Gooseberry Krasnosvethansky

  • Szerzői: O. DE. Medvegyev és I. VAL VEL. Diák (Leningrád Gyümölcs és zöldség-kísérleti állomás)
  • Megjelentek: Avenarius x oregon
  • Szinonimák nevek: Krasnoslawyanskiy
  • A feltételezések éve: 1992
  • A növekedés típusa: Középálló
  • A bokor leírása: Óvatos, kompakt
  • Epishers: Egyenes, közepes vastagságú, felfelé irányul; növekvő – a világosbarna alapon, a hossza hossza – világos zöld
  • Elnökség: Erős
  • Tüskék: közepes hosszúságú és vastagság, zöldes-sárga, egyetlen, két- és háromrészes, éles, egyenes
  • Lap: közepes, széles, zöld, matt vagy gyenge fényű

Lásd az összes jellemzőt

Az egres szerelmesei biztosan szeretnék ültetni és növelni a kertészkedésben egy bogyós kultúrát, stabil és jó betakarítást adva. Ezek közül az egyik az egres Krasnosvethansky emlékezetes ízlési tulajdonságokkal.

Az eltávolítás története

Egres Krasnosvethensky az eredménye a munkálatok a hazai tenyésztők a leningrádi gyümölcs és zöldség kísérleti állomás – (körülbelül. DE. Medvegyev és I. VAL VEL. Diák). Lépjen ki egy gyümölcscserét több mint 30 évvel ezelőtt, ha két típust keresztez – Oregon és Avenarius. 1992 óta a fajta szerepel az Orosz Föderáció tenyésztési eredményeinek állami piacán, valamint használatra. A kultúra ajánlott különböző klimatikus régiókban – Közép, Volga-Vyatsky, Északnyugat.

A fajták leírása

A Varietal egres egy közepes minőségű cserje, amely 100-150 cm-ig terjed. A bokrok jellemzi kissé gonosz és kompakt korona, spinning hajtások, barna, a bázis és világoszöld felülről erősen borított hegyes tüskék, valamint a kis vesék, a növekvő kissé utasítani hajtásokból. Ezenkívül a cserjék a matt felületű smaragd zöld lombozat közepes populációjával szolgálnak. A virágzás ideje alatt a bokrok sárgás virágokkal vannak ellátva. Minden virágkefe több színből áll.

A fajta (legfeljebb 49%) megnövekedett Samithidity lehetővé teszi, hogy a webhelyen segédbollinátor bokrok nélkül szálljon le.

A bogyók jellemzője

Az egres bogyók meglehetősen nagyok. Az átlagos tömeg 3,9-6 g. A bogyók formája jobb – kerek vagy lekerekített ovális, sima felületű és könnyen viselhető. Az érett egres gyönyörű színű – sötét cseresznye, egyenruha, alig észrevehető csíkok. Orr bogyók vékony, de tartós, könnyű bársonyos.

Az univerzális bogyók célja – frissen eszik, adjunk a sütéshez, a lekváron, az elakadásokon és a marmarandokon, valamint fagyasztva. Az egres könnyen átutalhatja a szállítást, és akár 4-6 napig is tárolható a hűtőszekrényben. Ha eltávolítja a bogyókat a technikai érettség szakaszában, az égő kétszerese lesz. A fából készült vagy műanyag tartályokban ajánlott gyűjteményt gyűjtött termés.

Ízi tulajdonságok

Az íz és az árutulajdonságok kiváló. Húsos bogyó húsos, puha, kicsi és lédús. Az egres íze, a desszert édessége uralkodik, harmonikusan kombinálva az észrevétlen savanyúsággal. A bogyók aromája gyenge, de kellemes. A cukrok 11% -a és 2% sav van jelen a pépben.

Érés és gyümölcsözés

Krasnosvethensky egres az átlagos érés jellemzi. 2 évvel a leszállás után a cserje elkezdi a gyümölcsöt. A legmagasabb hozamoknál számíthat a növénynövekedés 6-7. Évére.

A finom bogyók július 20-án kóstolhatók. A csúcsrögzítés július végén – augusztus eleje. A bogyók futása fordulhat, így jobb, ha a technikai érettség szakaszában lőni őket. A bogyók barátságos.

Hozam

A hozam középpontjai. Minden agrotechnikai ajánlás végrehajtása, 1 bokor / szezonban eltávolíthatja 6 kg egres. Ipari méretben a hozam is tetszik – 150-160 C 1 hektárral.

Leszállás

A kedvező időszakot ültetése egres Krasnosvethansky tekinthető őszi – re szeptember 15 – október 5. Ebben az időben a rizóma gyorsan alkalmazkodik. 30-50 nappal a leszállás előtt a műtrágyák.

A csemeték jobb vásárolni 1-2 éves korig. Ebben az esetben a gyökérrendszer típusa nem számít (nyitott / zárt). A tökéletes palánta egy 2-3-as folyamat körülbelül 40-50 cm és egy kifejlesztett gyökér (hossza több mint 13-16 cm). A palánták leszállásakor figyelembe kell venni a távolságot. A bokrok között egy és fél méteres távolság, és a fáktól – 250-300 cm. Tapasztalt agrárok tanácsot adnak a leszállás közelében a magasság mellett, amely képes lesz védeni a cserjék a nem kívánt vázlatok és gusztus szélek.

Növekvő és gondoskodás

A bogyók növekedéséhez minden talaj alkalmas, a legfontosabb dolog az, hogy kicsi-oxigén, gazdag tápláló összetételű és jó nedvességtartalommal és levegőztetéssel. A helyszín jól illeszkedik a nap, vagy a fele. Az egres palánták számára nem alkalmas, mert a RHERZŐK rosszan reagál a földön lévő nedvesség stagnálásra, amely a talajvíz közelében halad át.

Nem ajánlott egy egres bokrokat a csont- és gyümölcskultúrák között, valamint a helyszínen, ahol a ribizli vagy a málna korábban nőtt, mivel negatívan befolyásolhatja a bogyók minőségét és számát – jól fognak jönni.

A növény különböző módszerekkel történő módosítása – furcsa és zöld dugványok, tartályok és bokor megosztása. A tenyésztés típusától függetlenül a bogyók fajtájának tulajdonságai mentésre kerülnek.

Az egres gondozása nem jelent különleges nehézségeket, mert standard eseményekből áll: magas színvonalú táplálkozás 36 hónappal a leszállás után, a rendszeres öntözés, különösen az öntési időszak alatt, a korona kialakulása, az egészségügyi és a megfiatalító vágás az ágak, a a talaj mulchálása, a támogatást, amely egyszerűsíti az ellátást és a betakarítást, valamint a rovarvédelmet és a betegségeket.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Mentelmi jog a növényi közegben. Az egres gyakorlatilag nem az amerikai penész és a legtöbb gombás betegség hatálya alá tartozik. Provokálja a kártevők megjelenését a rossz minőségű agrotechnika. Leggyakrabban az egres támadja meg a hibát, a gerincet és a tüzet.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

A bogyós kultúra stresszállóságának magas. Az egres könnyen tapasztalható rövid távú szárazság, hosszú távú hő- ​​és hőmérsékletkülönbségek. Ezenkívül a fajta fagyálló – cserjék nem félnek a hőmérséklet -37 fok.

A növény fejlődésére negatív hatással van a tervezetekre és a hosszú távú nedvességre (a nedvesség stagnálása a talajban).

Értékelések áttekintése

A Krasnosvethansky fajta régóta megtette a tiszteletreméltó helyet a kedvenc gyümölcscsírók listáján. A dachniks és a gazdálkodók kereskedelmi célokra nőnek. Ez annak köszönhető, hogy a bogyós kultúra stabil és bőséges hozamokat ad, nem igényel különleges növekvő körülményeket, gyorsan megszokja az éghajlati viszonyokat. Ezenkívül a bogyók finomak, lédús, magas árucikkekkel és univerzális célokkal rendelkeznek.

A hátrányok a kultúra, lehetséges, hogy vegye figyelembe, csak elégtelen immunitást betegségek, valamint szükség van a rendszeres egészségügyi vágás és ritkítás bokrok, mivel ezek gyorsan növekvő.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: