Giovani szőlő

 • Szerzői: Vaselily Ulyanovich
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: Sötét cseresznye
 • Íz: Muscata
 • Érési idő (szűrő): Korai
 • Érési idő, napok: 100-105
 • Fagyállóság, ° C: -25
 • Szinonimák nevek: II-5-7b
 • Súlycsomó, g: 700-1200
 • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

Sok kertész egy egyedülálló és inkább egzotikus növényrel diverzifikálni kívánja a kertet, de ugyanakkor sokan érthető. Giovanni szőlőfajta pontosan mit keresett. Egyedülálló és nagyon érdekes hibrid, amely az űrlapjaival és színével vonzódik. Meg kell találni a kultúra származtatásának történetében, jellemzői, hozama, valamint növekvő árnyalatai.

Az eltávolítás története

Ez a szőlőfajta hibrid, azaz keresztezett kultúra. Szintén II-5-7b. Oroszország déli részét az elosztó régiónak tekintik, valamint a kultúra megtalálható az ilyen országok területén Ukrajna, Moldova és Fehéroroszország.

Hozta ezt a fokozatú kertész. W., Közvetlenül a Rostov régióból. A hibrid eltávolításának alapjaként 2 típusú szőlőt vett igénybe, nevezetesen: a piros és az F-4 öröme.

Leírás

Giovanni szőlő – rendkívül érdekes osztály. Ez a kultúra a koraira utal. Július közepén vagy végén az első bogyók jelennek meg, amelyek már használhatók.

A bokor átlag feletti méretben nő, ezért folyamatosan gondoskodni kell a növényre, nem hagyja, hogy a lehetőségek túl gyorsan növekedjenek. Brozdi elég nagy és izzadt, nagy és sűrű bogyók. Levelek a lövések nagy, sötétzöld árnyalatú.

Érlelési idő

A szőlő a korai osztályokra utal, így a virágzás májusban kezdődik, amíg a gyümölcs érése átlagosan 120 napig. Ha növeli ezt a kultúrát a déli, akkor a vesék megduzzadása után az első bogyók érleléséhez szükséges 100-105 napig. Ha az ország északi részeiben nőnek, a kifejezés növekedhet. A kertészek megjegyzik, hogy a kultúra gondozásának és táplálásának mértéke befolyásolja a bogyók érlelési időszakát.

Brozdi

Minden lövésnél 1 nagy klaszter nő, ritkán találja meg a menekülést, amelyen 2 klaszter alakult ki. A nagy kefék térfogatán keresztül, a súly elérése 1-1,2 kg. Átlagos mutató Fontolja meg a súly 700 g.

Olvasson tovább  Paradicsom kazahsztán sárga

A bogyók egymáshoz szorosak. A keretek erősek, jól kapcsolódnak a szőlőhöz, hogy egy erős szél ne féljen a terméstől. A borítók jellemzője abban a tényben, hogy elkezdhetők a mazsolába fordulni, különösen annak a ténynek köszönhetően, hogy a termény merülhet.

Bogyók

A bogyók meglehetősen nagyok, árnyalatok a sötét lila, cseresznye (korai gyümölcsök), majdnem fekete, egy lila lila (később gyümölcsök). Átlagosan 12 g, de jó táplálkozással és kedvező feltételekkel 1 bogyó súlya 22 g. Hossz 34-36 mm, átmérője legfeljebb 26 mm. Padlóforma vagy hosszúkás lefelé. Bőr sima, közepes sűrűségű, könnyű csillogás. Hús húsos, lédús, belsejében 1-3 csont.

Íz

A Giovanni szőlő gyönyörű, finom ízű édességekkel rendelkezik Muscat jegyzetekkel. A cukorság 20% ​​-ig, a savasság nem haladja meg a 7-8 g / 1 l. A fajta tökéletes aránya a cukor és savasság, ennek következtében ez a kultúra gyakran használható mind az élelmiszerben, mind a bor előállítására.

Hozam

Egy bokorból 15-20 kg-ig gyűjt, egy hektárral, ebben az esetben 15-20 tonna. A különleges időjárási viszonyok nem befolyásolják a hozamot, a fő dolog az, hogy megfeleljen a betegség megelőzésének és időben, hogy táplálja az üzemet.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Ez a szőlőfajta szereti a napot, amelyet a nap megvilágított. A talajnak nem kell savas, jobb, ha a fekete vagy agyag szennyeződések lesznek. Kívánatos, hogy nincs víztározók közelében.

Olvasson tovább  Almafa kandil orlovsky

A növényi palánták jobb tavasszal. A régiókban egy forró éghajlatú légkörrel.

Leszállás

A beszállás előtt a palántákat vízbe kell áztatni, majd eltávolítani az extra hajtásokat. A Lunka-t 1×1 m méretben kell elkészíteni. A kirakodások között visszavonul 3 m. Ne szopjon közel a fákhoz, valamint a kerítésekhez vagy a falakhoz. Csináld a következőt:

 • A kutakban nedves vagy trágya, majd egy kis lágy földréteg;
 • Következő leszállt palánták;
 • elalszik a föld és a szabotázs;
 • gazdagabb vízzel kb. 3 vödör van egy palánta.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Nincs szükség speciális pollinációra, mindkét nemre szőlővirágok.

Ritkítás

Ahogy a hajtások nőnek, jobb, ha levágunk. A száraz ágakat is törölni kell. Átlagosan a vágást 6-8 szemmel végezzük, a bőségtől függ. A bokor 35 szemre számít.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

Olvasson tovább  Szőlő zilga

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fagyállóság eléri -24 ° -ig. De mégis a növény jobb, ha lefedi a filmet vagy a padlóanyagot. Különösen a figyelmet kell fordítani az első 3 évben fiatal palántáknak.

Betegségek és kártevők

A szőlőt betegségekkel és kártevőkkel kell kezelni:

 • penész;
 • filoxéra;
 • Szürke rothadás;

Azt is érdemes lefedni egy speciális merev rács bokrok a madarak.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A fürtök vágják és egymásra speciális dobozok 1-2 rétegben, réteg fűrészpor 3 cm öntünk közöttük. Tárolási hőmérséklet + 2 ° -ig. A szobát jól szellőztetni kell, és a páratartalomnak nem lehet magasabb, mint 85%.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: