Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli – kultúra nagyon érzékeny a számos leszálló árnyalatra. A tenyésztésének tervezésénél mindenki meg kell fontolnia: az eljárás időzítéséből a szomszédos növények számára.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Időzítés

A fekete ribizli ültetése évente kétszer tartható: ősszel és tavasszal. Általában, A pontos dátumokat a régió éghajlati jellemzőitől és az időjárási viszonyoktól függően határozzák meg. A tavaszi eljárást a hó olvadásának végén azonnal elvégzik. A lehető leghamarabb meg kell tennie, hogy a jól megnedvesített talaj kultúráját biztosítsa. Ugyanakkor ugyanakkor meg kell győződni arról, hogy a fagyás nem fog visszatérni, és ez azt jelenti, hogy a fiatal palánták nem fognak elpusztítani.

Sokkal inkább előnyösebb az összes érzéken az őszi leszállás, különösen a kezdő kertészek számára. A szezon végén elvégzett eljárás az előkészítő tevékenységek elvégzéséhez és a növények fejlesztéséhez. Ismét a gyökeres bokor egy évvel korábban gyümölcsöt választ, mint a tavaszi “fickó”. Ebben az esetben meg kell érkezni a hideg időjárás és a talaj fagyasztásához – legalább két héten belül. Egyébként a leszállás csak nem túléli a télen. A gyökér ribizli rendszer legjobbja a +5 +10 fokon belül tartott hőmérsékleten érzi magát. Figyelembe kell venni, hogy a kultúra körülbelül 20-25 napot igényel a teljes gyökerezéshez.

A tavaszi leszállás általában -23-ig terjedő hőmérséklet-csökkenéssel jellemezhető északi régiókra ajánlott. A kultúra ültetése a déli területeken sikeresen kezeli őszén, és tavasszal, de a kertészek többsége pontosan őszi leszállást szeretne. A középső csíkhoz, beleértve a moszkvai régiót is, az optimális lesz a bogyó kultúra korai elszámolása – vagyis a szeptemberben tartott személy.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Ülés kiválasztása

Ha kezdetben jó ribizli palántát választasz, akkor a jövőben lehetővé válik a bokor gyors fejlődését, és reménytermést kapunk. A vásárlási anyagok mindig olyan bizonyított helyeken következik, akiknek hírneve az egészségének garantálása. Előnyösnek kell adni az adott régió feltételeinek megfelelő fajtáknak, valamint a leggyakoribb betegségekkel kapcsolatos erős mentességgel. A palánták esetében a minták korszerűsítésének legjobb módja egy vagy két év, bár a legjobb, hogy elégedett legyen.

A kiválasztott palánta gallyaknak egységes barna színűnek kell lenniük. Fontos, hogy felszínüket megfosztják a betegség érthetetlen foltokból, repedésekből, károsodásából vagy tüneteiből. A fenti talajminta szükséges magassága 35-45 centiméter, emellett számos képződött vese van. A ribizli 3-4 rugalmas csontváz gyökeret igényel, legfeljebb 20 centiméter hosszú, kis eljárásokkal körülvéve. Azt is nyomon követni kell, hogy az elidegensnek nincsenek puffadásuk, amelyekben a kullancsok gyakran fejlődnek.

A palánta vásárlása során egy jó ötlet kissé csökken a kéreg felső rétegére – a telített zöld árnyalat nedves felületét el kell rejteni. Az utóbbi hiánya jelzi a növény halálát. Ezenkívül a fekete ribizli helyről van szó, a helynek kell lennie egy kifejezett aroma.

A rossz csemeték jelei közé tartozik a forma és a putrid károsodás, a párnázott gyökérrendszer és az ívelt hajtások jelenléte.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Hol lehet ültetni?

A fekete ribizli számára rendkívül fontos, hogy a megfelelő helyet illeszkedjen.

Egy hely

Mivel a bogyós kultúra sok tényező érzékenységét mutatja, mindannyian figyelembe kell venniük. A vasrullámok esetében az alföldiek nem felelnek meg, amelyben a folyadék felhalmozódik a hó vagy a csapadék esik, valamint a felszín alatti vizek közeli helyére. A legjobb, ha egy sík területen vagy egy lombkorona lejtőn, nyugatra vagy északnyugatra döntött.

A kultúra előnyben részesíti a könnyű fényt, de sikeresen fejleszteni és könnyű árnyékolókkal. Meg kell említeni, és hogy a fekete ribizli szeret helyet. Ezért legalább 2,5 métert kell tartani a bokrok és a gyümölcsfák között, és a bogyók sorai között 2-3 méter. A közelben található kirakodási vágástól legalább 2 métert kell elválasztani.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Alapozás

Az Suglinka vagy a könnyű cukor talajok a legmegfelelőbbek a növény számára. Berry kultúra szereti a talajt jól lecsapolt és telített táplálkozási elemekkel. Ha csak a homok jelen van a helyszínen, akkor kis mennyiségű agyagot kell tennie a leszállási lyukhoz, amely felgyorsítja a levegő és a víz “szállítását” a palánták gyökereihez.

Nem kevésbé jelentős jelző a talaj savasságának szintje. A tenyészet előnyben részesíti a gyengén savas talajt, amely megfelel a pH-értéknek 6-tól 6,5-ig, így a lime-hoz sokkal mossuk.

Például erre a célra körülbelül 100 gramm gyűlölt lime-t készíthet a kútra.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Elődök

Black Berry kategorikusan nem szabad ültetni azokon az ágyakon, ahol málna, egres vagy más fajták ugyanazok a ribiszke. Minden más gyümölcs, bogyó és akár zöldségnövekedés alkalmas elődeknek tekinthető.

A Cherry és a Sea Buckthorn málna szintén rossz szomszédok, mert a tomboló, a folyadék és az étel “küzdelme”, ​​és jelentősen lelassítja a fiatal palánták fejlődését. A szomszédos növények minőségében az egres rossz, és mi a hasonló kártevők “tulajdonosa”, és ez azt jelenti, hogy fertőzést okoz.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Kiképzés

A lyuk, amelyben a ribizli palánták kerülnek elhelyezni, kissé nagy méretűnek kell lennie, mint a gyökérpapírrendszer. Általában a felek körülbelül 40-50 centimétert alkotnak. Milyen kiegészítő komponenseket kell behelyezni, a talaj összetételétől függően. Az univerzális úgy tekinthető, hogy megtermékenyíti mindegyike 60 gramm kálium-szulfátot és 100 gramm kapszula szuperfoszfátot. Ha ez egy vályog, akkor a festett föld felső rétege keveredik egy vödör túlterhelt trágya, amely után használják a “clearance” alján. Homok talaj előkevert agyaggal, tőzeg vagy komposzt, és a lezárást aktivált mennyiségben 2 kanalak minden egyes négyzetméter.

Adott esetben a keveréket a fa hamu hozzáadására is hozzáadjuk. Mindkét esetben, mielőtt műtrágyákat és talajt készítene, először ki kell adnia egy kis kavics vagy kavics vízelvezető réteget. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a tartályban eladott palánta nincs kivonva az azonnali leszállásig. A védőtartályt nem rendelkező minták az ehető fóliába való gyökérrendszerbe való bekapcsolásával vagy ruhával nedvesítve vannak. És ténylegesen, más esetben, ha a ribizli gyökerei enyhén szárazak, akkor a nyitott talaj elvégzése előtt kissé lemerülnek a trágya, agyag és víz keverésével kapott folyékony anyagban.

A sérült, törött és szárított folyamatokat különleges módon eltávolítják egy speciális eszközzel.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Hogyan kell ültetni?

A kerti bogyók kirakodására használt technológia nem különbözik összetettséggel. Az első dolog, amit a gödör tele van vízelvezetéssel, műtrágyákkal és talajjal, hogy az alsó. Ezután a mélyedést valahol 10 liter vízzel öntjük. A szabályok szerint a palánta 45 fokos szögben merül fel a lyukba, amely lehetővé teszi, hogy aktívabban fejlődjön. A gyökér Cervnek valahol 5-6 centiméter alatt kell elhelyezni a talajszint alatt.

A gyökér folyamatok szépen elaluk a földet és tömörítették. Mellette maradhat az üresség, mivel negatívan befolyásolja az üzem gyökerezését. A központtól 15-20 centiméter szélét a ribizli nyüzsgés körül építették. Szivattyúk gazdagon öntözött és mulched szalma, zsetonok, sajtok vagy mezőgazdasági. Hangsúlyozni kell, hogy az eljárás lefolytatásának módja az ősszel és tavasszal kissé eltérő lehet. Tehát a tavaszi leszállás, a peroxid és a földi öltözködés az előző ősszel történik. A második esetben a gödrök néhány hétre készek a közvetlen leszálláshoz.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Későbbi ellátás

A nyílt talajban elhelyezett bogyós kultúra gondozása rendszeresen és teljesen szükséges. Az öntözést hetente egyszer kell elvégezni, és minden egyes bokornak 2-3 vödörre kell öntenie. A fekete ribizli számára a legmegfelelőbb az öntözés, amely a gyökerek közelében a föld szükséges nedvesítését biztosítja. Mindegyik öntözésnek elő kell kísérnie a lazítás és a gyomlált gyógynövények szállítását. Ezek az eljárások rendkívül szükségesek, mivel a lazítás javítja az oxigén áramlását a gyökerekhez, és a gyomirtás megszünteti a “versenytársak” táplálkozási elemek számára.

A műtrágyákból a tenyészet nitrogént, foszforot és káliumot igényel – egy komplexet tartalmaz, amely tartalmazza a tavasszal. Például, lehetséges, hogy készítsen keverékét 50 gramm ammónium-nitrátot, 30 g kálium-szulfát és 30 g szuperfoszfát elvált 10 liter vizet. A választáskor a szerveződéseknek 4-5 kg-ot kell használniuk az egyes ribizli bokor alatt.

Ne felejtsük el, hogy a műtrágyák készítésének folyamatát mindig nehéz öntözéssel kell kísérni.

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Fekete ribizli leszállás árnyalatok

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása