Horberry feldolgozási módszerek tavasszal

Az egres az egyik legkorábbi országkultúra. Először az életre jön, ami azt jelenti, hogy a kártevők és a betegség figyelmét arra összpontosítják. A kellemetlen helyzetek megelőzésére a tavaszi megelőző feldolgozást kell töltenie.

Alapszabályok

A tavaszi kezelés nagyon fontos az egres számára. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozza a betegségek megjelenését, mint például a spherosek, a fehér pöttyös, antracnóz, rozsda.

Ez segít mind a kullancsok, a leavatás, a toli, a medalers és más paraziták ellen.

De hogy a feldolgozás hatékony, meg kell emlékezni számos szabályra vonatkozóan.

 • Ha kémiai készítményt használnak, gondoskodnia kell a saját biztonságáról. Lehetetlen, hogy a megoldások a bőrre vagy a légzőszervekbe esnek.
 • A permetezés napokban történik, amikor nincs szél. A napnak sem lehet, különben a megoldás túl gyorsan megszárad. Optimális felhős időjárás, de nem az eső és semmi utána. Az eljárás kora reggeli vagy esti órákban javasolt.
 • Bármely permetezés csak a cserje szaniter vágása után történik. Így segítenek gyógyítani.
 • A kémia feldolgozása nem hajtható végre a kultúra virágzásában és a képződés során.
 • Próbáljon alternatív megoldásokat, mivel a kórokozók gyorsan alkalmazkodnak valamihez.
 • A felhasználás előtti megoldások gondosan csiszolhatók. Ezenkívül a tenyésztéshez a vízhőmérsékletnek meg kell szüntetnie és ellenállnia kell.
 • Az eljárás lefolytatása, a szerszámot nemcsak a szárakon és a leveleken kell alkalmazni, hanem az egres gördülő körén is. Ha a feldolgozás után azonnal megkezdték várni, akkor másnap meg kell ismételnie mindent (ez nem vonatkozik a szisztémás gyógyszerekre).

Időzítés

A tavaszi egres kezelés különböző határidőkkel rendelkezhet, mivel a kultúra egy másik éghajlatban nő. Szükséges a régió feltételeire, valamint maga a kultúra növényzetének folyamata.

 1. Az első feldolgozást közvetlenül a tél után végzik, amint a hó megolvadt. Először is, az üzem megvizsgálja, eltávolítja a deformált veséket. Ezután végezzen egészségügyi vágást és mulaszt a gördülő kört. Ezt követően a talaj és a fungicidek egres.
 2. A következő feldolgozás akkor történik, amikor a vesék elkezdtek duzzadni, mielőtt feloldódnának. Március közepén vagy végén, de a régiótól függ. Fungicidek, valamint akarizák alkalmazása.
 3. A harmadik megelőző kezelést a veseárbeszéd időpontjában végezzük, de mielőtt rügyek lennének. A jogorvoslatok a kullancsok ellen érvényesek. Szintén meg kell szórni a rovarirtókat a hernyók és a lepkék. További intézkedés – fungicidek, amelyek védik a rosszindulatú harmat ellen.
 4. A negyedik időt a vérképződés kezdetén kezeljük. Az eljárás célja, hogy megakadályozzák a tly és a penész megjelenését.
 5. Az összes későbbi kezelés a kémia használat nélkül történik. Extrém esetben – biológiai készítmények, de nem kívánatos. A feldolgozás közötti különbség körülbelül 10-14 nap.

Forró víz permetezése

Korai tavasszal Wara-t törölheted a növényeket. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljanak a betegségeket átruházó kártevőktől. A legtöbb esetben a kullancsokról beszélünk. Ezenkívül az öntés védelmet nyújt sok betegség ellen, felébreszti a növényt.

Lehet, hogy február végén, március elején, március végén. Nehéz megmondani, figyelembe kell vennie a régiót. Nos, ha az utca hó. Az üzemnek nem szabad az élet jeleit, különben az eljárás traumatikus lesz. A bokor öntése az első szaniter vágás és a szokatlan formák vese eltávolítása után következik be.

Ágak kötődnek – így az eljárás hatékonyabban halad át.

Ezután forraljuk fel a vizet, és hideg legyen a 70-80 fokos hőmérsékletre. Az öntözésbe kerülhet, és elkezdheti az üzemet. Fontos, hogy megpróbáljon forró vizet kapni minden galtához. Ugyanakkor lehetetlen több mint 5 másodpercet befolyásolni. Ha ilyen módon öntözed, akkor 10 liter elég több bokrok számára.

A kémiai gyógyszerek használata

Végezze el a kémiai betegségekből származó bokrokat. Ezek hatékony és hatékony, széles körben használt kertészek. Itt vannak a három legnépszerűbb alapok.

Kuporos

A növényeket mind a réz, mind a vas erdei növények. Mindkét faj segíti a lichens, tészta, antrax, fehér pelyhes penész. Ha réz erőt veszel, akkor 1% -os koncentrációt kell megfigyelned (ez 100 gramm pénz 10 liter vízhez), és vasaló, majd 3% -ban (300 gramm). A főzési megoldásoknak helyesen vannak szükségük.

Tilos fém ételeket használni, mivel a reakcióval az eszközökkel lép be.

A fungicid meleg vízben oldódik, majd azonnal használja. Hosszú ez azt jelenti, hogy nem fog állni. Permetezés ajánlott a tavasz elején, a bootonizáció során, valamint a virágzás után. Fontos, hogy az utcán lévő hőmérséklet ne haladja meg a 30 fokban. Ellenkező esetben az eljárás eredménye, amit nem fog várni.

Bordeaux folyadék

Ez egy másik népszerű gombaölő szer, most több mint egy évszázad, amelyet a kertészek használnak. Védi a foltos, porított harmat, rozsda. Figyelmezteti a jelszó megjelenését. Tavasszal háromszor kezelje az egreseit. Készítsen megoldást otthon.

Ehhez vegyen be két kapacitást 5 liter és egy pohár meleg víz. 100 gramm vitrior zavarja az üvegbe, majd az első tartályba öntjük, amely vízzel töltött, előre forraljuk. A második tartályban 150 gramm Hazed Lime kombinálva hideg vízzel kombinálva. Ezután a vitriollal végzett folyadék lassan a vízbe öntött. Így 10 liter keverék ki kell kapcsolnia. Minden bokorra nem több, mint két liter oldatot töltenek.

Karbamid

A gyógyszer másik neve a karbamid. Ez egy fungicid, és a nitrogén etetés, amely lehetővé teszi a növények gyors növekedését.

Ha a karbamid fungicidként használják, akkor a koncentráció meglehetősen magas lesz. 10 liter legalább 500 grammot használ. Ez azonnal megégeti a leveleket, de az ágak ártalmatlanul. A feldolgozás a vese oldódásig történik. Annak érdekében, hogy az eljárás még nagyobb eredményt hozott, körülbelül 100 gramm réz-szulfátot adhat hozzá.

A megoldás minőségének javítása 200 gramm folyékony szappanot tesz lehetővé. Tehát a keverék jobban felemelkedik a kultúrához.

Ezen alapok mellett más fungicidek is alkalmazhatók. A legfontosabb dolog nem haladja meg az adagolásukat, hogy ne égesse meg a növényeket.

 • “Topáz”. Segít az impulzus harmat, rozsda, anthrax. Spray rugó bármikor.
 • “Fundazol”. Jó orvoslás a phytoofluorosis ellen, rozsda, mozaik ellen. Alkalmazza tavasszal egyszer.
 • “Oksikha”. Ez a fungicid védi a fitoofluorózis és a helyszín ellen. Március közepén, majd még 2 alkalommal használják. Az utolsó két eljárás közötti különbség 14 nap.
 • “Phytosporin”. Népszerű kábítószer képes megtakarítani a fitoofluorosis, pöttyös, rozsda, penész. Bármikor használhatod.
 • “Topsin-M”. Védi az impulzus harmat, az anthraznózis, rozsda. Alkalmazza a betegség első jeleit a tavasszal bármikor.

Ezenkívül a rovar kártevők kezelésével kell elhagyni. Itt vannak a következő jó eszközök.

 • “Megelőző”. Figyelmezteti a kullancsok megjelenését, a leejtő, kedvelt, megöli a parazitákat a télen és a leveleken. A feldolgozás márciusban történik, a lefelé irányuló kezdete előtt.
 • “Aktara”. Elpusztítja a tru-t, a cserje virágzásának megkezdése előtt kerül alkalmazásra.
 • “Szikra”. Megöli a tru-t, a lecsúszást és más hasonló parazitákat. Jobban alkalmazzák a virágzást.
 • “Phytenderm”. Azt jelenti, hogy megsemmisíti a kártevőt. Alkalmazzon azonnal, ha megjelenik a megjelenés, ismételje meg kétszer a hevederrel.
 • “Decis Profi”. Lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a tly és az üvegtől. Elég 1 tavaszi feldolgozás bármikor.

Népi jogorvoslatok

Kertészők, akik nem bíznak a vegyi anyagokban, kihasználhatják a népi technikákat. Nem olyan hatékonyak, de ártalmatlanul sokkal kevesebb.

 • Szódahabarcs. A szóda vízzel kiváló pályázati megelőzés lesz. A vödörben 50 gramm eszközt oldunk (jobb, ha egy pohár forró vízben oldjuk), és keverjük össze kis mennyiségű reszelt vagy folyékony szappannal.

 • Ash és SOAP megoldás. Ez is jó megoldás a rosszindulatú harmat megelőzésére és kezelésére. 15 liter kapacitás esetén 2 kilogramm hamut öntünk, 100 gramm szappant adunk hozzá. Egy nappal később a komplexum használható.

 • Kefir. Kiváló módja annak, hogy figyelmeztesse a gomba-betegségeket. A megoldás készítéséhez a kefir (1. rész) és a meleg víz (8 rész). Azonnali használatra van szükség, ismétlődő feldolgozás 2 hétenként.

 • Fokhagyma infúziója. Az éles szaga lehetővé teszi, hogy megijesztse a tru-t és más rovarokat. Vegyünk friss zöld fokhagymát, bármilyen részét, majd zúzódnak Cashitzban. Ezután öntött egy vödör fűtött vizet, hagyjon egy napot. Használat előtt 10 gramm jódot kell kiegészíteni.

 • Kerozin. Ha a növények gyakran parazitálják a pajzsot, akkor megszabadulhatsz a kerozin segítségével. A liter vizet enyhén fűtött, 70-80 gramm reszelt szappant oda öntjük, majd öntsük fel a kerozin tea kanálát. Azonnal kell használnunk.

  Az ismertetettek mellett a következő eszközök is népszerűek:

  • dohány infúzió;
  • infúziós chiurela;
  • Paradicsom vagy pizzy húsleves.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: