Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Minden dacket maximális erőfeszítést igényel a gyümölcsök és zöldségek növekedéséhez anélkül, hogy agresszív vegyi anyagokat használna. Az ilyen technika pozitív hatással van az élelmiszerfelhasználás biztonságára és az ízminőségre gyakorolt ​​hatására. Néhány népi jogorvoslat segítségével nem csak a növények magas színvonalú és hatékony táplálkozása, hanem a legtöbb betegség kezelésére is alkalmas. Például, az egyik leggyakoribb beatachs a paradicsom phytoofluorosis, amellyel könnyedén harcolni segítségével egy közönséges jód.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Érvek és ellenérvek

Ennek a betegségnek a megjelenése oka a fitoophulák gomba, amely nemcsak a talajban, hanem a növényekben is megtalálható. Meg kell jegyezni, hogy ez a gomba meglehetősen negatív és káros hatást gyakorol a növényekre, amelyek elkezdnek rothadni, majd az ízlésük teljesen elveszíti ízét. Jellemzően az ilyen betegségek már megjelennek a nyár közepén, ha elég nagy mennyiségű páratartalom vagy hőmérsékletkülönbségek vannak. Ezenkívül a fitoofluorózis megjelenésének oka lehet egy sűrített leszállás.

A jód régóta megmutatta magát, mint az egyik leghatékonyabb eszköz az ilyen típusú gomba elleni küzdelem folyamatában. Az alap használatának maximális hatékonyságának biztosítása érdekében azonban tiszteletben kell tartani a szabályokat és a felhasználás koncentrációját.

Ellenkező esetben nemcsak nem védheti meg a növényt a gombaből, hanem komoly károkat is.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

A jód hatalmas népszerűségét és igényét a fitoofluorózis elleni küzdelem folyamatában számos előnye diktálja, amelyek közül a következők megkülönböztethetők.

  • Mindkét kultúra használatának biztonsága maguk és az emberek számára. Ez azonban csak egy megfelelően kiválasztott adagolásra vonatkozik. Ha túl sok mennyiségben használod a jódot, a paradicsom elnyeli és károsítja az embert.
  • Növelt paradicsomállóság nem csak az ilyen típusú gomba, hanem egy hatalmas számú más fertőzéshez is.
  • A jód pozitív hatást gyakorol a növény minden részére, valamint maga a talajra.
  • A gyümölcs pozitív változása.

Az egyetlen mínusz a jód használatának a fitoofluorid elleni küzdelem során az, hogy amikor a koncentráció károsodott, ez az ágens súlyos károkat okozhat a levelekhez, vagy a gyümölcsök deformációjához vezethet.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Oldatok előkészítése jóddal

Az oldat használatának hatékonysága attól függ, hogy milyen helyesen és kompetensen főzött. A főzési folyamatban való szoros figyelmet sok pillanatra kell kifizetni, köztük az alkatrészek kombinációja.

Alapértelmezett

Rendkívül fontos vegyi elemet képvisel, nem csak az üzem számára, hanem egy személy számára is. Hatalmas hatással van az anyagcserére, és biztosítja a test tartósságát a különböző fertőző betegségek és gombák számára. Ezért a szabványos Joda tinktúrát aktívan használják a paradicsomban számos betegség fertőtlenítésére és megelőzésére, valamint a fitoophulák elleni hatékony védelemre.

A jód-terápia a legmegfelelőbbnek tekinthető a betegség kezelésénél. Annak érdekében, hogy biztosítsák az ilyen típusú gomba elleni megbízható védelmet, a növényeket folyamatosan kell permetezni egy olyan összetételre, amely elég könnyű ahhoz, hogy felkészüljön.

15 csepp koncentrált jódot kell hozzáadni 4 liter vízen, majd töltse ki a kompozíciót permetezőben, és sétáljon minden egyes busta gyökérrendszerében.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Hamuval

Az oldathoz hozzáadható kiegészítő komponensek egyike a hamu. Ez az, hogy a maximális hatékonyságot a termék használatából, és lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt megszabaduljon a fitoophulas-tól. Az ilyen megoldás megkülönböztető jellemzője, hogy nem használható profilaxisra, és ajánlott alkalmazni, ha a phytoofer megütötte a paradicsomot.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Tejtermékekkel

Rendkívül érdekes az a tény, hogy általában kezeletlen termikusan tej képes megbízható védelmet biztosítani a növények fungi. Ez a termék hozzájárul egy sűrű film létrehozásához, amelyen keresztül a gombák nem tudnak áttörni. Ezért a tej a jódoldat legoptimálisabb összetevőjének tekinthető a fitoofluorózis megelőzésében.

A tej olyan hasznos nyomkövető elemeket tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a növények fejlődését, és hozzájárulnak a hozam növekedéséhez. Bármely tejtermék egyedi baktériumokat tartalmaz, amelyek rendkívül hatékony eszköznek számítanak a gombák argumentumával szemben.

Megoldás létrehozásához 10 liter vizet kell igénybe venni, adjunk hozzá egy pohár nem psésített tejet. Az ideális megoldás a rusztikus tej használatának tekinthető, amely nem vonatkozik további hőfeldolgozásra.

Ezenkívül itt egy teáskanál jódot adunk hozzá, ami a lehető leghosszabb a gomba számára lehetővé teszi a megoldást.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

A paradicsom permetezése ezzel a megoldással a legjobb, vagy este a legjobb, hogy nincsenek közvetlen napfények, amelyek negatívan befolyásolhatják az eszközök hatékonyságát. És ha a megoldást megelőző intézkedésekben használják, akkor egyszer használható 2 héten belül.

Az egyik legtermékenyebb eszköz a tejár, a kefir, a szérum és a jód kombinációja, amely sikeresen bizonyítja a képességüket rövid idő alatt, hogy elpusztítsa a fitoofert. Ez a fertekuláris termék hatalmas mennyiségű előnyös aminosavakat tartalmaz, amelyek fokozhatják a növények ellenállását a fertőzések halmaza hatására. A gyógyszer használható arra, hogy biztosítsa a paradicsom védelmét nemcsak a nyílt talajban, hanem az üvegházakban is.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Bórsavval

A növények immunitásának egy másik valódi stimulálója a bórsav, amelynek következtében a paradicsom érzékenységének csökkentése a különböző gombás kórokozók hatására. A dolog, Annak érdekében, hogy a kapott megoldás nagymértékességgel büszkélkedhessen, ami kedvezőtlen feltétele a gombák és a baktériumok kialakulásához.

A jód és a bórsav kombinációja lehetővé teszi, hogy hatékony megoldást kapjon a kimeneten, amely tökéletesen illeszkedik a phitoophula elleni küzdelemben a paradicsommal szemben. Ennek az alapnak az a megkülönböztető jellemzője, hogy alkalmazható a palánták növekvő folyamatában. Például, A kirakodás előtt a talaj feldolgozásában alkalmazható, amely előnyösnek tartja ezt a megoldást mások hátterével szemben.

Bor, amely a sav összetételében van, biztosítja a növények megbízható védelmét és a hozam növelését. A tény az, hogy Ez magában foglalja a sok tápanyagelemet, amelyek rendkívül hasznosak a paradicsomhoz.

A kezelést megelőzően minden héten megelőző célokra kezeljük ezt a megoldást.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Hogyan kell kezelni?

Annak érdekében, hogy a jód használatának hatékonyságát a fitoofluoró elleni küzdelem során maximális, a terület vagy növények megoldásával megfelelő módon kell megfelelő feldolgozni.

Üvegház

A növekvő paradicsom az üvegházban rendkívül egyszerű, ezért a legtöbb dacs kiválasztja ezt a módszert. Kezdetben úgy tűnik, hogy a külső hatások nem képesek a zöldségek károsítására, de a fitoophluorosis még a film alatt is fejlődhet. Ennek a gomba fejlesztésének fő oka és a paradicsom vereségének túl magas szintje a páratartalom.

A növényi bokrok kezelésének megkülönböztető jellemzője az üvegházban lévő jód oldatával, az, hogy minden egyes eljárás után óvatos légszíniát kell végezni az oxigén beáramlásának biztosításához. Tekintettel arra, hogy nincsenek csapadék az üvegházban, akkor a szintszabályozás öntözéssel történik. Ennek következtében a feldolgozás után a kész megoldás, a termék a lehető legrövidebb időn belül a növényeken marad, ami pozitív hatással lesz a hatékonyságra.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Ezért azonban a jód megoldás használata a paradicsomhoz, amelyet üvegházakban termesztenek, sokkal kevésbé szükségesnek kell lenniük, mint a nyitott talajra való leszálláskor. Ellenkező esetben a jód túl nagy koncentrációja a talajban megfigyelhető, amelynek eredményeképpen szükség lesz rá.

Ami az alap segítségével történő etetését illeti, csak az ősz elején kell végrehajtani. Ez különösen igaz a paradicsom fajtákra, amelyek télen gyümölcsözőek lehetnek.

Az a tény, hogy szeptemberben az időjárás meglehetősen hűvös, ami a gomba kockázatát eredményezi.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Az üvegház egyedi tervezési jellemzői lehetővé teszik, hogy ne csak jódoldatot használjunk, hanem a jóddal ellátott kis buborékok is, amelyek az üvegház különböző részeiben vannak halmozva. Ez biztosítja a jód és gőzök maximális koncentrációját a levegőben, amely pozitív hatással van a gyümölcsök hozamára és biztonságára is. Azért A maximális eredmény elérése érdekében ezt a módszert permetezéssel kell kombinálni.

Sules Megjegyezzük, hogy a jód használatának leghatékonyabb módja a tejjel kombinációja. Egyedülálló tulajdonságai miatt a tejtermékeket pozitívan befolyásolja a talaj, mivel szükségessé teszi a szerves anyagok kialakulásához szükséges. kívül, Hozzájárulnak a növények ellenállásának megerősítéséhez a különböző káros mikroorganizmusok hatásaihoz.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Az 1 liter tejben elegendő kis üvegház előkészítéséhez körülbelül 15 yeod cseppet adunk hozzá. Ezt követően körülbelül 5 liter vizet küldünk ide, és a kapott keveréket minden nyüzsgés öntéséhez használják. Az egyetlen korlátozás az, hogy a jód megoldása a fitoophulas elleni védelemhez való felhasználása nem lehet, ha legfeljebb 10 nap telt el a leszállás pillanatától.

Meg kell várni, hogy a növények olyan erősek és megerősödjenek. Ha a paradicsomon nincsenek gombák, akkor a jódot üvegházban lehet megelőzni, de a víz legfeljebb 3 nap havonta használható.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Alapozás

A kész megoldás használata nagy hatékonyságot mutatja, nemcsak zárt helyiségben, hanem nyílt területeken is. Először ezeket az alapokat azonnal fel kell használni, miután a növényeket ágyra ültetik. Ellentétben az üvegházhatású feltételekkel, nincs szükség 10 napos várakozásra.

DE Bizonyos esetekben a jód műtrágyákként való alkalmazása azonban megengedett, de szükség lesz arra, hogy bőséges mennyiségű vízben legyen, és részben öntsük a paradicsom minden túzódását. Általában az 1 liter víz legfeljebb 5 csepp gyógyszert használ, annak koncentrációjától függően. Ez is hatékonyan lesz, ha a növények leveleit azonnal sárgavé teszik.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Ha a fitoofer már teljesen megütötte a paradicsomot, akkor a jódot enyhén eltérő koncentrációban kell alkalmazni. 10 liter vizet vesz igénybe, amelynek hőmérséklete nem lehet több, mint 20 fok. Ez egy hasonló folyadék, amelyet a lehető leghatékonyabbnak tartanak. Ha forróbb vagy hideg, akkor teljesen csökkentheti a jód minden hasznos tulajdonságait, és teljesen haszontalan.

40 csepp jód lesz 10 liter, amely után szükség van egy liter sörfőzőt is. Ha a szérum nem működött, korlátozhatja magunkat a szokásos tej használatára.

A hatás fokozása érdekében is jobb 20 ml peroxidot küldeni egy megoldásba, amely segít a növények gyökereinek megerősítésében, és lehetővé teszi számukra, hogy biztosítsák az ellenállásukat hatalmas mennyiségű fertőző betegségekkel.

Növények

A jódoldat megkülönböztető jellemzője, hogy csak rootfeldolgozásra használható. Természetesen a paradicsom leveleire splash, de ilyen megoldásból nem lesz hatékonyság. Az a tény, hogy csak a gyökér paradicsomrendszer képes kihasználni a jódoldatban található hasznos komponenseket. Ezért alkalmazzák ezeket az eszközöket, mint a csepegtető öntözésű folyadékot, amely lehetővé teszi a gomba- és különböző fertőző betegségek elleni védelmet nyújtó megelőző intézkedéseket.

Az előkészítés folyamatában szoros figyelmet kell fordítani a gyógyszer koncentrációira, mivel a túl sok dózis helyrehozhatatlan károkat okozhat a terméshez, és teljesen alkalmatlanná teszi a használatra.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Így a jód kiváló eszköz a phitoophulas paradicsom védelmére. Az egyedülálló tulajdonságai és a további termékekkel és anyagokkal való kombinációk lehetősége miatt a kapott oldat rendkívül hatékony, és növeli a termés és a növények stabilitását a gomba és más fertőző betegségek számára.

Ha a kezelés nem segít, akkor ellenőriznie kell a receptet, és győződjön meg róla, hogy az arányokat tiszteletben tartják. A spray és a feldolgozó üzemek még nem lesznek nehéz is egy tapasztalatlan dacket.

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomtól

Jód a phitoophulas-tól a paradicsomban az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása