Hogyan növekszik hagymát a magokból?

A magvak íjának helyszínén növekszik, lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg, és kiváló minőségű betakarítást kapjon. Jó eredmény elérése érdekében előzetesen tudnia kell az összes szükséges információt erről a folyamatról.

Előnyök és hátrányok termesztése

Ez a módszer a növekvő hagymáknak számos fő előnye van.

 1. Gazdaság. Ültetési anyag vásárlása, pénzt takaríthat meg, mert hozzáférhető az árért.
 2. A vetőmagok fenntarthatósága a betegséghez. A megfelelően előkészített maganyagot különféle betegségekkel szembeni ellenállással különbözteti meg. Tehát sokkal könnyebb gondoskodni vele.
 3. Kiváló minőségű növény. Az így termesztett hagymák elegendő mennyiségű tápanyagot és nedvességet kapnak. Ezért az izzók nagyok és ízletesek.

De ez a módszer saját mínuszokkal rendelkezik. Tehát, ha a magokat tavasszal ültetik, előfordulhat, hogy az őszig teljesen növekszik, hogy teljes mértékben növekedjen. Emiatt az izzók nagyon hosszú ideig tárolódnak. Ezenkívül először a növények mögötti kirakodás után különösen óvatosan kell gondoskodnia.

Válassza ki a változatosságot

A termesztéshez ilyen módon használhatja az íj különböző fokozatát.

Ranszelvy

A meglévő korai osztályok nagyon gyorsan nőnek. A vetőmagok vetőmagjának pillanatától kezdve a teljes körű izzók gyűjtésének folyamata általában 2-3 hónapig tart. Ugyanakkor az összeszerelt anyagot jó tenyésztés jellemzi. A megfelelő körülmények között lévő izzók a következő tavasszal menthetők.

Egy piros “carmen”, fehér “cukorkát” vagy “centurion” népszerű korai rance.

Légi jármű

Az ilyen fajták körülbelül két hónappal hosszabbak. Luka hasonló fajtái általában az ország déli régióiban. A kapcsolódó fajták tökéletesen alkalmazkodnak a száraz időjáráshoz. Ezért a kertészek nem félnek, hogy az ültetési anyag meghal. A népszerű másodlagos fajták Shakespeare és Globus.

Latebest

Az ilyen íj növelése sokkal hosszabb. Az első évben a kertészek vetőmagokat vetnek és nőnek. A következő évben a növények frogin.

A népszerű késői fajták tulajdonítható a “Globo” és a “Stardast”.

Az anyag kiválasztása és előkészítése

Válassza ki a leszállást az egészséges és erős magvak. A hagyma 2-3 évig kiváló csírázást tart fenn. Az ültetési anyag, amely hosszabb, a talajra ültetve már nem éri el. A magvak ültetése előtt helyesen kell felkészülnie. Ez a folyamat több fő szakaszból áll.

 • Ültetőanyag kiválasztása. Először is ki kell választania az egészséges magokat. Nincsenek sötét foltok vagy penésznyomok. Válassza ki a leszállási költségek nagy mennyiségű magot, azonos méretű. Ezután a tartályba vízbe kell helyezni, és egy órára hagyni kell. A leszállásra alkalmas magok az aljára esnek. De az alacsony minőségű másolatok gyorsan felbukkannak. Azonnal megszabadulnak tőlük, mert még mindig nem tudnak csírázni. A fennmaradó magok meg kell száradniuk.
 • Fertőtlenítés. Az ültetési anyagok védelme a közös gombás betegségekben segíti a domináns mag fertőtlenítést. A feldolgozáshoz mangán vagy hidrogén-peroxid oldatát általában használják. A folyadékkal ellátott tartályban a vetőmagot fél órára kell áztatni. Ezt követően a magokat alaposan mossuk, majd szárítjuk, papíron alapítva. Ez az eljárás segít jelentősen felgyorsítani a magok csírázásának folyamatát.
 • Rétegzés. A feldolgozott magok felmelegedniük kell. Általában fűtőberendezések közelében találhatóak. Ott 4-6 napig maradnak. Ha ilyen módon készítesz magokat, akkor a kirakodás után a növény minden erejét az izzók növekedésén hagyja, és nem virágzásra.
 • Keményedés. Ez az eljárás segít a növények számára, hogy az új helyen való leszállás után gyorsabban alkalmazkodjanak. A magvak átadása két fő út lehet. Jellemzően a leszállási anyagot egyszerűen a hűtőszekrény alsó rekeszébe helyezik. Ott marad 1-2 óra. Van egy másik módja a kemény magoknak. A táskában helyezkednek el, és 40 percig forró vízben leereszkednek. Ezt követően egyidejűleg hideg vízzel ellátott tartályba helyezzük. Az ilyen eljárást a talajba való leszállás napján végzik.

Ha ilyen módon készítesz magokat, a hajtások nagyon jóak lesznek. Ezenkívül ugyanakkor megjelennek a telken.

Leszállási időpontok

A luke magvak megtervezése, érdemes megfontolni a fejlődés idejét. A talajba való leszállás pillanatától kezdve, mielőtt a teljes körű palánták megjelenése általában körülbelül két hónap. Ezért a vetés Luke általában tavasszal foglalkozik. A legtöbb régióban március második felében vagy április elején történik.

Az ültetési növények optimális idő kiválasztása, sok kertész a holdnaptárra összpontosít. Úgy gondolják, hogy a megfelelő napokon való leszállás lehetővé teszi, hogy sokkal korábban termeljen.

Hogyan kell termeszteni a palántákat?

A földre, a palánták megfelelő kapacitást érnek el. A hagymák alacsony ütődobozokban vagy kazettákban énekelhetnek. A jövőben külön dobozok felvétele nem kell tennie.

A hagymát megelőzően el kell készíteniük a tápanyagot. Humuszból, termékeny földből és tőzegből készül. A talaj fertőtlenítése, sok forró víz.

Készítsük el a talajt, így vetésre kerülhet. Ehhez a kis hornyok minden tartályban készülnek. Mindegyik mélysége legfeljebb 1 centiméternek kell lennie. Ezekben a hornyokban, és tegye magokat, szórja őket felülről kis mennyiségű száraz talajjal.

Ezután a hagymát meleg vízzel permetezzük. Ezután a tartályokat átlátszó film borítja. Kis lyukakra van szükségük. Ebben az űrlapon a palántákat meleg és sötét helyre küldjük. Lehetőség van tárolók tárolására palántokkal a ház sötét részén, üvegházak vagy bármely más struktúra. Hőmérsékletnek 20-25 ° C-on kell lennie.

Észrevéve, hogy az íj forró, a menedéket el kell távolítani. A növényekkel ellátott kapacitást be kell venni. Néhány nap múlva a fiatal palántáknak be kell fizetniük. Ehhez érdemes jó minőségű nitrogéntartalmú műtrágyát használni. Az ilyen táplálkozásnak köszönhetően a zöldek gyorsan növekednek.

Amikor a hajtások egy kicsit nőnek, meg kell szüntetniük. Az egyéni hajtások közötti távolságnak legalább három centiméternek kell lennie. A jövőben a zöld palánták folyamatosan öntöznek. Ehhez használjon meleg öntözési vizet. Hogy a palánták ne húzódjanak ki, és ne lett túl sápadt, meg kell őrizniük, hogy fényben maradjanak. Általában az ablakpárkányon lévő tartályok az ablakpárkányon vagy az erkélyen jelennek meg.

10-15 nappal a leszállás előtt érdemes megkezdeni a keményedési palántákat. Ehhez, kivéve a levegőt. Ha nincs ilyen lehetőség, a szoba egyszerűen szellőztethető.

Leszállás nyitott földön

Két hónappal a palánta után a palánták meglehetősen erősek lesznek. Ebben a szakaszban nyitott földön transzplantálhat. Ne csináld korábban, különben a növények nem illeszkednek egy új szakaszba. A fiatal palánták ültetési technológiája a következő.

 1. A leszállás helyének kiválasztása. Hogy gyorsan nyúlhassa az íjat, a kirakodás helyét különösen óvatosan kell választani. Nem lehet ültetni, ahol a hüvelyesek korábban nőttek fel. Kiváló elődei egy fiatal hagymához lehet Ansome, káposzta vagy palánta. Fontos szerepet játszanak a környéken. A fiatal íj a legjobban a sárgarépa vagy a különböző színek mellett van elhelyezve. Ez pozitív hatással lesz az összes növény állapotára. A kiválasztott helynek szintén jól szellőztethető és világít. Ebben az esetben a fiatal palánták megfelelően alakulnak ki.
 2. A talaj előkészítése. Az ágy elindításához cserélni kell. Az erős vagy összetett műtrágyák hozzájárulnak a talajhoz. Ezután az ágyak felületét fel kell oldani. Vannak kis barázdák. A növények mélysége három centiméteren belül kell lennie. A sorok közötti optimális távolság 10-30 centiméter.
 3. Erős palánták kiválasztása. Először az egészséges és súlyos növényeket kell választania, amelyek gyorsan alkalmazkodhatnak az új feltételekhez. Ugyanolyan méretűnek kell lenniük.
 4. A palánták kezelése. Esővel elvett palánták a tartályokból. A gyökerek tisztítják a földről és szépen lerövidítik. A leveleket a hossza egyharmada is vágja.
 5. A palánták kiszállása. Az előkészített hornyok öntözése, palántákkal ültetik őket. A hajtások közötti távolságnak 5 centiméteren belül kell lennie. A zöld palánták ültetése után a földön a Föld szépen elalszik. Ezután a talaj tömörül. Tedd hagymát az esti vagy reggel. Fontos, hogy az időjárás ebben az időben száraz és széltelen.

Az ilyen módon ültetett palánták azonnal mulchálódnak. Javasoljuk a finom komposzt használatát. Néhány nap múlva az ágyaknak egy szeadádal kell önteniük. BAN BEN

ODU-nak kell öntenie a gyökér alá, és megpróbálnia nem befolyásolja a lombozatot.

Gondoskodás

A jövőben a fiatal növényeknek biztosítaniuk kell a jogellenes ellátást. A gyenge másolatokat rendszeresen törölni kell a webhelyről. Dobd el őket. Zöld lehet enni.

A ritkítás mellett más agrotechnikai események is fontos szerepet játszanak.

A gyomok lazítása és eltávolítása

Hogy a talaj elég laza volt, az ágyaknak rendszeresen ragyognak. A folyamatban érdemes eltávolítani az összes gyomnövényt. Hogy ne károsítsa a gyökereket, ne lazítsa meg a talajt túl mélyen. Minden távoli gyomnövényt a komposzt gödörre kell küldeni.

Locsolás

Úgy, hogy a talaj a helyszínen nem vezetett, szükség szerint öntözni kell. Jellemzően a terület hetente egyszer öntözött. Ha a nyár forró volt, az öntözés gyakorisága háromszor nő. Körülbelül egy hónappal a betakarítás előtt az öntözési leállás fején nőtt. Fokozatosan szüksége van rá.

Podkord

Terjeszti a hagymát általában többször szezonban. A leképezési rendszer elég egyszerű.

 1. Néhány nappal a fiatal palánták leesése után a nyílt földkertben, szükség van a karbamidra vagy a szerves műtrágyákra. Ebből a célból egy hígított trágya vagy csirke alom alkalmas erre a célra. Fontos a túlterhelt termékek használata. Ellenkező esetben a gyomnövényekkel való fertőzés veszélye van.
 2. A nyár közepén gyorsabb növekedés esetén a növényeket komplex ásványi műtrágyával lehet feltölteni. Megfelelő megoldás könnyen megtalálható a legtöbb modern üzletben a gilderek számára.
 3. Az izzók fókuszának növelése, valamint nagyobb, a nyár végén a növényeket olyan műtrágyákkal öntözik, amelyek káliumot és foszforot tartalmaznak.

Fontos megjegyezni, hogy a nyár második felében lehetetlen nitrogén etetést használni. Ez egy zöld tömeghez és az izzók méretének csökkenéséhez vezethet.

Betegségek és kártevők

Mint minden más növény a kertben és a kertben, a hagymát gyakran különböző betegségeknek vetik alá. Ezek a legaktívabbak a magas páratartalomban. Az otthon termesztett hagymák veszélyei olyan betegségek, mint a fukariózis, a rosszindulatú harmat vagy a nyakkék. Mindezek a betegségek lelassíthatják a hagymát, vagy akár zöld növények halálához vezethetnek.

Nem engedi, hogy a telek fertőzött legyen, óvatosan követi az állapotát. A talajt nem szabad túlterhelni. A leszállást is rendszeresen el kell vágniuk, hogy ne legyen túl sűrezve.

Megelőző célokra az ágyakat burgundi folyadékkal feldolgozhatjuk.

A fiatal növények veszélye mindkét elterjedt kártevőket képviseli.

 1. Káros legkisebb. Ezek a kártevők tavasszal támadják a telket. Leggyakrabban az ágyon jönnek az eseményen, hogy sok gyomnövény van. A webhely szennyeződésének elkerülése érdekében rendszeresen meg kell tisztítani őket. A talaj bukásakor meg kell húznia. Ha még mindig habozik a helyszínen, akkor a mustárporral kezelhető. A nagy mennyiségű kártevők elleni küzdelem érdekében a területet kalcium-cianiddal permetezzük.
 2. Lukova Mole. A kártevők támadásai a nyáron állnak. Károsítják a zöldeket, így károsítják a károkat. A póréhagyma móljához nem kezdődik a telek, a kerteket meg kell figyelni. A helyszín állapotában pozitívan befolyásolja a telített illatú színek sorai közötti leszállást. A szaguk megrémíti ezeket a kártevőket.
 3. Titkosított scoop. Ez a kártevő is eszik hagymás tollakat. A gombák leküzdéséhez a mustárpor infúzióját leggyakrabban használják: 10 gramm száraz terméket tenyésztünk egy liter vízben. A kapott terméket egy éjszakán át ragaszkodva, majd 1-től 1-ig terjedő arányban tenyésztik. A késő délután közelebb kerülnek a növények.
 4. Lukova Muha. A kártevők tevékenységeinek eredményeképpen a zöld tollak tippje száraz, és az izzók újra. A növények e rovarokból történő védelme érdekében rendszeresen elhagyja a talajt. Észrevette az ilyen kártevők cselekményeit, szükség van az ammónia-alkohol megoldására.
 5. Nematód. Ha a nematódok elkezdődtek a helyszínen, akkor a Lukovy lombozat megkezdődik, hogy megvilágítsa és görbüljön. A kártevőkkel fertőzöttek meg kell távolítani a helyszínről és az égetést. Ha ez nem történik meg, a fonálférgek más növényeket is elérhetnek a kertben.

A megelőzés a megjelenése a kártevő része, a hagymát is permetezni zsinórra paradicsomból vagy burgonya felsők, valamint a velvetsev. Az ilyen eljárások magatartása este.

Betakarítás és tárolás

Az augusztus első felében általában gyűjtött hagymák. Lehetőség van arra, hogy megértsük, hogy a betakarítás megkezdése, észrevéve, hogy a hagymás tollak sárga és a földre esnek. A hagyma száraz és meleg napon kell lennie. A súgó segítségével ki tudod kapni a talajból. Néhány kertész jobban szeretné húzni. Ha a talaj nem túl száraz, akkor nagyon egyszerű lesz.

Az összegyűjtött izzók közvetlenül a kertre történő előzetesen száríthatók. Ezenkívül fontos, hogy jól tisztítsanak a szennyeződésektől. Néhány óra elteltével a hagymát meleg és száraz helyen tisztítják. Ott tárolják néhány napot egymás után. Ebben az időben a csúcsok ideje megszáradnak.

Ennek köszönhetően az íj sokkal hosszabb ideig hazudik.

A gyümölcs tárolásának feltételei a fajta jellemzőitől függenek. Általában hagymát helyeznek sűrű vászon zsákokban vagy fadobozokban. Tartsa őket a legjobban a pincében vagy bármely más hűvös és száraz helyen. A könyvjelző előtt az összegyűjtött izzóknak gondosan átveszik, és csak egész és egészséges példányokat hagynak a helyek és a károk nyomai nélkül.

A vetőmagok termesztése akár újonc is lehet. A legfontosabb dolog az, hogy rendszeresen vigyázzon a magra, és a termesztett növények mögött.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: