Körte anju

  • Szinonimák nevek: Anju
  • Az érés időzítése: Késő
  • Magasság, M: 3.5-4
  • Festés: Világos zöld és sárga-zöld
  • Bőr : nagyon vékony
  • Hús : lédús
  • Virágok: Kicsi, pályázati krémszirmokkal
  • Íz: édes
  • Fogyasztói érettség: Szeptember közepén – október végén
  • Teljes méretű: nagyon nagy

Lásd az összes jellemzőt

Az AJU körte fokozatnak nevezik Anju-nak. Jelentősen élvezi a kertészek között, mivel ez a faj megengedi, hogy teljes termést kapjon jó ízléssel.

A fajták leírása

A fokozat két különálló faj: zöld és piros. Az első esetben a gyümölcsök héjja halvány zöld színű lesz, a gyümölcs érlelése során változatlan marad. A második bőrfajta sárga-piros színű.

Az egészséges fa magassága körülbelül 3,5-4 méter. Gyakran a fajta körte a kertben dekoratív növényként szolgál, mert bőséges és gyönyörű virágzik. Nagyszámú kis illatos virág jelenik meg a fán a krém árnyékolási szirmokkal.

Gyümölcs jellemző

Az ilyen körte érett gyümölcsei meglehetősen nagy méretűek. Van egy lédús húsuk és nagyon vékony bőrük. A tojás alakú forma.

Ízi tulajdonságok

Ez a fajta kellemes édes ízű. Érett gyümölcs használható frissen. És gyakran adnak hozzá lekvárba, rakott.

Ezek körte tökéletesen birtokában a formában, de érdemes megjegyezni, hogy ha a hőkezelés, a bőr sötétebbé sokat, és így sokkal merevebb, így elkészítésekor különböző ételeket, például gyümölcsök, akkor jobb, hogy távolítsa el a bőr azonnal.

Érés és gyümölcsözés

Az Anjo fajta a késői fajokhoz tartozik. A fogyasztói érettség csak szeptember közepén – október végén. Ugyanakkor lehetőség van a tárolásra, de legfeljebb 3-5 napig.

Hozam

Ez a fajta átlagos hozammal rendelkezik. Ez nagymértékben függ a talaj sótalanításának mértékétől, az összes alapvető leszállási és gondozási szabályoknak való megfeleléstől.

Leszállás

Az ilyen fák ültetésének folyamatában tiszteletben kell tartani az egyes palánták között. Körülbelül 3,5-4 méterre kell lennie. A sorok közötti távolságnak körülbelül 5 méterre kell lennie.

Növekvő és gondoskodás

A növények ültetése előtt különös figyelmet kell fordítania a palántákra. Életkoruknak 1-2 évig kell elérnie. És is van egy jól fejlett rizóma, egy egészséges csomagolás nélkül.

A megvásárolt növények kirakodása előtt a gyökerek körülbelül 10 centiméterrel lerövidítik a gyökereket. Ezután 5-6 órán keresztül meleg vízzel ellátott vödörbe kerülnek.

A növekedéshez megfelelő növény kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy ez a faj termikus szerelmes. Sok napfényre lesz szüksége.

A fák szinte minden típusú talajhoz illeszkednek. De a legjobb lesz a vízelvezető termékeny földnek. Ne földelje az ilyen növényzetet agyaghelyeken.

A kiválasztott telken a 80-90 centiméter mélységgel fel kell ásni a leszállási gödröket. Minden ilyen kutak alját termékeny földi tömeggel töltjük. Ezt önállóan kell elkészíteni, keverjük össze a tőzeget, komposztot.

Az ilyen keverék teteje szépen lefektetett a palánták gyökereit. Egyenletesen elosztják a leszállás alján. A gyökérrendszernek kicsit leesik a földre. A gördülő kör egyszerre kissé szabotál.

Ezt követően a föld bőséges. Ne feledje, hogy a palántákatől 4-5 méterre kell a pollinatol növényeket is.

Az Anjo nem hordozza a vízben stagnálást, így nem érdemes túlságosan öntözni a növényzetet. Elég elég lesz egy öntözés két héten belül. Az eljárások száma csak hosszan tartó szárazság esetén növelhető.

A túlzott hidratálás a gyökér rothadást okozhat, majd a leszállás halála. Ahhoz, hogy megkapja a maximális betakarítást, a körte kell megtermékenyíteni időben. A tavaszi szezonban a növényzet táplálja a nitrogént tartalmazó kompozíciókat. A zöld tömeg aktív kiterjesztését biztosítják.

A gyümölcsözés folyamatában az optimális lehetőség táplálja, amelyben vannak foszfor és kálium. A műtrágya gyakorisága közvetlenül a leszállás korától függ. Az öreg növényeknek több tápanyagra van szükségük.

A felnőtt fáknak rendszeres időre kell törekedniük. Az ilyen eljárás folyamatában régi és beteg ágak eltávolításra kerülnek. Csináld mindent a tavaszi szezonban. A metszés lehetővé teszi a korona megvastagodásának megakadályozását. A vágások minden szakasza jobb azonnal feldolgozza a fertőtlenítő szereket.

Az Anjo körte jó stabilitást biztosít a fagyokhoz, így a télre nem terjed ki. Javasoljuk, hogy elaludjon olyan fiatal növényeket, amelyek egy 30-35 centiméter magasságú talajtakaró réteggel. E célból jobb a tőzeg használata. Ez védi a gyökér vegetációs rendszert az éles hőmérsékleti különbségekből.

Néha a tőzeg helyett a fűrészporot használják. A hőréteg kialakulásával szükségszerűen eltávolítja. Ellenkező esetben a körte elkezd üldözni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: