Hogyan kell áztatni a sárgarépa magokat a gyors csírázáshoz?

Hogy a növekvő sárgarépa könnyen és egyszerűen azt mondja egy kezdőkert, és rossz lesz. Csak annyira növekszik valamit és valahogy, és lehetséges, hogy a vitamin gyökérnövények hűvös hozamát csak akkor lehet elérni, ha az agrotechnológia szabályai és néhány technikák megfigyelhetők, köztük a mag áztatás.

Az eljárás szükségessége

A sárgarépa termesztéséhez nem csak a talajt kell előkészíteni, hanem az anyagot is. A legjobb módja a magok áztatása. A nedvességbe burkolt magok gyorsabban járnak, a hozamok többet adnak. Számos lehetőség van erre az eljárásra, és ezek mindegyike egyfokú vagy másik. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben, mint sokan mások, amikor a népi módszerekről van szó, akkor is szerény viták vannak. Az eljárás azonban nem költséges idő, és a fizikai erők nem igénylik, ezért miért nem kísérleteznek azokkal, akik mindig száraz magokat vetnek fel.

Régóta ismert, hogy a sárgarépa nagyon hosszú ideig Átlagosan 20 napra lesz szükség abban a pillanatban, amikor a gabona beleesett a talajba, és az első csírák megjelenése előtt. Az a tény, hogy mindegyik vetőmagot olyan illóolajok sűrű héjával borítják, amelyek nem adják meg a nedvességet. Ezt az evolúció elérésével magyarázhatja, gondoskodva arról, hogy az üzem a legkedvezőbb feltételek mellett a fajta folytatásához. Az ilyen hosszú csírázás azonban rövid nyáron rossz szolgáltatást tud szolgálni, és a kultúra egyszerűen nem lesz ideje, hogy teljes körű érett betakarítást adjon. Az áztatás segít megsemmisíteni az alapvető héjat, felgyorsítja a csírázást, csökkenti a betegség kockázatát. Az eljárás, bár valamilyen időt igényel, de kompenzálja a munkaerőköltségek csökkentését a későbbi ellátásban.

A déli régiókban, több napig a különbség az jelenik meg nagyobb jelentőséget nem rendelkezik, mivel a hosszú meleg időszakot minden esetben lehetővé teszi kapásnövények és elérjék a kívánt állapot. De a “nedves” vetésben rejlő egyéb tényezők még mindig relevánsak.

Természetesen senki sem törölte az ültetési anyag minőségének hatását az eredményre, de az emberiség nem támaszkodott az anya természeténél. A kertészkedés és a kertészet nem kivétel. Segítség a természet jó hozam megszerzésében minden olyan adósságnak tartja, aki a földet kezeli.

Ami a csírázást illeti, a mutatóknak két paramétere van:

 • idő – a vetés és a felvétel közötti időszak;
 • összeg – Beszélünk a vetett szemek és az eljárás számának különbségéről.

És az első és a második esetben javítható az EPIN extra stimulánsok, a “cirkon” és más. Az éghajlati jellemzők hatással vannak a magok csírázásának sebességére is – a hideg lassítja a folyamatokat, a hőt és a nedvességet, éppen ellenkezőleg, a hazai erők vetőmag aktiválásában provokál. Minimálisra csökkenti az ilyen hatást, és lehetővé teszi az áztatáshoz.

A sárgarépa gabona a csírázás 70 százaléka még az áztatás után is, ezért 100% -ban elvileg nem történik meg. Plusz, az előkezelés speciális megoldások lehetővé teszik elutasítás a kifinomult nem vizuális mag a kezdeti szakaszban vetés előtt. Tehát a száraz és nedves vetés összehasonlító eredményeinek alkalmazása, a táblázatban látható eredmények elérése.

Folyamat

Munka költségek

Csírázás

Hozam

Eredmény

Áztatással

Nem

Kiváló

nagy

Áztatás nélkül

van

átlagos

Átlagos és alacsonyabb

Közepes és alacsonyabb

Az asztali mutatók alapján biztonságos – a sárgarépa gabonát áztatni kell.

Kiképzés

Amint azt már említettük, a sárgarépa magja alacsony csírázással jár – körülbelül 55-75%. Az eredmény növelése érdekében alkalmazza az áztatási módszert. Az eljárás előtt gabonát kell készíteni. A nonszensz gabona elutasításához egy pohárba merülnek egy pohárral, amelyet egy teáskanál sóval hígítanak, és ellenáll egy órát. Ebben az időben az üres szemek felugrik, és eltávolítják.

A maradék tömeget jól mossuk és szárítjuk. A magvak, amelyek tárolási ideje meghaladta az egy évet, nem szabad használni, mivel csírázásuk még alacsonyabb. A gabona védelmet igényel a fertőzések ellen, ezért fertőtlenítést végeznek a mangerage oldatában fél órán keresztül. Alternatív megoldásként az eljárást bórsavval (1 g / 5 l vízzel) végezhetjük, az öböl 10 percig.

Népi áztatási módszerek

Egy egyszerű eljárás nem igényel erőfeszítést. Készítenie kell egy tartályt az áztatáshoz, egy darab géz és egy konyhai hőmérő. A cselekvési algoritmus szekvenciát igényel.

 • A szárított vetőmagot kissé meg kell nedvesíteni, Amelyre a permetezőből megszóródik.
 • A magok sima réteget fektetnek a Marla-n, és a Top újra lefedje Marley-t.
 • Ezt követően a borítékot szemcsésnek kell helyezni a főtt tartályba, és melegen öntsük (+40 fok) Habarcs két napig.

A kapacitásnak hűvös, sötét szobában kell lennie. Ebben az időben a nedvesség behatol a gabonába, kitöltve és aktiválja a növekedési folyamatok. Már az első 24 óra után látható magok lesznek. Így a sárgarépa magvak áztathatod a gyorsan csírázás érdekében a leszállás előtt.

Mivel a szolároldatok receptje meglehetősen változatos, akkor mindegyik úgy dönt, hogy jobb neki és jobbra.

Hidrogén-peroxid

0,5 liter melegvíz Add 1 st. Egy kanál hidrogén-peroxid és alaposan keverjük össze. Annak ellenére, hogy a magok általában marlay vagy szöveten vannak kibontakozva, az anyag helyettesíthető egy szalvétával és egy papírtörlővel, ha nincsenek textilanyagok. Bay csomag gabona elkészített megoldással, hagyja ebben az űrlapon 12 órával. 4 óránként az oldat tiszta. A peroxid stimulálja a védő reakciókat a betegségek ellen és aktiválja a csírázást.

Mangán

A két százalékos Warman megoldás használata az emberek egyik legnépszerűbb módszere. A teáskanál elvált 2 pohár meleg vízzel, és öntsük magokat egy gézváltóval vagy egy zsákba. Erős megoldás esetén csak 20 percig szivattyúzhatunk, majd az ültetési anyagot vászonfelületen szárítjuk. Így a gabonát betegségekkel kezeljük és készen áll a vegetatív folyamatok elejére.

Vodka

A gabona szétszóródik a pamut vagy gézbélés felszínén, majd ugyanazon anyag fölé vonatkozik, majd a kapott zsák borítékot fél órán keresztül vízbe engedték Vodkába. A gabona lejárta után a vízhőmérsékleten jól mosódik és mosott. A vodka stimulátorként való felhasználásával emlékezni kell – az alkoholos ital hosszú expozíciója a vetőmagot, majd a hajtások általában nem lesznek.

Sillar megoldás

A módszer kihasználásához megoldást kell készítenie. Ez 2 st. A fa kórok és 1 liter víz beltéri hőmérséklete. A kapott keveréket a nap folyamán helyettesítjük, időszakosan tapasztalják. Ezután az infúziót szűrjük, tisztítsák meg a hamu szennyeződésekből. A kész készítményt három órára tartják magok. A hamu infúziója tökéletesen serkenti a növekedési folyamatokat, a magvakat kálium- és magnézium.

Aloé

A növényi megoldás előkészítéséhez használja az alsó levelek aloe, a sűrű és egészséges hajtások kiválasztása. Használat előtt egy héten belül a hűtőszekrényben tartják őket. Majd nyomja meg a juice-t. A kapott mennyiséget az arányban 1: 1 arányban tenyésztjük. Ebben az oldatban a magok ellenállnak a naptól, majd öblítik és szárítják. A hagyományos növény léje felgyorsítja az anyagcsere folyamatait a magsejtekben.

Forró víz

Ebben az esetben a vízre nincs szükség szobahőmérsékletre, de sok forró. Ezt 60 fokos és annál magasabbra melegítjük, majd azonnal alkalmazzák az áztatásra. A vetőmagok ellenállnak a forró vízben 30 perc alatt. A hatás annyira nyilvánvaló, hogy a vetőmag változása 10 perc elteltével észrevehető.

Biológiailag aktív adalékanyagok alkalmazása

A biológiailag aktív adalékanyagok (étrend-kiegészítők) nemcsak az emberek fogyasztásának szegmensében, hanem a kulturális növények termesztésében is népszerűek. Különböző stimulánsok, például a “Korniner”, “Epin”, “Zircon”, Humat, Phytosporin, HB101 és mások is tartoznak a Badamhoz is. Ma néhány ember nem használja őket. A hatás a legerősebb, észrevehető, még szkeptikusok és konzervatívok.

 • Magvak kezelése “epikus” Serkenti a gyors és barátságos csírázást. 3-4 csepp gyógyszer Add hozzá az oldathoz a magvak áztatása előtt, mielőtt “epin”. Ezzel a fejlesztési és növekedési folyamatok aktiválódnak. A felnövelt palánták levele és a zöldségek és a gyümölcsök és a gyümölcsök egy erősebb gyökérrendszerének növekedéséhez vezet, növeli az összeget és pozitívan befolyásolja a betakarítás minőségét. Fontos megegyezni az ajánlásokban meghatározott fogyasztási normáknak: a koncentrált megoldás képes elpusztítani a vetőmagot és a növényt.
 • “Corneel” segítségével Biztosítson közel 100 százalékos túlélési arányt a palánták és a palánták.
 • “Phytosporin” Rendkívül hatékony a harmat harmat és más gombás betegségek elleni küzdelemben.
 • A HB101 gyógyszer hatása, A ciprusok, a cédrus, a fenyők és a vérnyomás, észrevehetően azonnal – a gyenge növények szívesebben vegetatív tömeget kapnak, növekedni fognak, növekednek, virágzó hosszabb színnel.
 • Gumat Növeli az üzem kitartását, pozitív hatást gyakorol a hozam mutatókra. Ha az áztatásban az áztatásban használatos, akkor a készítményt 1 óra arányban állítjuk elő. L. 1 l vízben. A szemek 24 órásból állnak. A hatóanyag nagyszámú makró, nyomelem, növeli az érlelés, az immunitás és az adaptív tulajdonságok sebességét.
 • “Zircon” koncentrációja Vízben – 2 csepp 300 ml vízre. Gabona expozíció ideje: 8 és 18 óra között.

A készítmények nem állíthatók elő a horganyzott tartályban, az helyes használata üveg, kerámia, porcelán, is lehet zománcozott ételeket. Az előkészített vizet 1/3-ig adagoljuk, keverjük és rögzítjük a fennmaradó részt.

Lehetséges hibák

Az emberek általában az interperszonális kommunikációban is hibáznak, és mit kell mondani egy virágos világgal való együttműködésről. A növény maga nem fog semmit mondani, és a hibák vizuálisan nyilvánulnak meg sokkal később, amikor már nem lehet kijavítani őket. A kezdő kertészek főbb, leggyakoribb, különösen jellemzőjét soroljuk fel.

 • Folyóvíz használatával. Ez nem ajánlott, mert a “sajt” számos káros szennyeződést tartalmaz, és negatív hatást adhat, fordítva. A vizet főzni kell, hűvös és hagyja letelepedni. Alternatívaként az étkezési vizet használhatja, vagy tavasszal vegye be, ha a legközelebbi hozzáféréssel elérhető.
 • Késedelmes beszállókártya. A lejárt eltarthatósági élettartam megfosztja az élet magjait és a csírázás lehetőségét, és az időt elpazarolják. A vetőmag vásárlásakor a boltban mindig figyelmet kell fordítania az eltarthatósági időre.
 • Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ellenálljon a vízben a vízben a megoldás előtt,Különösen, ha a MangaRage-ről beszélünk. A száraz magok elnyelik a mangánt, ami az embriók halálához vezet. Az ilyen oldat fertőtlenítéséhez a gabonát az eljárás után előkészítjük és alaposan meg kell mosni.
 • A lehetséges hőmérséklet a “Forrás víz” opció használatakor. Az esemény jelentése az, hogy “ébredj fel” magot, fokozza a szükséges folyamatokat, és ösztönözze a csírázást. Túl magas hőmérséklet egyszerűen megragadja a csírát. Ha van konyhai hőmérő, használja, ha lehetetlen meghatározni a forró víz hőmérsékletét, akkor a preferenciát más olyan lehetőségeknek kell kapni, amelyek elég kevés.
 • Túlexponálás. A megoldás túl hosszú távú keresése megfoszthatja az oxigén embréteget, és ez csökken. Ezért olyan fontos, hogy kövesse az áztatás ideiglenes intervallumára vonatkozó ajánlásokat.

Az emberek sok, nem minden szerepel, de ezek a legnépszerűbbek. Mi lehetőleg, mindenki választja magát. Helyesebb, hogy próbálja ki néhányat – ez a megközelítés segít megérteni az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait részletesebben és vizuális.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: