Hogyan lehet a kaporot?

Kapros – kultúra, egyszerű a termesztéshez, ezért nem meglepő, hogy minden második kertre kimutatható. de, Ahhoz, hogy rendszeresen örüljenek egy gazdag termésben, a legmagasabb ízlõ jellemzőkkel, még mindig bizonyos erőfeszítéseket kell alkalmazni.

Időzítés

Növényi kapor nyitott talajban többször is elfogadott az évben. Az eljárás első alkalommal történik a tavasz közepén, a hó olvadásának befejezése után. A pontos számot a régió éghajlati jellemzőitől függően határozzák meg – általában április közepén, vagy akár a következő hónap közepén is esnek. A kapor által megkövetelt könnyű napnak legalább 12 órával kell, amely azonban április és májusnak felel meg. A csírázáshoz a talajszemcséknek 3-5 fokos hőre kell melegíteniük. Elvileg a kultúra képes akár -5 fokig, akár -5 fokig, de ha a hideg időjárás veszélyének veszélye van, akkor jobb, ha egy későbbi időpontban elhalasztja a leszállást.

Ha a kaporot tervezik a palánták vetésére, akkor március vége óta meg tudod csinálni. A pontos dátumot az éghajlattól függően határozzák meg – fontos, hogy a talajra való azonnali átruházást addig végezzük, amíg a nedvesség marad a földön, és maga a kultúra legalább 30-35 nap volt a növekedéshez és a fejlődéshez.

Második alkalommal, hogy nyáron elfogadják a kaporot. Valójában többször is meg tudod csinálni a meleg szezonra – június végén, július végén vagy augusztus közepén, de kötelező intervallum a szakadék 15-20 nap között a kirakodások között. A téli vetés a télen október végéig józan november elejéig, győződjön meg róla, hogy elkezd fagyasztani és fagyasztani a földet. A csattartott szemek sikeresek lesznek, tavasszal néhány héttel korábban termesztenek, mint az első tavaszi vetés.

Meg kell említeni, hogy egyes kertészek inkább meghatározzák a kedvező napokat a holdnaptárban, és minden évben különböző dátumokra esnek. Ennek a módszernek a hatékonyságát nem bizonyították, így sikeresen letette a kaport és anélkül.

A magok kiválasztása és előkészítése

Mivel a kaporszemcsék tartalmazzák az illóolajokat, jelentősen lelassítják a csírázás folyamatát, mielőtt kirakodniuk kell. A legegyszerűbb módja a fűtött vízben való áztatást jelenti. Ehhez a magokat először egy kis textilzsákba rakják, majd meleg folyadékkal töltött tartályba merítik. Ebben a helyzetben a vetőmagot körülbelül egy napra kell címkézni, de ehhez 4 óránként meg kell változtatnia a vizet. Néhány kertész az anyag két- vagy háromnapos karbantartását részesíti előnyben egy nedves marlában, többször összecsukva.

A Baroting meglehetősen hatékony, de ez a módszer még mindig speciális rögzítést vagy akváriumkompresszorot igényel. Annak érdekében, hogy a levegő áramlásokkal szembesüljön, szükség lesz arra, hogy elaludjon őket egy üvegtartályba, például egy üvegbe, és öntsük a meleg folyadékot, amely után lehetővé válik a levegőellátás aktiválása. Ismét használhatja a szövet táskát, ami sokkal kényelmesebb ahhoz, hogy merüljön el. A vetőanyag buborékozása 24 órán át folytatódik a víz 4-6-szoros vízcserével.

Extra idő hiányában elegendő lesz a szemcsék vízben öblítésére, 60 fokosra melegítve. A kismintákkal való kölcsönhatás kényelme érdekében a szitát kis lyukakkal vagy géz konvolúcióval kell használni. Az elvégzett vetőmag eljárások után körülbelül 10-15 percet feltétlenül szárítunk, hogy morzsolódjon, de ne legyőzze.

Ami az anyagválasztásokat illeti, megvásárolható egy szakosodott online vagy offline boltban. Természetesen nem tilos használni és személyesen összeszerelt leszállási anyagot használni. A fajta kiválasztásakor figyelembe kell venni a hozamot, a csírázást és az egyik vagy egy másik fajta hőmérsékleti különbségeinek ellenállását. Például a “Grenader” korai “Lesnogorodsky” vagy a “Kibray” korai levegőt, nagyon késő alvás.

A kiterjesztés esetében a kezelt magvak eléggé naponta kell hagyniuk a nedves gézben, több rétegben hajtogatva és egy lemezen lebomlanak. Fontos állapota a szobahőmérséklet fenntartása.

Ugyanazon a helyen ültethető?

Annak ellenére, hogy a kapor egy egyszerű kultúra, bizonyos követelmények a kirakodás helyének helyére. A napsütéseket jobban a napsütésben, a távoli helyeken, ahol az olvadt víz felhalmozódik vagy a víz közelében földelt. Az árnyékba helyezett növény a fák koronái alatt vagy a nagy tetőház közelében lévő ház közelében, ami nagyon kihúzható lesz, ami negatívan befolyásolja az íze jellemzőit. A kultúra ideális szomszédai számos zöldség – például káposzta és uborka, valamint a bab, a hagyma és az eper. Fontos, hogy az egy ágyak lakói különböző családokhoz tartoznak, ezért nem osztották meg a betegségeket és a kártevőket. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a magas szerelvényeket nem árnyékolják egy könnyű szerető kapor.

Mivel a szomszédos kultúra, paradicsom, sárgarépa és bazsalikom nem lesz alkalmas. Megfelelő prekurzorok zöldövezetben, szokásos hívás uborka, burgonya, káposzta, répa és hüvelyesek. Ha a kert érzékeny a gyakori támadásokra, akkor jobb, ha egy íjjal, a pesti, és a következő évben már vissza a dope. A hasznos zöldség után a kert paprikát, borsó, burgonya, sőt sáros, pánlairovy.

Forráskövetelmények

A kapor esetében laza tápanyag-talajt igényel, amely semleges savassággal és jó levegővel és vízáteresztő képességgel rendelkezik. A kultúra nem lesz képes savas talajokon, valamint folyékony stagnálás esetén, azonban a hamut vagy a mészet jelentősen korábban kirakodni kell, különben a zöld tömeg pirosan. Elvileg előkészítve egy kertet, amelyet az előző őszi, vagy tavasszal, de 2-4 héttel a leszállás előtt. Ebben a szakaszban a földterület a műtrágyákkal együtt részeg. Hosszú vagy komposztot használhat a 0,5-1 vödör összege négyzetméterenként. Alapvető ásványi anyagok is alkalmasak: egy evőkanál szuperfoszfát, kálium-szulfát vagy karbamid minden négyzetméter.

Sok kertész előnyben részesíti a komplex műtrágyákat – például a nitroammoszokat, amely egyenlő arányban van nitrogén, kálium és foszfor.

Vetőtechnika nyílt földön

A kertben való helyesen a gerincedényt lehetetlen anélkül, hogy elegendő távolságot tartanak a szemek között – körülbelül 1-2 centiméter. Ha a palánták túl gyorsan vannak, hamarosan a világítás, a nyúlványok lesznek. Ezenkívül a nyíl megjelenésének valószínűsége, amely negatívan befolyásolja a zöldség ízét. A növények, a szőnyeg rendszer az ültetés igen alkalmas, amely szerint a szemcsék egyenletesen vannak elosztva, mint egy meglazult felületen, közelről gereblye és hasznosan öntözni. Ha egy sor fából készült bothoz való leszállás esetén 2 cm-es mélységű vonal van csomagolva. A köztük lévő rés eléri a 20 centimétert. A kapott mélyülést jól öntjük, tele van vetőmaggal, és elaludt száraz talajt.

Ahhoz, hogy jó betakarítást kapjon, a víz az elkészített hely lesz néhány napja a közvetlen leszálláshoz. A kertben 5 centiméter széles, az anyag eloszlása ​​szükséges, amelyben nem lesz egyenes vonalban, és zigzag, hogy minden növénynek elegendő helye van a fejlődésnek. Minden gabona kell tennie a miniatűr lyuk mélysége 1-2 centiméter. A kertben van zárva egy vékony réteg a talaj, vagy talajtakaró vastagsága körülbelül 1,5 cm, és az első öntözés végzik csak 3 nap után, és a nedvesség küldik kizárólag a folyosón. Ezenkívül segíti az ágyakat egy filmmel vagy agrofluorinnal.

Ahhoz, hogy a bokor kapor gyorsan felmászott, akkor előre otthon, hogy az állam a palánták – például a kazettákat, majd újratelepítési nyílt terepen.

Árnyalat az üvegházban

A celluláris polikarbonátból származó üvegház jelenléte az országban szinte egész évben a zöldövezet termését teszi lehetővé. Természetesen fontos ebben a feltételnek a különleges világító lámpák és fűtési rendszerek, illetve infravörös melegítők jelenléte. Ha a kialakítás fűtetlen, akkor gyűjtsük össze a kaport egyszerűen sikeresek – már áprilisban vagy májusban.

Fűtött

Fűtött üvegház alkalmas a kapor növelésére, ha a hőmérsékletet akár télen is 15-20 ° C-on tartják, és a lámpák 10 órával egyenlőek. Általában az ilyen drága épületeket ipari kultúra kultúrájára emelik. A növekedéshez jobb használni a fajtákat, nem nagyon érzékeny az elégtelen világításra. Így, Ezek közé tartozik a “Grenader”, “Almaz”, “Amazon” és “Kutuzovsky”. A szabályok szerint készítsen magokat a leszállásra, ugyanúgy kell, mint a nyílt talajra.

Annak ellenére, hogy jelenléte egy fűtés, helyezze az ágyakat a földre, hogy ne – a növények gyorsan mozognak. A szakértők azt javasolják, hogy építsenek rackeket erre a célra, amelyen a fiókok a talajjal rögzíthetők. Mivel a kultúra elég hosszú gyökérrendszerrel rendelkezik, a tartály magassága több mint 30 centiméterrel kell rendelkeznie, szintén nem felejtik el a leeresztő lyukakat. A kapacitást a talaj és a tőzeg keverékével töltjük 3: 1 arányban. Érezd a földet jobb ásványi adagolók, amelyek száma a dobozok méretétől függ. Tehát a föld négy négyzetméterének szüksége lesz 14-20 grame karbamidra, ugyanolyan mennyiségű káliumsóra és körülbelül 20-30 g szuperfoszfátra.

Mielőtt a felületen helyeznénk egymástól, a hornyok 15-20 centiméterrel vannak kialakítva. A mélyedés mélysége 1,5-2 centiméter. A földet öntözik, és a magokat a hornyokba helyezzük, a távolság, amely között 2-3 centiméter eléri. Minden elalszik a föld, amely után egy kis idő elegendő ahhoz, hogy egyszerűen megőrizze a talaj megnedvesedését.

Amikor a palánták 3-5 cm-re húzódnak, akkor át kell váltaniuk oly módon, hogy az egyes példányok közötti szabad hely 5-10 centiméterre emelkedett.

Fűtetlen

A fűtetlen üvegházban, a kapor az őszi úton landolt. A védett körülmények között a kultúra könnyen tolerálja a télt, és a következő tavasz április közepétől betakarítást ad. A vetőanyag leszállása közvetlenül a talajba történik az utcai ágyakkal analóg módon. Ha a tél havas volt, és a nedvesség belépett a földön, akkor nem kell semmit tennie, hogy tavasszal, különben értelme van függetlenül a hó belsejében.

A kultúra termesztésének fő feltétel ilyen üvegházban a talaj nedvességének folyamatos karbantartása.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: