Holland vörös ribizli

 • Szinonimák nevek: Hollandische Rote, Prins Albert
 • A feltételezések éve: 1947
 • Az érés időzítése: késői érlelési idő
 • A növekedés típusa: Silnororal
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 0,6-1
 • Kóstoló értékelés: 3.5
 • Epishers: nem heves – vastag, zöld, málna-piros “tan”, mulasztás nélkül; Viselt – vastag, komoly barna, egyenes
 • Lap: Piakoafatny, középméret, sötétzöld, nem összecsukható, ráncos, bőr, ragyogó
 • Virágok: közepes méretű, harang magas, orális görgős zöld

Lásd az összes jellemzőt

A ribizli bokrok minden egyes webhelyen láthatóak. És ez nem meglepő. Mert a bogyó nem csak ízletes, hanem nagyon hasznos is. Tehát az aszkorbinsav, a fekete ribizli a citrommal ellentétben van, és vörös fajta egyszerűen vezető szerepet játszik a C-vitamin tartalmában. Holland piros – ezek közül az egyik fajta.

Az eltávolítás története

Kevés a kultúra eredetéről ismert. Minden forrásban csak azt említik, hogy a holland vörös egy régi nyugat-európai kilátás a XVII-től., Késő éréssel. Szinonimák nevek – Hollandische Rote, Prins Albert. 1947-ben. A fajta szerepelt a kiválasztási eredmények állami nyilvántartásában. Az Orosz Föderáció szinte minden régiójában használható, a központi fekete földterület, az Észak-Kaukázus, az Urál és a Távol-Kelet kivételével. Eredeti – FGBNU FNC Kertészet.

A fajták leírása

Holland vörös bokor elég erős. Annak ellenére, hogy ez egy erősebb és vastag, kompakt növény. A fejlődés kezdetén a növekedés lassú. A hajtások először egyenesekké válnak, az életkorral, a bokor egy mélysugárzóvá válik, egy és fél méteres magassággal. A közepes méretű levelek, a sötétzöld színe, a downs nem, fényes. Öt pengék, van ránc. Virágok kicsi, csengő formájában, hosszú cseresznyével. Az ecset hossza 7-9 centiméterrel rendelkezik.

A bogyók jellemzője

A holland piros bogyóit kis méretűek megkülönböztetik. Tömeg – 0,6 és 1 gramm között. Festett fényes piros, nagyon szép, átlátszó, a lakosok nézett, látszó, mint a könnyű csíkok.

Kerekített formanyomtatvány, de találkozik és kissé villant a másolatok pólusaiban, egy kicsit hosszúkás bázissal. A vintage jól tolerálja a szállítást, valamint nem túl hosszú tárolást.

Ízi tulajdonságok

A fogyasztók véleményének ízléséről eltérő. Néhányan úgy vélik, hogy savanyú édes, valaki savanyúnak tűnik. A bőr nagyon vékony, kis mennyiségű mag és csak egy hatalmas mennyiségű aszkorbinsav, mint a sav ízlés szerint. A termék ideális a hasznos elakadások, lekvárok és több, mivel nagy és termikus és kulináris feldolgozás.

Érés és gyümölcsözés

A ribizli holland vörös érkezik és a gyümölcsöt későn éri el. A Vintage július 30-án elkezdhető.

Hozam

Ami a hozam szintjét illeti, átlagos. Ipari méretben, 11 t / ha, a kertészek eltávolítják a 4,6 kilogrammot egy bokorból.

Régiók növekvő

Holland Redonizálva az ország legtöbb régiójában. Észak-északnyugati, központi, Volga-vyatka régiókban termeszthető. Valamint a közép- és alsó Volga, nyugati és keleti szibériai.

Leszállás

A holland piros földterület termesztése termékeny lángoló vagy leves talaj, tüdő. Valamint a napsütéses helyek vagy hely, könnyű fele. A beszállás előtt a vízelvezető és műtrágya komplexet a gödörbe kell elhelyezni. A szakemberek ajánlani az őszi szezon kiválasztásához. Úgy gondolják, hogy a növény jobban gyökerezik, és télen felkészült lesz. Leggyakrabban a vörös ribizlieket a kerítések vagy más kerítések közelében helyezzük el. Meg fogja védeni a növényeket egy erős szélből.

Növekvő és gondoskodás

A holland vörös ribizli jó gondozásának egyik legfontosabb feltétele a nedvesség kultúrájának elegendő biztonságát jelenti.

Mivel a fajták bokrok meglehetősen sűrűek, figyelmet kell fordítani a növények hígítására. Az ilyen opcionális vágás segít növelni a termelékenységet.

Általában a ribizli nem túl jó. És az ellátás nem különbözik a szabványtól. Az Agrometh összetétele magában foglalja:

 • hidratálás;
 • öntözés vagy csapadék utáni lazítás;
 • gyomnövényekről;
 • etetés (nitrogéntartalmú anyagok, nedves, trágya).

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A holland vörös ribizli erős immunitás, gyakorlatilag nem érzékeny a betegségekre, a pesti támadásokra (mind a vese kullancs, mind az étkezés harmatára). Azonban a burgue keverék vagy zöldolaj megelőző feldolgozása.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása