. A Coloros egy szinten helyezkedik el lombozat, magas és erős. Érett bogyók nem érintik a földet, ami megakadályozza a rothadásokat.

Alárendelt

A tápanyagok egy szezonban 3-4 alkalommal használnak.

A műtrágya leképezési rendszer a következő.

 • Az első alkalommal az etetés a tavasz elején kerül hozzáadásra, miután az üzem eltűnik az alvásból. A szakemberek tájékoztatják a szerves, csirke alom vagy infúzió használatát a Cowboat alapján. Készítsen egyszerűen: Egy vödör vízben oldja meg az anyag kilogrammját.
 • A második alkalommal a takarmányozás a vérképződés folyamatában kerül felhasználásra. Ebben az időszakban a bogyóknak szüksége van potál és foszfátkészítményekre.
 • A gyümölcsök gyűjteménye után a szerves műtrágyák kerülnek a talajhoz. A műtrágya segíti az üzemet a téli hideg átvitelében, és több tápanyagot is ad a bogyóknak.

Eper Sonata

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper SonataÉlesztőEper SonataBórsavEper SonataAmmóniaEper SonataHamuEper SonataJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A növény elkészítése során a tél elteltével (augusztusban tartott), a bokrokat a levelek tisztítják. Gyomok eltávolítják az oldalon. A talaj táplálja a táplálkozási kompozíciókat. A fagyok kezdete előtt az ágyaknak rendelkezniük kell a mezőgazdasági vagy szalma fedezésére. A zöld tömeg részét kell hagyni. Lassítja az üzem előnyösen minden évben, annak ellenére, hogy az időjárási viszonyok a régióban.

Betegségek és kártevők

Az európai besorolási fokozat erős veleszületett immunitással rendelkezik, ami miatt a szürke rothadás és a penész előtt sebezhetővé teszi. Ugyanakkor a fokozat gyakran rothadó gyökérrendszerben szenved. Ha nem érdekli a bokrokat, ahogy kell, az üzem más betegségek és fertőzések alá esik.

Ahhoz, hogy stabil és kiváló minőségű betakarítást kapjon, be kell tartania a következő ajánlásokat.

 • A palánták között elegendő mennyiségű szabad helyet kell hagynia. A leszállási megvastagodás negatívan befolyásolja a gyümölcsöt. Ha a bokrok túl közel vannak egymáshoz, a gombás betegségek kockázata jelentősen növekszik.
 • A sérült ágakat és a száraz leveleket rendszeresen eltávolítják, hogy a növény ne legyen erőt rájuk.
 • Ne öntsük az epervizet: a talajt mérsékelten meg kell nedvesíteni.
 • A palánták gyökérrendszerét javasoljuk a mangán gyenge oldattal. Meg fogja erősíteni az üzem immunitását.

FONTOS: Néha a kerti epereket látszólagos tick támadásnak vetik alá. A parazita elleni védelem érdekében olyan speciális kompozíciókat használhat, amelyeket bármely gardery áruházban értékesítenek.

Eper Sonata

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper SonataZsizsikEper SonataBellenkaEper SonataHangyákEper SonataMeztelen csigaEper SonataAtkaEper SonataNematódEper SonataKirándulásokEper SonataBogarak

Eper SonataBuuray pöttyösEper SonataRothadásEper SonataHelyekEper SonataCsavargó levelekEper SonataSzárításEper SonataLyukak a levelekben

Reprodukció

Ez az eper fokozat átlagos vegetatív hajtást ad. Módosítsa a növényt az aljzatok segítségével. A root csírák csak a legjobb példányokból származnak. Az outleteket a kert mellett lehet használni, vagy a cserepek transzplantációja. A gyökeres hajtásokat azonnal le kell vágni, miután 3-4 teljes körű leveleket jelennek meg. A megújítás ültetvény ajánlott, mielőtt a bokrok 4 évesek.

A bajusz maximális mennyisége az éves növényekben figyelhető meg. Akkor a számuk jelentősen csökken az évről évre. Nagy mennyiségű bajuszt nem lehet elvárni a bokroktól, amelyek már 4-5 évesek voltak.

A kerti szamóca egy másik közös módja – Division. A munkát a tavasz elején vagy a bogyók betakarítása után kell elvégezni. Az egészséges növények 3 éves korában megfelelnek az osztálynak. A mellszoborokat gondosan meg kell osztani szarvakra. A régi növényi reprodukciós növények nem alkalmasak.

Az egyik anyai bokorból akár 10 teljes szarvat is kaphat, gyorsan növeli az eper ültetvényt. A palántáknak előre kell előkészíteniük és megtermékenyített talajt kell termelniük. Ennek a módszernek a kényelme és egyszerűsége ellenére a szarvak megfigyelése alacsony, ezért ritkán alkalmazzák az osztályt.

A vetőmagok segítségével ez a fajta nem megfelelő. Ebben az esetben a kerti kultúra minden fajtájának jellemzője elveszik, és a termés elveszíti az anyavállalat minden tulajdonságait.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása