Eper Voda

 • Szerzői: Belgiumban, 1988-ban
 • Íz: savanyú
 • A méret: Nagy
 • Súly: 30-50 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: Posy
 • Célja: Univerzális
 • A bokor leírása: közepes magasság, nagy
 • Bogyó szín: Piros

Lásd az összes jellemzőt

Fogadja meg a kerti szamóca betakarítását folyamatosan, ha a cserélhető fajtát használja. Bár a Vikhod eperje nem vonatkozik ilyen növénytermékekre 4 hétre, miközben nem túl igényes az ellátás.

A fajták eltávolításának története

A holland tenyésztők sikerült elérni a leírt fajtát. Ezt követően a növény szabadalmát a “Vissers” vállalat adta ki, ezért még ma is a leszállási anyag is jogosult.

Országunk állami nyilvántartásában a fajta nem regisztrált, de 2002-ben belépett Belarusz nyilvántartásába. Az eper kártyáján az írott, hogy ajánlott a nyílt talajban termeszteni. Ehhez az ország teljes területe alkalmas.

A fajták leírása

Eper Vorova röviddel a leszállás után egy nagy bokor, a fröccsenő lombozat. A zöldek nagy, sötétzöld. Élek egy kis bordázott. Nem kezdődött szegfűszeg, széles. Kiemeli mindig rózsaszín árnyékot.

A bajusz kis mennyiségben a bokrokon alakul ki, még akkor is, ha a növény több éven át nő egy helyen. Ők halvány vörös árnyék, közepes hosszúságúak.

A virágosok vastag mulasztásuk van, egy bokorban az első évben 5-7 darabból alakulnak ki. Vannak rövid lábuk, mindig a lombozat bokrok alatt vannak.

Szocialitás nagy, terjedt, sok virággal. A virágok nem csavarnak, nagy, fehér.

Az érés időzítése

A Voruse késői fokozatra utal, ha figyelembe vesszük az érés időzítését. A gyümölcsök június második felében elpirulnak. Ha ez az északi régió, érett és később.

Gyümölcsök intenzíven egy hónapon belül. Bogyókat gyűjthetsz, amikor a korai fokozatok már befejeződnek.

Régiók növekvő

Az ország középső sávjában az eper vioda termeszthető. Nagy hozamot mutatott az urálokban, és még Szibériában is. Jól megmutatta magát Ukrajna területén.

Hozam

A leírt fajta univerzálisra utal. Magas hozam.

A dacketek július közepén készülnek a bogyók gyűjtésére. A hektárból akár 74 center is gyűjthet, de ipari méretben van.

Ha növekszik a kertben, akkor egy bokorból könnyen kaphat 0-t.7 kilogramm érett, finom bogyók.

A legtöbb virágzat a leszállás után a második és a harmadik évben jelenik meg.

Bogyók és ízük

A piros árnyalatú bogyók, a hegye gyakrabban továbbra is zöld marad. A gyümölcsök formája kerekített, méretben nagyok. Az egyik magzat súlya 50 gramm lehet.

Ha egy eperet a szájba helyezzük, és lassan melegen, könnyű érezni egy cseresznye ízét. Csakúgy, mint ez az aroma, és van a megadott fajta.

Hús, de szűk, de meglehetősen lédús. A bogyók könnyen szállíthatók és csodálatos árucikkekkel rendelkeznek.

A teljes érlelő bogyók fényes ragyogást kapnak.

Annak ellenére, hogy a kezdeményező az e fajta bogyók ízét írja le, mivel nem túl finom, és a belorusz nyilvántartásában nem jogosulatlan és savas, magas kóstolási értékeléssel rendelkezik – 4.

A sokoldalúságnak köszönhetően a gyümölcs friss, fagyasztható és folyamat lehet. Amikor a bogyó leolvasztása, nem veszíti el a sűrűségét és az illatát, ellenkezőleg, az utóbbi csak fényesebbé válik.

A termesztés jellemzői

A kora tavaszi és őszi eper vikhodot telepíthetsz. Győződjön meg róla, hogy ellenáll a sorok közötti távolság a sorok között, hiszen a bokrok nagyon terjedelmesek.

Legalábbis a fajta és könnyű gondozásra, sok olyan funkció van, amelyet emlékezni kell.

Tilos a bajusz és más leszállási anyagok elterjedése. Ha a kertész megoldja az ilyen termékek megvásárlását, akkor készen kell állnia a csökkentésre.

Vannak azok, akik azt mondják, hogy ez a fajta eper a javításhoz tartozik, de ez nem igaz.

Megkaphat egy tisztességes betakarítást, ha a műtrágyák időben készülnek, az öntözés keletkezik, nincsenek gyomok a sorok között.

Vorus szerelmi nedvesség, ezért gyakori öntözést igényel. Kívánatos, hogy csepegtető típus legyen, mert ha a nedvesség a bogyókra és levelekre esik, akkor csak károsítja a növényt.

Mivel a gyümölcsök az év legmelegebb időpontjában érlelődnek, öntözött – a kertész, hogy a kertész figyelmet kell fordítania. Szükség esetén a nedvességet minden nap a földbe bevitték.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Nem csak a vizet, hanem más fajták is, amelyek különböznek a nagy gyümölcsökben, érzékenyek a talaj minőségére. Termékeny, egyenletesen megnedvesített és jól megtermékenyítettnek kell lennie. A feeder különös figyelmet fordít. A tápanyagok évszakonként háromszor tanácsot adnak, miközben nem tudják elfelejteni a rendszeres öntözést.

Nyáron, amikor a levegő hőmérséklete jelentősen nő, és éjszaka is enyhén csökken, a földet a szamóca körül kell formázni. A Mulch lehetővé teszi, hogy a talaj megfelelő szintjét fenntartja a talajban.

A pH-szint nagyon fontos. A savanyú talaj eper nem nő. Segíthet ebben a mész vagy a dolomit lisztben.

A leszálláskor lehetetlen vastagság. A gyökérrendszernek elegendő helynek kell lennie a fejlesztéshez. Miután a palánta a földbe kerül, bőven öntözött, a gyökérteret a talajtakaró.

Beporzás

A beporzásban nincs szükség, mert mindkét nemi virágok a bokoron vannak kialakítva.

Alárendelt

A leszállás előtt, függetlenül attól, hogy milyen időszakra van állítva, a talaj tele van. A négyzet négyzetmétere 300 gramm hamut hozzáadásával egy vödör humusz szükséges.

A korai tavaszi eper nitrogéntartalmú műtrágyákat igényelnek. A karbamidot nagyon óvatosan kell használni, különben könnyen elronthatja a bogyók ízét. És ne használjon friss trágyát, meg kell tiltani, mielőtt hozzáadnánk a talajhoz.

A május vége – az idő, amikor elkezdenek megjelenni. A legjobb, ha a megfelelő selith és kálium-szulfát etetése. A nitrogént már nem adjuk hozzá, különben a lombozat fejlődik, és nem a gyümölcsök.

A kálium segítségével javíthatja a bogyók ízét.

Amikor a gyümölcsök már kialakultak a bokrokon, szerves etetést használhatunk – élesztő. Egy liter vízre csak 50 grammra van szükség. Ha az oldatot elképzeltük, további 5 liter folyadékkal keverjük. Minden bokor 0,5 liter ilyen alapot igényel.

Jól érinti a vikork kitermelő táplálást. A permetezés este, napnyugta után, vagy kora reggel.

Eper Voda

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper VodaÉlesztőEper VodaBórsavEper VodaAmmóniaEper VodaHamuEper VodaJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az ősz érkezésével, ha nincs több gyümölcs, a bokrok vágásra kerülnek. A régi lombozat eltávolítása – Kötelező eljárás. Növények téli hardy, de még mindig szalma, édesem vagy mezőgazdasági. Ez egy további fagyasztott védelem.

Betegségek és kártevők

A fajták bogyók ellenállnak a foltoknak, és nem befolyásolják a nagy számok szürke rothadását. De vannak olyan betegségek, akikkel szembe kell néznie a dackettel:

 • Puffadt harmat;

 • Verticillese fading.

Ezért a fungicidek megelőző kezelése nélkül nem tud megtenni.

Eper Voda

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper VodaZsizsikEper VodaBellenkaEper VodaHangyákEper VodaMeztelen csigaEper VodaAtkaEper VodaNematódEper VodaKirándulásokEper VodaBogarak

Eper VodaBuuray pöttyösEper VodaRothadásEper VodaHelyekEper VodaCsavargó levelekEper VodaSzárításEper VodaLyukak a levelekben

Reprodukció

Részletes Ez a fajta nem könnyű, de megfelelő tapasztalattal bővítheti az ültetvényt. A palánták esetében a méh növényeket használják, amelyeket virágok tisztítanak.

A nyár végén a fiatal aljzatok készen állnak az elválasztásra. Gyorsan gyökerezik, a téli télen a télen könnyű. Simulálhatja a bajusz kialakulását, ha a root rendszer lerövidítése. A nyaknak legalább 6 cm-nek kell lennie, mielőtt a bokor készen áll az egyéni termesztésre.

Ha egy kertész termel egy masszív vágás a szamóca, akkor használhatja a bokrok megosztását a reprodukció eszközeként. A megfelelő megközelítéssel minden fiatal növény gyorsan gyökerez, és gazdag betakarítást ad.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása