Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Lehetetlen bemutatni egy házat vagy lakást, ahol nincs zöld növényzet a fazekakban. Különösen óta a modern virágok modern típusai és fajtái a helyiség belsejének kiemelése. De egy jó pillanatban a növény meg fogja mutatni, hogy hiányzik egy vitaminok és ásványi anyagok. A szórólapok lassúvá válnak, a rügyek szirmai kívül esnek.

A rossz egészség fő oka – a talajösszetétel kimerülése. Sok virág szerelmese abban az esetben, ha ilyen problémák merülnek fel egy speciális butikba, vegyi műtrágyák vásárlásához és etetéshez. De a híres virág megy a konyhába, és különböző összetevőket kap a tartályokból, amelyekből a vaddisznók készülnek, tinktúrák. De A legjobb újraélesztő az élesztő. Tekintsük részletesebben, hogy a virágok élesztő szűrése hogyan.

Tulajdonságok

A közmondás “nő, mint az élesztő” minden modern személy ismert. És ha a mindennapi életben a kisgyermekekről beszélünk, akkor a virágvíz valóságában ez a kifejezés magyarázható élesztő táplálás. A megfelelően előkészített készítmény nemcsak hasznos anyagokat táplál, hanem aktiválja növekedését is, csökkenti a virágzási időt.

Az élesztő számos pozitív elemet tartalmaz. Például az Auxins és a csoportok vitaminok felelősek a növénynövekedés ösztönzéséért. Ez a fajta gomba telített elegendő szénhidrát, fehérjék, vas. A citokininok felelősek a sejtosztódás szabályozásáért.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Az etetőfajta élesztőfajta a cserepes ültetvények alábbi előnyeit hordozza:

 • A műtrágya összetétele a talaj szempontjából fontos baktériumok forrása;
 • Nem csak a növények növekedése aktiválódik, hanem az erővel és kitartással töltött gyökerek fejlesztése is;
 • Az élesztő műtrágya komponensei hasznosak olyan növények számára, amelyek a palántákon keresztül fekszenek;
 • Az élesztő etetés tökéletes a rendkívüli műtrágya módszerhez.

Élesztő – Természetes termék biológiai alapon, nagyon hasznos a beltéri növényekhez. A kulináris műtrágya részeként vannak gombák, aktiválva a színek erőforrását. Sajnos a kémiai adalékanyagok nem rendelkeznek ilyen tulajdonságokkal. A színek visszanyerésének eredménye a következő napon látható. És növekszik, és normális állapotba kerül, a növény képes lesz 4 nappal az élesztő gyógyszer első vételét követően.

Az etetés előnye nem lehet arányos. A zöld ültetvényeknek korlátozott körülmények között kell fejleszteniük. Még a nagy és mély edényekben is, a szubsztrátumnak nem lehet elegendő számú hasznos elemet, mivel a szobák virágok sokkal gyakrabban megtermékenyítik, mint a virágágyás növények.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Ne feledje, hogy a virágcserepek talaját gyorsan kimerítik, a növény nem kapja meg a szükséges anyagokat, lassú, rugalmas, elveszíti szépségét. Az élesztő segít visszaállítani az egészségügyi növényeket, és még új virágokba is nyomja őket.

A műtrágya előkészítéséhez nyers élesztőre vagy száraz koncentrátumra lesz szükségük. Friss részeként lenyomott élesztő A víz 70% -a van jelen, ezért a terméket a hűtőszekrényben tárolják. Kiváló minőségű élesztő, amely nem ijesztő a műtrágya megadásához, homogén szürkés vagy bézs színűnek kell lennie. Amikor összeszorításkor egy jó terméket meg kell osztani, és nem csúszik az ujjakon keresztül. Nem férhet hozzá a levegőhöz, friss élesztőt fognak elrontani, ezért tartsa őket egy kötött csomagban, vagy egy szorosan zárt tartály nem tud.

Szárító élesztő Eladott minden kulináris részlegben. A kiszáradás termelési folyamatában kapott kis granulátumok formájában kerülnek bemutatásra. A száraz élesztő összetételében csak 8% nedvesség van, ennek megfelelően nincs pont a hűtőszekrényben tárolására. A hermetikus csomag kinyitása után az élesztőt 30 napig kell használni. A száraz élesztő tulajdonságainak aktiválása érdekében a granulátumnak tisztsan vízzel kell önteniük vízzel, így az élesztő a folyadék felületén marad, és 15 percig tartja fenn a tartályt. Miután gondosan közzétett egy homogén állapotba.

Formáló virágok élesztő

Mely növények illeszkednek?

Ventilátorok és szakemberek Tenyésztése zöld növényzet ismerős az élesztő táplálás jellemzőivel és tulajdonságaival. De nem mindenki tudja, milyen növényeket lehet kezelni élesztővel, és amely – nem, például beltéri virágok. Az ablakpárkányon az ablakpárkányon lévő edényekben növekvő fungal etetőházak nem szeszélyesek. Még éppen ellenkezőleg, erősebbé válnak, megsérülnek. Különösen fényesen látható a Petunia példáján.

De nem csak a virágtermékek megértették, hogy az élesztő táplálás kiváló eszköz. A gazdálkodók és a kertészek kezelik a zöldségek palántákat, megtermékenyítik a gyümölcsfákat, valamint az epereket és az epereket. biztos, Az élesztő táplálás a vitaminok és ásványi anyagok teljes komplexuma, de nem képes maximális hasznos nyomkövetési elemeket biztosítani. Más típusú műtrágyáknak további alapként kell teljesíteni.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Ne tolerálja a gombás műtrágyákat a hagymás és gumó kultúrák kertjében. Ilyen táplálkozási hagymával, fokhagymával és burgonyával növekszik a víz és íztelen.

Alkalmazási módok

A kertek számos kézműves receptet feltaláltak az etetéshez. de A legjobb részből, öntözött készítmények alapján az indítók és kivonatok erjesztése alapján. Az élesztő műtrágya költsége nem éri el a zsebét. Megvásárolhatja a szükséges alkatrészeket, hogy bármilyen élelmiszerboltba hozza létre. Igen, és a főzés során a műtrágya legfeljebb 5 percet vesz igénybe. Még egy gyermek is csatlakoztathatja a szükséges összetevőket. Ezen okok miatt az élesztő műtrágyák széles körben elterjedtek a kezdő és a professzionális virágvirág között.

Csak egy dolog az, hogy az adagolót és teljesen másképp készítsen – hogy a vitamin komplexet a kimerült talajba hozza, hogy a műtrágya összetétele is befolyásolta az üzemet.

Kétségtelen, hogy az élesztő műtrágyák nagyon hasznosak az otthoni növények számára, mivel nincsenek kémiai vegyületek. Csak természetes bioproductokat tartalmaznak. Az élesztő táplálás fő összetevője – gombák. Képesek behatolni a legtöbb félreeső növényekbe, és hasznos anyagokat táplálnak különböző oldalakról. Emiatt a növény nagyon gyorsan visszatér az élethez, és még aktív virágot is folytat.

Formáló virágok élesztő

Az élesztő megoldásnak kell használnia Cherenkov gyökerezésére. Kezdetben az elkészített műtrágyában kell áztatni egy napig, amely után szopós vízben gyökerezik. Ennek a módszernek köszönhetően a növény gyökerezésének kezelése csökken, és a gyökerek száma – növekszik. Az élesztő alapon történő rajzolás széles körben használják a mezőgazdasági környezetben. A növényi és kerti növények, például az eper növények táplálására szolgál.

Kertészek, hogy folyamatosan alkalmazza az élesztő etetési módszer során több arany szabályok kell, hogy vezérelje, ha elhagyja szobanövények, nevezetesen:

 • Az élesztő gombák nedves közegben reprodukálhatók körülbelül +50 fokos hőmérsékleten; Emiatt a műtrágyát meleg talajban kell elvégezni;
 • a talaj és a növény megtermékenyítése csak friss megoldással.

Az élesztőgomba bevezetése közvetlenül elvégezhető A talaj összetételében vagy a növény gyökere alatt. A kész műtrágya nem csak a virágot táplálja, hanem a víz elhalványul. Azonban érdemes megismerni néhány finomságát a szobanövények megfelelő öntözésének. Kezdjük, akkor az élesztőt vízzel kell tenyészteni arányban 1 gr. 5 L. víz. A hűtés idején a virágokat havonta egyszer öntjük, és 10 naponként -.

Formáló virágok élesztő

Extrannevy

Az élesztő táplálásának bemutatásának módja Ideális lehetőség a segítségre szoruló palánták számára. A palánták gyökérrendszerét még nem fejlesztették ki. Ennek megfelelően más műtrágya módszerek nem megfelelőek. A fiatal virágos kultúrák sokkal gyorsabban kapják meg a szükséges táplálkozási elemeket a leveleken keresztül. Ezt követően a növények erősebbé válnak, erősebbé válnak.

A kitermelő tápláláshoz kevésbé koncentrált élesztőoldatot kell használni. Ideális a beltéri szóközök táplálására a vegetatív időszakban. A legmegfelelőbb idő a növények telítettségére Hasznos nyomelemek – Este. Csak jön a nap, és sugarai nem lesz olyan agresszív, hogy viszonylag termékeny kultúrák viselkedjenek.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Gyökér

Gyökér módszer bevezetése az élesztő műtrágya Az első szórólapok időszakában és az újra merülés után kell alkalmazni. Ugyanez az adagolás módja lesz Helyénvaló olyan növények, amelyek ideiglenes tartályokból költöztek állandó lakóhelyre. De ami a legfontosabb – A gyökér etetést a virágzat megjelenése során kell alkalmazni, Amikor a rügyek virágzik. Ha a kérdés a fiatal palántákhoz vagy bokrokhoz vonatkozik, akkor az 1 lyukú élesztőoldat fél literre kell használni. Ha az élesztőoldat szükséges egy felnőtt üzem átültetéséhez, 2 liter gombás folyadék szükséges egy virághoz.

Formáló virágok élesztő

Főzés receptek

Az élesztő-műtrágyák házi készítése a cukor használatát magában foglalja. A keverés során ez az összetevő fruktózt és glükózt bomlik. A fruktózhasználatból nem, de nem okoz kárt. De a glükóz azonban a kedvező anyagok kölcsönhatásának stimuláló gyorsítása. Ne felejtsük el, hogy a glükóz a sejtek fontos építésze, de szén-dioxiddal kombinálva. Ha nincs, a glükóz felszívódása nem fordul elő, csak a talajösszetételben rendezik. A gyógyszertár glükóze a cukor analógként használható. Ahhoz, hogy felálljon, szükség van az arányok – 1 tabletta 1 literen. víz.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Ezután javasoljuk, hogy megismerkedjen több közös és nagyon hatékony Az élesztő műtrágya receptjei, Összetevők, amelyekre bármilyen konyhában található. Érdemes ragaszkodni a következő algoritmushoz:

 • A mély konténerben 10 liter kell tárcsázni. Víz 10 g-ra. Száraz élesztő és 1 st. L. Szahara; keverd össze;
 • Adjon megoldást egy ideig nevetve;
 • A megadott időtartam után a szükséges mennyiségű folyadék a tartályból;
 • A hagyományos tiszta víz használatával a kapott folyadék tartalmát 5-szer kell növelni;
 • A megoldás készen áll.

Formáló virágok élesztő

Formáló virágok élesztő

Van egy másik egyszerű recept, nevezetesen:

 • Kezdeni, hogy friss élesztőt kell venned 1 g arányban. Termék 5 l-nél. víz;
 • víz, hogy melegítse a vizet, majd bevezeti az élesztőt;
 • Az elkészített oldatot egy napig kell hagyni;
 • A kész tömeghez további 5 l-t adjon hozzá. Tisztítsa meg a vizet, keverje össze és elkezdhető az öntözéshez.

Formáló virágok élesztő

Ismert és más recept, amely az összetevők szélesebb listáját igényli. Ezt az ilyen intézkedéseknek kell követniük:

 • 250 g-t kell előkészíteni. száraz komló kúpok;
 • töltse ki őket egy liter vízzel, és tegye egy kis tüzet; Ilyen állapotban a dudorok egy órát főzünk;
 • A főtt oldatot lehűteni kell; Miután érdemes hozzáadni 4 st. L. 2 stm-vel keverve liszt. L. Szahara;
 • Keverjük, hogy ne maradt csomók;
 • Állítsa be a kapacitást meleg helyre 48 órán keresztül;
 • Ezután add hozzá az oldatot 2 burgonyához, bevonva a reszelőn;
 • Keverjük össze a folyadékot egy új összetevővel, amely után elkezdődik a palánták öntözéséhez.

Formáló virágok élesztő

Kertészők, virágok és szerelmesek, akik különböző kultúrákat termesztenek, tudják, hogy komposzt nélkül lehetetlenné tenni ezt a kérdést. Az élesztő egyedülálló komponensként a növények számára ez a hasznos tömeg túlterhelésének gyorsítója. Az élesztőben jelen lévő élő gombák hozzájárulnak a szerves anyagok gyors túlmelegedéséhez. A komposztáltsági folyamat felgyorsításához jobb, ha száraz élesztőt használ. Számukra szükség van a cukor táplálására, hogy a gombák aktívan megszorozzák. Ezután az előkészített keveréket a komposzt yamba öntjük.

A legfontosabb, hogy a hőmérséklet +18 fok felett van, különben a gombák nem lesznek aktívak.

A következő videóban megtudhatja, hogyan lehet az élesztő kelete a beltéri növények számára.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása