Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Paradicsom – ha nem a leginkább finom zöldség, akkor az egyik legnépszerűbb. Jó és friss, és konzerv, és különböző ételek részeként. De hogy egy ilyen gyümölcsöt növeljük, télen kell kezdeni.

Már a palánták színpadánál, a bosszantó missziók megtörténhetnek, és egy üvegházból készült álmok, amelyek a paradicsom “paradicsomszellem” nem teljesülnek. Sajnos elvesztése (részben vagy teljesen) a betakarítás még mindig a merülési szakaszban van. Ezért érdemes részletesebben figyelembe venni: finomságok, határidők, előkészítés, utasítások és ellátás.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Ami?

Szedés (vagy merülés) – ez egy átültetési palánták fiatal kor. Először is, a jövő paradicsom magjait egy talajjal ellátott tartályba ültetik, nyugodtan növekednek, amíg a méretük lesz. A palánták egy bizonyos ponton egy vastag malac létrehozása, amely zavarhatja az egyes növényeket. Szükség van arra, hogy minden egyes egység megfelelő táplálkozást kap, gondoskodjon, akadálytalanul.

Ha könnyebben beszélni, a szedés a szemcsés palánták transzplantációja egyedi edények, csészék, kapacitások. Használhat nagy fiókokat paradicsom palántákhoz, amelyben nem szorosan növekszik a palántákat. Mi van, hogy merüljön a paradicsom, vannak különböző vélemények. Néhány szakember úgy véli, hogy a merülés lehetővé teszi a paradicsom erősebb gyökérrendszerének kialakítását, ezért a palánták erősebbek lesznek. Mások vitatkoznak velük, biztosítva, hogy a növények felvételekor megsérülnek, mert ezek komoly stressz, ezért jobb, ha elhagyja a traumatikus eljárást.

Ugyanakkor azoknak, akik a merüléssel szemben vannak, felajánlják, hogy a vetőmag palántákat azonnal az egyes csészékbe helyezik, vagyis a paradicsom termesztésének elvét jelentéktelenül változtatják. Néhány magot ültetünk egy csészében: amikor hajtásokat adnak, a kertész kiválasztja a legjobbat (a legerősebb), a többi eltávolítja. És így a paradicsom tartalék az egyes tartályokban, anélkül, hogy potenciálisan fájdalmas transzplantációt adna. Azok, akik nem tudják eldönteni, hogy milyen helyzetbe kerülhetnek, el tudnak menni a kísérlethez: a palánták része, hogy növekedjen egy pickupmal, részben – anélkül, hogy.

Egy ilyen ilyen tapasztalat segít az egyik oldalon, anélkül, hogy visszanézne a külső tanácsokhoz. Az érv meggyőző lesz, és a megközelítés meglehetősen tudományos.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Időzítés

Ha merülsz paradicsommal, akkor milyen korban van a kérdés. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne indítsa el a folyamatot korábban, mint a lövöldözések nem kerülnek kialakításra az első igazi pár lemezlemezek. Ez általában egy héttel történik a csírák megjelenése után. De ez nem indulási jelölőnégyzet: siet a semmiért. Mégis, a palánták egyenlőtlenül jelennek meg, a növények még mindig gyengék, és az átültetett számukra valóban halálos. De van egy finomság: Ha késik a pickupdal, a paradicsom még többet traumatizál. Mivel a növény jelentősen megrémített gyökerüzeme szoros értelmet ad a hajtások gyökereire, és a felvétel során a “megkötött” növények sérülése elkerülhetetlen.

Ezért, a legtöbb kertek tapad egy ilyen rendszer: a kiültetés az egyes csészék (vagy egyszerűen egyetlen ömlesztett doboz) végezzük után 10-14 nappal a megjelenése csírák. Később merülés csak akkor lehetséges, ha a magokat ültetett nagyon magas fiók, és egy tisztességes távolság között figyelhető meg a növényeket.

Vannak más pontok a búvárok tekintetében.

 • Navigáljon a Lunar naptárba – nem a leghülyebb ötlet, és szükség van a növekvő hold fázisában. De ha a palánták például nőttek, és növekedését kell tartani, a kedvező napok lesznek a hold csökkenésének napjai.
 • Melyik hónapban merül fel, csak a leszállási vetőmag hónapja függ. Február Ez lehet március vagy április – függ a leszállási régió, fajták, későbbi tervek és egyéb tényezők.

Ha a Hold naptárat használják, akkor nem szabad elfelejteni a relevanciáját. Sajnos, tudatlanság, ez megtörténik, hogy a fiatal kertészek csak olvassák a dátumokat az újságkeverékek, magazinok, internetes cikkek, anélkül, hogy az íróanyag éve lenne.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Kiképzés

Az előkészítési folyamat maga magában foglalja a megfelelő tartályok és talajválasztás, amelyben a palántákat sikeresen alkalmazkodni fogják.

Kapacitás

Jobb, ha még mindig van külön cserepek vagy csészék. A legfontosabb dolog, hogy ne használjon csomagolást a gyümölcslevekből, joghurtokból: a fóliafilmréteg nem tudja fenntartani a kívánt mikroklímát a talajban. Egy tartály térfogata – 100-150 ml, általában elég a palánták számára. Ha nem akar egyéni tervet, használhat egy nagy dobozt, amely elegendő a paradicsomhoz, hogy ne legyen szűk.

Nem lehet nagy egyedi kapacitás, mert ez a méret káros a növekvő kultúrára. A valószínűsége növekszik, hogy a talajt dobják, valamint a gombás támadás kockázatát. Nem csak a palántákat veszi ki: mind a gomba, mind a talajváltozás egyáltalán megsemmisítheti azt.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Itt vannak paradicsom, amelyre a konténerek.

 • PVC konténerek – A készletben, raklapon és edényben vásárolhat. A pot mindkettő össze van kötve és leválasztható. Bennük, a vízelvezető lyukak előre vannak. Eladott és fedezetekkel vannak eladva, teljes mini-üvegházaknak tekinthetők.
 • Tőzegcserepek – tőzegből készülnek, a kompozíció karton vagy papír is lesz. Azok, amelyekben a tőzeg több, ideális a palánták számára. Bennük, hogy egyenesen a kertre küldött, a földek nem pusztulnak el, a gyökerek nem sérülnek meg. De a tőzegből készült pot, egy tartály eladható, amely szinte teljesen préselt kartonból áll, kevésbé bomlik a talajban. Figyelmesen olvasni kell a vélemények olvasását.
 • Tőzeg tabletták – Egy másik érdekes lehetőség, amely finom sejtes tőzegből készült. Nagyon vékony hálószövetre van csomagolva. A vetőpárnák előtt meg kell öntsük a vizet, hogy duzzadtak, sokkal többet. Ezután az egyes tablettákba helyezett magok. Abban az időben, amikor a paradicsomra van szükség egy nagy edényre, egy tőzegtáblán fog jönni, és menjen vele ezzel a kapacitással. Márka biztonságos szedés.
 • Papír csészék, WC-papír perselyek. Lehetséges, de megbízhatatlan. A polietilén csészék továbbra is megbirkóznak a küldetésükkel, de a papír gyors talajszárításhoz vezet. A palánták hosszú tartózkodása érdekében az ilyen kapacitás nem alkalmas.

Papír csigák, tea táskák, műanyag palackok – amelyet nem használnak a vállalkozói kertészek merülnek. Ahogy azt mondják, csak dolgozott.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Alapozás

Két követelmény neki – tápláló és fertőtleníteni kell. Ugyanazt a talajt veheti igénybe, amelyet a vetőmag leszálláshoz használtak. Különösen abban az esetben, ha a kertezett kertészek elégedettek. A kompozíciót gyenge mangánoldattal kell ellátni, figyelembe véve azt a tényt, hogy kizárólag szobahőmérsékletnek kell lennie. Ha úgy tűnik, hogy a talaj nem elég tápláló, néhány hamu és szuperfoszfát ad hozzá. Amikor egy pár valódi levelek alakulnak ki, a növények, mielőtt felveszi, szükség van egy szép kiömlésre: a talaj megszakítja, a hajtások könnyebbek, a traumatizáció kevésbé lesz.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Lépésenkénti utasítás

Ha a tartályok és a talaj előkészítését helyesen hajtják végre, elkezdheti a felvételét.

Tekintsük a klasszikus módszert a palánták átültetésére külön tartályokba otthon.

 • A növény egy keskeny penge segítségével ásott a palánták számára, a szokásos villát erre fogják használni. A subpowth-t a fogantyú villa, kivonás – fogak végzik.
 • A földön egy ceruzával vagy pálcikával, hogy mély lyukat, centimétert egy és félig.
 • Ezután meg kell tenned a gyökeret egy harmadik negyedévben, fulladni a szárat a magvak leveleire.
 • A Földnek kissé ráznia kell, öntsük, adjunk hozzá gyökér növekedési stimulátort a vízbe. Víz használjon álló, szükségszerűen szobahőmérséklet.
 • A következő öntözés egy hét múlva vagy egy kicsit korábban lesz.
 • Körülbelül 3-4 napos palántákat kell tartani az árnyékos helyen.

De ez a merülés módja nem az egyetlen. Például egy érdekes módszer – transzplantáció átrakodás. A növény egy új tartályba kerül egy földi szobával. A tartályban lévő lyuk úgy történik, hogy egy egész föld. Hosszú gyökerek, amelyek a kómából kiállnak, ki kell foglalni, de nem több, mint egy harmadik. Az átültetett üzemet növekedési stimulátorral is öntözik, több napot tart az árnyékban.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Érdekes módja a merülésnek – a pelenkában való leszállás.

 • A pelenka elterjedt. A szög tetején a talaj fáj, körülbelül fél kanál. A palánta úgy van elhelyezve, hogy a Seedy levelek fölötti szárának aránya a gyors él felett volt. Csak hosszú gyökerek figyelése.
 • Egy másik nagy kanál talaj a gyökerekre kerül, a pelenka alsó széle kissé alacsonyabb, mint a föld, a pelenkát egy tekercsel hajtják, és gumiszalaggal kötik össze. Nem kell nagyon sűrű öltözködést rajzolni.
 • A rollok a raklapra mennek, mintegy kielégítik a tekercsek magasságát.
 • 3-4 igazi lapokból a tekercset be kell helyezni, adjunk hozzá egy kis talajt és újra.
 • Mindez vízzel szobahőmérsékletű, hetente egyszer táplálkozik (a műtrágyákat víz alatt vízben fel kell oldani).

Van egy említés és egy módszer két root merülés. 2 növényt ültetnek egy pohárba (vagy más kapacitás), szükségszerűen időközönként. Nem kevesebb, mint 5 cm. Miután bejöttek, az egyes pengék közös részével meg kell vágniuk a héjat, a centimétertől 3-ig.

A növényeket vonzzák egymást, rögzítve a szövet szalag, és egy héttel, mielőtt a partra a földre, egy gyengébb növényi elvárja beszorulást (a parttól 3 cm-re vakcinálás).

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Későbbi ellátás

Csak egy kicsit küldje el a növényeket, meg kell tenni, hogy a merülés stresszje ne remek. Vagyis kényelmes feltételeket biztosít a további független növekedéshez.

A merülés utáni paradicsomra vonatkozó szabályok:

 • Az első 2 hét – az idő, amikor a palánta több világításra van szüksége;
 • A termikus járművek fenntartása – A nap folyamán a hőmérsékletet 18-20 ° C-on és éjszaka – 15-18 fokban;
 • A vízvíz csak víz és csak beltéri hőmérsékletű víz lehet;
 • A nedves földnek nem lehet, csak nedves;
 • 2 héttel a merülés után lehet bejelentés a növény oldattal karbamid vagy szuperfoszfát, és ezt az eljárást megismételjük minden 2 hétben;
 • Kötelező lazítás – oxigéntámogatással rendelkezik;
 • A paradicsomot védeni kell a beltéri növényekkel való érintkezőktől – ha a növekedés színpadán a betegségekbe kerülnek, vagy lehetővé teszik kártevők maguk számára, akkor kiderül, hogy minden további fejlesztés;
 • A nyújtott palánta a leszállás megvastagodás jele, a növények egyszerűen hiányzik a tápanyagok, ez is a fény hiánya is;
 • A levelek általában csavartak, és a levelek általában az üvegházban vannak, de ez megtörténhet a magvakkal – az anyaggal vagy magas levegőhőmérsékleten vagy annak elégtelen keringésével;
 • A motley levelek a palántákban az égési jelek jele lehetnek, de ebben az esetben hamarosan eltűnnek, de ha nem tűntek el – valószínűleg ez a septoriasis;
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzák a tippek a paradicsom elkezdődnek, nem kell túlzottan felborulni a talaj (a gyökerek rengetege, egyszerűen megfojtva);
 • Casting Macushki tanúskodhat a sűrített kirakodásokról, és egy ilyen gonosz és veszélyes betegségről, mint a szürke rothadás.

A sikeres búvár után a tágas (viszonylag) tartályokban növekvő palánták színpadja. De a helyszínen, paradicsom menni, amikor mintegy centiméter ki van húzva 30, a szárak a heveder lesz 1 cm, és az általa előállított 8-9 levél virággal címer. A paradicsom növekedésének sikere az üvegházhatásban sokat, az illetékes, időben és költeni, figyelembe véve a merülési folyamat összes követelményét.

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Hogyan és mikor kell merülni a paradicsomot?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása