Hogyan kell harapni a karbamid paradicsomot?

A tapasztalt kertészek tudják, hogy a paradicsom nagy hozamának elérése érdekében termékeny talajon kell növekedniük. Ezért a leszállási földterület előtt mindig jól kell táplálnia. Sokan használhat karbamidot erre a célra.

Előnyök és hátrányok

Karbamidnak is ismert karbamid, kiváló minőségű ásványi műtrágya. Kis fehér vagy világosszürke pellet formájában.

A dekoratív és kerti növények táplálására szolgáló műtrágyaként a XVIII. Század óta használják. Ez idő alatt nagyon jó hírneve volt.

A karbamid különbözik más műtrágyáktól, mivel nagy mennyiségű nitrogént tartalmaz. Ugyanakkor nem a talajon, olyan erős negatív hatás, mint ammónium-szulfát és más ammónia műtrágyák. A karbamidnak mind az előnyei, mind hátrányai vannak, amelyekre érdemes figyelmet fordítani a vásárlására.

Kezdjük, érdemes megjegyezni a műtrágya előnyeit:

 • Teljesen feloldódik a vízben, és gyorsan felszívódik a növények gyökerei;
 • Alkalmas minden típusú talaj kivétel nélkül;
 • A műtrágya költsége alacsony;
 • A termék védi a paradicsomot a betegségek és a kártevői támadások fejlesztéséből;
 • nincs kellemetlen szag;
 • A termék összetételében nincs klór;
 • felgyorsítja a növények növekedését és a gyümölcsök megjelenését;
 • nem járul hozzá a gyümölcsök és a nitrátok talajának korszerűsítéséhez;
 • Használható egy komplexumban, potál és szuperfoszfát műtrágyákkal.

Hátrányok, mint ilyen, nincs ez a műtrágya. De ha helytelen használni, akkor egy növényi égési vagy lassíthatja fejlődését.

Ha nem felel meg az arányoknak, amikor a talajt megtermékenyítik a talajt és a magvak kirakodását, akkor a karbamid jelentősen csökkentheti a palánták csírázását.

Ha használják

A karbamid nem nevezhető univerzális etetésnek. Ezért a szakértők nem tanácsot adnak túl gyakran. Ez hasznos lesz az üzem számára csak a fejlődés első szakaszában.

 1. Vetőmagot vetéskor. Először is, a műtrágyát a szekrényekhez a palánták ültetése előtt adjuk hozzá. Ez lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a paradicsom növekedését az első napokból.
 2. Transzplantáció után. Másodszor, a UREA-t használják, miután egy termesztett növényt átültetett a talaj- vagy üvegházhatású ágyakra. A palánták ültetése után 7-8 napot kell várnia. Ellenkező esetben a növény gyorsan növekedni fog, de a gyökerek gyengék lesznek. A fiatal palánták öntözése az időszak előtt csak akkor költsége, ha a növény az átültetés után keletkezik.
 3. Fél hónap elteltével a kirakodás után. Ebben a szakaszban a műtrágya szükséges az üzem erősítése érdekében, valamint felgyorsítja a karakterlánc kialakulásának folyamatát.

Ha a talaj, amelyben a paradicsomot termesztik, rossz, a karbamid növényt kétszer kezelhetjük. Az első alkalommal, amikor a virágzat elkezdődik. Ez javítja a paradicsom gyümölcsöt.

Az utolsó alkalommal, amikor a bokrokat karbamiddal kezeljük a gyümölcsözés ideje alatt. Ebben a szakaszban a karbamid mellett más mikrofertilizátorok is használhatók. Add hozzá őket, összpontosítva a növény igényeire. Miután táplálja a talajt, fel kell robbanni és önteni. Simulálja a gyümölcstermesztés folyamatát is.

További tápláléküzemekre is szükség van, ha a következő problémák figyelhetők meg a fejlesztésükben:

 • A palánta vagy egy felnőtt növény túl lassan fejlődik;
 • A fiatal csírák levelei sápadtak, vagy világossá válnak;
 • A fading lombozat bokrokból esik;
 • A paradicsomos hajtások gyengék, vékonyak és elkezdnek leereszkedni a földre;
 • Gyümölcsök a bokrokon gyakorlatilag nem fejlődnek.

Ha nem zavarja a paradicsomot időben, akkor a kultúra meghalhat.

Napsütéses napokon, hogy kezelje a növények karbamidja a legjobb reggel vagy este. Különösen, ha a permetezési módszert használják. Az a tény, hogy a folyadék gyorsabban elpárolog. A műtrágya nincs ideje, hogy teljes mértékben értékeljük, így az égések a leveleken jelennek meg. A felhős időjárás során napközben permetezhető növények.

Műtrágya előkészítése

Mielőtt használná a műtrágyát az etetéshez, elő kell terjesztenie. Leggyakrabban 1 evőkanál granulátum oldódik egy vödörben. Kb. 10 gramm karbamidot tartalmaz. A megoldás előkészítéséhez meleg vizet használnak. A hideg víz használata a fitoofluorózis vagy az impulzus harmat megjelenéséhez vezethet. A kapott oldatnak elegendőnek kell lennie a 9-10 bokrok öntözéséhez.

Annak érdekében, hogy ne károsítsák a növényeket, érdemes figyelmet fordítani a csomagra vonatkozó információkra. Általában jelzi a műtrágya előállítására vonatkozó normát és szabályokat.

Bizonyos esetekben a helyes adag kissé eltérhet a fentiektől. Mivel a karbamid nagyon gyorsan oldódik, a kapott oldatot közvetlenül az előkészítése után kell használni.

Alkalmazás

Ahhoz, hogy maximálisan kihasználhassa a növényi kezelésből, érdemes megismerni a karbamidok használatának finomságait a fejlődésük minden szakaszában.

A leszálló magvak

A karbamid használata előtt a földet jól meg kell nedvesíteni. 1 négyzetméterenként. M. Négyzet, amikor a leszálló magvak 20 g gyógyszert használtak. Ha a karbamidot szerves trágyákkal együtt hozzák létre, akkor az adag egyharmada lesz. A dobozokban lévő növények ültetése előtt a karbamid a legjobban el kell keverni a talajjal. Nem kell, hogy a magok érintkezzenek a karbamid granulátumokkal. Ez arra a tényre vezethet, hogy a paradicsom bokora nagyon lassan fejlődik.

A növények öntése után a műtrágya csak néhány óra múlva.

Locsolás

Mivel a karbamid teljesen vízben oldódik, a legtöbb kert inkább nem száraz formában használja, hanem az oldat összetételében. A terméket közvetlenül a növények feldolgozása előtt lehet. A paradicsomot karbamid megoldással öntözze. Meg kell gyökerezni. Töltsön ezt az eljárást a legjobban este. 50 g műtrágyát és 10 liter vizet használnak az oldat előkészítéséhez. Mint más folyékony műtrágyák, a karbamid nem ajánlott száraz talaj.

Az oldatot az eső után kell használni, vagy az ágy előtti öntözés. Ebben az esetben a hatás észrevehetőbb lesz.

Permetező levelek

A paradicsom betegségeiből történő védelme, valamint az etető növények permetezhető. Ehhez szükséges, ha a paradicsom lassan fejlődik és elhajlik a földre. Az extra sarok táplálás jó, mert nagyon gyorsan felszívódik a növény. Az ilyen kezelés után a növény zöldre és buja lesz. A jól fejlett bokor nem fél a kártevőktől és a betegségektől.

A feldolgozó üzemeknek olyan oldatra van szükségük, amely tartalmaz egy evőkanál granulátumot és 10 liter vizet. Kényelmesebb a paradicsom permetezésére a szórópisztolyból. Ha a növény sápadt a levelek, akkor a magnézium-szulfátra van szükség az oldatba. Ebben az esetben egy liter folyadékban 3 gramm por kerül hozzáadásra. A karbamid megoldás nélküli növények permetezésére alkalmas este előállítani. Ebben az esetben reggel felszívódik a levelekbe a harmat mellett.

Annak érdekében, hogy ne károsítsa az egészségét, meg kell felelnie a gyógyszerrel való munka során a biztonsági technikának kell megfelelnie. A permetezés előtt meg kell változtatnia a ruhákat a munkaruhákba, valamint a kesztyűkre és a biztonsági szemüvegre. Szüksége van mind az üvegházban, mind a szokásos kertben.

Tippek a használathoz

A karbamid mind a kertben, mind az üvegházban vagy üvegházban is használható. Annak érdekében, hogy ne sértse meg az üzemet, érdemes elkerülni a leggyakoribb hibákat, amelyek sok kertészeket tesznek.

 • Ne lépje túl az ajánlott adagot. A túlkoncentrált megoldás használata nem növeli a betakarítást. Az üzem éppen ellenkezőleg, megkezdi a felesleges zöld tömeget. A gyümölcsök nagyon lassan fejlődnek.
 • A karbamid tárolásakor nagyon fontos, hogy megvédje a granulátumok nedvességét úgy, hogy a termék ne romoljon. A legjobb a termék tárolása zárt csomagokban.
 • Nem használhat olyan oldatot, amelyet a permetező növények gyökérzéséhez főzünk. Kiderültebb koncentrált. Ha a cseppje a növény leveleire és szárára esik, akkor égési sérülések jelennek meg rajta.
 • Ha a palántákat üvegházakban termesztik, jól szellőztetniük kell őket. Ellenkező esetben az ammónia, amely belép a levegőbe, kárt okozhat egy személynek.
 • Nem lehet szárazföldön lévő karbamidot készíteni. Ha nincs lehetőség a földet önteni, a granulátumokat egy vékony talajréteggel kell megszárítani. Szükséges, hogy a nitrogén szilárdabban erősebb legyen a talajban, és ne legyen olyan aktívan lecsapódva a csapadékmennyiséggel.
 • Az esős évszak során a karbamid használata nem ad pozitív eredményeket. Különösen abban az esetben, ha a műtrágya folyamatban van. Valójában ebben az esetben a nitrogénvegyületek egyszerűen mossák ki a talajból.
 • Nem ajánlott nitrogént tartalmazó műtrágyákat használni a virágzó növények során. Ez arra a tényre vezethet, hogy a bokor nem alakul ki, és a levelek alakulnak. Ez is lehetetlen használni a műtrágyát és az őszet, hogy ne provokáljunk az új hajtások növekedését abban az időben, amikor a növényeknek télre kell készülniük.
 • Ne használja a karbamidot több mint öt alkalommal a szezonban. Az utolsó két adagoló nem szükséges, és a műtrágya csak akkor szükséges, ha a talaj túl gyenge.
 • Hogy a talaj ne oxidálja a karbamid túlzott nitrogéntartalma miatt, a műtrágyával együtt érdemes lime használatát. Képes semlegesíteni hatását a földre. 2 kiló karbamidnak kell használnia 1 kilogramm lime-t. Lime helyett fa hamu, madár alom és szuperfoszfát is használhat.

A paradicsom termesztésében való siker elérése érdekében folyamatosan figyelemmel kell kísérni és megtermékenyíteni a növényeket időben helyesen kiválasztott adagolókkal. Ebben az esetben még egy ilyen szeszélyes kultúra is örül a gilderek gazdag betakarítás.

Hogyan készítsük el a karbamid-adagolót paradicsomhoz, a következő videóban fogja megtudni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: