Körte allegro

 • Szerzői: VAL VEL. Ns. Yakovlev, yu. NAK NEK. Ilyina és S. VAL VEL. Yakovlev, vniigispr őket. ÉS. BAN BEN. Michurina
 • Megjelentek: az őszi yakovleves ingyenes beporzásból
 • A feltételezések éve: 2002
 • A magzat tömege, g: 100-140
 • Az érés időzítése: Nyár
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Augusztus első évtizedében
 • Célja: Asztal
 • A növekedés típusa: átlagos, gyorsan növekvő
 • Hozam: Magas
 • Eladhatóság: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Az egyik faj nyári körte – asztali fajta Allegro, kellemes kertészek, gyönyörű és vitamin gyümölcsök magas termékkimenetű. A gyümölcsök alkalmasak friss fogyasztásra, valamint kompotálások, gyümölcslevek és egyéb ételek formájában.

Az eltávolítás története

A kezdeményezők tenyésztők. Ns. Yakovlev, yu. NAK NEK. Ilyina és S. VAL VEL. Yakovlev az All-orosz kutatóintézetből és. BAN BEN. Michurina. Regisztrációs év 2002.

A fajták leírása

Az átlagos gyorsan növekvő aleGro eléri a magassága 3,5 méter. A kissé megzavaró korona szilárdan feloldott csontváz ágakból áll. Enyhén hullámos hajtások világosbarna árnyalatokban vannak festve, és ritka csupasz lencse vannak. A sima fényes levéllemez sötétzöld színű, ovoid alakú, közepes, éles csúcs és bázis, fűrészlap határon van. A hengeres lovakkal ellátott levelek a középválás ágaihoz vannak irányítva és határozottan rögzítve.

A fajta érvényessége:

 • A gyümölcstermelés gyors kezdete;

 • Magas hozam és stabil termés;

 • Időjárásállóság, erős immunitás, termesztett gyümölcsök;

 • Kiváló termékminőség, desszert íz, az a képesség, hogy nem csak friss formát használjon, hanem finom konzerveket is kap.

A hátrányok közé tartozik a gyenge égés – legfeljebb két hét, és a beporzás gondozásának szükségessége. Allegro virágok nem félnek a fagyoktól.

Gyümölcs jellemző

A magas dekoratív gyümölcs súlya 100-140 g. A gyümölcsök klasszikusak, enyhén hosszúkás körte alakúak. Sárga árnyalatok, a zöld árnyalatok túlsúlya az érés elején, fokozatosan telített citrom-sárga mély hangot szereznek, alig észrevehető zöldes túlcsordulásokkal. A felület egy része rózsaszín blush borítja. Mindez Ez a csodálatosság rendkívül látványos a fényes sötétzöld lombozat hátterén. A gyümölcsök gazdag kémiai összetételűek: a szárazanyagok több mint 15% -a, a titrált savak közel 1% -a, 7,9 mg / 100 g aszkorbinsav, 8,5% cukrok és 48,0 mg / 100 g R-hatóanyagok.

Ízi tulajdonságok

Finom hófehér hús, kis gabonával a közepes sűrűség konzisztenciája. Lédús és kellemes, teljesen mentes a granulálás, édes íze tele van mézes jegyzetekkel. A gyümölcsöket szelíd sima bőrrel borítják, teljesen irrelevánsak evés közben, és egy hosszú ívelt gyümölcsökre támaszkodnak. Kóstoló minősítés 4.5 pont.

Érés és gyümölcsözés

Allegro utal a nyári kategóriára érettségi idő – az első érett gyümölcsök július végén lőni – augusztus elején, a tömeges lebomlás augusztus 1 évtizede. Körte gyümölcsök irigylésre méltó szabályszerűséggel, pihenőidő nélkül. A gyümölcsök 15 napig tartanak fogyasztói értéket, mint egy vérzés. A frució 5-6 évvel a növény ültetése után kerül sor. A gyümölcsök feszített érése hosszú élettartamú bevitelt biztosít a friss gyümölcsök asztalán, és lassan feldolgozza a terményt.

Hozam

A körte megkülönbözteti következetesen magas növények – átlagos mutatók 162 c / ha, legfeljebb 10 kg egy fa.

Régiók növekvő

A fajta a Központi Bizottság termesztéséhez igazodik.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Allegro szükséges pollinatol fajták ugyanazokkal a virágokkal, például Chizhov minőségben.

Leszállás

Az Allegro palántákat ősszel és tavasszal ültetik. A kiválasztott határidőktől függően elkezdi elkészíteni a leszállási gödör – azt előre kell tenni. Ha a leszállást a tavaszi szezonra tervezik, akkor a gödör elkészül az ősszel, ha a vetőmagot az ősszel a talajba továbbítják, akkor a gödör előkészíti előre. A telek kell elegendő világítással, anélkül, hogy közeli felszín alatti vizek, az északi és a nyugati széltől védettek. A semleges savassági szintű talajnak termékeny és lélegző (erőteljes gyökerek, amelyek 7 méter hosszúságúak, oxigén létfontosságúak). A hely kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy a felnőtt fa transzplantáció szinte lehetetlen; ezért szükség van az elgondolkodtató lokalizálására.

Pit méret 100×50 cm, optimális leszállási rendszer 1,5-2 méter a gyökerek között, akár 3 méter a folyosón. A kavicsos, kavicsok, törött téglák alján. Távolítsa el a talajt (10 kg trágya), fa, szuperfoszfát. A föld kitölti a gödöröt. Magas palánták levágtak, és nem több, mint 1 méter. Ha a gyökérrendszer is túlságosan kifejlesztett, akkor azt is vágjuk körülbelül 10 cm. Egy fiatal palánta jobb, ha átmenetileg javíthatja a támaszték mellett, amíg a vékony Svolik erősödne, a gördülő kör a régi kegyetlen fűrészporral, tőzeggel vagy humuszokkal.

A jó minőségű csemete elég gyorsan fejlődik, a fa időben érkezik a gyümölcsözés során. Optimális határidők a fiatal növények állandó termesztési helyre történő kirakodására: szeptember első napjai október elejéig, és tavasszal április elejétől május 10-ig, amíg a vesék megszakadtak.

Növekvő és gondoskodás

Megfelelően megvalósították a fiatal fák leállítása – a jövőbeli siker ígéretét, de ez messze nem a körte termesztésétől származik. Vannak követelmények az agrotechnikára, amelynek megzavarása a növény agresszív állapotához vezet. A körtefa gyökerei számára rendkívül fontos az oxigén beszerzése, így a prioritási kör lazítása a kötelező eljárás, valamint a tavaszi és őszi fehérmelegített mész. Nem kevésbé fontos egészségügyi vágás. Ez az esemény magában foglalja a felesleges éves hajtások, sérült és beteg ágak eltávolítását.

A növény elhelyezése, ezek táplálása – a tápanyagok táplálása tavasszal és őszi, permetezést a kártevőktől, a zónák kialakulásának megfigyelése, a pollinátorok fajtáinak kijavítása. Sok kertészeti háztartás, különösen az ipari mérlegekkel, vegyi anyagot alkalmaznak, vagyis a teljes hatókör csökkenése. Ez a technika nemcsak eltávolítja a terhelés százalékát a fáról, hanem növeli az árut is. Így a jövőbeli tavasz vese könyvjelzőinek előrejelzése és szabályozása. Ha egy év alatt túl sok betakarítást tesz lehetővé, a Gibberlin koncentrációja negatívan befolyásolhatja a generatív vese könyvjelzőjét. Ennek eredményeképpen a kertésznek hatása van arra, hogy pihenjen, amikor egy évben egy fa nagy betakarítást ad, és szinte nem.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat erős immunitással rendelkezik, sikeresen ellenáll a patogének támadásai – gombák, patogén baktériumok és egyéb. A paszta ellenáll, szinte nem fél a kártevőktől, de a megelőző feldolgozó inszekticideket és fungicideket még mindig nem szabad kizárni a kötelező eseményekből.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Allegro jó téli keménységgel rendelkezik, tökéletesen hideg a hirtelen hűtéssel a növekvő szezonban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: