Hogyan kell megfelelően kötni a Blackberry-t?

Blackberry – kerti kultúra, amely sok figyelmet igényel. Nemcsak tavasszal és ősszel kell kitöltenie, hanem a vitaminokat és az ásványi anyagokat, hanem a megfelelő nyakkendőt is.

A támogatás szükségessége

A Blackberry elég gyorsan növekszik, és eléri az 1,5-2 méteres magasságot. Ha már nem támogatott már a fiatal hajtások szintjén, akkor egy túllépő bokorvá válik, amely nagyon nehéz lesz gondoskodni, különösen a téli fekvés alatt. Az univerzális támogatási támogatások a trellierek – Dekorációs tervezés a cserje támogatására.

A BlackBerry rugalmas ágai, de törékenyek. Erős szélben vagy zuhanyzó alatt, valamint saját betakarításának súlya alatt, megtörnek. És a támogatás ebben az esetben szükséges.

A legtöbb Blackberry fajta tüskék van a szárakon, ezért nehéz a betakarítás. Ha az ágak összes tömege a földön fekszik, akkor nem juthat el a bogyókhoz. Képzeld el az egész design: a fiatal hajtások csak kezdenek növekedni, de a régi ágakat a tetején nyomják. Nem adják meg a napsütést, hogy új szárakat érjenek el, mert a meghalnak. Blackberry – Sunconium növény.

Számos módja van a Blackberrynek.

 • A segítővel. A trellierek nem adnak meg a fiatal hajtások meghalni. Az ágak nem hajlítanak a saját súlyosságuk alatt, vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt. A növény minden szakasza elegendő mennyiségű napot kap. Ugyanakkor az árkok nem károsítják az ágakat, mivel természetes anyagokból vagy csúszós fémből készültek.
 • Bundle öböl. Ez a módszer csak a talajfeldolgozás idején alkalmazható, így a szárak nem zavarják. A 2 m-es cole magasság a bokor közepén helyezkedik el, és az összes ágat a kötegre tulajdonítják. Így a napfény nem hat behatol az összes ágon, a betakarítás akadályozza, és a baktériumok több helyet találnak a tenyésztéshez. Ezenkívül, ha az összes fiókot összegyűjtik, fennáll annak a veszélye, hogy megtörik és károkat okoznak.
 • Ventilátor-szerű módszerrel. Egy ilyen harisnyakötő esetében 2 méter magas tétre van szükség. Tegye a cserjék közé, és mindegyik ágból vegyen be. Kösse össze őket a támogatásra, így rajongó. Ez kiváló módja annak, hogy biztosítsák a légáramlást. És amikor egy termést gyűjtünk, kényelmes lesz a gyümölcsök eléréséhez, mivel a látványban lesznek.
 • Egyedülálló támogatás. Az egyetlen hordozóval ellátott módszert az egyszemélyes bokrok növekszik. A cserje mellett van felszerelve, és összeköti a szárakat egy zsineggel, sziklával, egy bilincset.

A STELETER típusok

A bokrok vérteseit bizonyos anyagokból kell elvégezni, 1,5-2 méter magassága (a cserje átlagos magassága).

Néhány követelményt az anyagok is bemutatják:

 • Az anyagnak könnyűnek és rugalmasnak kell lennie, hogy könnyen megkötözhesse;
 • Az anyag nem csúszik: a szárak nem mozoghatnak egy erős szél alatt, és dörzsöljenek a vezetéken;
 • A napfény hatására, a kémiai permetezőkre vagy a talajfeldolgozásra az anyag nem veszítheti el erejét;
 • A cserje és a betakarítás vágásakor az anyagnak nem szabad károsítania a növényeket.

A trellierek leggyakrabban tartós anyagokból készültek: Ash, Oak, Gesztenye, Acacia. Ezeket műanyagból is elvégzik: olcsóbb anyag, tartós, lehet még zuhanyozás, de káros az üzem számára, különösen akkor, ha növeli az utca hőmérsékletét.

De vannak fém-trellis. Tartós és ellenállnak a különböző időjárási körülményeknek: az őszi zuhanytól a téli hidegig.

A növény beszerelésénél az üzemet be kell önteni és vágni egy bizonyos módon. Több szintük van, amelyek között a huzal feszült, biztosítva az ágak megfelelő eloszlását.

A trellierek nemcsak anyagi, hanem más tulajdonságokkal is eltérnek. A kiválasztás során figyelmet kell fordítania a következő paraméterekre.

 • Forma. A Blackberry mind a lopás, mind az egyszerű, így az ívek, rácsok vagy rácsformák alkalmasak. Az ív előnye az, hogy bárhol telepíthető a kertben (különösen, ha a bokor nő a kertben, és nem az ültetvényen). A rács csak a függőleges felület mellett van felszerelve (általában fal vagy kerítés), és a rács a rácshoz vagy egy másik támogatással van ellátva.
 • Méretejtek. A szárak cserje könnyen át kell haladnia a sejtek sejtjein. A sejtek mérete attól függően van meghatározva, hogy milyen gyorsan növekszik a szárak és milyen erősek erősek és vastagok.
 • Magasság. A szederek különböző típusai megközelítőleg ugyanolyan magasságban érhetők el, de valahol a centiméterek eltérhetnek. Ezért a koler magassága egy kicsit magasabb, mint a bokor magassága. A legfontosabb dolog, hogy ne lógjon, még a legtöbb tipp. Ez károsíthatja az egész ágat.

A fából és fémből származó rozsóknak speciális festéket kell kezelni a fából készült felületekre vagy bitumen masztikusra. Ha kültéri formáról beszélünk, akkor a következő fajok kiemeli.

Egyszerű

Egy alvó aroal alakja egyszerű és mobil.

Elég, ha a COLA mérőjét 1,5-2 m távolságra mélyítik egymástól, húzza meg a vezetéket, vagy telepítse a rácsot. Kész!

Ha a pelyhek fémből készülnek, homokokkal vagy kavicsokkal kell megszórni, hogy ne ugorjanak ki a földből.

T-alakú

A nagyobb megbízhatóság érdekében a Trellis a “T” betű formájában helyezte el: a földön a földön van, és a vízszintes síneken merőlegesek, amelyek merőlegesek egymástól 30-50 cm távolságban (hány lemez rögzített, a központi pillér magasságától függ). Az ellenkező oldalon ugyanaz a design van elhelyezve, és a huzal kinyúlik közöttük, amely az egyes sínekhez rögzítve van.

V-alakú

A ruzzók egy V-alakú szögre helyeznek. Közöttük nyúlik ugyanazt a vezetéket, és cserje szára van.

A modern mozgó tartók lehetővé teszik, hogy a szeder a télen, anélkül, hogy eltávolítaná a huzalból.

Hőszerető növények hideg helyeken termeszthetők a forgó alvó. A dőlésszög irányát a régió időjárási viszonyaitól függően szabályozzák:

 • Nyáron a design függőlegesen, hogy az egész betakarítás felmelegíti a napot;
 • Télen, a konstrukció kerül a földre, amelynek köszönhetően a fiatal hajtásokat alá temette a régiek, ami nem teszi lehetővé számukra, hogy fagyassza be és meghal;
 • A tavasszal a támogatást felemelik, felszabadítják az új hajtások helyét, és lehetővé teszik az üzem számára, hogy rügyeket alakítsanak ki.

Időzítés

A BlackBerry Garer évente kétszer tartja: tavasszal és őszi. Tavasszal azt hajtják végre, amint a fagyok és a fiatal hajtások elkezdtek hatalmat szerezni, és az őszés után – a betakarítás után, hogy a növény jobban ellenálljon a fagynak. Tavasszal, közvetlenül a vágás után, a szeder ágakat felemelik az árkokba, és a fiatal hajtásokat egy évtől elválasztják.

Technikai harisnyakötő

Ahhoz, hogy jó betakarítást kapjon, a Blackberry-t megfelelően kell kötni.

Ha a cserjéket az országban termesztik, jobb, ha ösztönözni kell a növényt a trellisra (ágak ágakat és gyümölcsöket sértetlenül fognak menteni), vagy a rácson, a falra vagy kerítésre szubsztituálva.

Úgy néz ki, szép, és a cserjék elég napfényt kapnak.

Itt van egy kis szeder garter utasítás.

 1. A harisnyakötő ágak huzalai között 30-40 cm távolságra kell hagyni. Az egyetemi ágakkal ellátott növények esetében a távolság 20-25 cm lesz.
 2. Minden szárat úgy kell elhelyezni, hogy mindenki ugyanazt a napenergiát kapja.
 3. Amint az ág nőtt, a fenti szinthez van kötve. A szárnak nem kell lógnia.

A Garters módszerei és technológiái így néznek ki.

 • Szövés. A régi hajtások összefonódnak az alsó szinteken, és a fiatalok kiegyenesültek a jobb növekedés érdekében.
 • Fero alakú harisnyatartó. Régi ágak kötődnek az alsó szintre a dőlésszög alatt, fiatal felhúzni.
 • Egyoldalú lejtő. A régi ágak kötődnek egy alvóhoz, és megdöntik a zokatot. Amikor a fiatal hajtások megjelennek, az ellenkező irányba tisztítják őket.

Blackberry – hasznos és ízletes bogyó, amelyet óvatos gondossággal követünk. A harisnyakötő évente kétszer elvégzett szükséges eljárás, és biztosítja a kerti kultúra megfelelő növekedését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: