Eper ünnep

  • Szerzői: USA
  • Íz: édes
  • A méret: Nagy
  • Súly: 11-12 gr
  • Hozam mértéke: Magas
  • Hozam: 1,1 kg m / n
  • Az érés időzítése: Fektetés
  • Célja: Friss használat
  • A bokor leírása: Nagy és magas, reprányos, kompakt
  • Bogyó szín: Élénkvörös

Lásd az összes jellemzőt

A Zamar fokozatot megkülönbözteti a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenállásával. Ez egy olyan növény, amely késő érlelésben van. Egy nagy desszert eper elpirul a nyár végén, amikor más fajták készülnek. A nagy hozam és a kiváló ízlés azonnal megnyerte a kertészek felismerését. 1992 óta szerepel az állami nyilvántartásban. A nyaralás sok népszerű fajta ikerpapává vált.

Nem szabad összetéveszteni a choliditás sárgaságát.

A fajták eltávolításának története

Az Egyesült Államokban kiadott, amikor a fajták Raritan és New York.

A fajták leírása

Vödrök Kompakt, magas, eldöntés, mérsékelten lefedett lombozat. Nagy, világos zöld színű levelek enyhe opcióval könnyű ráncok. A virágosok alacsonyak, ugyanolyan szinten, a levelekkel. A virágzat nagy színekkel nagy. Blossom bőséges és állandó. A bajusz negatív forma.

Az érés időzítése

A bogyók június végén vagy augusztus elején jelennek meg. Az első nagy és széles, a későbbi bogyók kisebbek és kúp alakúak.

Régiók növekvő

Javasoljuk, hogy növelje az eper nyaralást az Orosz Föderáció észak-nyugati és központi régióiban, az Urál és az Észak-Kaukázusban.

Hozam

A nézetet magas hozamnak tekintik. Egy bokor kedvező körülmények között, kb. 1,5 kg szezonban összegyűjtött. A fiatal növények magasabb betakarítást adnak, egy év után, vagy két számuk csökken. A körözést rendszeresen frissíteni kell. A GUDDERS Ajánlja a tömörített növekvő technológiát a hozamok növelésére.

Bogyók és ízük

Az első hullám nagy bogyók, amelyek csúcsok a csúcsok formájában. A bogyók átlagos súlya – 32 g, a legnagyobb elérheti – 60 g. A következő felek kisebb méretben érkeznek, átlagosan körülbelül 11-12 g. A szamóca kifejezett illatot jellemez. Szoros fényes vörös fényes bőr, illatos hús sötét narancssárga, lédús és nagyon édes, könnyű savanyúsággal, C-vitamint tartalmaz. A szállítás során nem zúzódnak, megőrzik a frissességet 7 napig.

A termesztés jellemzői

A Strawberries Holiday egyszerű változatossága alkalmas kezdőknek.

Az egyik legfontosabb előnye az aszály ellenállás, de figyelembe kell venni, hogy a rendszeres vízhiány csökkenti a bogyók ízét és minőségét. Az öntözőbokrok mérsékelten tanácsadás, a nedvesség feleslegével, a bogyópapír ízléses és víz.

Az öntözés speciális hornyokban történik az ültetett sorok között, de nem a bokor belsejében. Gyakran szervez egy csepegtető öntözőrendszert. A hozamfajtás bőséges táplálkozást igényel. Időszerű öntözéssel és műtrágyákkal, a kultúra örömmel gazdagodik és finom aratás. A bajusz és a lépcsőknek folyamatosan vágniuk kell, kivéve a palántáknál maradt növényeket.

FELHASZNÁLHATÓ, A szezontól függetlenül az ablakpárkányon 15 cm-es tartály magasságban található.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Az üdülési fajták talajának semleges savassági mutatókkal kell rendelkeznie, könnyű és áteresztő a levegőre és a nedvességre, termékeny. A telek védett területen van kiválasztva, sima, napos helyen. A kultúra gyorsan kimeríti a talajt, ezért ajánlott új helyen új helyen készíteni 3-4 év alatt.

Két héttel a leszállás előtt a talajt megtisztítják a gyomok, csöpögő, tőzeg, nedves, komposzt, lime, folyó homok. Ha a talaj nehéz és agyag, adjunk hozzá több porózus kompozíciót, ha savas, adjunk hozzá mész vagy krétát. Az anyagokat egy sorban 30 cm-es intervallumban ültetik, a sorok között – 40 cm. A talaj sűrűségétől függ az öntözés gyakoriságától: laza talajjal, a talajt gyakrabban öntsük, sűrűbb talajban – kevesebb. Nedvességet takaríthat meg, feküdjön egy réteg mulch.

Beporzás

Erős virágok közepes magasságúak, kompakt virágzatú keréktárcsák. Ez egy szamopidiféle fajta: a beporzás a másik fajta eper részvétele nélkül történik. A Bloom időszak 2-3 héttel később a fő fajták.

Alárendelt

A műtrágyák háromszor kerülnek a szezonra: tavasszal – a levelek aktív növekedésének időszakában, nyáron – virágzó és nyakkendő alatt, esik – a bogyók betakarítása után. Javasoljuk, hogy válasszon szerves műtrágyákat – fa hamu, komposzt, humusz, tehén.

Eper ünnep

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper ünnepÉlesztőEper ünnepBórsavEper ünnepAmmóniaEper ünnepHamuEper ünnepJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Télen a bokrok elaludnak tőzegbe, szalmával vagy széna borítják őket, a Cheva vagy a fenyőválasztó.

Betegségek és kártevők

Az eper nagy ellenállást biztosít a gombás betegségekkel, kivételekkel – szürke rothadással és függőleges wilt. Ahhoz, hogy a prophylaxis spray burgundi folyékony vagy biztonságos fungicidekkel, a talaj rendszeresen mulk. A kártevőktől meg kell őrizni az eper kullancsot. A kezelést “Fufanon” vagy “UNEWN” permetezéssel végzik.

A madarak szeretnek szétesni egy buja eperrel, rémült és rateszeket használnak ellenük, az ágyakat könnyű rácsokkal borítják. A Slisons megijesztik a petrezselyem és a sárgarépa, a nemidek – hagymák, a fokhagyma, a bársonyok között.

Eper ünnep

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper ünnepZsizsikEper ünnepBellenkaEper ünnepHangyákEper ünnepMeztelen csigaEper ünnepAtkaEper ünnepNematódEper ünnepKirándulásokEper ünnepBogarak

Eper ünnepBuuray pöttyösEper ünnepRothadásEper ünnepHelyekEper ünnepCsavargó levelekEper ünnepSzárításEper ünnepLyukak a levelekben

Reprodukció

Nyaralás leggyakrabban vegetatív módon – fiatal bokrok, amelyek a kétéves vagy éves növények első bajuszának végén vannak kialakítva. A bokor felosztását gyakran használják egy régi ágyra való átültetéshez egy új helyre.

Kevésbé hatékony és fáradabb módon reprodukálja a magokat. Az első bogyók csak két évvel jelenik meg a leszállás után, és a magvak százalékos aránya a vetőmag minőségétől és a kertész készségeitől függ.

A kenneleket és üzleteket felajánlják a kész fajták megvásárlására – ez megbízható módja annak, hogy frissítse a kultúrát a telken.

Értékelések áttekintése

Kertészek az előnyök között Hívja a magas eper hozamokat, kiváló ízét és egyszerű agrotechnikai. A fajta gyakorlatilag nem beteg. A késői frukciós idők is nagyra értékelték – az egész eper hosszú kész gyümölcsöt kapott, és a nyaralás kedveli az illatos bogyók tulajdonosait.

Nem minden olyan kertész, mint az első nagyon nagy bogyók, elkezdnek érik a kisebb méretű gyümölcsöket. A kultúra egyik legfontosabb hiányosságait a tenyésztés bonyolultságának nevezik – a növény néhány új zaklatot képez. Néhány megjegyezte, hogy a növény néha az eper kullancsban szenved.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása