Hogyan növeljük epereket a magokból?

Eper (vagy Használja igaza, kerti eper) – elég szeszélyes kultúra. De az íze jellemzői igazolják az esetleges gondozási nehézségeket. És ezek közül a nehézségek közül az egyik úgy tűnik, szinte a legfontosabb a szamóca termesztése a magokból. Nem mindenkit veszünk erre, figyelembe véve, hogy sok kockázatot jelent, és az eredmény kiszámíthatatlan. Talán a jó elméleti előkészítés eltávolítja a félelmeket, és segíti a pozitív eredményt.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Érvek és ellenérvek

Az első és nyilvánvaló plusz – az a képesség, hogy ne aggódj a magvak állapota miatt.

Sokkal hosszabb ideig tárolják, mint a palánták. A csírák sérülékenyebbek, a legkisebb gravitációs vagy gondoskodási körülmények között meghalhatnak.

Mi más a magvak előnyei:

 • A magok olcsóbb palánták;
 • A fajta kiválasztása egyszerűsödik;
 • Egy bogyótól sok bokrot kaphatsz;
 • Könnyebb követni a növénynövekedés sajátosságait és szükségleteit, kifejezetten változatosságot.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

És csak két hátrány van a módszerben: ez a folyamat összetettsége, mert és gyűjtsön magokat, és a palántákat nem olyan könnyű vezetni. A második mínusz a fiatal növények időjárási viszonyai érzékenységében rejlik. Amellett, hogy néhány kertész megjegyzi, hogy a szamóca fajtájának magas felosztása, amelyet a magokból kellett növekedniük. Ez vonatkozik a szokásos eperre és javításra is.

Valójában az ilyen félelem létezhet: a bogyók ízlése, ez megtörténik, hogy a romlás irányában. Ez annak köszönhető, hogy az eper nem önalbum (pontosabban, nincs elég Sammall), mert a jobb beporzás érdekében több fajtát termesztenek a telken. A magok fajtákat tartalmaznak, azok, akik részt vettek a beporzásban, mert az ellentmondás az utódaiban felmerülhet.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

És a szamóca palántái a mikroklímától függenek, nagyon érzékenyek a körülmények változásaira. Ezért nehéz a lakásban növekszik őket.

Paradicsommal és paprikával, például sokkal könnyebb. Igen, és a szakosodott üzletek megtalálása jó választás az epermagok problémás.

Úgy tűnik, hogy a nehézségek elengedhetetlenek. De miért ugyanazok a kertészek gyakran vadásznak a magokért? Mert magas csírázásuk van, eléri a 98% -ot. És akár 4 évig is tárolhatók, bár lehet, hogy nem szükséges tárolni a szélsőséges időre. A frissen összegyűjtött magok ebben az értelemben a legmegbízhatóbbak, miután 7-10 napon belül kimerülnek. A boltban egy kicsit nehezebb. Ezért a boltban lévő magvakat vásárol, különböző pontokon szerezheti őket, különböző márkákat és fajtákat vesz igénybe, hogy növelje a sikeres hajtások valószínűségét.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Megfelelő fajták

A cserélhető fajták több hozamot adnak a szezonhoz, de a gyümölcsök nem lehet olyan édes és illatos.

A hibrid fajták nagyobb bogyókat adnak, de a műtrágyák többet igényelnek. Ha van egy olyan cél, hogy friss formában enni epereket, akkor jobb, ha édes fajtákra fordul.

Ha túlnyomórészt termesztése a Bilettek számára megy, akkor bogyós beltéri.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A magvak tenyésztési legmegfelelőbb fajtái.

 • “Elizabeth királynő”. Javítási típus, gyümölcsök egész területén. A bogyók nagy és illatos, gyönyörű málna nőnek. Ez egy kedvező minőségű eladásra, és az ágak a ház a városba – a bogyók szorosan hazudik, jól tolerálják a szállítást.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

 • “GIANATELA”. A nemregibid fokozat, a gyümölcs csak egyszer lesz szezonban. Nagy gyümölcsök, az egyik súlya 120 g. Nincsenek kérdések az ízléssel kapcsolatban. A bogyókat hosszú ideig tárolják, mert száraz bőrük van.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

 • “Tristar”. Eper nagy, vonzó kúpos formában van. A nyár végén a fajta meglephetheti a második betakarítást. Desszert Varietnek tekinthető.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

 • “Mályvacukor”. Népszerű a korai gyümölcsökkel, magas hozammal. A különleges ellátó üzem nem igényel, jól növekszik egy kis árnyékos.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

 • “Moszkva Delicates F1”. Az eper típus javítása, nagy és édes gyümölcsöt ad. A termés korai lesz, az egyik nyüzsgésből 1,5 kg gyümölcsig gyűjthető össze. A növény is magas esztétikájával is rendelkezik, mivel ez a fajta gyakran előnyös a függőleges ágyak és edények növekedéséhez.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Gyakran a kertészek gyűjtsenek magokat a helyükről, és nem mindig pontosan tudják a növények sokféleségét.

Néhányan ehhez a szkeptikushoz kapcsolódnak, feltételezve, hogy az üzlet opció megbízhatóbb.

De ez nem így van. Mindez a kertész élményétől függ, az intuíciója (amely sok éven belül fejlődött, ahogy azt mondják: gyémánt “), és ha egy személy magabiztos, mint a bokrok a telek, akkor miért nem gyűjtenek magokat velük.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A szükséges feltételek

Az első és a fő állapot – sok fény. Elég fény nélkül, a termesztett szamóca lehetetlen. Természetesen, ha nincs elég természetes fény, akkor piros emissziós spektrumú LED-lámpákat használhat. A palánták “nem olyanok”, mint egy nagyon fényes nap, hanem egy hosszú fényerő.

És ha az eper házai nedvességgel lesznek, a magjai nem mászhatnak. Hidratálja a talajt, de stabilan mérsékelten. Öntözés palántáknak víznek kell lenniük, amelyet körülbelül +25 ° C-ra melegítünk, többé. Ami a talajt illeti, az optimális lehetőség bármilyen típusú talaj, gyengeséggel és semleges reakcióval.

A homok-agyag talaj a legjobb megoldásnak tekinthető, csak a humuszban és táplálkozási összetevőkben kell gazdagodni.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Valamint a vetőmag növekedés legfontosabb feltétele az illetékes kiválasztásuk lesz. Meg kell gyűjtenie a legnagyobb bogyókat, amelyek már elég emelkedtek. Szükséges egy éles késsel, vágja le a Meakty Réteget a magvakkal, majd helyezze ki a papírra, és adja meg, hogy maradjon a nap napján 8. Már szárított cellulóz elveszteni a kezét, amely után nem olyan nehéz kiemelni a magokat.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Ha sok magot kell betakarítani, meg kell tennie ezt:

 • Nincs olyan gyűjtemény, amely nem túlérzöld bogyók, amelyek a tányérra helyeznek és támaszkodnak rá;
 • Ezután a bogyókat bankokon helyezik el, időről időre kell keverniük;
 • Körülbelül 10 nap után meglehetősen vastag tömeg van kialakítva a bogyóktól, vízzel kell mosni;
 • Azok a nehéz magok, amelyek utána esnek az aljára, és összegyűjteni kell;
 • A mosott anyagot a napra küldjük, természetes anyagra (pamut, len);
 • A vetőmag tárolása lehetséges a bevont zsákokban, a hőmérséklet + 12 … 14 fok.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A vetőmagválasztás modern módszerei ismertek és egy keverő opció: Bogyók öntött vízzel, zúzották. Azok a magok, amelyek az alsó részre süllyednek, szükségük van, öblítse le, szárazra és természetesen felkészülni a vetésre.

Természetesen nem mindenki akarja megrázni egy ilyen gyűjteményt, akkor a magok meg kell mennie a boltba.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Vetőmagok

Ez a folyamat egyéni, meg kell vizsgálnia a konkrét regionális feltételeket. Ha a szamócát délen ültetik, akkor meg tudod csinálni, hogy március elején, ha a középső sávban – a legjobb idő lesz február közepén. És ha a haza tervezik az Urál, Szibéria, az észak-nyugati részén, az ország, meg kell vetni február elején. A palánták 2-3 hónapot hoznak. De ez figyelembe veszi, hogy a növekedési feltétel figyelembevétele. Például, anélkül, hogy hosszú fényes napot szervezne az eperek számára, az eredmények nem fognak elérni (és a napnak 14 óra).

Ha áprilisig elhalasztja a vetéseket, a bokrok csak a jövőbeli szezonban betakarítják a betakarítást. De számíthatsz arra a tényre, hogy bőséges lesz. A szamóca egy üvegházban, a magvak az ablakpárkányon az ablakpárkányon egész évben fűtött.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A kapacitás és a talaj előkészítése

A legegyszerűbb módja, hogy megvásároljon egy kész talajt, amelynek összetételét speciálisan kiválasztják, megtermékenyítették és készen állnak az eper palánták készítésére. De a tapasztalt kertészek úgy vélik, hogy nincs minden olyan egyértelmű. És inkább egy szubsztrátot önállóan készítenek.

Mi nem lehet megtenni, így a palánták ültetése a földre, amely az előző szezonban málna, reszelt, és furcsa, eper.

Substratus követelmények – Könnyű, morzsa és nem megtermékenyítve eredetileg. Lehet, hogy például a homok és erdei föld keveréke egyenlő részvényekben. És 3 rész biohumuszt, homokot és tőzeget is vehetsz. Vagy például 2 darab gyephegy csatlakozhat a homok és a tőzeg 1 részével. A Biohumus könnyen megtalálható egy speciális áruházban, és a tőzeg alkalmazása előtt a dolomit liszt megtévesztése (opció, mész).

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A talajkészítés kötelező szakasza – A kártevők megsemmisítése. Ehhez a talaj a sütőben 200 fokos 20 perc alatt tartható. Ha nem akarsz bevonni a magas hőmérsékleten, van egy másik lehetőség: nedvesítse meg a földet, küldjön egy tartályt az utcára. Utána, végül is, akkor is megköveteli a későbbi hűtés, a Földnek 2 hétig hűlni kell. És ezúttal a magok rétegződéséhez megy.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Most fontolja meg, hogyan válasszon megfelelő tartályt a palánták számára.

 • Műanyag kazetták. Könnyű megtalálni a boltban, ahol mindent eladnak a kertészek számára. Minden tartályba csak egy magot lehet elhelyezni. Az ilyen kazettákban lévő vízelvezető lyukak már megtörténtek, a vevőnek csak egy raklapot kell találnia.
 • Dobozok a táblákból (házi). Ezek azok a újrafelhasználható konténerek, amelyek nem száz századot szolgálnak. De minden alkalommal, amikor használat után és az új “kihasználtság” előtt fertőtleníteniük kell.
 • Tőzegcserepek. Egy másik népszerű és megfizethető lehetőség. Egyenesen a földbe helyezték őket a maggal, ami nagyon kényelmes. De sajnos, gyakran vásárolhat egy sikertelen, rossz minőségű opciót, Frank Fake-t. Tehát ha veszel, akkor jó hírnévvel rendelkező üzletekben.
 • Papír / műanyag cookie-k. A magukat a transzplantáció nagyon egyszerű, de a szállításhoz szükséges lesz.
 • Színtelen csomagolás a cookie-k, sütemények és egyéb. Ők is vízelvezető lyukak vannak. És egy nagy, plusz, hogy az ilyen csomagok általában burkolattal vannak felszerelve.

Bármely kapacitás, mielőtt kitölti a talajjal, azt egy rongyba csomagolva kell törölni.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Hogyan kell ültetni?

Az elkészített talaj által már újratöltött kapacitások szinte készen állnak a vetőmag leszállásra. A talajnak kissé lezárni kell, öntsük. Aztán vannak olyan kis hornyok, amelyekben a magokat lefektetik.

És elalszik a talajmag, miután a leszállás után nem szükséges, hátrányosan befolyásolja a csírázást.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

További intézkedések sorrendje.

 • A föld kissé megnedvesedett, fedje le az átlátszó fedéllel minden kapacitást. A fedél helyett egy üveget vagy filmet vehet igénybe.
 • A fedélen a kondenzátum megjelenik. Ha sokat alakult ki, akkor a kapacitást kell használni, ha nem is, a Földet a permetezőből öntjük.
 • Az a hely, ahol a leállt palántáknak jól megvilágítottnak kell lenniük, és melegnek kell lenniük. De a közvetlen napfény növényeknek kell eltávolítaniuk.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

A süllyedések rétegződése nagyszerű módja annak, hogy elősegítse a sikeres vetőmag csírázását. Körülbelül 2/3 földdobozt kell kitöltenie, majd egy sűrű hóréteggel fedjük le. Egy kicsit bíznia kell. A felületen az ügyetlen magokat elhelyezzük, a dobozt 15 napig küldjük a hűtőszekrénynek. A magok tökéletesen megolvadtak az olvadó hóval, ezek miatt a talajba kerülnek.

Miután ezt a tartályt meleg helyre szállítják, az ellátás hagyományos lesz.

Ha a kertész már sikerült elkészítenie csészéket az egyéni ülésekre, minden megtörtént ugyanaz, csak az 1 vetőmag kiszámításával 1 kapacitás. Külön tartályokban a szakértők azt tanácsolják, hogy olyan csírázott magokat biztosítsanak, amelyek a csírázás legjobb százalékát adják.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

További gondozás

Az eper palánták szeretik a hőt, mert az első és fél hetes termesztést + 21 … 23 fokon kell fenntartani, és nem csökkenti ezt a jeleket. Ezután már csökkentheti +18 fokig, a hajtások elhalasztják az ilyen csökkenést. De ha a hőmérséklet, éppen ellenkezőleg, magasabb lesz, mint a norma, a csírák jelentősen romlik, és sajnálják. Természetes világítás 14 órás napon, természetesen nem elég. Ezért az ablakpárkány ultraibolya lámpákkal van felszerelve.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Locsolás

Aszályok hajtások nem lesznek megsérülése, hanem túlnyomó is ellenjavallt. Ezért az öntözési mód optimális, az úgynevezett arany középső. Ideális esetben a szubsztrátot mindig nedvesíteni kell, csak nem adható meg. Az öntözést reggel végezzük, a gyökér alatt vizet kell önteni.

A víz nem eshet szórólapokra. Kívánatos, hogy az öntözés ellenálló és fűtött vizet használjon.

Kényelmesebb a pipetta vagy a fecskendőt tű nélkül. Az olvadékvizet mindig előnyösebb lehet a vízvezetékhez.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Szedés

Ha a bogyót egy közös tartályba ültetik, a hajtásoknak külön tartályokban kell átültetniük. Csak a jelenlegi szabadidős 3-ból származó merülési eperhez. És ez a vetés után 3 héttel korábban történik, de minden 6 hét után.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Elemezzük a merülés jellemzőit.

 • Annak érdekében, hogy ne sértse meg a palánták gyökereit, speciális eszközöket használnak, például a lé csövekből.
 • 30 perccel a szedés előtt a palántákat vízzel vízzel öntözik HB-101 stimulátorral (0,5 liter víz arányában 1 csepp segítségével). Ez megkönnyíti az átültetési folyamatot.
 • Az edények talajjal készülnek előre. A talaj ugyanazokat használja, mint a magok. A Föld egy edényben szükségszerűen öntözött, tegyen egy lyukat. A talajból való kelbimbó a legpontosabban kapja meg a legpontosabban, jobbra, hogy jobban megragadjon egy földes szobával. De ha a hajtások megvastagodnak, akkor többet kell húzni, és azonnal elosztani, felszabadítani a gyökereket, és viszont öblítse.
 • A palánták a lyukakba kerülnek, a gyökereket egy növény ültetése előtt kell kiegyensúlyozni, különben felkelnek. Hosszú gyökerek rövidíthetők.
 • Tegyen át egy átültetett növényt talajjal, kompakt. Száraz talajjal öntözheti egy teáskanál vízzel, ugyanazzal a növekedési stimulátorral. Aztán az edényeket a srácra küldjük, átlátszó fedéllel borították. A dobozba kerülnek, ami viszont egy műanyag zacskóba kerül.

A palánták számára fényes helyet választanak, de nem a nap jobb sugarai alatt.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Alárendelt

Föld az eper alatt, míg a magok csíráznak, hamarosan kimerültek. Az üzem azonnal megragadja a tápanyagokat.

Az első etetés az időszakból származik, amikor 2-3 jelenlegi szabadidő jelenik meg a hajtáson.

Az általános tartályokból származó palánta a merülés után az ötödik napon fogják táplálni. Ezután a műtrágyákat 1,5 hét alatt 1 alkalommal adják meg. E célból komplex ásványi műtrágyák, például Nitroposka. “Ferty”, “rasinarin” is alkalmas.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Hasznos tanácsadás

Ezen a ponton – olyan fontos ajánlások, amelyek különösen hasznosak lesznek az adósok számára, azok, akik először úgy döntöttek, hogy a magok eperét termesztenek.

 1. Számoljon az első évben az első évben, de mindenkire van szükséged. Siet. A palánták, amelyek állandó helyen leszálltak, jobb, ha nyáron megszakítják a virágokat. Busty Ebből csak erőt kap, és a következő évben a betakarítás kiemelkedő lesz.
 2. A kártevők számára sebezhető palánták, amelyek közül az első egy webes kullancs. Akaricid ügynökök segítségével megszabadulhat.
 3. A szedés fontos eljárás, de nem mindig van száz százalékos szükséglet. Ha a közös tartályban lévő hajtások nem zavarják egymást, akkor nem kell zavarni őket. Transzplantálás, sajnos gyakran konjugálódik a palántákkal.
 4. Karton táskák a tej és a juice – nem kívánt tartályok a növekvő epermag. Van egy speciális filmrétegük, nemkívánatos a mikroklíma és a levegők cseréje tartályokban. A magányos palánták sokkal rosszabbodnak, mint ugyanabban a tőzegben (és akár műanyag) potban.
 5. Siess, hogy kinyissa a termesztett palántákat nem éri meg. Először is, a fedél elég ahhoz, hogy egy kicsit mozogjon, majd rövid időre nyitva van, fokozatosan növeli a nyitvatartási időt. A növényeknek nyugodtan kell alkalmazkodniuk a környezethez.
 6. Ha öntözéssel mozog, az üzem ilyen nemkívánatos jelenség advágyára válaszolhat, mint egy fekete láb. Ha észlelik, át kell adni a palántákat egy másik, egészséges talajra. Az öntözés során a fungicid szükségszerűen hozzáadódik.
 7. Ha a beltéri eper nő, A 3 l-es edényeket és körülbelül 15 cm magasságot kell felvennie.
 8. A földbeállítás előtt szükséges keményedő palántáknak sima kell lennie. Először is, a növények a verandán vagy üvegházban 15 percig tartanak, többé. Az idő fokozatosan növekszik, és több órát ér el.
 9. Az utcai talaj szamócájának cseréje az időszak alatt ajánlott, amikor a talaj +15 fokig melegít.
 10. Ha az első szórólapok a palántákban sárga színűvé válnak, világos jele, hogy csökkenteni kell az öntözést. De általában a sárga növények azt sugallják, hogy a napégés is fenyegeti őket. Az epernek előkészítenie kell.

Hogyan növeljük epereket a magokból?

És természetesen a bogyók tenyésztése nem használhat régi magokat. Ez egy olyan kockázat, amely ritkán indokolt.

Sikeres kerti kísérletek!

Hogyan növeljük epereket a magokból?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása