Hogyan kérem a capper élesztőt?

  A káposzta legolcsóbb és megfizethető biológiai sokfélesége élesztő. A szükséges ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjékkel és szénhidrátokkal rendelkező növényekkel telítettek, növelik a kulturális immunitásokat, javítják a zöldség ízlését. Az élesztő használata azonban saját jellemzői – róluk, és beszélünk ebben a cikkben.

  Érvek és ellenérvek

  Az élesztő táplálás egy környezetbarát szerves műtrágya. Ez gazdagítja a káposzta és más zöldségkultúrákat hasznos nyomelemekkel, de ez 100% -os környezetbarát. A műtrágya kedvező hatással van a legtöbb kúpos növények növekedésére és fejlődésére. Különösen szereti a káposztát, a babot, a paradicsomot, a paprikákat és a gyökérlemezek túlnyomó többségét, kivéve a burgonyát. Az ilyen táplálkozás előnyei nyilvánvalóak.

  Az élesztő nem kémiai, hanem tiszta szerves, így a felhasználása biztonságos a növények és rovarirtók számára.

  Az élesztő gombák felgyorsítják a szerves anyagok bomlásának folyamatát, és ezáltal növelik a növény immunitását, megvédik a kártevőktől.

  Az élesztő használatakor a káposzta gyümölcse finomabbá és lédúsává válik, az ízlési jellemzőik élesen emelkednek.

  Az élesztők gazdag fehérjeforrás, felhasználásuk felgyorsítja a növények növekedését és fejlődését, ugyanakkor csökkenti a gyümölcsök érlelés időtartamát 7-10 napig. És a káposzta koncsaszták, akik ilyen adagolót kaptak, nagyon erősek.

  Az élesztő egy elég ellenálló termék, képesek ellenállni a hőmérsékleti versenyek és más kedvezőtlen külső tényezők ellen.

  Az élesztő gombák aktiválják a mikroorganizmusok működését a földön, ezáltal javítva a talaj összetételét és szerkezetét, gazdagítják a hasznos szerves komponenseket.

  Azonban, hogy az élesztőt a műtrágya tisztítsa meg a tiszta formában. Ahhoz, hogy pontosabban beszéljek, a természetük által a természetüknél fogva a gomba, amely a szerves anyagok bomlásának gyorsítója. Ezért lehetetlen használni őket szabványos etetésként, mert ebben az esetben a talaj szerves komponense egy szezonra teljes mértékben eltölti magát, és a következő évben csak egy szegény szubsztrátum marad a leszálláshoz. Ennek elkerülése érdekében az élesztő komponensek biztosan kombinálhatók más táplálkozási elemekkel.

  Mikor kell használni az etetést?

  Zavarja a capper élesztővel jobb, miután a föld alapos lesz. A várható hatás elérése érdekében a gombáknak növekedniük kell, és ez kizárólag + 10 fokos hőmérsékleten történik. Ha a föld óvatos, akkor az élesztő túl lassan fejlődik, akár teljesen növekszik – ebben az esetben az etetés nem ad észrevehető hatást. Ezért az élesztő műtrágyák a tavaszi vagy nyár végén járulnak hozzá.

  Nem lehet visszaélni az élesztő táplálását. Felesleggel fordították vissza, és rontják a növény immunrendszerét. Az ilyen bokrok érzékenyek a gombás és vírusos betegségekre, gyakran a kártevői támadás tárgyává válnak.

  Általában a káposzta feldolgozását nyitott földön 3-szor hajtják végre a szezonban.

  • Az első alkalommal – abban a pillanatban, amikor a hőmérséklet a nulla jel fölé emelkedik a palánták transzplantációja vagy a fiatal növények merülése során.
  • Másodszor – az aktív növekedés színpadán.
  • Harmadszor – a betakarítás előtt.

  Az élesztőkészítmények felhasználhatók a gombás betegségek és rovarok által érintett Kochens kezelésére. A kompozíció jó hatással jár, ha a növekedés vagy a fading lagging jelei vannak.

  Módszerek főzési műtrágyák élesztővel

  Az élesztő adagolók gyártásához friss vagy száraz terméket használ.

  Száraz

  A száraz élesztő tápanyag-összetételének előállításához 150 g por és 80 g cukrot adunk a víz vödöréhez. Az oldatot tökéletesen összekeverjük, és meleg helyen helyezzük el, hogy 3-5 óráig ragaszkodjanak. A főtt starter tele van, túlcsordul egy nagyobb kapacitással, és vízzel tenyészthető, hogy 20 literes megoldást kapjon. A keveréknek néhány nappal később kell lennie, csak azt követően, hogy a káposzta ágy táplálására használható.

  Nyersen

  A nyers élesztő alkalmazása 1 kg terméket feloldunk 5 l-es fűtött vízben, és 6-10 órán át hagyjuk. Az eredményül kapott indulásnak elvált egy vödör hűvös vízzel és az etetéshez való használatra.

  Fontos: A friss élesztőnek korlátozott életük van, a hőmérséklet függvényében, 7-10 napig tárolhatók. Természetesen fagyaszthatók, de ebben az esetben elveszítik a táplálkozási tulajdonságaik részét. A szakértők azt javasolják, hogy a főzés műtrágya csak megvásárolt termékből.

  Ha a száraz vagy nyers termék fermentálódik, akkor szem előtt kell tartani, hogy az élesztőgombok aktiválása csak az oxigénnel való kapcsolatuk után lehetséges. Ezért ne zárja be a tartályt sűrű fedéllel, jobb, ha egy gézet vagy ruhát használ. Az infúzió előkészítésének ideje a szobahőmérséklettől függ. A táplálkozási rendelkezésre állás alapján jelzik a felszínen lévő buborékokat és egy specifikus szagot.

  Mi lehet hozzáadni a megoldáshoz?

  A takarmányozás hatékonyságának növelése és a talaj kimerülésének elkerülése érdekében a gombás komponenst más tápanyagokkal kombinálják.

  Fatőr

  A hamu rendkívüli hasznossággal rendelkezik a növényi növények számára – hatékonyan küzd sok kártevőkkel, javítja a talaj minőségét és táplálkozását. Összetételében magnéziumok, kén, kálium, foszfor és cink – ezek a nyomelemek gyors káposzta növekedést biztosítanak. Az Ash élesztő táplálása felgyorsítja a Kochanov növekedését, így a kompozíció különösen a késői fajták növekedésekor igényel. Ezen kívül, a fa hamu megijeszti a csúszkákat, amelyek gyakran támadják a káposzta ágyakat.

  A főzés, 300 g fahamu és 100 g száraz élesztő tenyésztik egy vödör vízben, forrásban lévő közepes hő körülbelül 15-20 percig, és akkor hagyjuk, hogy sört 1,5-2 óra. Razvazka tele van Marla-val és egy vödör hűvös vizet. A kész megoldásban 50 g reszelt szappant vagy néhány csepp folyadékot adhat hozzá. Ez biztosítja a műtrágya komponensek maximális tapadását a növény zöld részével, és az eső esetén megakadályozza.

  A betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében a kapott oldatot a Kochanis levél külső oldalára helyezzük a permetről. Ha az etetés célja a káposzta növekedésének felgyorsítása, akkor a készítményt a gyökér alatt kell elvégezni, ebben az esetben a szappan nem használható.

  Bórsav

  Bor hozzájárul a Kochan megfelelő képződéséhez, amelyet egy fiatal növény felvétele során használnak. Összehasonlítjuk a tápanyagkeveréket 1 g-os készítményből, amely 250 g nyers élesztő keverékkel keveredik, feloldva 4-5 liter fűtött vízben, és pár órát ragasztunk. A kész készítményt gyökérbe öntjük, vagy a levelek szórására használják.

  Elrontott lekvár

  Nagyszüleink az élesztő táplálására és elrontott lekváron alapuló receptet használtak. Ez a készítmény stimulálja a szár aktív növekedését, felgyorsítja a levelek kialakulását, növeli a kártevők ellenállását, erősebbé teszi a növényt. Tápláló infúzió előkészítése, 100 g száraz élesztő, amely 3 liter forrásban lekvárral keveredik, 10 liter vizet öntött. Az oldatot ruhával vagy gézzel borítják, és melegen hagyják, hogy 7-10 napra menjenek.

  A káposzta ágyak kezeléséhez 1 csésze kész koncentrátumot egy vödör vödör. A feldolgozás permetezéssel vagy root öntözéssel készül. Az eljárást reggel vagy este végezzük, vagy felhős időben.

  Burgonya peelings

  A jó hatás a burgonyahéj használatát az élesztővel együtt használja. A takarítás a zöldségtermesztés szélesebb körű használatát találta. Általában a talajba helyezkednek el a palánták tervezése előtt – erre a burgonyapácsos burgonyapartmosás minden lyuk aljára terjed, egy vékony rétegréteggel, majd ültetett palántákkal. Az élesztővel való összekapcsoláskor hatékonyságuk sokszor nő.

  Ahhoz, hogy tápláló infúzió legyen, 1 kg burgonyatisztítás 1 liter vizet öntött, és ragaszkodik ahhoz, hogy egy nap lágyuljon. Ezt követően az elegyet szűrjük, a kapott folyadékot 1-10 arányú koncentrált élesztőoldattal keverjük össze. A burgonya helyett csalánulhat, hasonló hatása van.

  Hogyan kell táplálni?

  Az élesztőket a root és a kitermelő tápláláshoz használják.

  Gyökér alárendelt

  Ezt a módszert a lehető leghatékonyabbnak tekintik, mivel a tápanyagot és az ásványi anyagokat azonnal a gyökér alatt szállítják, és a felszívódásuk folyamata sokkal gyorsabb. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az ilyen feldolgozásnak szigorúan meghatározott sorrendben kell történnie:

  • Az első alkalommal az adagoló elvégzi, amikor az első igazi levelek jelennek meg az üzemön;

  • Másodszor – újra merülés után;

  • Harmadszor – a palánták nyílt területen történő tervezése után;

  • Az utolsó alkalommal, amikor a növényeket a virágzat kialakulása során meg kell önteni.

  Nagyon fontos, hogy megfeleljenek az adagolás, mivel a túlzott élesztő komponensek képesek jár a halál a gyökerek:

  • Fiatal palánták esetében, legfeljebb 0,5 liter műtrágya minden bokoron;

  • Felnőtt növények esetében – 1,5-2 liter.

  Extra kanyarodási subcortex

  Hangszórók permeteznek a káposzta bokrok zöld részét, kész műtrágyával. Élesztő gombák, a levelekre esnek, gyorsan felszívódott növények szövetek. Ennek eredményeként a káposzta keményebbé és erősebbé válik. Az ilyen adagoló kívánatos költeni a növekvő szezon első szakaszában. Ajánlatos felhős időben vagy este permetezni.

  FONTOS: Az extra gyökérkezeléshez kevésbé koncentrált oldatot kell használni, mint a gyökér alatt álló. Ellenkező esetben a káposzta levelei éghetnek.

  Tiszta formában legfeljebb 2-3-szor használhatsz évszázadonként legalább 3 héten keresztül, különben a talaj szerves kimerülésének elkerülése érdekében. Az ilyen adagolók kívánatosak a káliumtartalmú adalékanyagok bevezetésével, mivel a fermentáció folyamatában az élesztő gombák nagy mennyiségű káliumot abszorbeálnak. Hogy lágyítsa a hidraulikus szerves degenerációját, használhatod a száraz fűből készült talajtakarót.

  Kertészek, rendszeresen etetés élesztővel cappist, megállapította, hogy a hiánya a kártevők a saját ágy, az ellenállás a növény gombás és bakteriális fertőzések. A gyümölcsök finomabbá és lédúsabbá válnak, és a levelek ropogósok.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: