Jód a paradicsomért az üvegházban

Sok kert tulajdonosai a jódtartalmú készítmények műtrágya zöldségnövények – ez kémiai elem védi bokrok gomba, hozzájárul a gyors növekedés és fejlődés. Azonban a jód tinktúra összetétele meglehetősen agresszív, ezért rendkívül pontos megfelelést kell biztosítani a. Ma többet fogunk mondani a balesetek hatékony receptjeiről a jód és a bejelentés jellemzői alapján.

A jód tulajdonságai

Paradicsom – nagyon nagy szerelmesek enni, így nincs elég hagyományos etetés. Ez a kultúra hálásan reagál a népi receptek használatára a jódból. Mind a palánták színpadán, mind a felnőtt növények megtermékenyítésére alkalmazható.

A jódtartalmú adagolók széles körben elterjedtek a növényzet késői szakaszában a gombás fertőzések megelőzésére. A jódhiány feltételei mellett a paradicsom phitoofluorózisban szenved, a gyógyszer megakadályozza a fekete láb, a szürke rothadás és ecset megjelenését.

Ezenkívül a nyomelem:

 • Gyors növekedést és a palánták fejlődését biztosít;
 • optimalizálja az anyagcsere folyamatait a sejtekben;
 • hozzájárul a vérzés megjelenéséhez;
 • javítja a gyümölcs ízét;
 • Felgyorsítja az érési folyamatot.

Ha szükséges a melléktermékhez?

A jód hiánya A leginkább hátrányosan befolyásolja a paradicsom fejlődését. A nyomelemek hiánya külső jelei:

 • Legfeljebb hígított szárak, sápadt levelek, lassú hajtások;
 • gyenge immunitás, betegség és paraziták érzékenysége;
 • Gyakori fertőzés csúcs és gyökér rothadás, fitoofluoro;
 • A növények egyáltalán alacsonyak vagy hiányoznak;
 • Rossz ellenállás hő, száraz idő, hőmérséklet gyűrűk és visszatérő fagy.

A jód alapú megoldásokat műtrágyaként kell használni egy adott ütemtervben. Az akut mikroelemi hiány esetén azonban a bokrok nem tervezett táplálékot igényelnek. A jód bevezetésének szükségességének meg kell határozni, meg kell becsülni a paradicsom bokrok állapotának feltételeit, kövesse a palánták állapotát és a gyümölcsök növekedését.

A műtrágyát kétféleképpen állítjuk elő: a levelek permetezésével vagy a táplálkozási készítmények a földre, a gyökér alatt. A gyökérzenei különösen fontosak a palántáknál. Rendkívül alkalmazható állandó ügynökként a növények patológiáira vagy azok elnyomott állapotára.

Általában mindkét irányban váltakozik, ebben az esetben a paradicsom sokkal gyorsabban felszívja a jódot.

Hogyan lehet tenyészteni?

Sok műtrágya recept található a gyógyszertári jód készítmények alapján. Feljegyünk a legnépszerűbbek számára. Ezek a kompozíciók, a komor felülvizsgálatok szerint, a növekedés során a zöldségek maximális előnyeit biztosítják.

Jód és tej

A tejtermékek sokféle aminosavat tartalmaznak, amelyek hasznosak a zöldségekhez – hozzájárulnak a zöld szövetekben a metabolizmus optimalizálásához, felgyorsítják a táplálkozási mikro- és makroelemek felszívódását. A tej és a jódon alapuló gyökérzenei gazdagítják a talajt, és az extra gyökér előnyösen befolyásolja a paradicsom és a gyümölcsképződés bokrát.

A tej és a jódos tandem zöld levelekkel rendelkezik filmekkel. Megakadályozza, hogy a fungi és rovari lyukak spóra behatolása, ezáltal megvédje a növényt. A műtrágya előkészítése egyszerű – Ehhez 1 liter tejet, félig és 25 csepp jódot kell kevernie. Az oldatot alaposan összekeverjük, öntjük a porlasztóba és az összes oldalra lévő bokrokba öntjük.

Tipp: A legnagyobb hatás finom permetezőgépet ad. Lógál egy tüdőfelhőből a kis cseppekből – ebben az esetben a gyógyszert egyenletesen elosztják a levelek felett.

Jód és mangán

Ezek az alkatrészek kifejezett fungicid tulajdonságokkal rendelkeznek, így az etetést védő- és terápiás funkciók végzik. Különösen hatékony összetétel a fitoophulák megjelenésének veszélye alatt. A műtrágya elkészítéséhez 10 liter vízben 25-30 csepp gyógyszertári jódot tenyésztünk, és a csipet kálium-permanganát kristályokat öntünk. A készítménynek halványnak kell lennie, mivel a koncentrált oldatok gyökérrendszert éghetnek.

A feldolgozás előtt meg kell célozni az összes gyomnövényt, távolítsa el az alsó leveleket a paradicsombokrokon, és szakítsa meg a szubsztrátot. A permanganát és a jód alapján alapuló készítményt 7-10 naponként a bokrok öntözésére használják. Az adagoló kora reggel történik, így este a bokor megszáradhat.

Mielőtt öntözött, a palánták körüli földterület elutasítható a fa hamu által elutasítva – Ez az anyag pusztító hatás a fitoofluorózisra, a komplex hatás a bokrok maximális védelmét hozza létre.

Jód és hamu

A jód és a fa kőris keverékét az égetés kialakulása után használják, mivel ebben a szakaszban a paradicsomra szükség van a káliumra. Az ilyen táplálkozás fő előnyei – természetes összetétele, alacsony költség és akadálymentesség. A kálium mellett a szempontból kalcium, foszfor, valamint szelén és sok más hasznos összetevő található.

A 10 liter vízben való elkészítéséhez 1 csésze fás hamu fajta, a nap a nap és a 30-35 csepp gyógyszertári jód vegyes. Ha extraxanle permetezést kíván végrehajtani, akkor a jód térfogatát kétszer kell csökkenteni. A műtrágya előtt a talaj hidratálja, az etetés normája 1 csésze egy paradicsom bokor. Az ilyen feldolgozást 10-14 naponként meg kell ismételni.

Jód és szérum

Az immunitás megerősítése érdekében a zöldségeket gyakran tejes szérummal öntjük. Magában foglalja a patogén mikroflóra növekedését tartalmazó mikroorganizmusokat. Hamis a leveleken, létrehoz egy védőfóliát, és már a sejtekből elnyeli az összes szükséges nyomelemet. Jelen van a laktóz fertőzött termékeiben, ropogós kártevők. A jód és szérum keveréke megbízható védelmet biztosít az impulzus harmat, a rozsda, a levelek, az ütközés és a fuzariózis ellen.

A 3-4 liter víz tápanyag-táplálására 1 liter szérummal keverjük, és 10 csepp jódot vezetünk be. Minden összetevőt keverjük és a gyökér alatt öntözünk.

Jód és zelena

A gyémánt zöldségen és a jódon alapuló készítmény hatalmas antimikrobiális hatással van, ezért a fitoofluorózis és más gombás patológiák okozta sérülés veszélyében alkalmazható. És ez és a többi gyógyszer antiszeptikum, így a tandemben a lehető leghatékonyabban járnak el. kívül, Az ilyen etetés lehetővé teszi a káliumhiány, a fluor és a réz kitöltését. Általában ezek hiánya nyomelemek jelzi elhagyni a levelek, foltok lemez lemez és a ritkuló hajtások. A gombás fertőzések kezelésére, hogy egy oldatot a 30 csepp a gyógyszertár tinktúra jód és 50 ml zöld feloldjuk a vödör hideg vízzel. A profilaktikus permetezéshez a koncentrációnak 5-szer alacsonyabbnak kell lennie.

Hogyan lehet leállni?

A jód kábítószerek alapján történő táplálás szabályai a bokor növényzetének és állapotának növényzetének függvényében változnak. Ha a paradicsom megmutatja a betegség tüneteit – jobb, ha úgy gondolja, hogy úgy gondolja, hogy a kultúra táplálkozást igényel – a trágyát a gyökér alatt.

Palánta

A jód első feldolgozása jobb a tervezés előtt, a palánták gyenge megoldásban.

A második alkalommal a jódnak szüksége lesz a 2-3 igazi levelek megjelenése után. Ebben a pillanatban a nagyobb hatás önti.

Kiszállást követően

Minden adagolás a jód termelésének hozzáadásával pár héten belül és a palánták átültetése után. Tegye ezt, mielőtt nem szükséges: az üzemnek időre van szüksége, hogy a palánták növekedjenek, és a gyökérrendszer gyökeret vett a földön. Ebben a szakaszban fontos, hogy hozzon létre a növények hatékony védelmére gombás betegségek ellen, kullancsok, csigák, Colorado bogarak és hernyók, valamint biztosítja számukra a szükséges mikro- és makroelemek.

Virágzás közben, Zeroshi számára

A virágzás és az oktatás színpadán a paradicsom sebezhetővé válik, mert minden erősségük a gyümölcsköteghez. A növény virágzásának kezdetén megtermékenyíteni kell a gyökérzenéket. A virágzó növények végén jobb, ha a jód és tejtermékek összetételét készítik.

A betegségek megjelenésének gyanújában további feldolgozást végezhet a jódból származó készítményekkel zöld vagy permanganát kálium hozzáadásával.

A gyümölcsözés során

A gyümölcsözött paradicsom alatt a jód alapú kompozíciókban a gyors éréshez. A bokrok 2-3-szor táplálják a 7-10 napos időszakosságot. Magas páratartalommal a legnagyobb hatás a jód és a szérum kompozíciói.

Locsolás

A műtrágyák legegyszerűbb módja a gyökér alatti adagoló. Öntözze a növényeket jódtartalmú készítményekkel, mind nyitott területeken, mind üvegházakban. A hatás azonban csak a következő feltételek mellett érhető el:

 • közvetlen UV sugárzás hiánya;
 • Esténként vagy kora reggel;
 • Tiszta és száraz időjárás, különben a keverék egyszerűen a levelekből való ütemek;
 • Optimális hőmérsékleti háttér – + 18-20 fok.

A jóddal való táplálkozás használatával nagyon könnyű hibázni a dózisokkal, és így betakaríthatja a gyökérrendszert.

A gyógyszertári gyógyszeres jodid kálium koncentrált termék, és könnyen égethető gyökereket, amikor az öntözés és a leszállás elpusztítása.

Permetezés

A jód alapú megoldás permetezése csak népszerűbb. Ez magában foglalja a mesterséges köd létrehozását, telített jód ionokkal és más tápanyagokkal. A permetezés elvégzéséhez készítsen egy gomba megoldást, terjessze a bokrokon keresztül permetezővel vagy szokásos seprűvel. Minden adag alatt ez a módszer teljesen biztonságos a fiatal palánták és rögzített növények számára.

Hogyan kell használni a betegségek elleni küzdelmet?

A jódkészítmények alkalmazása nagy hatással jár, hogy megakadályozza a gyökér és más típusú rothadás, a dohánymozaik vírus, a fusrious wilting és a drone folt megjelenését. A jód bizonyította magát, mint az egyik leghatékonyabb eszköz, amely védi a paradicsomot a fitofulátumokból – Ez az egyik legveszélyesebb kulturális betegség. A kezelés hiányában a betegség gyorsan alkalmazandó, és a lehető legrövidebb idő alatt megsemmisíti a termés 80% -át. Az első a betegség jelzi a sötétszürke foltok megjelenését a lemezlemezek hátoldalán, hamarosan a lapok barná válnak, és a gyümölcsök fekete leszek.

Általában az ilyen betegség magas páratartalmú körülmények között fejlődik, és a talaj túlzott limetezésével. Leggyakrabban gyenge növények szenvednek, amelyeknek nincs tápanyag-nyomelemei.

Lehetetlen kezelni az elképedt bokorot, de megakadályozhatja a szomszédos paradicsom fertőzését – erre és permetezzen őket jód oldatával. A bepárlása megöli a spórás gomba, és nem adja nekik növekedni.

Melyek az üvegházban az Iodine és hogyan kell csinálni?

A kultúra növekedésének és kialakulásának javítása az üvegházakban, lehetséges, hogy a tartályokat jóddal emelje fel. Elpárolog, ez azt jelenti, hogy veszélyes gombákat harcol, amelyek gyakran nedvességgel fejlődnek. Ezenkívül a bepárlás növeli a készletek számát, és ennek következtében hozamot. Ha ezt a módszert használja, tartsa be a több szabályt:

 • az üvegházban a nyár elején az üvegházban;
 • üvegházba 8 kV-os területen. M. 6 jódbuborékok felfüggesztve;
 • A kerület körüli kapacitások, a kert távolsága legalább 1 m;
 • A gyógyszer időről időre az üvegre következik, mivel folyamatosan elpárologtat.

Ne feledje, hogy egy üvegházban, ahol a buborékok jóddal lógnak, az emberek nem lehetnek hosszú ideig, mert a nagy mennyiségben való párolgás veszélyt jelenthet az emberi testnek. Nem használhatod a jódot polikarbonát üvegházakban. A műanyag kémiai reakcióban belép, eredményeképpen gyorsan egyetért és rendkívül törékeny lesz. Ez arra a tényre vezet, hogy 5 év elteltével a polikarbonát üvegházak teljes mértékben elveszíthetik a jellemzőiket.

Elővigyázatossági intézkedések

   A jódtartalmú gyógyszerekkel való munka során a biztonsági berendezéseket kell követni.

   • Személyi védőfelszerelések használata – Gumi kesztyű, poharak és légzőkészülék.
   • A munkahelyi megoldás a szabadban vagy egy jól szellőző helyiségben készült.
   • A személy légúti traktusának egyetlen jódgőze a fény kellemetlenséget jelenthet, de nem jelenti az egészségügyi veszélyeket. De az újraütés már az élet kockázatához kapcsolódik.

   A paradicsomi jód etetésének használatáról lásd a videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: