Hogyan készítsünk málnát télre?

Malina – a kultúra, amit érdemes, mindazonáltal gondoskodik. Minden, amit őszet igényel, vágás, etetés, öntözés, kártevők és fagyvédelem kezelése. A gyümölcskultúra helyes gondozása lehetővé teszi a növény számára, hogy felkészüljön a pihenőidőre, és biztosítsa a magas hozamokat a következő szezonban.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Árnyalatok vágás

A kezdő kertészek gyakran kíváncsiak – hogy szükséges-e a málna csökkentése. A válasz egyértelmű – szükség van rá. A málna bokrok az őszi időben elengedhetetlen feltétele a bőséges gyümölcsözésnek a következő szezonban. Ha nem fizeti meg ezt az eljárást a fagyok előkészítésének szakaszában, magas kockázatot jelent, hogy a bogyó a kerti kártevők törlése és a tavaszi hő megérkezésével kezdődik.

Ezenkívül a málna bokrok szükségük van arra, hogy:

  • A málna bokor megfelelt a növény fajtájának jellemzőinek – ha nem tartja az őszi metszést, akkor a bogyók kisebbek lesznek a következő évben;
  • A bokrok sikerült felkészülniük a fagyra, és jól mozgatták a téli hónapokat;
  • A növények magas immunitást, betegségekkel és kártevő támadásokkal szembeni ellenállást kaptak;
  • Az esztétikai megjelenés és az egyes egyes bokor közelében lévő agrotechnikai manipulációkat;
  • megakadályozzák a kártevők terjedését a közeli bokrokba;
  • Jó világítást biztosít a belső hajtásokról.

Mi a helyzet a vágás időzítésével, két vélemény van. Az optimális az augusztus vége – szeptember eleje. Ugyanakkor egyes kertészek azzal érvelnek, hogy a legnagyobb hatás a metszés, amelyet rövid időn belül elfogyasztanak a fagyok megérkezése előtt. Hasonló nézet hibás – túl oldalsó kezelés a leginkább negatív hatással van a növényre. A hajtásokra való manipulációk késleltetése során a patogén mikroorganizmusok és kártevők aktívan megszorozódnak, rontják a kultúra állapotát, és ezáltal csökkentik a virágzó telek valószínűségét.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Ne felejtsük el, hogy az eljárás meglehetősen megsérült a bokor számára, ezért legkésőbb 2 héttel az első fagyok előtt kell elvégeznie. Szükség van a málna szárítására száraz napon, lehetetlen elvégezni ezeket a manipulációkat, ha a hőmérsékletet negatív jelzésen tartják. Ellenkező esetben a hajtások túlságosan törékenyek lesznek, és könnyen károsíthatók. Nem kívánatos az esős napokon történő kiváltás – ebben az esetben a gomba vita fokozásának kockázata. Ezenkívül a nedves ágakon sokkal nehezebb észrevenni a téli időszakra rendezett kártevőket. A téli hónapok Malinnik előkészítése keretében forgó hajtásokat hoztak. Szintén távolítsa el a fiatal zöldet, ha fertőzésekkel és kártevőkkel fertőzöttek. Csak négyzetméterenként kell elhagyni a 8-10 legerősebb hajtást. Minél ritkább a Malinik, annál több hó lesz a télen. Ez azt jelenti, hogy a tavasz érkezésével az ilyen bokrok gyorsan melegek a nap sugarai alatt, több gyümölcsöt adnak, és a bogyók több, lédús és kóstolók lesznek.

A vágás célja egy secateur. Ne vegyen kést, mert egyenetlen vágást tesz, és így súlyosan megsérült a bokrok. Semmiképpen sem tudja megtörni a leveleket és az ágakat kézzel. Az egyes vágások végrehajtása után a Sektor működőfelületét alkohollal fertőtlenítik, ez különösen fontos, ha beteg ágakkal rendelkező betegeket vágunk. Vágott hajtások szükségük van a gyökér alatt. Ha még egy kis pendarot is hagysz, a rovar kártevők biztosan szégyellnek, különösen gyakran a málna bokrok. Ezenkívül a prenok a hidegre eső roncsokat képezi, és jelentősen rontja a telelőüzemet. Az éves szárakat 20-25 cm-rel rövidíti. Ha túl hosszúak, akkor elkezdi vizet és hasznos nyomkövetési elemeket venni a gyökerekből. Hosszú szárak vágtak egy mérőjelre.

Minden vágott fragmenst kell égetni, egészséges lehet egy komposzt gödörbe.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Podkord

A málna télen történő elkészítése kötelező táplálkozást tartalmaz. A műtrágyák ebben a szakaszban lehetővé teszik a bokrok számára, hogy jobban felkészüljenek a fagyra és stimulálják az aktív növényzetet a tavasz érkezésével.

Szükséges műtrágyák

Az etetéshez a szerves és ásványi műtrágyák, a tapasztalt kertészek évente alternatívak. A szerves hatástól a legnagyobb hatás nedves, komposzt és trágya – 45 kg / kg számításából készülnek. M. Nem érdemes meghaladni ezt az adagot – a szerves nagy mennyiségű nitrogént tartalmaz, ami a fiatal hajtások aktív növekedését eredményezi. Ennek eredményeképpen a növények újraterjednek, és még a gyenge fagyasztók is elpusztíthatják őket.

Nagy gonddal Csirke alom. Kizárólag folyékony formában lehet. Az 1 kg-os munkadarab elkészítéséhez az alomot feloldjuk egy vödör vízben, és 3-5 napot tartalmaz. Az ásványi kompozíciók között a növénynek foszfor- és kálium-gyógyszerekre van szüksége. A leszállási terület 60-90 g-os számításából készültek. Alternatív megoldásként a “Őszi” jelöléssel készített bevásárlási készítményeket használhatja.

A szezon elején ültetett bélyegek jó táplálása. Amint az egész betakarítás össze van szerelve, vágják őket, és a mentés alatt közel van a földön. Télen túlterhelik és gazdagítják a földet értékes mikro- és makroelemekkel.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Készítés

A szerves és ásványi adagolók közvetlenül a gyomnövények eltávolítása és eltávolítása után haladnak át a földre a transzplantáció során. Ehhez meg kell laknia a földet az arzénben és a gördülő körben 10 cm mélységig. Ha mélyebben ássz, károsíthatja a málna bokor földalatti részét. A műtrágyákat a kezelt területen robbantja, eltemetik és kiöntik.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

A betegségek és kártevők elleni feldolgozás

A málna bokor földi és földalatti részeiben a rovarirtókat gyakran télen, valamint a gomba- és bakteriális betegségek kórokozóként rendezik. A hő érkezésével ébrednek fel és elkezdik a pusztító tevékenységüket. Annak megakadályozása érdekében, hogy a téli szezon után gyengültek gyengüljenek, a profilaktikus kezelést végre kell hajtani. Először is meg kell tisztítania az egész telket Malinik alatt. Beteg levelek, hajtások, maradék a vágás után, gyomlált gyógynövények és az elesett lombozat összegyűjtése és óvatosan éget. A feldolgozást tiszta időben kell elvégezni. Kívánatos, hogy a következő 2-3 napban nincs eső, különben az összes kémiai készítmény vízzel mosson, és ez a feldolgozás nem adja meg a hatást.

A készítmények kártevők ellen kerülnek megmentésre “Aktellik”, “Intavir” vagy “Fufanon”. Ezek kémiai inszekticidek, ezért csak a végső betakarítás után kell használni őket, és szükségszerűen pontosan az utasításoknak megfelelően kell használni. Ha jobban kedvesebb utat szeretne – használhatod a népi jogorvoslatokat. Ehhez 100 g száraz mustárpor van 5 liter vízben, keverjük és kezeljük a kapott habarcs málna bokrokkal. Vírusok és gombák elleni bordeaux folyadék ellen. Ez a koncentrált gyógyszer bármely boltban vásárolható a kertészek és kertek számára.

Az őszi feldolgozáshoz akár 3% -os koncentráció, feldolgozza a gördülő kör és a permetező hajtásokat.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Locsolás

A málna bokor gondozása kötelező nedvességet biztosít nyereséges öntözés az őszi hónapokban. Ha van esős időjárás az utcán, akkor korlátozhatja az egyszeri eljárás öntözését néhány hétig, hogy stabil hideg támadó legyen. Száraz időben az eljárást háromszor hajtják végre, október kezdődően. Ehhez 50 liter víz minden négyzetméterhez. Ugyanakkor követni kell, Hogy nem esett. Ha a szubsztrátum nedves, akkor az öntözést több alkalommal végezzük 1,5-2 óra időközönként. A vízálló öntözés rendkívül fontos a növények számára, semmiképpen sem lehet elhanyagolni.

A nedves talaj sokkal lassabb, mint a száraz, és kisebb mélység. Ezért a növény gyökerei nem sérülnek meg, ezért a málna növények ellenállása sokszor nő.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Mulching és menedék

A malinát jellemzi, hogy a gyökérrendszer a talaj felszínéhez közel helyezkedik el, így a növény különösen kiszolgáltatott a téli hideg előtt. E tekintetben rendkívül fontos további cserjék védelmet teremtve, amely a téli hónapokban felnőtt bokrokból mentesíti a hőt és megmenteni a felnőtt bokrokat. Ehhez használja a fűrészpor, tőzeg vagy szalma, a komposzt kevésbé gyakori.

A fűrészpor a közelbeni körben lévő telek 10-15 cm magasságig terjed. Egy ilyen mulch megtartja a hőt és megtartja a nedvességet. Ezenkívül a következő évben összekeveredik a Földkel, és néhány idő után a fűrészpor kiváló minőségű humusz lesz. Tőzeg jobb kiönteni egy réteg 5-7 cm – az ilyen típusú talajtakaró lehet használni, még az első fagyok, és az első hó csapadék. A szalma használatakor a földet 8-10 cm vastagsággal kell zárni.

A szőnyegek komposztálása sokkal kevesebbet alkalmaznak. Az a tény, hogy sok nitrogént tartalmaz, létrehozhat egy üvegházhatást. Egy ilyen párna a gyökérrendszer érleléséhez vezet. Ezért, ha szilárdan szándékozik ilyen szenvedélyes anyagot helyezni, szükség van egy rétegre, amely nem több, mint 3-4 cm.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hogyan készítsünk málnát télre?

A különböző régiók képzésének jellemzői

Jellemzői málna készülnek a különböző régiókban való telek számára. Például Moszkvában és Moszkvai régióban mezőgazdasági mérnöki tevékenység különbözik attól, amelyet a Leningrádi régióban, az urálokban, szibériai vagy transzbaikáliában kell követni. Tehát a Volga télen híresek az erős fagyokról – a hőmérő oszlop leereszkedhet -30 fokig, és 2-3 napig tart. Körülmetélt málna bokrok Az ilyen fagyok nem szörnyűek, és az ilyen körülmények között Sincerrigas komolyan szenvedhet.

A nem kívánt következmények elkerülése érdekében ilyen módon hajtja a Földet, így a hó télen teljesen lefedte őket. A szomszédos bokrok szárai maguk között és a kötéllel együtt kötődnek. Egy másik mód az, hogy az ágakat egy irányba lehessen rögzíteni, és a bokor melletti alapítvány közelében konszolidálják. Téli hardy fajtákhoz használjon egy másik technikát – tegye a pólusokat és a függőleges köteget a bokor közelében, lődd le őket, és miután kiesik a hóból, ez egy bokor. A moszkvai régióban és az Oroszország középső sávjában a bokrok a 30-40 cm-es szinten hajlíthatók. Transbaikalia és más alacsony fő régiók – 15-20 cm távolságban. De hazánk déli részén ez az intézkedés egyáltalán elhanyagolható.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Hasznos tanácsadás

Minden tapasztalt kertész ezt tudja A hó a télen a kertben lévő növények megbízható szigetelése. Annak érdekében, hogy megvédje a bogyós bokrokat erős fagyokból, 50-100 cm magasságú havas lemezzel kell lefedni. Annak érdekében, hogy biztosítsák a Malinnik közelében a Malinnik közelében, a pajzsokat a régi fa, phaneer vagy karbonát használjuk. Alternatív megoldásként a napraforgó és a kukorica szárított szárai falát építheti, keresztirányban rögzítve. Télen a hó hatékony védelmet biztosít a fagy ellen, és a tavaszi hő érkezésével nedvességgel a talajt iszik. Az olvadékvíz hasznos a bogyós kultúra számára, így röviddel a meleg tavaszi napok kezdete előtt a növények közelében a növényeknek gondosan meg kell őrizniük, és felfüggeszti a fűrészporral vagy szalmával.

Végezetül beszéljünk a föld takarításáról Malinnikben. Amikor a levelek elkezdődnek a bokrokból, sok mindent elhagynak, mint amilyennek. Ez azonban a leggyakoribb hiba – nedves környezetben, a bakteriális rothadás és gomba tökéletesen megszorozódik. Természetesen a modern hibrid málnafajtákat megkülönböztetik az ellenállással. Mindazonáltal nem szükséges létrehozni a fertőzések fejlesztésének előfeltételeinek hátterét. Minden levelet el kell távolítani és égetni, lehetőleg a vas hordóban. A kapott eszköz gazdag káliumban gazdag, ezért az őszi peroxiddal táplálkozhat és beléphet a földbe.

Közvetlenül a Föld tisztítása után 15-20 cm mélységben peroxid van. Kerti kártevők gondoskodnak a téli macsolyukat. Ha nem pusztítják el őket, akkor a tavaszi nem permetezés megmenti a növényt. A malinának az őszi időben történő gondozása egyszerű, a munka nem igényel az erősség és az idő lenyűgöző költségeit.

A helyes agrotechnológia azonban lehetővé teszi a növény számára, hogy felhalmozódjon erők hosszú telek és aktív növényzet a hő érkezésével. Csak ebben az esetben lehet a nagy és édes bogyók gazdag termését.

Hogyan készítsünk málnát télre?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása