Hogyan kell tárolni a szőlőt?

Annak érdekében, hogy a hosszú hónapok alatt lédús szőlővel legyőzzük, biztosítani kell a betakarított helyes tárolást. Az alagsor vagy pince hiányában helyezze a gyümölcsöket még a hűtőkönyvben is.

Kiképzés

A termés hosszú tárolásának biztosítása, Érdemes összegyűjteni csak a közép-könnyebb és késő szőlőfajtákat, amelyek gyümölcseit a sűrű bőr és az elasztikus cellulóz jelenléte jellemzi – “Isabella”, “Neguly” memória “és mások. Figyelembe véve a különböző szállításra való képességét is. A metszést a csapadék nélküli hűvös napon kell elvégezni. Vegye ki a kefét a fa szükséges, valamint a töredéke a szőlő 8-10 centiméter hosszú, vigyázva a fésű, és semmi esetre ne érjen a bogyók, hogy ne zavarják a integritását a viasz. A kapott gyümölcsöket azonnal a házba kell elvégezni, vagy legalábbis az árnyékolt helyen, hogy a szőlő ne legyen közvetlen napfény.

Mielőtt állandó tárolási helyen szállítaná, a betakarítást megszáradják, vezetés, sérült vagy nem érlelt bogyók.

Könnyen elszakad, használjon manikűr ollót.

Néhány kertész úgy véli, hogy a legmegfelelőbb a szőlő tisztítására, kora reggel, de amikor a harmat száraz. A szőlő rázkódás nem: Helyes, hogy egy kézzel távolítsa el, a másik pedig az alábbiakban fenntartható legyen. A közvetlen vágást jól élesített és fertőtlenített szeletelők végezzük.

Az alternatíva a szőlőből kivágja a borítókat. A munkát vékony kesztyűben kell elvégezni, ami nem károsítja a repülést. Szükség van arra is, hogy meg kell említeni, hogy a szőlőtervezésnek egy hónappal a tisztítás előtt meg kell állnia, hogy a bogyók cukortartalma megnövekedett, és a páratartalom ellenkezőleg, csökkent. A kapott szőlőt nem szabad helyezni, ahol a zöldségek már tárolódnak, különösen a cukkini vagy a burgonya esetében. Ezeknek a kultúráknak a gyümölcsei aktívan elosztják a nedvességet, ami a bogyók károsodásához vezet.

Téli tárolási módszerek

Otthon a szőlőt különböző helyeken tárolják, de rendkívül fontos, hogy ez 0 és +7 közötti hőmérsékleten történjen, valamint a 80% -os páratartalom szintjén. A kiválasztott helyet sötétíteni kell, és képes legyen rendszeres szellőztetésre.

Például lehet egy alagsor, egy tetőtér, szigetelt padlás vagy egy pajta.

A pincében

A pince vagy az alagsor alkalmas a betakarítás tárolására, ha a hőmérséklet nulla és +6 fok között van, és a páratartalom 65-75% -ban marad. A szobát valahol több mint egy hónappal a betakarítás előtt előkezelnek, mivel a gyümölcskultúra nem magas páratartalmat és hőmérsékleti ugrik. A mennyezet és a falakat először friss mész, megelőzve a penészes, majd a térfülke fumimálását elvégzik. Az utóbbi esetében szükség lesz olyan mennyiségben, hogy az ilyen mennyiségben ként írjon, hogy minden köbméter 3-5 gramm por legyen. A füstölés befejezése után a pince pár napig zárul, és gondosan szellőztetett.

Azt is meg kell említeni, hogy ha a túlzott levegő páratartalmat az alagsorban megfigyelnék, akkor az ovális mész, amely csökkenti ezt a mutatót, vagy a fűrészporral vagy faszénrel teli vödröket.

Nem kevésbé fontos a rendszeres légcsere, amely elvileg rendszeresen rendszeresen biztosítja a veszteséges ajtókkal. A szellőzőrendszer telepítése segít. A kertész meg kell emlékeznie arra, hogy a nulla fokozatok alatt túl alacsony hőmérséklet a bogyók fagyasztásához vezet, és a fenti hőmérséklet 8 fokos – hozzájárul a páratartalom elvesztéséhez, és ennek megfelelően a gyümölcs szárításhoz. Ugyanaz a szőlő tárolható akár sekély dobozokban, akár állványokon, amelyek táblák csomagolópapírral vannak ellátva.

Víztartályok használata

Szokatlan, de meglehetősen hatékony módszer a vízzel töltött edények terményének elrendezése. Ebben az esetben Még abban a szakaszban a tisztító, a csokor kell levágni, hogy az egyik interstility megmarad fölötte, és ez alatt – része a ág hossza 18-20 cm. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze el a menekülés alsó részét a folyadékkal töltött palackba.

Ezután a keskeny hajók enyhe dőlésszög alatt vannak, amely zavarja az ételek bogyók és falainak érintkezését. A belsejébe öntött víz 2-4 naponként frissül. Jelentős előnye lesz hozzáadásához kis mennyiségű aktivált szén, amely képes abszorbeálni gázok, amelyek viszont elhomályosított ágakat termelnek. Elvileg minden palack esetében elegendő egy tabletta van, amely kiegészíthető aszpirinnal, ami akadályozza a baktériumok terjedését. A nyak lyukai pamutral kell csatlakozniuk.

A szőlő, hasonló módon fennállt, rendszeresen ellenőrizte és mentesül a bukott bogyóktól. A csökkentett vízszint visszaáll az öntözési doboz használatával ívelt és hosszúkás orrával. Rendkívül fontos, hogy ne hagyja engedélyezni a borítók fedeleit, valamint a palackozó vizet beltérben. Hogy a betakarítás ne halt meg a penészből, valahol egy hét alatt szükséges lesz a szürke fokozásához. Minden köbméter feldolgozásához 0,5-1 g porot kell használni, és nem felejtjük el, hogy az eljárást követő nap után szellőzzük a szobát. Ez a tárolási módszer lehetővé teszi, hogy néhány hónapig frissen támogatja a szőlőt.

Függő

Ha az előnyben részesített szoba rendelkezik a szükséges négyzetméterrel, akkor a szőlőt a vászonban csavarodhatják, rögzítve a határokat rendes ruhadarabokkal. Egy módszer is alkalmas a kefék párja és visszhangozása egy szintetikus kötélen keresztül. A kötelek különböző szinteken vannak felszerelve, hogy a felső határok ne érintsük az alacsonyabbakat. Egy sorban a keféknek nem is túl közelnek kell lenniük: szorosan lógnak, de 3-5 cm-es térrel, a légáramláshoz. Alternatívájuk vastag huzalként vagy akár fából készült porsesként szolgálhat.

A padlót olyan anyaggal kell megjeleníteni, amely megőrzi a bogyókat, – burkolatot vagy polietilént.

Dobozok és hordók alkalmazása

Dobozok, hordók és egyéb fából készült tartályok elhelyezése előtt a szőlő, hogy tiszta papírral, száraz szórólapokkal vagy fűrészporral borított legyen, amelyből háromkamrás réteget képez. Fontos, hogy a falak magassága eléri a 20 centimétert, és a tartályt szürke vagy antiszeptikával előkezelték. A tartályok alján az egyetlen szőlő réteg tele van fűrészporral, és a stroke csúcspontja felnéz. A könyvjelző után az összes tartalom fűrészpor anyaggal is rendelkezik. A dobozokat és hordókat nem szabad feltölteni a tetején – a fedél és a gyümölcsök között, hogy egy kis helyet hagyjon.

A termés eltarthatósága nem haladhatja meg az egy és két hónapot. Ez a helyes, ha ebben az időszakban a gyümölcsök rendszeresen a gombás betegségek fejlesztésére kerül sor.

Polcokon

A szőlő elhelyezésére irányuló állványoknak 75-80 centiméter mélységgel rendelkeznek, és szélessége 40-50 centiméter széles. Az egyes szintek között szabadon kell maradnia legalább 25 centiméterrel. Az ilyen kialakítás megszervezése nemcsak az egész betakarítás elhelyezésére szolgál, hanem könnyen elvégezheti ellenőrzését is. A polcok felszínén, a szalma-hamu nem foltos rétege, a bogyók testének javítása, és megakadályozza őket formázással.

Ahhoz, hogy a szőlőt oly módon tegye, hogy a gyümölcsök “figyelték” a kertészre, és a gerincek – a falon.

A gerinceken

A gerincek tárolása megköveteli a speciális kereszteződések tervezését gyűrűkkel vagy szerelőkhorgokkal. Az összegyűjtött klaszterek mentesülnek a szőlőből, és szükség esetén száraz gerincekre vannak rögzítve, ha szükséges, vezetékes vagy feszült szálak vesznek részt.

Hogyan kell tárolni a hűtőszekrényben?

Nyáron friss, csak vásárolt vagy tövis a saját fa szőlőjétől, szokásosan tárolni otthon a hűtőszekrényben. Ilyen körülmények között a bogyók hosszú ideig fenntartják frissességét – akár 4 hónapig, hanem csak a +2-től -1 ° C-ig tartó hőmérséklet fenntartására. Ha a technika “nedvességszabályozó” funkcióval rendelkezik, és 90-95% -ot fog létrehozni, majd menteni az evőeszköz-szőlőt és több – akár 7 hónapig. A hűtő kamrában a gyümölcsök fürtjeit egy rétegben kell elhelyezni, hogy a gerincek figyelték.

A fagyasztó használata lehetővé teszi a kamrában lévő hűvösséget a -20 és -24 fok közötti határokon belül.

Ebben az esetben azonban fontos megjegyezni, hogy a fagyálló szőlő tilos eltávolítása az újra tároláshoz. Az ilyen háztartási fagyasztás megköveteli a teljesen érlelt gyümölcsök használatát – ideális esetben sötét osztályok. Mielőtt elhelyeznénk a bogyókat a fagyasztóba, meg kell tisztítani a szemetet, öblítse le és hagyja ki a szárítás természetesen körülbelül 2 órát. A fenti ideiglenes rés után a gyümölcsöket 30 percig a fagyasztóba tisztítják, majd visszakerülnek, konténereken keresztül csökkentek és visszaküldték. A leolvasztás során a hideg vízben fokozatosan melegíteniük kell a szőlő integritásának megőrzését.

Hasznos tanácsadás

Mielőtt eltávolítaná a termény a hűtőszekrénybe, érdemes előzetesen végrehajtani a térformát, ha 1-1,5 g ként égetünk minden köbméteren. A kiégés javítása szintén hozzájárul a metabiszulfit káliumhoz, amelynek 20 grammja elegendő lesz 7-8 kilogramm gyümölcsök megmentéséhez. Használatát az alábbiak szerint végezzük: Először is, a hűtőközeg alja papírt vagy gézzel van lefedve, majd egy vékony réteg por alakul ki, végül egy további réteg papír vagy géz van elhelyezve. A nagyobb hatékonyság érdekében a kálium-metabiszulfitok stabil vagy szárított fa fűrészporral csatlakoznak.

By the way, a hűtőszekrényben a szőlő csak a zöldségekre tervezett rekeszben tárolható.

Általánosságban meg kell jegyezni, hogy minél magasabb a tárolási hőmérséklet, annál gyorsabb a nedvesség elpárolog, és ez azt jelenti, hogy el fogják veszíteni a szalonképes megjelenés és az íz jellemzőit. A cipzáras polietilén táskák kategorikusan nem alkalmasak a gyümölcsökre – a levegő nem gyorsítja a putefactive folyamatokat. Kivételek fagyasztott bogyók.

A csuklós szőlő nemcsak egymással nemcsak egymással, hanem harmadik fél felületekkel is érintkezhetnek – minden esetben hozzájárulnak a rothadáshoz. A tárolási időszak csökkentése Mindig hozzájárul a szőlő bőrének integritásához. Meg kell említeni, hogy a hibrid fajták, amelyek csontokból mentek, hosszú ideig menteni kell, hogy azonnal meg kell enni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: