Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

A gyümölcs növények cserjékei jobbak, hogy ne mozogjanak. Még a legellenőrzött technikával is, ez rövid távú hozamveszteséghez vezet. De néha a transzplantáció nélkül nem tud. Fontolja meg, hogyan kell átültetni a ribizát tavasszal egy új helyre, mint fájdalommentes

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Az eljárás szükségessége

A ribizli jól érzi magát egy helyen akár 15 évig. A transzplantációs szükséges csak egy esetben – a cserje is kotorászott, idősebb és szüksége van egy kardinális megújulás, meg kell osztani, és kap egy új ültetési anyag vagy megfelelő. A régi bokrok is elkezdenek zavarni egymással – a növény növekedése. Minden más ok a szervezeti és a kertésztől függ: csak a kertésztől függ:

 • Az oldal felújítása;
 • A bokor zavarja a többi növényt vagy növényeket, amely zavarja a KUSTE-t;
 • A feltételek megváltoztak a jó gyümölcsözéshez – egy árnyék megjelent, szél, felszín alatti víz.

A ribizli transzplantátumok hordozhatósága nagyon magas, de a növény megsérül. Minél idősebb a bokor, annál hosszabb lesz. A jó gondozás teljes mértékben kompenzálja ezeket a nehézségeket.

5 évnél fiatalabb bokrok transzplantálhatók szélsőséges szükség esetén még a nyáron is.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Amikor újraépítheti?

A tavaszi transzplantáció március végén történik – áprilisban. A konkrét határidőket a körülmények miatt választják ki. A régió körülményeire kell összpontosítani: a talaj eléggé elegendő a mentéshez, és a juice mozgalom még nem kezdődött el, a vesék nem duzzadtak. A külvárosokban március, Szibériában – Május, Dél-Oroszország – március. Átültetve, ha 0-1 ° C stabil levegőhőmérsékletet állít be.

A telepítés megkezdése előtt alvó vesékkel, minden cserjékkel és fák transzplantációval. Ezek a műanyag műanyag növények, de sűrű és inaktív gyökerek, és a talajrész nem igényel táplálkozást. A növény nem veszít túl sok kis gyökereket, és a kibontakozó lombozat nem fogja elveszíteni a hatalmat. Hátrányok tavaszi transzplantáció: Nehéz elkapni az időszak, amikor a föld elég felmelegszik, és a vesék nem költözött be a növekedés, a kettős terhelés a növény – ő irányítani az erők és vigyázni, és a kiterjesztése zöld tömeget. De a profik kompenzálják – Télen a növények tökéletesen távoznak, ugyanabban az évben néhány fajta termesztést fog adni. A tavaszi transzplantáció előnyös a hideg régiók számára, instabil, hideg őszi és korai fagyok.

jegyzet. Az ősszel való változás gyakrabban történik, mert kevés más művelet van a kertben. A növény az erők csúcsán van, a szezonban felkészült az alvásra, a levelek visszaállnak, és nincs kockázat, hogy az elkövetkező napokban növekedni fognak. A transzplantált ribizli havonta a fenntartható hidegnek. Bizonyos esetekben nyáron transzplantálhat egy bokorot, még a levelekkel is. A növény megérkezik, de intenzív gondosságra lesz szüksége. A károk minimalizálása érdekében jobb várni a termelés végét.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Kiképzés

Az előkészítő tevékenységek a következők:

 • Óvatos öntözés bokor az átültetés előtt;
 • száraz, sérült ágak vágása;
 • Egészséges ágak vékonyak és rövidek ½ hosszúak;
 • Készítsen erős burkolatot, polietilént a bokor hordozásához (ha egy bokorot tervezik, hogy távol maradjon, vödör vízzel is szükséges).

A kirakodás helyének jól megvilágított, tökéletes, ha enyhe árnyékolás van. A telek előnyösebb, épületek vagy magasabb növények által védettek. Azonban más fákkal vagy bokrokkal rendelkező, a távolságnak kell lennie nem kevesebb, mint 2-3 méter, hogy a legnagyobbak a legnagyobbak ne zavarják egymást.

Ribizli szereti a bőséges nedvességet, de nem fogadja az álló vizet. A vonalat és a szakaszokat el kell kerülni, ahol a talajvíz közelebb van 2 m-nél. A hegyek nem illeszkednek – ott a növény folyamatosan megtapasztalja a nedvesség hiányát.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Rossz szomszédok ribizli.

 • Fenyő és egyéb tűlevelű. Oszd meg a hajó rozsda, a leszállás gyakran beteg. És pontszámot a talaj, amit a ribizli nem tolerál.
 • Nyír. Gátolja az összes növényt, figyelembe véve az összes nedvességet a talajból.
 • Málna. Mélyebb gyökérrendszerrel rendelkezik, megfosztja a takarmánybritént.
 • Cseresznye. Megijeszt a fekete ribizli közelében, amely aktívan elnyeli a nedvességet a talajból.
 • Szilva. Gyakori kártevők ribizli.

Hasznos szomszédok ribizli:

 • honeysuckle;
 • Eper;
 • fokhagyma;
 • hagyma;
 • almafa.

Ne tegye a piros és a fekete ribizli mellett. Különböző igényei vannak.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Alapozás

A talajok legjobb típusai – a shors vagy a loam. A talajnak jó mechanikai tulajdonságokkal kell rendelkeznie: hatékonyan kihagyja a nedvességet és a levegőt. Nedvesség és légáteresztő képesség, homok, tőzeg vagy komposzt növelése.

A ribizliek felületi gyökérrendszerrel rendelkeznek, így Előkészítése nem csak gödrök, hanem az egész terület. Két bayonet lapáttal kalapált, a lazzók alsó rétege, a szerves és ásványi műtrágyák, mint bármely más növény esetében. Ha a talaj túl savas, akkor találkozik vagy beállítja az egyensúlyt hamuval. Ribizli kell pH 6-6,5. Leszállási gödrök ribizli – 30-50 cm mély, 60-100 cm szélességben.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Lövés bokor

Egy bokor ásására, az első csővezetés 30 cm távolságra a hordótól. Mélység – 1-2 Blade lapát. A bokor az egyik oldalra húzza a lapátot, enyhén felemelte. Aztán, a másikon erősebb vagy, húzza a gyökereket a földön. Az üzemet lapáttal vagy villákkal kell megközelíteni. Mert az ágak maguk nem állnak – megszakíthatják.

Ha a földet megrázzák, a gyökereket meg kell vizsgálni és fertőtleníteni kell egy gyenge mangán oldattal.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Technológiai transzplantáció

Ribizli transzplantációs eseményszekvencia.

 • Kiszivattyúk. Ha a ribírokat egy új helyre kell átültetni tavasszal, 2 héttel a mentés után, ne adjunk meg trágyákat a kutakba. Ha a helyet feltöltötték és megtermékenyítették, és a transzplantáció tavasszal történik, akkor a kútokat előre kell ásni, mozgassa a talajt komposztdal.
 • Közvetlenül a leszállás előtt a kutakba öntött 1-3 vödör vizet – úgyhogy a talaj természetesen folyékonynak tűnik. Ha a bokor a földet kóma nélkül ülteti, a gödrök alját mérsékelten öntözik, a dombot a talaj alján öntik.
 • A palánta gyökerei egy szilárd fa hamuba meríthetők – 100 g A hamu 5 liter vízen.
 • Robusztus ribizli bokor, egy darab földön, egy lyukra állított, elkészített talajjal szivattyúzva. Ha kóma nélküli bokor, akkor egy hilmikre van telepítve, enyhén rázva, fokozatosan elalszik a talajból az összes oldalról. A talaj 5-10 cm-re szorosan szoros.
 • Gazdagabb egy gördülő kört, Nem kevesebb, mint 3 vödör vizet töltött egy bokoron.
 • Talaj a fenti tőzeg felett, Sajt vagy száraz komposzt.

Gyökér nyaki ribizli, ellentétben az almafákkal vagy körtével, 8-10 cm-re dugva. A gyökér nyak 3-4 cm az oldalsó gyökér felett. A megfelelő ömlesztett anyag serkenti az új gyökerek megjelenését.

jegyzet. Van egy speciális recepció, amelyet tavasszal végeznek, hogy akár sikeresen transzplantáljanak egy másik helyre, amely felnőttkora az őszén – a jobb távolságra a bokor mélyen megtervezett, az összes nagy gyökeret felülbírálja.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Nyáron a talaj keretein belül kisebb gyökerek alakulnak ki. A COM bukása eltávolítva, és költözött egy új helyre. De azt állíthatja, hogy mennyire szükséges. A ribizli nem vonatkozik a transzplantációra túl igényes növényekre, további trükkök általában nem szükségesek.

A transzplantáció után a következő műveletekre lesz szükség.

 • Bőséges figyelmes öntözés. Lehetetlen túlzásba hozni – megbetegedést okoz, és elpusztíthatja az üzemet. De a nedvesség hiánya is negatívan befolyásolja. A fiatal növény még rövid távú talajszárítást is érzékel, hogy a növekedésben lakik. Meg kell fontolnunk az időjárást és a talaj összetételét. Suglink kevésbé öntözött, Saczo – gyakrabban. Nagyon száraz időjárás esetén a fekete ribizli hetente legalább 2-3-szor öntött, vörös és fehér – akár 3-4 alkalommal.
 • További vágási ágak, Ha gyanúja van, hogy a földalatti és a felső rész az előző vágás után nem kiegyensúlyozott.
 • A kártevők és betegségek kezelése (webes és gyümölcs kullancsok, üveg, pajzs, enyhe növekedés, antracnóz stb.). A vesék feloszlatása előtt 1% szakállas keveréket permetez, a szórólapok virágoztak, hogy “fitodeter” -et alkotják.
 • A növények bukása vasállomással (5%), réz-szulfát (3%), fitosporin készítmények, “Aktellik”, “Horus”. A fa hamu is védi a lisztharmat – 1 csésze szétszórva a gazdag kör mentén és laza (nem kombinálva a nitrogén műtrágyákkal).
 • Téli ribizli Fedett Csak a hidegbútorokkal rendelkező régiókban (-25 ° C alatt).

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Gyakori hibák

 • A bokor életkorát nem veszik figyelembe. A föld érett egészséges bokrok jobbak, hogy ne rázzuk meg. Az öreg növények több, erősen vágottak, a talaj gyökerei rázkódnak, a gyökereket megvizsgálják, távolítsa el a sérült és megfeketedve. Fiatalok bármilyen módon átültethetsz. Ha a régi bokor kimerült, akkor nem kell megosztani, jobb egyszerűen eltávolítani az extra.
 • A ribizli típusát nem veszik figyelembe. A fekete ribizli felszíni gyökérrendszerrel rendelkezik, könnyebb ásni és kár nélkül mozogni, de az ültetés után nagyobb figyelmet kell szentelni – a talaj gyorsan megszáradhat. A fekete ribizli gyakrabban öntött, és nem annyira bőségesen. A piros és fehér ribizli mélyebb gyökérrendszerrel rendelkezik – kevésbé ritkábban öntözik, de több vízhasználat.
 • Felesleges műtrágya. Ebben a kérdésben felesleges buzgó lehet pusztító a növény számára. Az első 2 évben az átültetett bokrok jobban nem táplálkoznak, mindent, ami már a talajban van szüksége.

Minden ág, amikor a transzplantációt csak egy tiszta secateur, a vágásokat kerti vízzel kezeljük. Ha az ágak véletlenszerűen összeomlik, akkor sima vágást és folyamatot kell készítenie. Transzplantált tavaszi felnőttek Erős bokrok adhatják a betakarítást ugyanazon a nyáron. A legtöbb esetben azonban nem érdemes várni a bogyókat. Még a tökéletes leszállás, majd a későbbi ellátás nem gyorsul fel az időt.

Az üzem helyreállítása körülbelül egy évet vesz igénybe. Az első gyümölcsök eltávolíthatók a következő szezonban.

Hogyan lehet átültetni ribizli tavasszal egy új helyre?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása