Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

A szilva egy gyümölcsfa, amely nem igényel különleges gondosságot. Ritkán beteg és jó gyümölcsök. A kertészek problémái csak abban a pillanatban merülnek fel, amikor az üzemnek átültetnie kell. Ebben az időben, hogy ne károsítsa a fát, akkor követnie kell a tapasztalt emberek tanácsát.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Az eljárás szükségessége

A peresaaring szilvafák nem túl gyakran. Számos fő oka van a fiatal növények új helyre történő átültetésének.

  • A fa ültetéséhez egy sarok rosszul választották. Ebben az esetben rosszul gyümölcsöző és lassan nő. Jellemzően a fát átültetik, ha a növény az árnyékban vagy rosszul beporzott.
  • Az oldal tulajdonosai mozognak, és szeretnék felvenni egy kedvenc növényt.
  • Az építés a webhelyen történik. A régi fa megmentéséhez általában egy másik helyre költözik.

A szilvák csak akkor ajánlottak, ha a palánták jól fejlettek és elég erősek. Aztán a növény tökéletesen veszi.

Leggyakrabban átültetett éves vagy kétéves szilva.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Ha jobb transzplantációban van?

A szilva, mint más fák és bokrok, akkor egy tavaszi és őszi új részre is szállhatsz. A megfelelő pillanat kiválasztásakor az eljárás elvégzéséhez fontos figyelembe venni a regionális éghajlat jellemzőit.

A tavasszal meg kell várnia a pillanatot, amikor a telken lévő talaj jól melegszik. Ugyanakkor szükség van időre, mielőtt az első vesék megjelennek a fán. A gyümölcsfák tavaszi transzplantációjának optimális ideje – április közepén. A hideg régiókban ezt az eljárást lehet elhalasztani májusig, vagy akár június előtt.

A szilvák bukásában időre van szükség az első fagyok átültetéséhez. Az ország északi régióiban, amelyeket korábban jönnek. Ezért a helyi kertészek általában szeptember végén transzplantálják a fákat. A külvárosokban és a Leningrád régióban ez a folyamat október közepéig elhalasztható. A déli régiókban a fákat a hónap végén átültetik.

Sok kertész, Plum transzplantációs szám kiválasztása, orientált A Hold naptárban. Segít abban, hogy pontosabban meghatározzák az eljáráshoz megfelelő dátumokat.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Hely kiválasztása

Egy új telek, amelyen a szilva növekedni fog, helyesen kell kiválasztani. Érdemes emlékezni arra, hogy ezek a gyümölcsfák szeretik a hőt és a napfényt. Ezért nem lehet az árnyékba ültetni. A telket védeni kell a széltől. Általában a szilvát a ház mögött ültetik, vagy más konstrukciót.

Érdemes figyelembe venni a “szomszédok” választékát a fiatal szilva számára. A gyümölcsfa mellett alma, körte vagy édességek elhelyezhetők. Nos, a növény egy telken nyár, nyírfa vagy fenyő. A nagyobb szilva hozamhoz ajánlott a csoportokba kerülni. Legalább két fák, amelyek egyszerre virágoznak, és megvizsgálhatják egymást.

A szilva meg kell nőnie a homok vagy a szublibes. Ha túl savas, meg kell beszélni. A dolomit lisztet vagy krétát az újratelepítési talajba vezetik be. Tedd általában tavasszal.

De a mész erre a célra nem érdemes használni. Meg tudja égetni egy fiatal fát gyökereit.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Technológiai transzplantáció

A szilva átültetése új helyre is képes lehet még egy kezdő kertészre is. A fő dolog Kövesse az egyszerű lépésenkénti utasítást.

Kezdeni, a lefolyónak szépen ásni kell. Újratelepített növények 5 év alatti növények. A fát gyökereit gondosan tisztítani kell a szennyeződésektől. A száraz folyamatokat gondosan le kell vágni. Ha az üzemet tervezik, hogy átadják egy új webhelyre, gyökereit nedves rongyra kell csomagolni. Ezt úgy végezzük, hogy a Rhizer ne száradjon. Az ültetés előtt általában az agyag és a föld folyékony oldatába kerül.

Ezután mozoghat a fő folyamatba. Nagyon fontos figyelembe venni a kiválasztott szezon jellemzőit.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Ősszel

Az őszi transzplantáció megfelelő képzéssel kezdődik. A fő munka előtt 3 héttel megtörtént. Területet kell tisztítani a szemetet. A kiválasztott előzetesen meg kell ásni egy megfelelő méretű gödröt.

A gödör alját vízelvezetési réteggel kell lefedni. Ehhez használhatsz törött téglát vagy kis kavicsot. Ez megvédi a felnőtt növény gyökereit a felesleges nedvességtől. A vízelvezető réteg tetején a túlterhelt komposztot vagy humuszt el kell tenned.

A fentiekből minden, ami szintén kiváló minőségű fa hamuval megszóródik.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Az etetésréteget a Földkel kell kitölteni, a gyökerek nem érintkezhetnek vele. A gödör középpontja mellett magas számot kell vezetnie. A törzs kötődik hozzá. Ez segíti a növény gyorsabbá a gyökeret. A felnőtt fák átültetése, ez a lépés kihagyható.

Ezután a növényt a leszállási gödörbe kell helyezni, majd elalszik a földet. Jónak kell lennie. A fiatal szilva törzsét a Cola-hoz kell kötni. Ezután a fát bőségesen kell önteni. A csomagtartó melletti telek jól meditálható száraz széna vagy tőzeg. Ez megtörténik, hogy nedvességet tartson a talajban, valamint hogy megvédje a fát a gyomokból és a téli fagyokból.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Tavaszi

A tavaszi fa transzplantáció gyakorlatilag nem különbözik az ősztől. Egy lyuk a szilva a betakarításhoz az őszi. Annak érdekében, hogy a növény gyorsabban, a humusz és a fa hamu mellett is érdemes hozzáadni a kálium-sót és a szuperfoszfátot.

Tavasszal, amikor a talaj jól felmelegszik, az üzemet egy gödörbe lehet ültetni. Mivel a föld ebben az időben még mindig nedves, mert a modul hó, a kert öntözésére, a kertész kevesebb vízre van szüksége.

Öntözés a szilva a transzplantáció után, meg kell néznie a vizet a csomagtartó mellett.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Későbbi ellátás

Annak érdekében, hogy a szilva új helyen gyökerezzen, átültetés után biztosítania kell a helyes ellátást.

  • Locsolás. Ha a szilvát tavasszal átülteti, az eljárás után az üzemet hetente egyszer kell önteni. Forró időben az öntözés összege nő. Egy felnőtt fa alatt általában 5 vödör vizet öntünk. Minden öntözés után a föld mindig laza, és a gördülő kör megtisztul a gyomok.
  • Ritkítás. Először a fiatal szilvák átültetése után az ágai helytelenül növekedhetnek. Így rendszeresen meg kell vágniuk őket. Ez segít egy szép és tiszta korona kialakításában. Az ágaknak meg kell vágniuk, amíg még fiatalok. Ebben az esetben az eljárás nem károsítja az üzemet. A szakaszok részei extra ágainak eltávolítása után a kerti wara kezelésére van szükség.
  • Podkord. A szilvák átültetése után további táplálékban nincs szükség, mert elegendő műtrágya van a leszállási lyukban. A szilvát csak a transzplantáció után csak a második vagy harmadik évben táplálja.
  • Téli előkészítés. A fa új részében a közelmúltban átültetve túlélte a fagyot, helyesnek kell lennie, hogy felkészüljön a télre. Hogy megvédje a törzset, amire szükséged van. A folyamatban mind egy vásárlási megoldást is használhat, és otthon főzött. A fafeldolgozáshoz a termék alkalmas agyagra és mészre. Bizonyos esetekben egy kis rézgőz hozzáadódik hozzá. Az első fagy előtt a csomagtartó száraz szalmával van szigetelve, burkolattal vagy agrofluorral borítva. A kiválasztott anyagot gondosan rögzíteni kell a kötéllel, hogy télen nem lebontja a szélet.

Ha minden rendben van, akkor a szilva már a következő évben a transzplantációt követően a helyszíni tulajdonosai jó betakarítással rendelkeznek.

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Hogyan és mikor kell átültetni a szilvát?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása