Körte irista

  • Szerzői: Yakovlev S. Ns., Gribanovsky A. Ns., Savelyev N. ÉS., Yakovlev S. VAL VEL., Akimov M. Yu. (FGBNU szövetségi tudományos központ. ÉS. BAN BEN. Michurina)
  • Megjelentek: Yakovleva x emléke őszi yakovleva
  • A feltételezések éve: 2013
  • A magzat tömege, g: 155
  • Az érés időzítése: Korai Moszkva
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Augusztus óta
  • A növekedés típusa: Emlékmű
  • Hozam: Magas
  • Szállítási képesség: Közepes
  • Magasság, M: Legfeljebb 4

Lásd az összes jellemzőt

Az Irista körte nagy, kiömlött, termikus szerelmes osztály. Az ország középső és déli részeiben nő, mivel a nedves és mérsékelt éghajlat hozzájárul a gyümölcs gyors éréséhez. Ez a körte, aki leggyakrabban ajánlott egy ilyen terepen való leszállásra.

A fajták leírása

A gyümölcs és a betakarítás időtartama az ősz elejére jön. A fa maga közepes méretű. A felnőtt minta magassága ritkán haladja meg a 4 métert. A gyümölcsök gyűjtése esetén szükség lehet egy lépcsőre vagy egy magas székletre.

Kis méretű, kerek és hosszúkás alakú lycility. Az egészséges levél világos, zöld-sárga színű. Alapvető virágzat, fehér árnyalat édes aromával. A virágok blösztenyei és kialakulása április végén vagy május elején esik.

Gyümölcs jellemző

A gyümölcsök maguk is nagy és lédús. Amikor friss körtét eszik, hallhatsz egy jellegzetes válást. Az egyik gyümölcs elérheti a 155 gramm tömegét. Klasszikus formája van. A teteje erősen lelkes, és az alsó részre a sziluett bővül.

A standard körte színe fényesen saláta. Érett gyümölcs, sárga vagy rózsaszín árnyalatokat láthatunk a fő színben. A norma szintén a bőr foltokat tartalmaz. Ezek általában egy kicsit sötétebbek, és van egy másik textúra.

Meakty inherens homogén sűrűség horgok nélkül, hibák és rothadás.

Ízi tulajdonságok

Az ízspektrum nagyon széles. A gyümölcs ötvözi a könnyű és frissítő savanyúságot és majdnem méz édességet. Az íz közvetlenül a körte érlésének mértékétől függ. Tehát több zöld gyümölcs lesz egy elfojtott édes árnyék, ellentétben az érett magzával. A betakarítás után a körte egész hónapban megtartja az összes tulajdonát. Azonban a hosszabb szakadt gyümölcs nem tárolja azt a ténynek, hogy vannak kitéve a folyamatnak.

A gyümölcsök mind friss formában és konzervdobozban is alkalmasak. Jam vagy Compote from Chart Iris lesz nagyon fűszeres és fűszeres.

Érés és gyümölcsözés

Az irista fajta nagyon gyümölcs. Azonban, mielőtt megkapnák a termést, egy fiatal fa elengedhetetlennek kell lennie. Ez a folyamat átlagosan 5-6 év. Ebben az időszakban a gyökérrendszernek van ideje, hogy szilárdan erősödik a földön, és elkezdje elnyelni a hasznos nyomkövetési elemeket és ásványi anyagokat.

Ezután a fa évente elkezdi bőséges gyümölcsöt adni. De néhány év múlva a seb általánosságban nem lehet. Ez annak köszönhető, hogy a fa pihenésre van szüksége, hogy visszaállítsa az összes töltött erőforrásait.

Hozam

A PEAR IRISTA az egyik legtermékenyebb fajta. A szezonra vonatkozó termés meglehetősen nagy lehet, azonban a növénynek megfelelő gondoskodásra van szüksége, ami a legkedvezőbb feltételeket teremt.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Maga a fajta részlegesen önfenntartó. Természetesen egy termést gyűjthetsz egyetlen fára, de nem fog meghódítani a kötetekkel.

Nagyobb eredmények elérése érdekében kívánatos egy körte a pollinátorok közelében lévő növények közelében. Így többször növeli a gyümölcs mennyiségét.

Leszállás

Nyílt földön ültetett növény. Ezt megelőzően a talaj gondosan feldolgozott. Hasznos ásványi vagy szerves műtrágyák, akik segítik a magot, hogy erősödjenek és növekedjenek új körülmények között a kútban.

A helyet előre kell választani. A körte jól működik a szárazsággal vagy a hővel, de a félnap jövedelmezőbb lesz.

Miután a fát ültetik, szükség van a növény rendszeres vízre. Győződjön meg róla, hogy nem szárad.

Növekvő és gondoskodás

A sok tulajdonsága ellenére a fajta nem igényes gondoskodás. De az alapvető eljárásokat rendszeresen kell elvégezni.

A növénynek időszerű öntözésre van szüksége. Nem szükséges a vízi eljárások túl gyakran történő elvégzése, mivel a felesleges nedvesség okozhatja a forma képződését.

Minden évben a fát meg kell vágni. Tegye ki a maximális finomságot, hogy ne károsítsa a törzset vagy a gyümölcsöző ágakat.

Az etető növények évente többször töltenek. Ez annak érdekében történik, hogy a betakarítás gazdagabb és magas színvonalú legyen.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Ellentétben a fickójával, az osztály nagy ellenállást mutat a fenyegetésekről kívülről. Tehát a növény nyugodtan megy keresztül a legtöbb parazita támadásait és a rothadás kialakulását. Ne felejtsük el a megelőzést, amely jelentősen meghosszabbítja a fa életét.

Ha felfedezheti a hívatlan vendégeket, kezelje és öblítse le a fertőzött területeket. Ha van ilyen lehetőség, akkor különítse el a fertőző ágakat. A kapott hulladéktól a lehető leghamarabb megszabadulnia kell.

Ellenőrizze a szomszédos növényeket a betegség számára. Ha észreveszi a fertőzés elosztását, akkor tömeges fertőtlenítést kell végeznie. A rendszeres megelőző feldolgozás megmenti Önt ezekből a problémákból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: