Eper Vivara

 • Szerzői: Olaszország
 • Íz: édes
 • A méret: Nagy
 • Súly: 30-40
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 1,5-2 kg bokorral
 • Javítás: Igen
 • Célja: Friss használat, újrahasznosítás (juice, lekvár, lekvár, stb.)
 • A bokor leírása: Középálló
 • Bogyó szín: Telített piros

Lásd az összes jellemzőt

Oroszország legtöbb régiójában a téli hosszú és fagyos. Emiatt a kertészek gyakran kiválasztják a nagy fagyállóságú kerti növényeket, és nincsenek problémák. Olyan jellemzők, hogy a Vivara olasz változata büszkélkedhet. Ez a fajta kerti eper a gazdag termés és a magas gasztronómiai magzati tulajdonságok jellemzik.

A fajták leírása

A bokrok növények sötétzöld leveleken határozhatók meg. A szegélyekben díszítik a fogakat. A középső fokozatú bokrok, amelyeket az alacsony ugrass jellemez. A kultúra mérete átlagos. A gyümölcsözés ideje alatt számos virágzás a betakarítás súlya alatt hajlik a földre. Érett bogyók felhívják a figyelmet a fényes színre és kifejező megjelenésre.

Az érés időzítése

A Vivara Strawberry Grade eltávolítható. Ez azt jelenti, hogy a növény többször is virágozhat, és többször virágozhat egy szezonban. A gyümölcsözési időszak május végén vagy június elején kezdődik, és a fagyok kezdete előtt tart. Bogyók köpködnek, körülbelül 5-6 hétenként.

Hozam

A Vivara gyümölcskultúrája gazdag betakarítással büszkélkedhet. Az egyik bokorból egy és fél-két kilogrammból gyűjti össze. Magas járművek magas. A bogyók hosszú távú szállítással is megtartják a termékminőséget. Ahhoz, hogy stabil és kiváló minőségű betakarítást kapjon, meg kell őriznie az ültetvényeket, és megvédi őket a kártevőktől és a betegségektől.

Bogyók és ízük

Érlelés, bogyók világos vörös színűek. Nagy gyümölcsök mérnek 30-40 gramm. Ha a bokrokat kényelmes körülmények között termesztik, az eper kúpos formát szerez. A bogyók húsát sűrű, de ugyanakkor lédús. Amikor friss formában evett egy bogyót, nincs ropogós. A gyümölcsök gasztronómiai tulajdonságai a magasságban lesznek. A szakemberek az ízét harmonikus és édesek. Sahara tartalma bogyókban.

A bogyókat használják:

 • Adalékanyagok a desszertekhez és a cukrászsüteményekhez;
 • szezonális finomság;
 • a gyümölcslevek és italok előkészítéséhez;
 • A gyönyörű lekvár és lekvár összetevője;
 • Juicy és ízletes snack azok számára, akik figyelik az ábrát, vagy meg akarják szabadulni a túlsúlytól.

A termesztés jellemzői

Az olaszországi téli hardy osztály ősszel vagy tavasszal képes leszállni. Nagyszerűen érzi magát egy üvegházban vagy üvegházban. A bokrok között 30 centiméteres rést kell hagyni, a sorok közötti távolság 40-50 centiméter. A fogorvosi bokrok nem szükségesek.

A leszállás is nyáron is elvégezhető. Javasoljuk, hogy olyan zárt gyökérrendszerrel válasszon palántákat, amelyek gyorsan alkalmazkodnak egy új helyen. A bajusz transzplantáció július végén nyílt földön. A nyáron történő leszállás lehetővé teszi a fiatal növények számára, hogy erősödjenek, és megragadják a fagyok érkezését. Ez a fajta nem túl szeszélyes a talaj összetételére, de a lélegző talajt preferálja. Megfelelő pH-szint – 5,5-6.

Gondoskodik a grokes. Szükséges, hogy rendszeresen öntsön egy telket. Szükségszerűen mérlegeli a gyógynövényeket. A gyomláláskor a talaj és a mulasztás gyakran történik. Az üzemhez rendszeresen elégedett a gyümölcsökkel, a gyökereknek elegendő mennyiségű oxigént kell kapniuk. Mulchként kívánatos az Agrofiber vagy a szalma használata.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A szamóca alatt kiválasztott telek kell elkészíteni néhány nappal a várható leszállás előtt. Tökéletesen megfelelő megvilágított hely. A rohadok elhagyják, és a szerves adagolók hozzájárulnak a talaj felső rétegeihez. A tapasztalt kertészek tehén vagy túlterhelt ló trágyát használnak. Is megfelelő komposztot is. Az ültetvények egy négyzetméterének szüksége lesz egy vödör összetételre. Növelheti a betakarítást a fa hamu hozzáadásával.

A sziklák leszállásakor a gyökér nyak nem lehet mélyíteni. Az első 2 hetes fiatal növényeknek naponta vízhőmérsékletre van szükségük.

Beporzás

A Vivara fajta önállóan beporítható, mivel a növénynek mind a nők, mind a férfiak virágai vannak.

Alárendelt

Érezhető kerti szamóca lehet mind kész komplex műtrágyák és szerves készítmények. Mindkét lehetőség kompetens használatával nagy hatékonyságot biztosít. A készenléti etetés kiválasztásakor pontosan meg kell felelnie az utasításoknak. Ellenkező esetben a növény kémiai égési sérülést szenved.

A természetes táplálkozásnak mérsékelten kell lennie. A Corobbyan vízben van, megfigyelve egy 1: 10 arányt. A madár alom kiválasztásakor – 1: 20. A tápanyagokat gyökér alatt alkalmazzák. Egy bokorban 0,5 l kompozíciót használjon. A szerves szezonban 2-3 alkalommal érvényes. Az első alkalommal, amikor a növény megtermékenyíti kora tavasszal.

A nyár vége alatt ajánlott nitroammoszint használni. A vödörben egy kanál granulátumot tenyolt. 0,5 liter műtrágya a bokorra költ. A jó eredmények kimutatják az extrakciós etetést. Sok kertész választja és a bórsavat. 10 liter víz 5 gramm termékre van szüksége. A permetező növényeket este vagy reggel kell elvégezni.

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A Wivara kerti eper könnyen elviseli az erős fagyokat, amellyel elterjedt az egész Oroszországban. A hóvintereknél a bokrok fedezésére nem feltétlenül szükséges. A hótakaró elég elég ahhoz, hogy megvédje az eper fagyát. Az ültetvények instabil klímájával rendelkező régiókban tanácsos patakozni.

Betegségek és kártevők

A gyümölcskultúra nagy veleszületett immunitással rendelkezik a leggyakoribb betegségekkel szemben. Néhány kertész biztosítja, hogy a kémiai kompozíciók használata nélkül finom és bőséges betakarítást kapjunk. Ha a régió gyakran esik, vagy hideg időjárást okoz, célszerű 10-12 naponként profilaktikus permetezést végezni. A növényeket jódot tartalmazó oldattal kezeljük. Főzzön otthon könnyen. 9 liter vízben 10 csepp gyógyszertári jódot oldunk. A jód koncentrációja 10-szer nő, ha a bokrok megtámadták a kínzást. Hogy ne égesse a leveleket, a vizet tejjel helyettesítjük.

Veszélyes rovarok lehetnek dohányporral. Az ágyra és a sorok között öntjük. Kiváló eredmény mutatja a fokhagymás tinktúra vagy a hagymás héj.

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

A tapasztalt kertészek a bajuszos fajtákat ajánlják. Ez egy egyszerű módja az ültetvény növelésének. Flowerca vágja a kiválasztott bokrok. A zárt gyökér rozettrendszerrel ellátott palánták megszerzéséhez először a műanyag tartályokban kell lennie. Vágja csak a gyökérrendszer után. A fiatal növények állandó helyen történő ültetése előtt kívánatos, hogy legalább 2 hétig várjon. Ebben az időben a bokrok adaptálódnak, és képesek lesznek rootot venni a helyszínen.

A vetőmag módszer gyakorlatilag nem használható, mivel sok időt vesz igénybe, és időigényesnek tekinthető.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: