GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Ribizli üveg – rovar, amely elpusztíthatja az egész betakarítást. Meg fogjuk mutatni, hogy milyen jelek vannak az üvegbetegségre, és hogyan kezelik a pesti által érintett bokrokat.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Ami?

Vizuálisan üveg hasonló a darázshoz: úgy néz ki, mint egy kis rovar egy hosszúkás törzs, amelynek hossza nem haladja meg az 1 cm-t. Teste festett fekete, átlátszó szárnyak fényes narancssárga istállóval. A test nőknél 3 vékony sárga csík van, és férfiaknál – 4. A kártevőt a pollen flororeszkálja az aktív virágzás és a ribizli gyümölcslé időszakában.

A gyümölcscserét nagy károkat okoz, nem maguk a pillangók, hanem a lárváik. A rovar a tojásokat május-júniusban helyezi el a hajtások kéregében. Az egyik személy 50-60 tojást tesz lehetővé. Körülbelül 2 hét után bézs hernyók. A felnőttek elértek 2,5 cm hosszúak. Az ételüket – törzs és ribizli kéreg. Az ételt kivonva, a szár vastagságában mozognak, és gyorsan elérik a magokat. Ugyanakkor az üveg nők nemcsak ribizli, hanem málna is egy egres.

A kártevő által érintett ágak megszűnnek, fokozatosan elhalványulnak, szárazak és hengereltek. A lövés vágásakor felismerheti a mag pengét, és a középső – egy kis lyuk (a lárvák folyamata). A cserje vereségét olyan kis lépések is mutatja, amelyek láthatóak.

Az üvegnitsa a ribizli veszélyes, és a kezelés hiányában szomorú következményekkel jár – a cserje ágai 50% -át érinti a fenntartható meleg időjárási körülmények között.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Kezelési idő

Az üveg tevékenységét a tavasz közepén és a nyár elején. Már április-május (régiótól függően) rovarok megtámadják kivirágzott virágzata a hajtások ribizli, tojásokat szóló. Ez az oka annak, hogy a kertészek a tavaszi cserjék kezelésére használják. Azonban, mielőtt ezt a curranátint el kell készíteni. Ez következik:

 • Trim szárított, fekete és fagyasztott ágak (mielőtt a vesék feloldódnak);
 • A Garden Wara külön szakaszai.

Ezen műveletek után a bokrokat a rovarirtókhoz kell kezelni. Annak érdekében, hogy a feldolgozás hatékony legyen a 7-10 nap után, újra spray ribizli.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Mit és hogyan kell feldolgozni?

Az üveg díszítésénél azonnal meg kell kezdeni a harcot, különben a cserjék gyorsan túlléphetnek és meghalhatnak. A pesti rovar gyorsan rögzíti az új területeket, így ha inaktív, a teljes ribizli halálának valószínűsége a szakaszban.

A népi módszerekkel vagy kész készségekkel rendelkező üvegárukkal harcolhat, amelynek hatására a pillangók és a hernyók megsemmisítésére irányul. Azonban, hogy megszabaduljon az érdektalszedelt vendégektől a lehető leggyorsabban, meg kell közelítenie a problémát a probléma megoldásához.

Agrotechnikai módszerek

Május-június – a megfelelő idő a kártevők megsemmisítésére, mert ebben az időszakban “a hernyók egy babákba fordulnak, és a legtöbbjük elhagyja a csomagtartókat. Jelenleg rendszeresen fel kell robbanni a talajt a ribizli közelében, bevéve a dohányt, a mustárt vagy a fa hamut. A cserje bőséges elváltozásaival meg kell vágnia az ágakat az alap alatt. Meg kell égetni a vágott ágakat.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Népi módszerek

Javasoljuk, hogy vegye igénybe ezeket a módszereket, hogy csupán a kezdeti szakaszában a lézió – az elindított ügyek, az alábbiakban leírt módszerek nem hozza meg a kívánt hatást.

Receptek a ribizli permetezéshez.

 • Fokhagyma tinktúrája. A megoldás elkészítéséhez a 3-4 fokhagymát meg kell tisztítani és őrölni, majd 3 liter forró vízzel önteni kell őket. Az oldatot a hét folyamán kell címkézni, amely után szükség van az ágak öntözővel történő öntözésére. Fokhagymás összetétele ártalmatlan – bármikor használható, függetlenül a cserje fejlesztési szakaszától.
 • Lukova Tinktúra. A megoldás elkészítéséhez 3 középső íjfejet kell tisztítani és összetörni, és 5 liter forró vízzel öntsük őket. 3 nap elteltével a készítménynek meg kell feszíteni és permetezni a hajtásokra. Éles hagyma szaga kellemetlen pillangók, megijeszteni fogja őket.
 • Kopott tinktúra. A megoldás előkészítéséhez töltse ki a ¼ vödröt, öntsön forró vízzel, és hagyja, hogy 2 nap alatt álljon. A kapott készítményt a virágzás és a gyümölcstermesztés során cserjék permetezésére használják.
 • Citrus tinktúra. Az előkészülete számára 100 gramm száraz citrusféléket és literes forró vizet kell venned. Cedra kell öntenie a vizet, és hagyja 5 napig sötét és hűvös helyen. Az első permetezést javasoljuk, május közepén, majd 2-3-as feldolgozással 2 héten keresztül.

Az üvegfúvókák éles ízekkel félnek, így a ribizli permetezéséhez tartós és telített szagokkal rendelkező eszközöket használhatjuk, például zöldségek vagy tűk kivágásával. A kártevők megijesztéséhez a homok, az impregnált kerozin, az ecet vagy az ammónia alkohol közelében helyezhető el.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Kész gyógyszerek

Biológiai vagy vegyi anyagok használhatók az üvegbetegségekből származó ribizli kezelésére. Az első – toxinok szívében a gombás növényekből. Ha bejutsz a rovar gyomorba, megbénítják a beleket, és a rovar meghal. A cserjék és gyümölcsök esetében az ilyen gyógyszerek biztonságosak, ezért a kertészek körében keresnek. Több népszerű gyógyszert adunk.

 • “AGROVERTTIN”. Átlátszó emulzió, 5 és 10 ml üveg ampullákban csomagolva. A gyógyszer nem addiktív, és a kártevők nem alkalmazkodhatnak a hatóanyagokhoz: Mindez lehetővé teszi az “agrotin” használatátHosszú ideig. A munkamegoldás előkészítéséhez 5 ml-es forrást kell hígítani 5 liter vízben. 14 nap elteltével ajánlott megismételni a feldolgozást.
 • “Lepidocid”. A gyógyszert több formában állítják elő: por, szuszpenzió formájában. A szuszpenziós koncentrátum módosított verziói is vannak. A gyógyszer biztonságos a növények és az emberek számára, mivel komponensei nem halmozódnak fel a gyümölcsökben. A növények permetezésére megoldást kell készítenie az utasítások és feldolgozásuk szerinti üzemek szerint. 2 hét elteltével az eljárást meg kell ismételni.
 • “BeronSibacillin”. A gyógyszert szuszpenzió és por képviseli. A jogorvoslat alacsony toxicitást mutat a méhek számára. Az emberek és a kerti növények ártalmatlan. Awwwards bármely szakaszában használható. Munkaoldat elkészítéséhez 30 ml hatóanyagot kell feloldani 5 liter vízben. Csak frissen előkészített készítmény alkalmas cserjék kezelésére.
 • “Phytenderm”. Ez az utolsó generáció biológiai rovarirtója. A szerszámot nagy hatékonyság jellemzi: szinte minden kerti rovar kártevők, köztük egy webes kullancs. A vödör vödörben történő elkészítéséhez 2 ml hatóanyagot feloldunk, alaposan keverjük, és a ribizli felső és alsó zárásait az eredményekkel kezeljük. 10-14 nap elteltével meg kell ismételni a manipulációt.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Ha az üveg elindítja és elfoglalt ribizli bokrokat, akkor csak vegyi anyagok segíthetnek. Képesek megállítani a kártevők gyors terjedését, és jelentősen csökkentik a sérüléseket. Az ilyen anyagok veszélyesek egy személy számára, ezért óvatosan kell permetezniük a személyi védőfelszerelést. Mivel a mérgező alkatrészek bogyókban felhalmozódnak, a bogyógyűjtemény előtt körülbelül egy hónappal megengedett ribizli feldolgozását.

Hatékony gyógyszerek.

 • “ISKRA M”. A megoldás elkészítéséhez 10 ml méreget kell hígítani a víz vödörben. Az eredmény 7 nap elteltével történő rögzítéséhez javasoljuk, hogy újra permetezzen.
 • “Carbofos”. Ez egy komplex hatású gyógyszer: rovarirtó és acaricid. Színtelen olajos folyadék. Az első feldolgozás javasolt a tavasszal a lombozat aktív feloldása során. A munkadarab elkészítéséhez 10 liter vizet követ a 75 ml “karbofos” hígításához. Az 1 bokor feldolgozásához 1,5 liter oldat szükséges.
 • “Fufanon”. Készítés széles körű akcióval. A nagy hatékonyság eltér. Veszélyt jelent a méhekre. A megoldás elkészítéséhez 10-12 ml-es eszközt kell vinnie 10 liter vízen. A cserjék kezelése legfeljebb 2-szer ajánlott.

A spray ribizli biológiai és vegyi anyagoknak száraz és őrült időjárásnak kell lenniük.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Megelőző intézkedések

Harcolva az üveg keményen – könnyebb a megelőző intézkedésekre, és figyelmezteti a pesti pillangók előfordulását. Először is, alaposan meg kell vizsgálnod az új bokrokat a leszállás előtt: egészségesnek kell lenniük, jól fejlett lemezlemezekkel, külső kár nélkül. A legjobb vásárolni ültetési anyagot bevált üzletekben.

A gyomnövények cserjének közelében nem tudod növelni. A fűnek rendszeresen kell tartania, és a talaj – laza. Néhányszor a szezonban, amikor a talajt a bokor közelében szivattyúzza, a fa hamut kell megszárítani. A cserjéket rendszeresen ellenőrizni kell, és ha kemény hajtásokat észlel, vágja le őket az alapon, és kezelje a Garden Wara-t. Ha az üveget a növény 40% -a érinti, akkor a bokornak meg kell irányulnia és éget.

A sérülés kockázatainak csökkentése üveg, piros és fekete ribizli, egres és málna között, meg kell ültetni egy bezin, fokhagymát, sáfrányot vagy más növényeket, éles illatú.

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

GlassNicker a ribizli: Mi az, és hogyan kell foglalkozni?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása