Hogyan kell használni a Lupint a Siderate-ként?

Használata szennyvizek az egészségre a talaj és a telítettség a Föld a tápanyagokat, van egy csomó elosztó sokáig. Annak ellenére, hogy a hasonló tulajdonságokkal rendelkező kultúrák nagyon sokat vannak, mégis a csillagfürt is különösebben kiosztják őket kivételes tulajdonságaikkal – nem vágyik az ellátásban, és képesek vagyunk növekedni a csoportban. A Lupin alkalmazása sajátosságai, mint hatékony siderate, megmondjuk a felülvizsgálatunkban.

Haszon

Az agrezett tudósok által végzett kutatási adatok megerősítették ezt A talajban lévő zöld műtrágyák skarlátja a kirakodási szubsztrátum táplálkozási értékébenEgyáltalán nem rosszabbak a szerves anyagok szokásos készítéséhez, mint például a komposzt, trágya, valamint a korovyan és a madár alom. Nem is beszélve a komplex ásványi anyagokra. Ráadásul egyes esetekben a teljesítményükben a teljesítményük még jobbak a népszerű trágya a gilderekben, ezáltal megmentve a földterület tulajdonosait a túlzott idő és erőfeszítések túlzott költségeivel és további komposztálásával.

Tehát a Biohumus, amely a kerti csillagfürt zöld fragmenseiből származik, 50 g karbamidot vagy 5 kg trágyát cserélhet ki a számításból az ültetvények egy mongrelmérőjéhez.

Ezt biztonságosan mondhatjuk A Lupin Landing az egyik leghatékonyabb módszer a Föld összetételének és szerkezetének megváltoztatására. Emellett Lupin és maga is van Sok hasznos tulajdonság, amely szintén előnyös a talaj. Tehát a siderate gyökerei nagyon erősek – szó szerint feloldják a mély monohidrofoszfátokat, így hozzáférhetővé teszik őket a kerti növények számára. Ezenkívül hosszú és elágazó gyökérrendszeren az éves csillagfürt tökéletesen megszakítja a leginkább tömörített talajt, és aktívan telítette nitrogénnel.

Úgy vélik, hogy a Lupin valóban optimális vetőmag kultúrája azok számára, amelyek szegények a tápláló nyomelemeknél, vagy fokozott savassági paraméterekkel, valamint homokos talajokkal rendelkeznek – azaz üres és túl laza. Az éves lupin alkaloidok a biomasszában közvetlenül az emberek és a túlterhelés a földön, ne légy olyan aktív és gyorsan, amennyire szeretnék, mégis még mindig hozzájárul a talaj valamilyen deoxidációjához, és a talaj hosszú távú termesztésével , még az alkáli paraméterek is megszerezhetők.

Ugyanazok az anyagok – alkaloidok, amelyek Lupinban jelen vannak a felesleges térfogatban, semlegesítheti a huzal aktivitását – A kerti növények egyik legveszélyesebb rovarok.

Annak köszönhetően, hogy közvetlenül a kultúra többi része után a zöld tömeg közelebb van a talajhoz, Ahogy megfordítja, kiváló minőségű zöld műtrágyasé válik, és így gazdagítja a földet nitrogénnel. Ezért a leszállóhelyeken, ahol a Lupint termesztik, a sziderát használata után a betakarítás sokszor nő.

Fontos, hogy az éves csillagfürt aktív növekedése miatt a kirakodás után minden hónapban el lehet érni a szükséges hatás. Ha hozzáteszem, hogy ez a tény, hogy a kultúra szinte nem kell óvatos, kiderül, hogy ez a műtrágya valóban kényelmes azoknak a kertészeknek és kertészeknek, akiknek nincs lehetősége arra, hogy a tanyaikban dolgozzanak.

Mely talajok és növények illeszkednek?

A Lupin 20 g / kV számításából képes a talaj nitrogént telíteni. M szubsztrátum. A nitrogén mellett képes megkülönböztetni az ilyen tápanyagokat, mint például a kálium, a foszfor, valamint az ökológiai – Ez ideális elődje, például gabona kultúrák, eper, eper, valamint burgonya. Tapasztalt kertészek Megjegyezzük, hogy a siderats jelentősen növelheti a paradicsom, a paprika, az uborka, valamint az egres, cseresznye, ribizli és csatorna.

A Lupin teljesen nem követeli meg a talaj jellemzőit, bár még mindig egy tőzeg és túl nehéz luggy földek nem lesznek a legjobb választás.

Azonos A talaj savas szerkezetével rosszul növekszik a földön. Ha egy ilyen telken ültetni fogsz, akkor az áprilisi első évtizede május végén egy kis kénet kell tenni a földön a löket alatt (5-10 g négyzetméterenként).

Közvetlenül a leszállás előtt a talajt le kell lazítani és eltávolítani a rizómák és a gyomnövények maradványait. Nincs nitrogén tartalmú gyógyszer, hogy belépjen, vagy közvetlenül miután nincs szükség.

Lupin fajták, mint a Siderate

Lupin lehet Éves és évelő. Ha kizárólag Ciderat-ként kívánja ültetni, akkor azt éves fajjaival kell alkalmazni – pontosan olyan összetételükben, amely elegendő mennyiségű alkaloidot tartalmaz, amelynek fellépése hozzájárul a káros mikroorganizmusok elnyomásához.

Lupin White

Ez a fajta képessége képes önbeporzásra. A Siderate felállt, feltétlenül egy megvilágított részre, nyitott napfényre, mivel a Lupin White termál-szerelmes növényekre utal. A fajták magassága eléri a 2 m-t. A virágzás végén a gyümölcs Bob formájában van kialakítva, mindegyikük 3-6 magot tartalmaz fehér kocka alakú.

Ha folyamatosan növényi fehéret ültet, akkor a talajt ki kell dolgozni és befogni a hasznos nyomkövetési elemeket.

Naggalizált Lupin

Az ilyen kultúra is képes önmegtartó. A szár magassága 1,5 m-re esik, a virágokat fehér, világos rózsaszín, valamint lila vagy kék színű árnyalatokkal festik.

Az ültetési anyag általában hordó vagy lekerekített alak, a palánták héján a márványmintát fejezzük ki.

Ez a fajta lupinok nem igényelnek különös figyelmet az ellátás során. A növény nem fél a rövid távú fagyoktól.

Az ilyen típusú lupin jellemezhető Nagysebességű növekedés. Elég gyorsan növeli az erőteljes gyökérrendszert. Az elágazó rizóma 1-2 m-re behatol a földre, így a növény mind a fejlődéshez szükséges. A növény az alacsony hajlamos talajrétegekből származik, anélkül, hogy befolyásolná a felső, így a kerti föld továbbra is szükségtelen.

Sárga lupin

Ez a kultúra más A kereszttípus beporzása. A szár 1-1,5 m-re nőhet, a hűtők virágzatát, sápadt narancssárga vagy sárga színben festett. Minden bob 5 bézs magot tartalmaz.

Sárga Lupin a termikus szerelmes kultúrákhoz tartozik. Annak érdekében, hogy a palánták csírázni, fontos, hogy az átlagos napi léghőmérséklet 13-15 fokon megállt, bár a rövid távú fagyás -5 fok, mielőtt nem kritikus. Amikor a növények nagyon növekednek Fontos, hogy periodikus öntözéssel és jó földvilágítással rendelkezzenek. Az ilyen típusú legjobb csillagfürt növekszik és fejlődik a semleges, valamint a samperföldek.

Kirakodás

Álljunk meg többet az Agrotechnology Landing és növekvő csillagfürt, mint vetőmag.

Az idő és a hely kiválasztása

A palánták ültetése előtt A földet cserélni kell a bayonet lapát mélységébe, és győződjön meg róla, hogy feloldódik. Ami az etetést illeti, a kezdeti szakaszban, még akkor is, ha a talaj eléggé szegény, Ne tegyen semmilyen szerves vagy bármilyen más nitrogént vagy komplex kompozíciót. Az a tény, hogy a nitrogén-kötő baktériumok közvetlenül a kezdete után a növekedés éves Lupin, azok gyorsan fejlődő önmagukban, és a felesleges nitrogén csak lassítják ezt a folyamatot.

Általában a leszállás a csillagfürt magok előállítására május közepétől, amikor a talaj már kellően felmelegedett, és a fenyegetések megtérülési fagyasztók érkezik.

Leszállás

A Lupin ültetés meglehetősen egyszerű. Az egyetlen dolog, ami a webhely tulajdonosából szükséges, hogy jól süllyedjen és igazítsa. Ezt követően egy hornyot kell készíteni, 3-5 cm-rel mélyítve, a köztük lévő eltávolításnak 20-25 cm szélesnek kell lennie. A vetőgépeket úgy helyezik el, hogy azok közöttük körülbelül 10-12 cm-t maradt a talajból. Az éves Lupin palánták szabványos fogyasztása a Föld minden szövéshez általában körülbelül 3 kg, bár ha a vető anyag túl kicsi – a magvak kevesebb lehet.

Ha a vetőmaganyagot 12 hónapig tartották, vagy inkább, vagy abban az esetben, ha nem tudod, hogy a tárolás pontos időpontja a legjobb, ha a magokat a lehető leggyorsabban. Az egyes családok ehhez héjjéhez kissé kár.

Úgy tűnik, hogy elég egyszerű – a gyakorlatban ez nem így van, mivel a lupin maghéjja nagyon merev. Biztosan tapasztalt kertészek nem látták, hogy a talaj felszínén kopogott fiatal csírák nem tudtak szabadon mentesíteni a félig. Ezért van a leplezés folyamatában, amire szükséged van, és nem kellene egyidejűleg fájni.

Általában, A magok csírázási folyamatának felgyorsítása érdekében elegendő 2-3 tüdőcsökkenés van egy éles szikével, alternatívaként, enyhén feldolgozhatja a palántákat a legtöbb kis csiszolópapír.

Gondoskodás

A Lupin nem igényel különleges ellátást. 3-5 nappal a földre való tervezés után is meg kell oldani a gereblye vagy a könnyű crecers. És ha a talajcsökkentő homoktartalommal foglalkozik, akkor a borostyánhagyást csak akkor kell elvégezni, ha a növényeknél a 4-5 teljes körű levelek alakulnak ki. A legjobb, ha ezt 16 óra elteltével végezzük.

A második lazítás csak akkor történik, ha a Lupin akár 13-15 cm-ig növekszik, és egy héten meg kell teljesítenie az utolsó, harmadik borzást.

Öntözőberendezések csak a föld felszínén száraz kéreg esetén, Kívánt esetben biológiai készítményeket készíthet aktív mikroorganizmusokkal.

Tisztítási idő

Ha azt akarja, hogy Lupin, mint egy ciderat, akkor Szükség van arra, hogy szükséges legyen a tömeges virágzás kezdete előtt. A legtöbb esetben néhány kertész elhagyja az ágyakat, de teljesen opcionális, hogy ezt tegye – elég könnyű ahhoz, hogy megragadja a zöldtömeget, megragadja a gyökereket és megszórja a földet felülről. Ha a száraz meleg időjárás tartja, akkor is öntsünk egy ágyat. A mikroorganizmusok további munkája maguk lesz az Ön számára.

Tippek szakemberek számára

Következésképpen válaszolunk a Novic Gardener egyik leggyakoribb kérdésére – Bármilyen okból a háztartási telek, a Lupin nem akar növekedni. Leggyakrabban az ilyen kellemetlen jelenség oka lesz A szubsztrátum megnövekedett savassága. Mivel már megjegyeztük, a savasított talajokon, nem minden típusú lupin sikeresen elhagyja, fejleszti és növekszik. És ha a Lupin Blue-val foglalkozik, egyszerűen csak és nem megy.

Minden más esetben a Tanács egy – türelem. Néha a fejlődés legkorábbi szakaszaiban a kerti lupinok rendkívül lassúak. By the way, ez gyakran élvezi a gazdálkodókat és az ipari gazdaságokat, amely télen, zab vagy éves növényi kultúrákban kultúrát állít fel. A kaszálásuk után a csillagfürt általában gyorsan fejlődni kezdett, így egy mezőn is kaphat egy pár növényt.

A következő videóban megtanulják a növekvő Lupin White funkciókat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: