Körte delbaria

  • Szerzői: J. Delbar (Franciaország)
  • Szinonimák nevek: Hó, körte hópehely, Rix körte, delbaray
  • A magzat tömege, g: 250 – 320, az IVEW 300 – 500-on
  • Az érés időzítése: Őszi tél
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: október elején
  • Célja: Friss forma
  • A növekedés típusa: Halfall és Átlagos
  • Szállítási képesség: Magas
  • Formában: hosszúkás, körte alakú
  • Gyümölcs színezés eltávolítható érettség alatt: Zöld

Lásd az összes jellemzőt

Sok dacket előnyben részesíti a körtefákat, amely nagy és finom gyümölcsöt tartalmaz. Ez magában foglalja az őszi-téli változatosságot a francia tenyésztés, tökéletesen alkalmazkodik különböző éghajlati viszonyokhoz.

Az eltávolítás története

Körte delbarius hozta francia tenyésztőt. DELBAR, amelynek fő feladata volt, hogy nagy méretű fajtát hozzon létre egyszerű mezőgazdasági mérnöki és elegendő stresszállósággal. A körtéknek több neve van – hógolyó, delbarao, rix, hópehely. Ajánlott a központi és déli régiók körte termesztésére, azonban a legmenőbb zónákban a fa is ültetett.

A fajták leírása

A francia körte egy közepes minőségű fa, amelyet egyes tudósok nagylátogatottnak tartanak. Átlagosan a fa 3-ra nő.5 méter. Úgy néz ki, mint egy erőteljes fa, míg a kompakt a kertben található. A körte a zöld levelek mérsékelt sűrítésével, egy erős csontvázzal jellemezhető, amely barna-barna színű ágaiból áll, a korona helyes formája. A gyümölcsök a rakétákon vannak kötve. A virágzás ideje alatt a fa nagyon szép lesz, nagy hófehér virágok, amelyek kellemes illatúak.

Gyümölcs jellemző

Delbaria a nagyszabású fajták fényes képviselője. A kedvező körülmények között a gyümölcs 250-320 gramm tömegű, de egyes esetekben a gyümölcsök 500 g-ra nőnek. Körte formája helyes – feszített körte alakú, enyhe durva felületű. A cserélhető érettség színpadán a körte zöld színű, amely a fogyasztói érettség idején sötét sárga. Gyakran, a napsütéses oldalról, a körte homályos rózsaszín blush. A héj gyümölcse meglehetősen sűrű, de nem kemény, súlyos szubkután pontok sötétbarna.

A fajta előnye kiváló szállíthatóság és hosszantartó fúzió – körülbelül 3 hónap. Hogy a körte hosszú ideig fekszik, anélkül, hogy elvesztené ízeiket és termék tulajdonságait, meg kell lőni őket a technikai érettség szakaszában. A pihenő gyümölcs kevesebbet tárolt.

Ízi tulajdonságok

Törölt íz – Ez a fajta egyik előnye. A fehér színű körte pépet egy pályázat, húsos, finom szemcsés és olajos szerkezet jellemzi, magas luiciness. A gyümölcsök íze kiegyensúlyozott – édes, alig észrevehető fűszeres, könnyű, kellemes aromával kiegészítve.

Érés és gyümölcsözés

A körte az őszi-téli fajták osztályára utal. A gyümölcskultúra a leszállást követő második negyedik évre kezdődik. Fa gyümölcsös stabil és nagylelkű. A frukciós aktív fázisa október első felében esik, és a fogyasztó lejárata a hónap végén.

Hozam

A fajtajelzők nagyok szerint. Az agrotechnikai ajánlások betartása mellett az egyik fából származó szezonban akár 30-35 kg lédús körtét is eltávolíthat.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A körte nem igényel az adományozók fáit, mert ez egy ön-velocid, de a közelben ültetett más fajok nem befolyásolják hátrányosan a gyümölcskultúra hozamát.

Leszállás

A biztonsági palánták tavasszal lehetnek, amikor a talaj és a levegő elegendő devbit, valamint az ősszel – 3-4 héttel a fagyok előtt, mivel a gyökérrendszert meg kell erősíteni és alkalmazkodni. Leszálláshoz ajánlott egy / kétéves palántákat vásárolni. Az optimális leszállási rendszert 3.5×3.5 vagy 4×4 méter.

Növekvő és gondoskodás

Pear fajta Delbarin Nekaprizen az ellátás szempontjából, de igényes a leszállási helyszínre és a talajra. A körte ültetése termékeny, levegő- és nedvességteraszó talajban ajánlott. A webhely jobb választás egy kis magasságban a talajvíz mély áthaladásával, mert a gyökérrendszer nem szeret nedvességet. A fa alkalmas egy zónára, amelyet napfénytől jól megvilágítanak, és védekeznek egy gusztus széltől vagy tervezetektől.

Átfogó gyümölcskezelés magában foglalja: a közeli kör rendszeres öntözését, gyomlálását és lazítását, etetést (önilő, szuperfoszfátok, karbamid, fa hamu), al-központ telepítése, mivel a gyümölcsök izzadtak, amelyek ágakhoz vezethetnek, vírusok elleni védelem , rovarok és rágcsálók. Ezenkívül ne felejtse el az ágak szaniter vágását, a korona kialakulását, a törzsek fehérítését, a rizómák szigetelését a téli térségben a hideg télen.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Immunrendszer magas fokozatban. A fa teljesen ellenáll a penésznek és a BRISHE-nek, és ritkán van kitéve más vírusok és gombás betegségek. A kártevők inváziójából a körte védelme érdekében, a speciális gyógyszerekkel való időszerű megelőző kezeléssel.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A súlyos stresszállóságnak köszönhetően a körte könnyen átruházza a természetes jelenségeket – éles hőmérsékleti ugrások, rövid árnyékolt, szárazság és hő. Ezenkívül a fa fagyálló.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: