Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Az eper olyan kultúrákhoz tartozik, amelyek teljesen rövidebb gyümölcsös időszakban különböznek. Emiatt sokan megpróbálják elsajátítani a termesztés alapjait otthon.

Miután elolvasta a termesztés jellemzőit, rájön, hogy az ablakpárkányon meglehetősen igaz. Az eredmény nagy és finom gyümölcsök lesz, amelyeknek már nem kell vásárolni üzletekben óriási áron.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Megfelelő fajták

Szükség van azonnal megjegyezni, hogy az üvegházban termesztett fajták teljesen nem alkalmasak az otthoni termesztésre. A fajta kiválasztásának kérdéséhez gondosan kell figyelembe venni, mert számos funkció van.

 • Válassza ki a szükséges kulturális fajták szükségességét. Többször képesek lesznek betakarítani.
 • A fokozat nem lehet túl szeszélyes, Ellenkező esetben csak nem tudod adni neki a szükséges feltételeket.
 • Az optimális választás a semleges fény napjának másolata lesz. Szinte folyamatosan friss betakarítást kapnak.
 • Ampel fajták dicsérik sok kertész. Sajátosságuk fekszik a lógó bajusz, ami azt jelenti, hogy a kultúra növekedhet egy felfüggesztett államban, anélkül, hogy sok helyet foglalna el.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Legjobb értékelések A felsorolt ​​fajták eper és kerti szamóca.

 • “Elizabeth Queen II”. Javítási fokozat alkalmas a napfény bármely időtartamára. Erős és érett eper 50 gramm mérlegelést ad. A virágzás és a gyümölcsözés hosszú ideig tart: a nyár első hónapjától és az ősz utolsó hónapjáig. A virágzás közötti intervallumok 30 nap.
 • “Szuper”. Gyönyörű osztály, aki beporolja magát. A frució 9 hónapig folytatódik, míg egy ilyen epernek pihenni kell. Ez február és április között tart. Hozzávetőleges súlya egy bogyó – 40 gramm.
 • “Tristan”. Nagyon érdekes minőségű képes, nemcsak termést ad, hanem díszíti a szobát is. Blooms fényes színű lila-málna színű. Egy szezonban egy bokorra képes több száz gyümölcsöt kialakítani.
 • “Genf”. Ez az USA különböző. A formában lévő gyümölcsök hasonlítanak egy kúpra, mintegy 50 gramm. Ha helyesen helyezed el, akkor öt évig gyümölcs lesz.
 • “Aisha”. A név önmagáért beszél Törökország. A bogyók nagyok, kúp alakúak. Gyümölcsök hosszú ideig, de 14 napos megszakításokkal. Különbözik a kiváló immunitással.

Ezen fajták mellett a következő fajták állnak rendelkezésre az otthoni termesztéshez:

 • “Albion”;
 • “Otthoni finomság”;
 • “Kísértés”;
 • “Orosz óriás”;
 • “Halásznadrág”;
 • “Iga”;
 • “Grandian” és sok más.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Növekvő feltételek

Érdemes megérteni, hogy az ablakpárkányon növekvő eperek és eperek csak akkor lesznek, amelyek csak akkor alakulnak ki, ha azok a szükséges feltételekkel rendelkeznek. A házi finom bogyók növekedéséhez ajánlott kihasználni a felsorolt ​​tanácsokat.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Világítás

Az egész évben az ablakon termesztett epernek elegendő mennyiségű fényt kell kapnia. A legjobb, ha edényeket helyeznek az ablakokra, amelyek délre mennek. Ez a szabály a télen releváns. Nyáron az állandó égő sugarak csak a normál növekedés akadályává válnak. A fazékoknak meg kell élesen élesíteniük vagy át kell menniük a nyugati / keleti ablakpárkányokra. Ezenkívül már megerõsített növényeket is ki lehet venni az udvarba, ha egy magánházban vagy az erkélyen él, miután megnyitotta az ablakot.

Őszi vagy téli időszakban a bogyók elkezdődhetnek, és nem meglepő, mert a fény napja fokozatosan csökken. Hogy megmentse a termény édes, akkor meg kell vásárolnia lámpákat a zuhanyozáshoz. Az optimális megvilágítási lehetőség a fluoreszcens lámpák, de választhat, és a fitosventilek javára. Az eszközöket körülbelül 20 cm-es bokrokból kell felfüggeszteni. 8-12 órát tartalmaznak.

A munka lámpák szükségesek, ha az utca hóesés vagy eső. A házi szamóca napfényének teljes időtartama körülbelül 14 óra.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hőfok

Ez egy másik fontos paraméter, amely nélkül nem éri el az esedékes betakarítást. A legjobb választás körülbelül 20 fokos hő. A télen megengedett legnagyobb, +15 fok. Az alacsonyabb értékek veszélyeztetik az összes fajta betegség kialakulását. Ha a tél hideg, a szobákban a fűtőtestek ajánlottak. Az ablakpárkányokat szigetelni kell és ellenőrizni kell, nem fúj a résidőkből.

Súlyos hő is fájdalmas a bokrok, mint hideg. Ha az utcán több mint 30 fok van, a növények jobbak a levegő elvégzéséhez, ahol legalább fújnak.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

páratartalom

Az eper jól és gyümölcsökkel növekszik bizonyos páratartalommal. Jobb paraméterek – 70-80%. Ha a páratartalom emelkedik, növeli a növények esélyeit, hogy bármilyen gombás betegséget jelentenek. De az alacsonyabb paraméterek súlyosan befolyásolják a kultúra növekedését és a féktelenség kialakulását. Télen és nyáron a levegő túl száraz lehet. Ha ilyen jelenséget figyel meg a lakásban, akkor meg kell vásárolnia egy hidratáló. A hiánya esetén egyszerűen permetezheti a bokrokat meleg öntöző vízzel, tegyen egy tartályt folyadék mellé, vagy tegyen egy nedves moha sphagnumot.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Kapacitásválasztás

Az eredetileg földelt eper nem igényel nagy tartályokat. A magvakat a szokásos műanyag poharakba vetik. Akkor, amikor a levelek jelennek meg, és a növény átadja a felvételi folyamatot, a csomagnak többre lesz szüksége. Választhat, például virágcserepeket. Az ilyen tartály minimális térfogata 3 liter, elegendő 1 bokor házi eper. Az edények lehetnek műanyag és kerámia – egy különleges szerep nem játszik.

Azok, akik nem akarnak szenvedni, ültetni minden hajtás egy külön fazékban, javasolhatja műanyag dobozok vagy hosszúkás dobozok. Itt meg kell jegyezni, hogy Minden növénynek ugyanolyan földtéri mennyiségre van szüksége – 3 liter. Ezért van egy távolság 20 centiméter a bokrok között. És az edényekben, és a dobozokban kiváló minőségű vízelvezetést kell szervezni. Ezenkívül a tartályban lyukak kell lenniük. Győződjön meg róla, hogy nem zaklatódnak a vízelvezető anyagokkal.

Még mindig házi eperfajtákat termesztenek:

 • lógó kaszpó;
 • műanyag kannátorok a víz alatt;
 • vödrök.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Szubsztrátum előkészítése

Az eper elég igényes a talaj összetételére, ezért a lehető leghamarabb ki kell választani. Azok, akik az ilyen kultúra termesztésében részt vettek, a legjobb, ha kapcsolatba léphet a kertészekkel, ahol segítenek kiválasztani a kívánt talajt. Leginkább a virágok és a növényi növények termékeny földje.

Ha már szakmában van ebben a kérdésben, akkor nem tilos a talaj főzésére és függetlenül főzni. A talajnak könnyűnek és laza, nyugodtan hagyja ki a vizet és a levegőt. A savaságot gyenge kell választani. A Földnek gyümölcsözőnek kell lennie. Ez a jellemzők a következő típusú talajra kerülnek:

 • A földterületek, amelyeken a tűlevelű kultúrák nőttek;
 • homok;
 • tőzeg.

Mindhárom résznek egyenlőnek kell lennie. Hozzáadhat egy részét a levél föld vagy tőzeg. El kell készülniük. A hordozókat a tartályba öntjük, permetezzük a permetezőből, lefedve és felmelegedés. kívül, Fontos, hogy illeszkedjen a kész talajhoz. Kiváló lehetőség lesz szuperfoszfát. 3 liter, elég ahhoz, hogy 1 evőkanál etetést végezzen.

De a kerti dacketek földje kategorikusan nem javasolja. Lehet, hogy gombák és fonálférgek lehetnek, majd hosszú kezeléssel kell foglalkoznod. Néha azonban nincs más út. Ebben az esetben a primernek meg kell adnia a fertőtlenítést. Első út – A kálium-mangartán megoldás fertőtlenítése. A folyadékszínnek világosnak kell lennie. Szüksége lesz a talajra. Második technika – kalcinálás. A talajt az óra egyharmadával a sütőbe helyezzük. Az utóbbit 180 fokosra kell bízni.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Leszállás

A helyiség eper kétféleképpen termeszthető: magvak vagy kész palánták. A kertészek túlnyomó többsége a második módszert ajánlja, mivel az elsőt komplexitás jellemzi. Ez egy hosszú folyamat, de jellemzői tudatában kell lenniük azoknak, akik egy lakóhelyi helyiségekben tervezettek.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Magok

Előre kell készíteni az otthoni epermagot előre. Rétegzés – kötelező előkészítési szakasz. A géz hordóit szedjük, hidratálva. A leszállási anyag be van csomagolva. A szövetet a hűtőszekrénybe helyezzük, előnyösen a rekeszben, ahol a zöldségek hazudnak. Tárolási idő – 21-28 nap. A havas téli állapota alatt a géz szemcsével egyidejűleg egy hófúvásba kerülhet.

Amikor a megfelelő idő lejárt, el kell készíteni a tartályok előkészítését. A műanyag csészéket vagy egy kis dobozt vehetsz. A csomagolás nem lehet mély. Az éles elem alján lyukak, majd elaludt vízelvezetés. A szerepe tökéletesen fogja játszani a LED habot. A Föld nem különbözik attól, amelyen már megtervezi a már tervezett palántákat. Az egyetlen dolog – tőzegnek kell lennie. A humusz jelenléte elfogadhatatlan.

A talajt meg kell sűríteni, majd öntsük a minőséget. A szemek a talaj felszínén fekszenek, megfigyelve a távolságot néhány centiméterben, óvatosan elaludt a homok tetején. A munka eredményének gyors megtekintéséhez a tartály üveggel vagy átlátszó csomaggal van ellátva, mini-üvegház épülete. Az első hajtások akkor jelennek meg, ha a hőmérséklet ingadozik a 18-20 fokos hőtartományban.

Amint a gabonák jóak, el kell távolítania a padlóanyagot úgy, hogy a palántákat gyorsan megtanulják azoknak a feltételeknek, amikor növekednie kell. A palánták közötti talaj ajánlott egy vékony homokréteg felébredni, amely előre kalcinálódik a sütőben. Ezután a csírázott magokat öntözik, és jó világítással rendelkeznek. A második lap megjelenésével válogathat. Ha a palánta a dobozban van, külön tartályokkal ül.

Gyökerek, amikor a leszállásnak meg kell erősítenie, de tiszta. Legjobb használat awl. 30 nap elteltével a hajtásokat állandó helyen lehet ültetni.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Csemeték

Amint azt már említettük, ez a módszer a legegyszerűbb. A csemeték a kertben termeszthetők a kertben, a kertészeti üzletben vagy a kiállításon. A legfontosabb dolog az egészséges és erős példányok kiválasztása. A kertészek ajánlott, hogy a zárt földön lévő palánták előnyben részesítsék. Tehát az üzem kevesebb stresszt kap az átültetés, ami azt jelenti, hogy fennáll annak a kockázatnak, hogy elkapják a betegséget. Ha az üzem még nyitott gyökérrendszerrel rendelkezik, akkor egy kis időt fizet a növekedési stimulátorban.

Készítsük el a tartályokat és a talajt, majd csak egy helyiség eperbe kerülnek. Gyökerek, ha nyitva vannak, kiegyenesednek, majd a palántát a kútba helyeztük, a talajt megszórjuk. Kövesse azt, hogy nincs levegő zsebek. Gyökér nyaki szabadság a földszinten. Lehetetlen felmerülni, mert mindig a bokor halálához vezet. A zárt gyökérrendszerrel való csemeték egyszerűen lefordítják az egyik tartályról a másikra, anélkül, hogy megszakítanák a Föld kóma integritását. Az ültetett növény jól öntözött, és a megvilágított helyre helyezte.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Gondoskodás

Rast a szamóca otthon könnyű, de az ellátásnak időszerűnek kell lennie. Ne felejtsük el a világítást, a páratartalmat és a levegő hőmérsékletét. A feltételeknek való megfelelés – az első lépés a tisztességes betakarítás megszerzéséhez. A megfelelő feltételek azonban nem elég. Lássuk, mit tegyünk.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Locsolás

Mindenféle otthoni eper pozitívan a nedvességre utal. Lehetetlen, hogy a növény szárazföldön nőjön. De túl sok folyadék lesz pusztító. A megfelelő növekedés biztosítása érdekében a víz epernek hetente 1-2-szer kell lennie. Ehhez használja a fennmaradó vagy megvásárolt vizet klór nélkül. Az ideális lehetőség az esővíz, de nem mindenkinek lehetősége van tárcsázni. A folyadéknak szobahőmérsékletnek vagy egy kicsit melegebbnek kell lennie.

Érdemes megemlíteni ezt Heten 1-2 alkalommal – ez az ajánlott mennyiségű öntözés normál körülmények között. Ha nagyon forró, akkor a Föld gyorsabb lesz, és az öntözések többre lesz szükségük. Ezt figyelembe kell venni, valamint azt a tényt, hogy a folyadékot csak a gyökérre szállítják, és nem az összes növény tetején. Az esti öntözés, de ha az időjárás felhős, akkor az öntözés nem játszik.

Túl erős hő vagy szárazság körülményei között a leveleket a permetezőből permetezzük, de nem a napra.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Lazítás

Annak ellenére, hogy az eperház nagyon korlátozott tartályokban nő, mert a talajnak is gondoskodnia kell. Ez a lazításról van szó. Szükség van, mivel a kultúra előnyben részesíti a könnyű talajokat, ahol a levegő szabadon behatol. A lazításhoz kiválaszthatja a kerti mini-rablásokat, vagy akár egy hagyományos villát. A talajt pár órával az öntözés után kezeljük, amikor már kissé szárított. Legyen óvatos, mert a gyökerek közel vannak a talaj szintjéhez. Ne merítse a szerszámot mélyebbre, mint 2 centiméter.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Trágya

Házias eperek tökéletesen beszélnek mindenféle legjobb öltözködésre. Néhány megtermékenyíti népi módszereit, mások inkább megvásárolt gyógyszereket preferálnak. A népi módszerek között a következő lehetőségeket speciálisan elosztották.

 • Csalán. Az ilyen műtrágya könnyen nyáron könnyűvé válik azok számára, akik vidéki területeken élnek. A gyomnak a lehető legnagyobb mértékben kell vágnia, és szorosan megdöbbent a jarba. Minden a víz tetejére önt, fedett és küldött egy napos helyre. 7 nap elteltével az infúzió készen áll a használatra. Közvetlenül a használat előtt elválták a folyadékot az 1-10 arányban.
 • Hegesztés. Hegesztés, amely a tea után maradt, szintén felhasználható az eper bokrok táplálására is. A tömések egyszerűen a talaj felszínén fekszenek.
 • Silver Yaitz. A bank 3 literre kerül, a harmadik pedig tele van egy héjjal, amelyet végül összezúztak. Van egy csésze hamu. A tér többi része meleg vizet vesz igénybe. Az oldat öt napig egyedül marad, majd gézzel rögzítve van. Az öntözéshez szükséges arány – 1: 3 (műtrágya és víz).

Ezek az eperhez használt fő népi adagolók. Optimálisan használják 2-3 hétenként, de a bogyók kialakulása előtt. Azok, akik előnyben részesítik az elkészített drogokat, ajánlott az ásványi komplexumok vásárlására az üzletekben. Általában, A csomagok írhatók: “az eperre” vagy “az eperre”. Ezek a készítmények mindent tartalmaznak a jó növekedéshez. A házi szamóca gyakran hardverre van szükség. Amikor megjelenik a petefészek, a legegyszerűbb módon megy végbe – ragaszkodni a talaj rozsdás körömébe. Vagy vasalót tartalmazó műtrágyákat vásárol.

FONTOS: Bármilyen forrást választanak az etetéshez, nem tartalmazhatnak sok nitrogént. Ellenkező esetben buja zöld bokrokat és savanyú kis bogyókat kapsz. Érdemes emlékezni arra is, hogy a replikáló bokrok egyedül maradnak, ne táplálják.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Beporzás

Az otthoni termesztéshez érdemes megvásárolni azokat a fajtákat, amelyek önállóan leküzdhetők. Ha lehetetlen, a tulajdonosnak a beporzáshoz kell fordulnia. Könnyű: meg kell venned egy kis tassel, és óvatosan sétáljon minden színben. A virágzás során ezt legalább pár nap múlva legalább egyszer kell elvégezni. Azonban van egy egyszerűbb technika: tegyen egy kis ventilátort, forduljon néhány percig, és közvetlenül a bokrokon. A légáramlás pollenátvitelt biztosít.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

A betegség elleni védelem

Mint a nyitott talajban, a szamóca befolyásolhatja a betegséget. Alapvetően gomba jellegűek. Például penész, fekete láb, szürke rothadás. Az ilyen betegségek a termesztési körülmények megszegése miatt jelennek meg, például: vastag ültetvények, bőséges öntözés, magas páratartalom. Megszabaduljon tőlük Fungicidek. Jó cselekedet “Horus”, “Topaz”, “Fundazol”. A betörő keveréket alkalmazhat. A beteg növény, ha egy külön fazékban van, akkor szükség van karanténra egy másik szobába. Egy hatalmas leszállás esetén jobb eltávolítani a leginkább érintett eseteket a talajból.

A gomba mellett, az otthoni eperen, gyakran észlel egy webes kullancsot. A kártevő a levegő megnövekedett szárazságával rendelkezik. Könnyű meghatározni: az összes levele a legszebb ezüstbocot indukálja. Először is szükség van a szobában lévő feltételek normalizálása. Ezután kezelje a bokor-akaridokat. A fokhagyma segítsége és infúziója: két nagy fogak zúzódnak és egy pohár meleg vízbe kerülnek. Az infúzió két napot készít. Ezután törzsének kell lennie és használnia kell, hogy kinevezzék. Ezenkívül folyadékkal hígítható, ha a koncentráció túl erősnek tűnik.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Hasznos tippek kezdőknek

Azok az emberek, akik a lakás körülményeiben házi epereket szeretnék növekedni, az alábbiakban az alábbi ajánlások biztosan.

 • Ha nem mindig emlékszel arra, hogy a növények öntözésre van szükségük, még mindig, ha a leszállás hidrogél hozzáadása a talajhoz. Ez az anyag hozzájárul ahhoz, hogy elegendő nedvesség lesz a földön.
 • Eper, amely otthon termesztett, néhány év múlva megköveteli a vágást. A fogyatékos ollót lombozatból kell eltávolítani, de lehetetlen érinteni a növekedési pontokat. Az eljárás végrehajtása után az üzemet nitrogénnel rendelkező adagolókkal kell megtermékenyíteni. Ha nem tervezi reprodukálni, vigyázzon a bajuszok időben történő lebontására.
 • Érdemes emlékezni arra, hogy a bogyó készen áll a gyűjteményre, hogy ne lógjon a bokrokon, függetlenül attól, hogy milyen szép volt. Ebben az esetben a növény az erőt költözik az új gyümölcsök helyett.
 • Annak érdekében, hogy a növények ne okozzák a gombás betegségeket, meg kell adnod őket a megfelelő növekedési feltételekkel. A “fitoosporin” megelőző kezelése is lesz. Az eljárást télen vagy júliusban végzik.

A jó eredmények adják és a talaj fertőtlenítését a mangán gyenge megoldással.

Hogyan növeljék az epereket az ablakpárkányon?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása