Fajta eper és eper elosztó bokor

A tapasztalt Dachnikov ajánlásai szerint az eperátültetést 4 évente kell tartani. A bogyós bányák kivételével a hozam csökken. Ha az eper fajta nem szaporodik egy bajusz, az élelmiszerbolt frissítésének fő módja a bokrok elosztása. Ezért érdemes megfontolni, ami előnyös az ilyen eljáráshoz, és hogyan kell helyesen elvégezni.

Érvek és ellenérvek

A bokor elosztó tenyésztési eper előnyei:

 • a kerti bogyó fajtulajdonságának megőrzése;
 • a palánták gyökerezésének sebessége;
 • jó védelmük a télen fagyás ellen;
 • Képes teljes betakarítást adni a következő évre.

A hátrányok közé tartozik az előfeltétel, amelyet a divízióban használt bokrok erősek és egészségesek voltak. Ha a kert bármilyen betegség vagy rovar pesti elpusztul, akkor más módon kell frissítenie. Ezenkívül a fiatal palántáknak kényelmes körülmények szükségük van a földre való leszállás előtt. Ehhez szükség van arra, hogy üvegházba kell helyezni vagy speciálisan létrehozni.

Időzítés

A szakértők szerint, Júliusban vagy augusztusban jobb reprodukálni. Ebben az időben a régi bokrok készek gyümölcsökkel, és a fiatalok ideje van, hogy vigyázzanak a télre.

A szamóca eloszlásának megtervezése az ősszel, érdemes megfontolni, hogy az eljárás határideje szeptember vége. Ha októberben és későbbi osztályt tartasz, az új bokrok nem lesznek ideje a gyökérre, és nem lesz képes túlélni a télen.

Ennek eredményeképpen teljesen elveszítheti az eperágyakat, vagy a betakarítás nélkül maradhat az elkövetkező szezonban.

Tavasszal ezeket az eljárásokat nem végzik, mert ebben az időszakban a növények virágzásra és gyümölcsözésre készülnek. És a kísérleti kísérlet megszünteti őket, megszünteti a termés elvesztését.

A bokrok kiválasztása

A reprodukcióhoz a 2-4 éves korú bokrokat választják, nem szenvednek betegségekkel, és nem érintik a kártevők. A régi eper bokrok meghatározhatók:

 • barna színű merev gyökerek;
 • sötét zöld árnyalatú levelek;
 • Nagy kis kimenetek.

Van egy kétszoros eper hajtásai, amelyek könnyebbek, és a kimenetek száma ritkán meghaladja a 2-et. Hogy gazdag betakarítást kapjon a következő szezonban, meg kell ünnepelni a bokrokat, amelyek több bogyót hoztak. Ezek közül erős és egészséges utód lesz.

Hogyan kell megosztani az epereket?

Berry bokrok tenyésztése a következő módon.

 1. A kiválasztott bokor óvatosan ásja. A transzplantáció során a növény károsodásának kiküszöbölése fontos a Föld gyökereire.
 2. Túlterhel Száraz virágok és lombozat eltávolítva.
 3. Ezt követően a keresendő bokor, amelyet meg kell keresni, egy vödörnek küldött vízzel, ahol egy kis mangán. Ez biztosítja a fertőtlenítést. Egy óra múlva a gyökerek földje van ideje, hogy kiömlik és letelepedjen a vödör alján.
 4. A különálló aljzatok kézzel vagy fertőtlenített késsel követik. A szövés jobb figyelmen kívül hagyni, kivéve az aljzat károsodását a gyökerek túlzott feszültsége miatt.
 5. A szamóca elhagyása előtt körülbelül egy órát kell megszáradnia. Tehát könnyebb lesz értékelni a gyökerek állapotát. A növény egészségére, a gyökérrendszer szárított és sötétített területeinek eltávolítására lesz szükség, valamint vágott helyek, ahol penész vagy rothadás. A szakaszok részei Az aktivált szén, kréta, a fa és a fahéjból készült apróra vágott por.

Miután elhelyeztük a földet, a levelek félúton ajánlottak felgyorsítani. Ugyanezen célra a speciális stimulánsok gyakran használják.

Hogyan kell ültetni?

Az elválasztott szarvak azonnal beültethetők a földre.

Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a fiatalok nem mindig könnyűek a kertben, amely húzza a betakarítás időzítését.

Ezért tapasztalt kertészek a felnőtt rozetta kialakulása előtt a növekvő. Ez a következő rendszer szerint történik.

 1. A kapacitást 8-10 cm átmérőjű.
 2. A talaj előkészítése, amely a tőzeggel ellátott föld keverékéből áll, 1: 1 arányban. Töltött 2/3 edény.
 3. A kürt a központi részben helyezkedik el.
 4. A gyökerek megszórjuk, hogy az aljzat a felszínen van-e.
 5. A bőséges öntözés után meg kell mozdítania az edényeket az üvegházba, ahol egy hónap és fél óra lesz.

A szamóca összeszerelésének fő feltétele a magas páratartalom fenntartása, Mivel szárazföldön a gyors gyökerek növekedése lelassul. Ehhez a rendszeres öntözést gyakorolják, valamint a talaj fűrészpor, tőzeg vagy apróra vágott szalma mulasztását. A nedvesség megőrzéséhez a szamóca megpróbálja felét. És stimulálja a gyökérrendszer növekedését gyakran kálium-etetést használ.

Leszállás

Képződés a fenti földi részén a szamóca erős, húsos levelek olyan jel, amelyet a növény nyitott földön ültethető. Ez az alábbiak szerint történik.

 1. A talaj körülbelül egy héttel a transzplantáció előtt ugrik fel. A bogyó kultúrája alatt egy hely van kiválasztva, elegendő világítással, védve a vázlatoktól. Az előkészítés folyamatában eltávolítani kell a gyomnövényeket, és a talaj komposztot kell összpontosítania.
 2. 40×40 cm-es lyukak ásnak a földön. A köztük lévő távolságot a fajta függvényében határozzák meg. Ha magas, az üres eper bokrok feltételezhetőek, külön kell elválasztaniuk legalább 50 cm-t. Alacsony fokozatú 20 cm-es rés. A sorok közötti távolságot a rakomány kényelme alapján határozzák meg.
 3. A fazekak tele vannak trágyával kevert humuszokkal. Két pohár fa kőris és 30 gramm szuperfoszfát a szerves vödörre.
 4. Az elkészített kutakban Az eper bokrok átkerülnek, amelyeket a Föld által megszórnak.

Fontos emlékezni erre A talajnak nem szabad a kimenetre, különben a bokor meghalhat. Néhányan azt javasolják, hogy több palántát egy kútba helyezzenek.

Ez azonban történik, ha a növények gyengék, és valószínűleg valószínűleg a tél nem aggódik.

Az eper csökkentése után a nagyobb erőd és egészség. Ezért helyénvaló földelni az 1 bokor sebességét a kútban.

Későbbi ellátás

A fiatal eper bokrok állapota nagymértékben attól függ, hogy a melléktermék erőfeszítései a következő néhány hetet csatolták. Először is, a fiatalok kedvezőtlen tényezője az első 14 napban egyenes napos sugarak lesz. Ezért védelemre lesz szükségük.

Másodszor, Gyökerek futásabőséges öntözésre lesz szükség. A talaj nedvességének késleltetéséhez a mulchingnek szüksége lesz.

A padlóanyag használata szintén lelassítja a gyomnövények növekedését, ami segíteni fogja az időt és az erőt a gyomlálás során.

Egy hónapra lesz szükség az első etetésre. A kálium-szulfátot vagy a bogyók számára átfogó keveréket használhatjuk. A gyökér növekedés további ösztönzése ragasztásra kerül. És a lucfenyő husky, az erős fagyok vagy az első hó előtt álló ágyak fedezésére szolgál, segíteni fog fiatalabban, hogy túlélje a tél túlélését.

Lehetséges problémák

Néhány daches észreveszi, hogy a hulladéklerakó lassan nőtt. Gyakran az ok a földön maradt földön maradt földi és gyökérblokkok helytelenül kiválasztott szakaszává válik.

Így, A tökéletes eper elődek retek, karfiol vagy tekercsek lesznek. Rendkívül nem kívánatos a bogyó üzembe helyezése a reszelt (burgonya, paradicsom vagy bors) után. A gyökérkiválasztásuk elnyomóvá válik, amely lelassítja az eper bokrok növekedését.

Ezért a termesztési naptár a burgonya vagy a paradicsom helyén található bogyók ültetése csak 2 évszak után. És az években ezeken az ágyaknál a kultúra kedvező eperének növekednie kell. Bizonyos esetekben a naptár nem működik. Aztán főzni kell, hogy az első szezonban a termés nagyon szűkös lesz.

A szamóca egy másik nemkívánatos elődje a sütőtök család képviselői, mert utána a talaj rossz nitrogén lesz. Töltse ki ezt a hátrányt a szerves műtrágyák adagja.

Összefoglalva: Az eper ágyak frissítése 4 évente – Ez egy szükséges feltétel, hogy a bogyó nagy legyen, és a betakarítás gazdag. Ha a fokozat nem jelenti a bajusz reprodukálását, akkor a bokor elosztásának módját használják. A munkákat általában a számítás során végzik, hogy a termékenységi időszak véget érjen, és az idő, hogy felkészüljön a télre.

Hogy az új bokrok teljesen fejlődtek, fontos, hogy meleg legyen. Fontos tényező a közvetlen napfény, a bőséges öntözés, a termékeny talaj és az időszerű műtrágya hiánya. És az állandó helyre való leszállásnak, ahol a kulturális bogyók előzőleg elősegítik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: