Fajták és növekvő rózsaszín ribizli

Sok kertész vesz részt a különböző gyümölcstermesztés növekedésében. Rose ribizli egyre népszerűbb. A fajok bogyóinak megnövekedett tartalma a hasznos nyomkövető elemek és ásványi anyagok.

Általános leírása

Ez a fajta ribizli kiváló ízlés jellemzi. Gyümölcsei leggyakrabban a halvány rózsaszíntől a fényes rózsaszínig különböző árnyalatokkal vannak színezől. Forma bogyók kerekített, néhány fajtának hosszúkás nézete van.

Az ilyen kultúra főként közepes vagy korai betakarítást ad. Egy egészséges cserjeből körülbelül 6-7 kilogramm ribizli.

A gyümölcsök számos hasznos vitamint tartalmaznak, amelyek alacsony hőmérsékleten maradnak benne.

Legjobb fajták

Ezután elemezzük a rózsaszín ribizli egyes fajták jellemzőit.

  • Rosa szék. Ezt a fajt a desszert édesnek kell tulajdonítani. A cserjék kis magasságúak, a korona gyenge. A gyümölcsöknek körkörös alakja és fényes rózsaszín színe van. Az egyik bogyó súlya körülbelül 0,6-0,7 g. Ez a kultúra szándékos fajtának tekinthető, de a növekedés maximális betakarításának megszerzése érdekében vékony földeken ajánlott. A csemeték jobbak a napon vagy a napban.

  • “Holland rózsaszín”. A fajta elég késő. A magasságban lévő cserjék elérhetik az 1,5 m-es, mindegyike különbözik egy szétszórt koronában. Érett gyümölcsök halvány rózsaszín és nagy méretűek. A ribizli íze fényes savanyúsággal rendelkezik, ugyanakkor egy ilyen fajta még mindig a desszert csoportnak tulajdonítható. A “holland Rose” magas szintű hozammal megkülönböztethető. Az ilyen ribiszkák is dicsekedhetnek a különleges hőmérséklet, aszályok éles változásokkal való különálló ellenállásával.

  • “Rózsaszín gyöngy”. Ez a faj megkülönbözteti a legnagyobb édes ízű gyümölcs. Teljesen szándékosnak tekinthető. Rózsaszín gyöngyöket lehet ültetni a déli régiókban, a középső sávban, beleértve a Moszkvai régióban. A fajta üres koronával rendelkezik, így minden bogyó biztonságosan védett a lehetséges napégésektől. Ezeknek a cserjék gyökerei kiterjedtek, nagyszámú kiáramlása van az oldalán. Egy cserjéséből körülbelül 3-4 kilogramm termést kaphat.

  • “Lyubava”. Az átlagos érési időszak ilyen gyümölcskultúrája nagy gyümölcsökkel rendelkezik, lekerekített alakú és világos színezéssel. Az egyes bogyó súlya körülbelül 0,8-1 g. A gyümölcsök könnyű savanyúsággal rendelkeznek, nagy mennyiségű aszkorbinsavat tartalmaznak. A cserjék könnyen aggódhatnak az aszályok és a fagy. Emellett a növények speciális termelékenységgel és rendszeres gyümölcsökkel büszkélkedhetnek.

Leszállás

Annak érdekében, hogy a rózsaszín ribizli teljes mértékben fejlődjön és hozza meg a jó betakarítást, emlékezzen a leszállásra vonatkozó néhány szabályra. Ez a nézet a legjobban az ősz elején ültethető. Ehhez a növényzethez az optimális változatok vezetnek és cukortartalmúak lesznek. És lehetnek semlegesek vagy gyengén savak lehetnek. Az ilyen fajták nem ajánlottak alacsony és túl nyers helyeken. A legjobb választani egy szabadtéri telket, amely jól világít a nap.

Különös figyelmet kell fordítani a palántákra. Rózsaszín ribizli tenyésztés vagy palánták. A második lehetőség a legelőnyösebbnek tekinthető, mivel a dugványok sokkal nehezebbek lesznek a vágáshoz. A leszállás megteremthető lesz az éves és kétéves növények költségeinek. Jobb azonnal kiválasztani a növényzetet a gyökerek különböző károsodásával. Nem érdemes használni a leszállást, válasszon csak egészséges és erős példányokat.

Leggyakrabban egy földterületen a gyümölcskultúra számos különböző fajtája van.

Ha weavorszerfajtákat kíván használni, akkor a leszállási kutakat a mérő közelében lévő távolságra kell kialakítani. Ha erősebb példányokat üzemel, akkor ebben az esetben a távolságnak körülbelül 1,5-2 méterre kell lennie. Minden leszálló gödrének átmérője körülbelül 60-70 cm, a mélységük körülbelül 50 cm lesz. Hozzá kell adnia egy kis szuperfoszfátot. Javasoljuk, hogy azonnal humuszt készítsen. Az összes tömeg alaposan vegyes.

A lyukak jobban felkészültek 3-4 hétig. A növényzetet alacsony szögben ültetik, így a kis palánták egy fejlett cserjékké alakulnak, sok ággal. Az eljárás után a talajnak kissé csuklósnak kell lennie. Az összes hulladéklerakott bokrok alatt fele egy vödör vödör. Ezt követően a föld jól megolvadt, ezért humuszt kell használnia. Ha az időjárás túl száraz, akkor 3-4 nap elteltével az öntözést újra végre kell hajtani.

Gondoskodás

Az ilyen ribizli nagy mennyiségű vizet előnyben részesíti, így a termesztési időszak alatt legalább négy szabálytalanságot kell végrehajtani. Ha túl forró időjárás áll, hetente egyszer öntözik. És egy cserje esetében körülbelül 40 liter folyadéknak kell lennie. Minden gyümölcs bokor közelében ajánlott egy kis hornyot képezni a hidratáláshoz és a talajból származó kis sternek létrehozásához. Ne feledje, hogy ezeknek a növényeknek fontos és megszórja.

Ne felejtsük el az etetést. A rózsaszín ribiszkáknak különböző ásványi kompozíciókra van szükségük. A növényzet folyamatában a műtrágyákat négyszer kell elvégezni. Az első műtrágya a tavaszi szezonban használhat nitroampót. További eljárások esetén a kálium- és szuperfoszfát szulfátot kell alkalmazni. Rendszeresen szaniter vágás. Az ilyen eljárás folyamatában a növények régi és sérült részeit eltávolítják. Gyakran különböző fertőzések forrásai, ezért azonnal meg kell égetni őket.

A rózsaszín fajta az alacsony hőmérsékletű racknek tekinthető, és -40 fokos fagyokat hordozhat. De még mindig ajánlott fedezni a gyümölcsöket a fagyok kezdete előtt. Ehhez használjon speciális filmet vagy szálat.

Reprodukció

A rózsaszín ribizli megszorozhatja a cserje vagy a fiatal folyamatok segítségével. A második esetben a hajtásoknak előre kell nyomnod a föld felületére. Amikor a tartályok az új helyszínen gyökereznek, a növényzet kigúnyolódik, majd egy másik helyre átültetik.

Ezek a fajták is szaporodhatnak magok és dugványok. A második lehetőség egyszerűbbnek tekinthető. Szükséges lesz az anyagok levágása a bokorból a kora tavasszal. A folyamatok egy új helyszínen lesznek, amely a földön 4 vese. Továbbá, a növényzet bőségesen öntözik, a föld körül meggyilkolódik.

Betegségek és kártevők

Ez a gyümölcskultúra eléggé ellenáll a betegségeknek és a kártevőknek. Néha meglepődik a különböző gombás fertőzések. Ha a bokrok már fertőzöttek, akkor azonnal el kell végezni az egészségügyi vágást, kezelni a cserjék speciális eszközökkel. Leggyakrabb ilyen esetekben erős gombaölő szereket használnak, azokat az utasításoknak megfelelően használják. Kombinálhatja a vegyi anyagok és a népi jogorvoslatok használatát.

Különböző rovar kártevők is megjelenhetnek a bokrokon (vágott, atkák, gabona). Az ilyen rosszindulatú szervezetek elleni küzdelemre az elő-szaniter vágást is elvégzik, majd a növényeket réztartalmú készítményekkel kezeljük.

A különböző betegségek előfordulása és a rovarok megjelenésének megakadályozása érdekében a megelőző intézkedéseket időben kell elvégezni. Tehát tavasszal a meredek forró víz feldolgozása szükséges. Amikor az érintett levéllemezeket észlelték, azonnal eltávolítják őket. Ha észrevette a rosszindulatú paraziták ribizlomását, a cserjék speciális rovarirtókkal permetezhetők.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: